• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
45 minut
Jatýrka v leču

Jatýrka v leču

Na oleji osmažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájená játra, opečeme, přidáme papriky na proužky, opepříme a osmahneme,... více o Jatýrka v leču

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, necháme chvíli restovat. Přidáme na kostky nakrájený salám,... více o Rychlá znojemská

45 minut
Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou

Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou

Nakrájíme maso na kostičky (lépe použít prsní řízky) a osmažíme v hlubší pánvi či v hrnci. Přidáme špenát (pokud je mražený, pokud ne, je lepší ho... více o Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou

30 minut
Křupavé tajemství

Křupavé tajemství

Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé řízečky, namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji.... více o Křupavé tajemství

45 minut
Járádjátra

Járádjátra

Játra opepříme a posypeme kořením kari, necháme chvíli uležet. Játra nakrájená na nudličky osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme cibuli nakrájenou na... více o Járádjátra

Zapékané řízečky

Zapékané řízečky

Maso nakrájíme na řízečky, rozklepeme, posolíme, popepříme a pokořeníme. Poté obalíme v těstíčku a osmažíme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Do vysokého... více o Zapékané řízečky

90 minut
Vepřová sekaná s houbami

Vepřová sekaná s houbami

Maso smícháme s vejci, syrovými houbami, ušlehanou šlehačkou, česnekem, osolíme a zahustíme strouhankou. Vytvoříme dva válečky a vložíme do pekáče... více o Vepřová sekaná s houbami

90 minut
Nadívané pikant kuře

Nadívané pikant kuře

Kuře osolíme vně i uvnitř a chvíli necháme odležet. Na másle zpěníme jemně posekanou cibuli. Pak k ní přidáme vařenou rýži, na kostičky pokrájený... více o Nadívané pikant kuře

60 minut
Dírkované maso

Dírkované maso

Do masa uděláme nožem otvory, do kterých vložíme (prošpikujeme) párky a slaninu (může se použít i kyselá okurka). Maso osolíme, opepříme, ovážeme nití... více o Dírkované maso

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Maso i cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na olej. Přidáme sůl, pepř a garam masalu a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme na kostičky... více o Krakonošův oběd

30 minut
Andaluzská játra

Andaluzská játra

Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájená vepřová játra, chvíli restujeme, můžeme trochu podlít vodou. Pak přidáme... více o Andaluzská játra

120 minut
Svíčková podle maminky

Svíčková podle maminky

Maso odblaníme a prošpikujeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, citrón omyjeme a nakrájíme na kolečka. Smícháme ve velké míse, přidáme koření,... více o Svíčková podle maminky

30 minut
Filé "Zoufalství"

Filé "Zoufalství"

Osolené filé opékáme na másle na pánvi po obou stranách, dokud se nevypaří nadbytečná voda. Poté roztrháme vařečkou na menší kousky, vytvoříme z... více o Filé "Zoufalství"

Exotické špízy

Exotické špízy

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky veliké cca 2-2,5 cm, osolíme, přidáme grilovací koření a zalejeme olejem tak, aby maso bylo ponořené. Necháme pořádně... více o Exotické špízy

Zapečené kuřecí s brambory

Zapečené kuřecí s brambory

Oloupeme brambory, nakrájíme na širší plátky a dáme vařit. Kuřecí prsní řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi do sklovata osmažíme... více o Zapečené kuřecí s brambory

Kuřecí kousky ve smetanové omáčce

Kuřecí kousky ve smetanové omáčce

Omytá a osušená prsíčka nakrájíme na kousky (asi 2 cm) a orestujeme na oleji, okořeníme grilovacím kořením a pepřem, zaprášíme paprikou. Přidáme... více o Kuřecí kousky ve smetanové omáčce

Smažená plněná kuřecí stehýnka

Smažená plněná kuřecí stehýnka

Stehna omyjeme, nasolíme, potřeme česnekem. Prsty uvolníme kůži a pod ní vložíme tenká kolečka klobásky a proužky špeku a kůži sepneme párátky. Na... více o Smažená plněná kuřecí stehýnka

Maminčina játra

Maminčina játra

Na sádle zpěníme do skolovata cibulku a anglickou slaninu nakrájenou na proužky. Přidáme játra a dusíme. Až jsou játra měkká, osolíme a opepříme,... více o Maminčina játra

Losos na bílém víně

Losos na bílém víně

Lososa očistíme, osolíme a posypeme bazalkou. Vložíme do pekáče, poklademe máslem a pečeme. Podléváme bílým vínem. Těsně před dokončením nalijeme... více o Losos na bílém víně

Aspiková vaječná tlačenka

Aspiková vaječná tlačenka

Slejeme nálev z Moravanky a dáme do něj na 2 hodiny nabobtnat želatinu, pak mírně zahřejeme aby se rozpustila (nevaříme). Do toho přidáme všechny... více o Aspiková vaječná tlačenka

Kuře na rozmarýnu II.

Kuře na rozmarýnu II.

Do pekáče dáme rozporcované kuře, kolem brambory nakrájené na čtvrtky, vše osolíme a posypeme rozmarýnem (nepřehnat to, je dost aromatický). Na... více o Kuře na rozmarýnu II.

Filé v alobalu II.

Filé v alobalu II.

Každou porci dáváme na samostatný alobal. Na alobal položíme anglickou slaninu, na to dáme filé, které posypeme kořením na ryby (Vitana, Kotanyi),... více o Filé v alobalu II.

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, zázvor a asi minutu mícháme. Pak přidáme rozkrájená rajčata, mírně osolíme, přisypeme 1... více o Indické rybí kari

Kuře v olivách

Kuře v olivách

Kuřecí řízky jen mírně naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a opékáme na olivovém oleji cca 10 min., hodně obracíme. Pak maso vyjmeme, lehce opepříme a... více o Kuře v olivách

Masová zapečená lahůdka

Masová zapečená lahůdka

Do pekáčku naskládáme kotlety, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý kousek položíme plátek šunky, celou plochu zasypeme na kostičky nakrájenou... více o Masová zapečená lahůdka

Formanské maso

Formanské maso

Maso nakrájíme na plátky, propícháme hřebíčkem, osolíme, potřeme trochou zázvoru a pepře a opečeme na másle spolu s pokrájenou slaninou. Zalijeme... více o Formanské maso

Vepřové maso na pivu

Vepřové maso na pivu

Vepřové maso nakrájíme na plátky a obalíme ve škrobové moučce. Osolíme a opepříme. Na rozehřáté sádlo vložíme připravené maso a za stálého míchání ho... více o Vepřové maso na pivu

Hovězí biftečky s jablkem a nivou

Hovězí biftečky s jablkem a nivou

Plátky svíčkové lehce naklepneme, osolíme, opepříme a necháme pár hodin uležet. Potom je velmi rychle osmahneme na pánvi z obou stran, poklademe... více o Hovězí biftečky s jablkem a nivou

Kotlety zapečené s rajčaty a sýrem

Kotlety zapečené s rajčaty a sýrem

Kotlety naklepeme osolíme a opepříme. Pak je vložíme do trošku vymazaného pekáče, potřeme je směsí kečupu, česneku a trošky vody. Pak na každou... více o Kotlety zapečené s rajčaty a sýrem

30 minut
Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Maso nakrájíme na nudličky. Koření rozmícháme s několika lžícemi oleje a v této směsi necháme maso marinovat asi 2 hodiny. Potom osmahneme maso do... více o Gyros s tzatziky

Kuře v marinádě IV.

Kuře v marinádě IV.

Kuře naporcujeme, ostatní přísady smícháme (můžeme naředit vodou) a směsí potřeme naporcované kuře. Pečeme při 200 °C asi 30-45 minut.... více o Kuře v marinádě IV.

Kuře na banánech

Kuře na banánech

Kuřecí prsa okořeníme kari vegetou, opečeme po obou stranách a zalijeme smetanou na vaření. Na mírném plameni necháme probublávat a odstavíme, až... více o Kuře na banánech

Medvědí masové tlapky

Medvědí masové tlapky

Maso nakrájíme na plátky nebo na menší medailónky a osolíme. Důkladným promícháním všech ingredienci připravíme marinádu. Ponoříme do ni plátky masa a... více o Medvědí masové tlapky

Ryba po vietnamsku

Ryba po vietnamsku

Rybu opečeme na pánviče na oleji nebo ugrilujeme na grilu. Čerstvou rybu před pečením lehce osolíme. U uzené akorát odstraníme kostru. Připravíme si... více o Ryba po vietnamsku

Evči kotletky

Evči kotletky

Kotlety naklepat posypat 1 stranu zázvorem - 2 stranu utřeným česnekem - obalit v hladké mouce. Smažíme napřed zázvorovou stranou, obrátit na... více o Evči kotletky

60 minut
Zapečené mleté maso

Zapečené mleté maso

Mleté maso osmahneme na cibulce a oleji, přidáme rajský protlak, zeleninu pokrájenou na kousky a prolisovaný česnek podle chuti a dusíme do měkka.... více o Zapečené mleté maso

Grilované kuře s nádivkou

Grilované kuře s nádivkou

Očištěné kuře posypeme kořením Grilované kuře a necháme alespoň hodinu odležet. Klobásu nameleme a smícháme společně s mletým masem, na kousky... více o Grilované kuře s nádivkou

Bramborové karbanátky s masem

Bramborové karbanátky s masem

V misce utřeme máslo se žloutky do pěny, přidáme strouhanku, jemně nakrájené maso, nastrouhané brambory, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Děláme... více o Bramborové karbanátky s masem

45 minut
Rybí karbanátky II.

Rybí karbanátky II.

V misce utřeme máslo a žloutky do pěny, přídáme strouhánku, nastrouhané vařené brambory a najemno nakrájené rybí maso. Osolíme, okořeníme a dobře... více o Rybí karbanátky II.

Plněné kuře

Plněné kuře

Z tvarůžků, anglické slaniny a česneku si utvoříme směs, kterou naplníme kuře, které jsme omyli, vysušili a uvnitř mísně potřeli kořením. Kuře... více o Plněné kuře

Bůčková roláda II.

Bůčková roláda II.

Postup přípravy: Bůček nakrájíme na drobné kostky, asi 1x1 cm, přidáme ostatní a dobře promícháme. Směsí naplníme tlačenkový sáček a vaříme 2 hodiny... více o Bůčková roláda II.

60 minut
Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Kuře naporcujeme na menší kousky, osolíme a opepříme, naskládáme do pekáčku. Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme a přidáme ostatní (kečup, citron,... více o Pikantní pečené kuře

60 minut
Strýčkův kapr

Strýčkův kapr

Jednotlivé porce osolíme, obalíme v hladké mouce smíchané s paprikou a prudce osmažíme na oleji. Přendáme do zapékací misky. Cibuli nakrájíme na... více o Strýčkův kapr

Kuřecí na smetaně zakysané

Kuřecí na smetaně zakysané

Kuřecí osolíme, opeříme, nakrájíme na nudličky. Na rozehřáté pánvi orestujeme drobně nakrájenou cibuli s houbami a poté přidáme nudličky masa,... více o Kuřecí na smetaně zakysané

60 minut
Divoké kuře

Divoké kuře

Kuřecí čtvrtky posypeme kořením na divočinu a osolíme. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka. Maso dáme do zapékací mísy vymazané olejem,... více o Divoké kuře

Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou

Hovězí roastbeef s brambory a…

Roštěnec důkladně očistíme, omyjeme, osušíme a svážeme bílým motozem, aby držel rovnoměrný tvar. Připravíme marinádu. V ploché misce důkladně... více o Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou

Játrová paštika

Játrová paštika

V pekáči rozpustíme sádlo, do kterého vložíme omytá a očistěná játra. Chvíli osmažíme, aby se játra zatáhly. Potom přidáme všechnu zeleninu pokrájenou... více o Játrová paštika

Smažené plněné olivy

Smažené plněné olivy

Napůl rozmražené rybí maso nakrájíme na nudličky a vkládáme do oliv, ty obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhánka) a smažíme na rozpáleném oleji... více o Smažené plněné olivy

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Srdíčka uvaříme v tlakovém hrnci v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením. Cibuli nakrájíme najemno, na oleji usmažíme do měkka, zaprášíme... více o Srdíčka na smetaně

Subuta

Subuta

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Rozšleháme vejce s 1 lžící Solamylu a 1 lžící oleje a do této směsi maso min. na 1 hodinu naložíme.... více o Subuta

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

112
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
91
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
72
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
62
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
50
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact