• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
60 minut
Přírodní krkovice se sázeným vejcem a fazolkami

Přírodní krkovice se sázeným vejcem a…

Plátky krkovice nasolíme,opepříme,lehce poprášíme mletou paprikou a naklepeme. Plátky krkovice osmažíme na pánvi na troše oleje. Mezitím si na trošce... více o Přírodní krkovice se sázeným vejcem a fazolkami

45 minut
Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Předem rozměklé máslo smícháme s bylinkami, česnekem a solí. Lžičkou vložíme do formičky. Necháme odležet v lednici. Platky krkovičky si omyjeme a... více o Krkovička s bylinkovým máslem

30 minut
Kuřecí kari maso s cuketou

Kuřecí kari maso s cuketou

Maso pokrájíme na kostičky či nudličky, osolíme, okořeníme kari kořením dle chuti a zaprášíme solamylem (cca 1 lžíce). Na rozpálenou pánev s trochou... více o Kuřecí kari maso s cuketou

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Dobře očištěnou kachnu nasolíme nejlépe den před plněním a pečením. Před pečením naplníme nádivkou a pokmínujeme dle chuti. Rohlíky den až dva staré... více o Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Kuřecí (králičí) hořčicová stehna

Kuřecí (králičí) hořčicová stehna

Stehna zbavíme kůže, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle s olejem osmažíme z obou stran dozlatova. Pak stehna vyndáme stranou. Do výpeku nasypeme... více o Kuřecí (králičí) hořčicová stehna

Máslové řízky - sváteční

Máslové řízky - sváteční

Řízky připravíme klasicky jak jsme zvyklí. Pokrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Následně řízky... více o Máslové řízky - sváteční

30 minut
Vývar s kapustou

Vývar s kapustou

Na másle orestujte nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte na plátky nakrájený česnek, kmín a mouku a usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem a přidejte... více o Vývar s kapustou

30 minut
Králík na houbách

Králík na houbách

Na másle orestujte nadrobno nasekané šalotky s česnekem nakrájeným na plátky, přidejte na menší kostky nakrájené králičí maso, osolte, opepřete.... více o Králík na houbách

30 minut
Vinná klobása na pivě

Vinná klobása na pivě

Vinnou klobásu rozdělte na menší části a zatočte do šneků, které zpevníte špejlí. Zprudka je orestujte na oleji. Ve výpeku pak opečte na klínky... více o Vinná klobása na pivě

25 minut
Rýže po italsku

Rýže po italsku

Rýži uvaříme dle návodu. Já ráda k jejímu vaření používám MV troubu (s dvojnásobným množstvím vody a špetkou soli na 15 minut - dle výkonu MVT). Dále... více o Rýže po italsku

180 minut
Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

Hovězí jazyk přiveďte k varu a seberte pěnu ze sražených bílkovin. Stáhněte plamen a přidejte očištěnou zeleninu a koření. Vařte do změknutí. V... více o Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

Do mouky přidejte špetku soli a 2 vejce. Smíchejte a pomalu přidávejte 100 ml vody. Vypracujte měkké vláčné těsto a nechte ho chvilku odpočinout. Maso... více o Knedlíčky s vepřovým

Baskické kuře

Baskické kuře

Stehna rozdělíme v kloubu na dvě části. Kuřecí díly osolíme, zaprášíme ze všech stran jak uzenou, tak i sladkou paprikou a necháme maso alespoň hodinu... více o Baskické kuře

70 minut
Dušené kuře (králík) nejen na víně

Dušené kuře (králík) nejen na víně

Stehna bez kůže osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném másle s troškou oleje (aby se nám nepřepalovalo) osmažíme stehna z obou... více o Dušené kuře (králík) nejen na víně

Fazolkový kuskus

Fazolkový kuskus

Kuskus zalijeme vroucím vývarem a necháme nabobtnat dle návodu na obalu. Fazolky pokrájíme na kratší kousky a ve vroucí osolené vodě krátce uvaříme ... více o Fazolkový kuskus

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Brokolici nebo menší květák rozebereme na růžičky, košťál pokrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme... více o Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

45 minut
Šunkové maki rolky

Šunkové maki rolky

Rýži proplachujte pod studenou vodou, až poteče úplně čistá. Nasypte do hrnce, zalijte 300 ml vody a přiveďte k varu. Vařte při nižší teplotě, dokud... více o Šunkové maki rolky

40 minut
Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Troubu zapněte na 180 °C. Cuketám odkrojte konce a připravte si 8 čtverců alobalu. Cukety zakápněte olejem z hroznových jadérek (nejlépe s naloženými... více o Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanku vaříme dle návodu cca 12 minut doměkka ve vývaru (nebo vodě), nebo ji můžeme vařit i kratší dobu a necháme ji pak pod pokličkou v teple dojít... více o Pohanka (nejen) se slaninou

Drůbeží salát II.

Drůbeží salát II.

Kuřecí maso osolíme, okořeníme a osmažíme na malém množství rozpáleného oleje ze všech stran dozlatova. Po osmažení maso necháme zchladnout, pokrájíme... více o Drůbeží salát II.

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky... více o Houbové roštěnky

60 minut
Phall (nepálivý)

Phall (nepálivý)

Příprava Masa: Minimálně hodinu před začátkem vaření naložíme maso do směsi koření: 1 lžíce kurkumy, pepř, kardamon, hřebíček, koriandr, skořice,... více o Phall (nepálivý)

40 minut
Qurrito jako z KFC

Qurrito jako z KFC

Mouku smícháme s grilovacím kořením v míse a obalíme ve směsi kuřecí prsa nakrájená na plátky. Na pánvičce si rozpálíme olej a osmažíme obalené kuře.... více o Qurrito jako z KFC

30 minut
Kuřecí řízek s brambory

Kuřecí řízek s brambory

Oškrábeme brambory a dáme je do hrnce s osolenou vodou a dáme vařit. Nachystáme si řízky, vejce, mouku a strouhanku. Řízky obalíme takto: Vejce, Mouka... více o Kuřecí řízek s brambory

120 minut
Ptáčky z telecího s krupicovými noky

Ptáčky z telecího s krupicovými noky

Z kýty nakrájejte šest plátků masa, zbytek umelte dohromady se špekem. Do mletého masa přidejte jemně nasekanou petrželku, špetku soli a pepře a... více o Ptáčky z telecího s krupicovými noky

20 minut
Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Očištěnou rybu osolte, opepřete, posypte kmínem a osmažte na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Ke konci posypejte celým kmínem. Podávejte s... více o Okoun na másle a kmínu

35 minut
Candát v papilotě

Candát v papilotě

Očištěné filety osolte a opepřete, vložte do pečicího papíru, přidejte lístky šalvěje, snítky tymiánu, citron nakrájený na měsíčky, cherry rajčátka.... více o Candát v papilotě

50 minut
Pstruh s bylinkovou krustou

Pstruh s bylinkovou krustou

Pstruha očistěte, osolte a opepřete. Z toastového chleba odkrojte kůrky a rozkrájejte ho na co nejmenší kostičky. Smíchejte je se smetanou a olejem,... více o Pstruh s bylinkovou krustou

20 minut
Kuře „65“

Kuře „65“

Kuře nakrájejte na kousky velikosti sousta. Jogurt smíchejte se vším kořením, rýžovou moukou, zázvorem a česnekem. Pokud není jogurt moc kyselý,... více o Kuře „65“

30 minut
Kai tod taucheo

Kai tod taucheo

Maso dejte do mísy s nadrceným česnekem, kořínky koriandru, pepřem, rybí omáčkou, 1 lžící třtinového cukru, chilli i solí a vše pořádně promíchejte.... více o Kai tod taucheo

45 minut
Taiwanské voňavé kuře

Taiwanské voňavé kuře

Ingredience na posyp promíchejte a misku odložte. Kuřecí řízky uprostřed silné části nařízněte (opatrně, ať je neproříznete) a otevřete jako knihu,... více o Taiwanské voňavé kuře

40 minut
Smažené kuře po jižansku

Smažené kuře po jižansku

Podmáslí smíchejte se lžičkou soli, tabaskem a vším kořením. Stehna rozdělte na horní masitou část a paličku. Naložte do podmáslí, přiklopte a nechte... více o Smažené kuře po jižansku

40 minut
Kotopoulo Tiganito Marinato

Kotopoulo Tiganito Marinato

Kuře osušte a celé je rozporcujte na menší kousky. Olivový olej smíchejte s citronovou šťávou, vínem, jemně nasekaným česnekem, jemně nakrájenou... více o Kotopoulo Tiganito Marinato

40 minut
Sladké kuře Dakgangjeong

Sladké kuře Dakgangjeong

Kuřecí maso očistěte od blan a tuku a nakrájejte na větší kousky. Smíchejte se solí, pepřem, rýžovým vínem, česnekem a zázvorem. Nechte při pokojové... více o Sladké kuře Dakgangjeong

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a pokrájíme na menší kousky a ve vroucí osolené vodě povaříme vše cca 2 minuty. Pak scedíme a necháme... více o Gratinovaná brokolice

Pohanka se slaninou a fazolkami

Pohanka se slaninou a fazolkami

Pohanku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme dle návodu na obalu vývarem (lze jen vodou) a vaříme cca 12 minut doměkka. Lze jí vařit i kratší dobu a... více o Pohanka se slaninou a fazolkami

Drůbeží koktejl / salát

Drůbeží koktejl / salát

Maso okořeníme dle vlastní chuti, osmažíme ze všech dozlatova stran na trošce rozpáleného oleje a necháme zchladnout. Maso pokrájíme na malé kousky a... více o Drůbeží koktejl / salát

60 minut
Rizoto ,,co dům dal"

Rizoto ,,co dům dal"

Nejprve si namarinujeme maso - sůl, pepř, paprika mletá sladká i pálivá, KARI, trochu česneku a upečeme v předehřáté troubě na 180°C, podlijeme a pak... více o Rizoto ,,co dům dal"

Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou

Dušený špenát se schwarzwaldskou…

Cibuli osmažíme na oleji nebo másle dosklovata, přidáme najemno nasekaný česnek, který necháme v cibuli jen krátce provonět a hned po něm přisypeme... více o Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou

60 minut
Rybí guláš

Rybí guláš

V podstatě postupujeme jako u jakéhokoliv guláše. Filety si nakrájíme na menší kousky. Na oleji opražíme cibulku do zlatova. Dáme filety chvilku... více o Rybí guláš

45 minut
Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

V kastrolu na rozehřátém oleji zprudka orestujte maso. Přidejte jemně nasekanou cibuli s česnekem a pokrájenými chilli papričkami zbavenými semen. Asi... více o Krůtí chilli con carne

50 minut
Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým pyré

Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým…

rách přeberte, důkladně propláchněte a namočte přes noc do vody. Ze všech surovin umíchejte marinádu. Maso osolte, opepřete a potřete olejem, naložte... více o Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým pyré

30 minut
Dhal s mušlemi

Dhal s mušlemi

Propláchnutou čočku 8 minut povařte. Rozehřejte ghí a nechte na něm rozvonět kurkumu, koriandr a kmín. Nechte zesklovatět nasekanou šalotku, přidejte... více o Dhal s mušlemi

Fazole (nejen) se slaninou

Fazole (nejen) se slaninou

Oloupané cibule pokrájíme na klínky, slaninu na nudličky či kostičky a na trošce oleje smažíme za občasného promíchání do zesklovatění cibule. Pak... více o Fazole (nejen) se slaninou

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka důkladně očistíme, opláchneme ve studené vodě, dáme do hrnce, osolíme, zalijeme vroucí vodou a to jen tolik, aby byla ponořená a vaříme... více o Kuřecí srdíčka - pečená

40 minut
Dobré rizoto

Dobré rizoto

Do hrnce dáme trochu oleje, nasypeme rýži . Osmahneme tak, aby rýže zbělala, poté zalijeme vroucí vodou z konvice. Vodu osolíme a vaříme 10 - 15 min.... více o Dobré rizoto

20 minut
Rychločína

Rychločína

Dáme si vařit rýži. Mezitím si nakrájíme cibuli na nudličky a dáme na pánev osmahnout. Kuřecí maso si nakrájíme také na nudliičky, osolíme, opepříme,... více o Rychločína

20 minut
Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Dáme si vařit těstoviny v osolené vodě na 15 min. Cibulku na kostičky si osmahneme na pánvi. Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky, osolíme,... více o Kuřecí maso s těstovinami

90 minut
Jehněčí tikka

Jehněčí tikka

Maso nakrájejte na kostičky, cibuli nahrubo. Z paprik odstraňte semínka a nakrájejte je na tenké proužky. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na... více o Jehněčí tikka

170 minut
Kuře na pepři s rajčaty

Kuře na pepři s rajčaty

Připravte marinádu. Promíchejte drcený česnek, pepř, zázvor a jogurt. Kuře rozčtvrťte, naložte do marinády a nechte alespoň 2 hodiny odležet v... více o Kuře na pepři s rajčaty

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
25
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
České buchty
České buchty

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Bartoškova místo Moskevské? Spor o ulici!

Bartoškova místo Moskevské? Spor o ulici!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact