• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
15 minut
Slanečková pochoutka

Slanečková pochoutka

Všechno nakrájíme na drobné kostičky, smícháme, zalijeme majonézou nebo tatarskou omáčkou, dochutíme a dáme vychladit. Podáváme namazané na... více o Slanečková pochoutka

Kanadská játra

Kanadská játra

V hlubší pánvi (ideální je wok) dáme pórek na tuku změknout a po minutě ho posypeme cukrem, aby trochu zkaramelizoval. Mezitím nakrájíme játra na... více o Kanadská játra

60 minut
Vylepšená sekaná

Vylepšená sekaná

Šunkový salám a sýr nastrouháme nahrubo, pórek na kolečka a smícháme mleté maso, sýr, salám, pórek, vajíčko, sůl, pepř a nakrájenou petrželku, přidáme... více o Vylepšená sekaná

Mikova pompézní mlaskačka

Mikova pompézní mlaskačka

Z kotlety si připravíme steak 200 g, okořeníme steakovým kořením a orestujeme na pánvi. Přidáme cibulku, česnek, žampiony, oregano, chilli, zalijeme... více o Mikova pompézní mlaskačka

30 minut
Tagliatelle s lososem

Tagliatelle s lososem

Na malé kousky pokrájenou rybu a šlehačku povaříme asi 10 minut. Přidáme koření, česnek a křen, dle chuti osolíme. Nakonec přidáme na 5 mm nakrájené... více o Tagliatelle s lososem

90 minut
Čertovský guláš

Čertovský guláš

Cibuli pokrájíme na kolečka, osmahneme a zaprášíme mletou paprikou. Přídáme na kousky nakrájené hovězí maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní... více o Čertovský guláš

90 minut
Císařské kuře

Císařské kuře

Z kuřete odstraníme kůži, naporcujeme na malé porce, osolíme ze všech stran a potře­me česnekem. Mísu z varného skla vymažeme olejem, na dno... více o Císařské kuře

50 minut
Francouzské škvarky Rillons

Francouzské škvarky Rillons

Prý je to recept francouzských pastevců. Nevím, ale je chutný. Nakrájíme bůček na větší kostky, opepříme a osolíme. Dáme do misky a zatížíme poklicí,... více o Francouzské škvarky Rillons

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Česnek utřeme se solí, přidáme zázvor, chilli a olej. Oloupanou hrušku rozmixujeme, přidáme sojovku a česnekovou směs. Nalejeme víno, přidáme cukr a... více o Bůček pro správné chlapy

45 minut
Kuřecí steak s hermošem a brusinkami

Kuřecí steak s hermošem a brusinkami

Kuřecí prsa naklepeme, okořeníme a na pánvi (nejlépe na té, kterou můžeme dát i do trouby) opečeme dozlatova. Hermelín podélně rozřízneme tak, že nám... více o Kuřecí steak s hermošem a brusinkami

90 minut
Křenové řízky

Křenové řízky

Křen nastrouháme a utřeme s máslem na hustou kaši. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme křenovou směsí asi 1 cm, vložíme kousek párku nebo... více o Křenové řízky

Játra v sýrové omáčce

Játra v sýrové omáčce

Játra nakrájíme na kousky, mrkev na nudličky, cibuli a slaninu na kostičky. Na lžíci oleje nebo sádla dáme opražit cibuli a slaninu. Přidáme játra a... více o Játra v sýrové omáčce

30 minut
Smradláček chlupatého řidiče z náklaďáku

Smradláček chlupatého řidiče z…

Kuřecí prsa rozklepeme tak, aby se z nich později dala utvořit kapsa. Osolíme, opepříme, vložíme nakrájené olomoucké tvarůžky, pórek, kápii a zabalíme... více o Smradláček chlupatého řidiče z náklaďáku

45 minut
Skvělá omáčka na špagety

Skvělá omáčka na špagety

Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme na drobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem. Poté přidáme na kostičky nakrájený salám nebo... více o Skvělá omáčka na špagety

40 minut
Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapra rozřízneme na polovinu, očistíme, okořeníme a dáme péci kůží dolů do vymazaného pekáčku. Pečeme zhruba 15 min. při teplotě asi 180-190 °C.... více o Kapr pro paní Jarčuškovou

80 minut
Kuře a la Burgas

Kuře a la Burgas

Stehna krátce orestujeme v pekáči na oleji, vyndáme a z mouky a másla ve výpeku uděláme světlou jíšku. Přidáme lečo, dále asi 4 dcl vody, osolíme,... více o Kuře a la Burgas

60 minut
Přírodní vepřové řizky s ovocnou rýží

Přírodní vepřové řizky s ovocnou rýží

Omyté a odblaněné maso nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme okořeníme pepřem a prudce opečeme na rozehřátém tuku z obou stran. Podlijeme masovým... více o Přírodní vepřové řizky s ovocnou rýží

Lyonská roštěná

Lyonská roštěná

Plátky masa, naklepeme, osolíme, opepříme, nařízneme, potřeme olejem a dáme na chvilku do lednice. Poté na tuku orestujeme drobně nakrájenou cibulku,... více o Lyonská roštěná

45 minut
Salát z plodů moře

Salát z plodů moře

Všechny plody moře uvaříme (asi 20 minut) ve slané vodě s papričkou. Po vychladnutí smícháme s dalšími ingrediencemi a zakápneme olejem. Pokud... více o Salát z plodů moře

Těstoviny s česnekem a slaninou

Těstoviny s česnekem a slaninou

Na pánvi rozpustíme máslo a na něj dáme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Až se obě suroviny osmahnou, přidáme česnek a bylinky. Po chvíly... více o Těstoviny s česnekem a slaninou

50 minut
Hovězí guláš v tlakáči

Hovězí guláš v tlakáči

V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme.... více o Hovězí guláš v tlakáči

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Maso nakrájíme na řízky a zlehka naklepeme. Potom maso nakrájíme na kousky asi 3-4 cm dlouhé. Polévkové koření, žloutky, cukr, worchestrovou omáčku,... více o Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Filé zprudka osmažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci, brokolici mírně povaříme. Obojí pak vložíme do vymazané zapékací misky a posypeme... více o Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Kapama

Kapama

Na dno velké kameninové nádoby (může být římský hrnec) rozložíme slaninu. Zelí propereme, smícháme s plátky česneku, pepřem, bobkovým listem a... více o Kapama

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranáh opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka.... více o Roštěnky se smetanovou omáčkou

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

Pozn.: Na začátku je nutno podotknout, že příprava je velmi obtížná vzhledem k množství cibule, které se musí zpracovat. Skutečně totiž není chyba, že... více o Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

30 minut
Krůtí kapsa dle Radka

Krůtí kapsa dle Radka

Krůtí prsa rozřízneme a naklepeme, aby nám vznikl plát. Osolíme, opepříme, vložíme plátek šunky, nakrájenou sterilovanou broskev a zasypeme strouhanou... více o Krůtí kapsa dle Radka

Jídlo z papíru

Jídlo z papíru

Maso a houby nakrájíme na kousky, cibule a rajčata na tenká kolečka. Všechny ingredience smícháme opatrně a ponecháme v lednici alespoň 24 hodin. Pak... více o Jídlo z papíru

45 minut
Wenušina improvizovaná perlička

Wenušina improvizovaná perlička

Tento pokrm je velice rozmanitý, můžete použít prakticky cokoliv. Rád perličky připravuji z několika druhů masa a každou s jinou náplní, ale je to jen... více o Wenušina improvizovaná perlička

120 minut
Koleno pečené s mletým masem

Koleno pečené s mletým masem

Koleno vykostíme a plát si nožem upravíme, osolíme, potřeme trochou česneku. Do mletého masa dáme vejce, zbytek česneku, sůl, pepř, drcený kmín,... více o Koleno pečené s mletým masem

90 minut
Kuřecí salát Abraham

Kuřecí salát Abraham

Kuře uvaříme s kořenovou zeleninou, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a tymiánem. Měkké maso "rozcupujeme" nikoliv nakrájíme a zalijeme... více o Kuřecí salát Abraham

120 minut
Kuřecí kousky

Kuřecí kousky

Kuře vykostíme a rozkrájíme maso na malé kousky asi tak 1x1 cm. Zalijeme omáčkou, malinko osolíme a necháme uležet 1/2 hodiny, nejdéle do druhého dne.... více o Kuřecí kousky

Čínský kuřecí salát

Čínský kuřecí salát

Nálev - suroviny smícháme dohromady a přidáme červený olej (osmahneme 2 lžíce oleje s trochou pálivé papriky). Nálev promícháme s masem, přidáme... více o Čínský kuřecí salát

Králík na kapustě II.

Králík na kapustě II.

Kapustu rozděláme na listy a spaříme asi tak 5 min. ve vařící vodě. Vyjmeme, necháme okapat. Anglickou slaninu opečeme, vyjmeme a necháme stranou. Do... více o Králík na kapustě II.

20 minut
Patizonové karbanátky

Patizonové karbanátky

Patizon a sýr nastrouháme, přidáme nadrobno nakrájený salám, vejce, mouku, osolíme a dobře promícháme. Z hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme je ve... více o Patizonové karbanátky

90 minut
Zapékaná dýně

Zapékaná dýně

Do vymazaného pekáče rozložíme polovinu na kolečka nakrájených brambor, osolíme, dáme polovinu na plátky nakrájené dýně, osolíme, opepříme, posypeme... více o Zapékaná dýně

80 minut
Předpečené kuře

Předpečené kuře

Kuře rozkrojíme podél hřbetu a rukou naplocho roztlačíme. Ze všech stran okořeníme a osolíme. Hřbetem dolů položíme na vymazaný pekáček a zatížíme... více o Předpečené kuře

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec odblaníme a nožem propícháme (prošpikujeme) polijemem olivovým olejem a potřeme česnekem a vtlačíme rozmačkaný česnek do masa. Pod maso... více o Jehněčí plec pečená

60 minut
Kuřecí plátky podle Makulky

Kuřecí plátky podle Makulky

Kuřecí plátky posolíme a naskládáme do pečící misky. Nakrájíme na hrubo cibule a necháme zpěnit na oleji (oleje může být míň), přidáme kečup a necháme... více o Kuřecí plátky podle Makulky

Zapečené kuřecí řízečky s houbami a smetanou

Zapečené kuřecí řízečky s houbami a…

Na pekáček dáme trochu oleje, poklademe na plátky nakrájenou cibulí, dále poklademe plátky uzeného bůčku, houby a na to dáme osolené a okořeněné řízky... více o Zapečené kuřecí řízečky s houbami a smetanou

30 minut
Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Prsíčka si nakrájíme na jemné nudličky a okořeníme je steakovým a pepřovým kořením. Zprudka je orestujeme a přidáme na kostičky nakrájený hermelín,... více o Excelentní zážitek

45 minut
Rychlá lehká večeře

Rychlá lehká večeře

Cibulku zpěníme, osmahneme pokrájenou šunku a zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme a necháme chvilku probublat. Smícháme s uvařenými těstovinami, do... více o Rychlá lehká večeře

Italiano s fazolí

Italiano s fazolí

Kolínka jako přílohu uvaříme podle návodu na obalu. Nakrájenou cibuli zpěníme a přidáme nakrájené maso na nudličky. Dusíme do měkka. Propláchnuté... více o Italiano s fazolí

Kuřecí soté se smetanou

Kuřecí soté se smetanou

Prsíčka nakrájíme na kousky, na oleji orestujeme do měkka. Přidáme na kolečka pokrájený pórek a cibuli. Zalijeme smetanou a chvilku podusíme. Ochutíme... více o Kuřecí soté se smetanou

Papáčkovy špagety (těstoviny)

Papáčkovy špagety (těstoviny)

Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok, nebo kastrolu nejdříve dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme až pustí... více o Papáčkovy špagety (těstoviny)

Bramborová placka s masem

Bramborová placka s masem

Vše smícháme v těsto. Na rozpálené pánvi osmahneme placky - cca 5 placek, na které ještě za tepla rozetřeme kečup, posypeme cibulí a strouhaným sýrem.... více o Bramborová placka s masem

45 minut
Kuřecí prsa s bazalkovou omáčkou

Kuřecí prsa s bazalkovou omáčkou

Prsa nakrájíme na hrubší plátky, potřeme olejem, obalíme v grilovacím koření a grilujeme z obou stran asi 15 minut. Do smetany přidáme na jemno... více o Kuřecí prsa s bazalkovou omáčkou

30 minut
Knedlíky ve vajíčku

Knedlíky ve vajíčku

Knedlík nakrájíme na plátky, každý potřeme sýrem a poklademe (podle vlastní chuti) kolečkem salámu, kouskem papriky, kolečky pórku. Lze měnit... více o Knedlíky ve vajíčku

Játra po toskánsku

Játra po toskánsku

Játra ponecháme přes noc v mléce v lednici, aby změkla. Asi hodinu před přípravou je dáme do mrazáku, aby se později lépe krájela. Sádlo rozpálíme v... více o Játra po toskánsku

Kuřecí dort

Kuřecí dort

Kuřecí maso nakrájíme na plátky, osolíme, posypeme kari kořením. Do středního pekáčku klademe střídavě plátky masa, na maso slaninu, posypeme na... více o Kuřecí dort

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

172
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
125
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
104
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
72
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
72
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact