• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Hovězí s kedlubny

Hovězí s kedlubny

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky. Až se maso zatáhne, opepříme, osolíme, okmínujeme a podlejeme vodou a dusíme.... více o Hovězí s kedlubny

Kořeněný bůček

Kořeněný bůček

Bůček pomeleme, přidáme vegetu, kari koření, trochu soli a pepře, vpracujeme šlehačku. Uděláme dvě šišky a necháme do druhého dne v lednici. Šišky... více o Kořeněný bůček

Maminčina krkovička

Maminčina krkovička

Plátky krkovice naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, posypeme ďábelským kořením a obalíme v mouce, kterou jsme smíchali se solamylem (1... více o Maminčina krkovička

Bůček na kyselém zelí

Bůček na kyselém zelí

Bůček pokrájíme na plátky, které po obou stranách osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a okmínujeme. Do pekáče vložíme zelí, osladíme, přidáme bobkový... více o Bůček na kyselém zelí

Nádivka se sýrem

Nádivka se sýrem

Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, nakrájené vařené maso, koření, sůl a nakonec vmícháme sníh z bílků.... více o Nádivka se sýrem

Kuře s jarní nádivkou

Kuře s jarní nádivkou

Zatvrdlé rohlíky nakrájíme na středně velké kostky a vložíme do hlubší mísy. Lehce pokapeme mlékem, přidáme vejce, najemno nakrájenou libovou slaninu... více o Kuře s jarní nádivkou

Filet ze pstruha v bramborové krustě

Filet ze pstruha v bramborové krustě

Pstruha vyčistíme, podél rozřízneme a uděláme filet bez žeberních kostí. Osušíme, osolíme. Bramboru nastrouháme na struhadle nahrubo, přidáme vejce,... více o Filet ze pstruha v bramborové krustě

Tatranské kotlety

Tatranské kotlety

Krkovičku lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme. Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, plátek šunky a lžíci... více o Tatranské kotlety

Vepřová panenka po provensálsku na grilu

Vepřová panenka po provensálsku na…

Na olivovém oleji orestujeme cibulku a sloupnutá pokrájená rajčata, dochutíme solí, pepřem a česnekem. Česneková omáčka na brambory: kelímek zakysané... více o Vepřová panenka po provensálsku na grilu

Rybí škvarečky

Rybí škvarečky

Jakékoliv rybí maso zbavené páteře a žeberních kostí (filety s kůží), nakrájíme nejlépe na úzké nudličky. Tyto nudličky budeme smažit na rozpáleném... více o Rybí škvarečky

Pstruh plněný česnekem

Pstruh plněný česnekem

Vykuchaného pstruha "vyplníme" rozmačkaným česnekem který smísíme s mletou paprikou, kari a podravkou. Pak pstruha z každé strany pokapeme citrónem.... více o Pstruh plněný česnekem

Nadívaný kapr - na pečení a grilování

Nadívaný kapr - na pečení a grilování

Kapra bez šupin páteře zbavíme: na hřbetě ho podle hřbetní ploutve od hlavy k ocasu nakrojíme a páteř vyřízneme. Otvorem pak rybu vykucháme, uvnitř... více o Nadívaný kapr - na pečení a grilování

Kuřecí prsa na kari

Kuřecí prsa na kari

Do pánve dejte 2 lžíce másla, cibuli nakrájenou na jemno, osmažte, přidejte mouku s kari rozmíchanou v troše studené vody, zalijte vlažným vývarem,... více o Kuřecí prsa na kari

Špíz z kachních prsíček na grilu

Špíz z kachních prsíček na grilu

Čekanku nakrájíme na proužky, prudce opečeme na grilu a naložíme do marinády připravené z výše uvedených ingrediencí. Na špíz napícháme střídavě... více o Špíz z kachních prsíček na grilu

Králík po myslivecku

Králík po myslivecku

Králíka osolíme, posypeme kořením, poklademe na kolečka pokrájenou cibulí a kolečky citronu a pod pokličkou necháme odležet do druhého dne. Pak jej na... více o Králík po myslivecku

Slavnostní uzená pečeně

Slavnostní uzená pečeně

Uzené maso nakrájíme podle žeber, ale kosti od sebe neoddělíme. Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, které protáhneme slaninou, osolíme, opepříme,... více o Slavnostní uzená pečeně

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Rýži uvaříme na skus, houby namočíme do vody, klobásu oloupeme, nakrájíme na kolečka a opečeme na cibulce, cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo.... více o Zapečená cuketová mísa

60 minut
Kapr na houbách - lze péct nebo grilovat

Kapr na houbách - lze péct nebo…

Houby udusíme na oleji, dáme do pekáče na vrstvu alespoň 2 cm vysokou. Osolené a opepřené porce kapra obalíme v polohrubé mouce, do které jsme... více o Kapr na houbách - lze péct nebo grilovat

Ostrý kuřecí špíz s rajčaty

Ostrý kuřecí špíz s rajčaty

Pokrájejte kuřecí maso na kousky dlouhé asi 2,5 cm a vložte do mísy. Smíchejte v menší misce rajský protlak, med, worchester a rozmarýn. Přidejte ke... více o Ostrý kuřecí špíz s rajčaty

Parma špízy

Parma špízy

Každý kousek kuřete nakrájíme asi na 9 kousků. V míse smícháme olej, citronovou šťávu, česnek a šalvěj. Přidáme kuřecí kousky a pořádně promícháme.... více o Parma špízy

75 minut
Zapečené brambory II.

Zapečené brambory II.

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opečeme. Do vymazaného pekáče rozložíme polovinu na kolečka nakrájených brambor, osolíme,... více o Zapečené brambory II.

Závitky na pepři

Závitky na pepři

Roštěnky naklepeme, posolíme, svineme a omotáme nití. Závitky potřeme olejem, obalíme v pepři, který jsme nahrubo namleli, a na pánvi na oleji ze... více o Závitky na pepři

Naložená kuřecí prsa

Naložená kuřecí prsa

Med rozmícháme v mléce, přidáme solamyl a sójovou omáčku a do tohoto nálevu vložíme naklepaná prsa. Necháme 1-2 dny odležet v chladničce. Potom na... více o Naložená kuřecí prsa

45 minut
Párky se špenátem v listovém těstě

Párky se špenátem v listovém těstě

Připravíme si obdélníky z listového těsta, které poklademe osoleným a opepřeným listovým špenátem, položíme nožku párku, posypeme nasekaným česnekem,... více o Párky se špenátem v listovém těstě

30 minut
Rybí filé s majonézou

Rybí filé s majonézou

Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, poklademe filé, které jsme osolili, popepřili a hustě posypali kořením na ryby. Smícháme jogurt s... více o Rybí filé s majonézou

Klobáskové pošušňání

Klobáskové pošušňání

Klobásky hodně propícháme vidličkou, vložíme do hrnce, zalejeme vínem a vaříme tak dlouho, až se víno vypaří. Vychladíme, nakrájíme, položíme na... více o Klobáskové pošušňání

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Nejdříve si připravíme hmotu, kterou budeme následně plnit řízečky. Na kousky pokrájený rohlík rozmočíme ve smetaně než se řádně nasákne, nakrájíme na... více o Zapečené kuřecí závitky II.

Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Kedlubny oloupeme a v osolené vodě 3 min. povaříme. Necháme okapat a lžící vydlabeme vnitřek. Rýži uvaříme do poloměkka. Vychladlou rýži smícháme s... více o Plněné kedlubny

Zbojnické kotlety II.

Zbojnické kotlety II.

Kotlety naklepeme a na okraji trošku nakrojíme, aby se nekroutily. Osolíme, opepříme. Potom je na oleji z obou stran prudce opečeme do zlatova,... více o Zbojnické kotlety II.

Vepřové maso a játra se zelím

Vepřové maso a játra se zelím

Maso a játra nakrájet na nudličky. Na sádle zpěnit cibuli, přidat pouze vepřové maso, osmahnout, nesolit, přisypat dle chuti mletou papriku, chilli... více o Vepřové maso a játra se zelím

Čína alá Kačer

Čína alá Kačer

Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. To samé se zeleninou. Maso dáme do jedné misky a zeleninu do druhé (nebo necháme na prkínku). K masu dáme... více o Čína alá Kačer

Svíčková na smetaně II.

Svíčková na smetaně II.

Nejprve dáme vařit 1 l vody s bobkovým listem, pepřem, novým kořením a hřebíčkem. Necháme povařit. Mezitím si do většího pekáče dáme slaninu, cibuli ... více o Svíčková na smetaně II.

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Rozmícháme všechny ingredience a naklepané maso do něj na 24 hodin ponoříme. Potom jen obalíme ve strouhance a na předehřátém oleji pomalu smažíme.... více o Maso v jogurtu

Řízečky s překvapením

Řízečky s překvapením

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na takto připravené řízky položíme plátek šunky, trojúhelník sýru. Řízek přehneme, spíchneme párátkem a... více o Řízečky s překvapením

30 minut
Levný gulášek s lečem

Levný gulášek s lečem

Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, párky nakrájené na kousky, brambory na kostky a osmahneme. Přidáme lečo, podlijeme trochou vody, vhodíme kostku... více o Levný gulášek s lečem

Hovězí s hořčicovou omáčkou

Hovězí s hořčicovou omáčkou

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený tuk a po obou stranách opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně ještě... více o Hovězí s hořčicovou omáčkou

Kokosový závitek s banánem

Kokosový závitek s banánem

Banány namočíme na 2 hod. do rumu a trošky kokosu. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kari, položíme plátek šunky, plátek sýra a banán... více o Kokosový závitek s banánem

60 minut
Mleté hovězí placky

Mleté hovězí placky

Promícháme maso, rozinky, vejce, skořici, chilli a sůl a necháme chvíli odstát. Potom děláme malé placičky, které smažíme na oleji. Podáváme teplé s... více o Mleté hovězí placky

Milánská paštika

Milánská paštika

Najemno pomleté maso důkladně smícháme s vajíčky, strouhankou, kečupem a smetanou. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, olivy a houby, osolíme, opepříme.... více o Milánská paštika

Choucroute (šukrut)

Choucroute (šukrut)

Na dno velkého, nejlépe litinového hrnce položíme kůže ze slaniny, rozložíme polovinu zelí nakrájeného na nudličky, nakrájenou mrkev, na kolečka... více o Choucroute (šukrut)

Husitská směs

Husitská směs

Kýtu pokrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme a opečeme na oleji, postupně přidáme na kolekča nakrájenou cibuli, párky, očištěné na plátky nakrájené... více o Husitská směs

Pstruh na víně

Pstruh na víně

Pstruhy umyjeme, osušíme, nasolíme a necháme hodinu odležet. Potom je vložíme do vroucího vývaru připraveného z vína a na kolečka nakrájenou cibulí a... více o Pstruh na víně

Kuřecí řízky s oregánem

Kuřecí řízky s oregánem

Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, osolíme a opečeme na oleji. Přidáme šlehačku, oregáno a chvíli necháme dusit. Pokud je omáčka příliš hustá,... více o Kuřecí řízky s oregánem

Kuřecí koláč

Kuřecí koláč

Kuřecí maso nakrájíme na malé plátky, osolíme, opepříme. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, a 5 min. podusíme.... více o Kuřecí koláč

Pomerančové kuřátko

Pomerančové kuřátko

Kůži kuřete prošpikujeme plátky pomeranče (zasuneme pod kůži) a kuře vložíme do pekáčku. Zeleninu nakrájíme na větší kostky a obklademe jimi kuře.... více o Pomerančové kuřátko

45 minut
Africké kari

Africké kari

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek, bobkový list a vaříme, dokud nám cibulka nezesklovatí. Přidáme rajčata, kari,... více o Africké kari

Rychlé kuřecí rolky se sladkou mrkvičkou

Rychlé kuřecí rolky se sladkou…

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na kuře. Potřeme hořčicí a dáme plátek salámu a sýra, zabalíme do rolky a popř. zpevníme... více o Rychlé kuřecí rolky se sladkou mrkvičkou

Drůbeží játra podle Barbry Streisand

Drůbeží játra podle Barbry Streisand

Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vhodíme na pánev do rozpáleného oleje a chvíli restujeme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, sójovou... více o Drůbeží játra podle Barbry Streisand

Kuřecí kousky se sýrem a česnekem

Kuřecí kousky se sýrem a česnekem

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Sýr rozmícháme s rozetřeným česnekem a bazalkou. Touto směsí řízky potřeme, poklademe na proužky nakrájenou... více o Kuřecí kousky se sýrem a česnekem

Krakonošův oheň

Krakonošův oheň

Z masa nakrájíme medailonky, mírně naklepeme, osolíme, posypeme drceným pepřem a chilli kořením. Opečeme na horkém oleji z obou stran, před dopečením... více o Krakonošův oheň

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Poslední sledované recepty

155
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
133
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
122
Dýňová tortila
Dýňová tortila
68
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
44
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Dojemné zapíjení Jiřího Krampola (†87): Vémolův obřad, múza Bláhová i hvězda Kameňáku

Dojemné zapíjení Jiřího Krampola (†87): Vémolův obřad, múza Bláhová i hvězda Kameňáku

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact