• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Grandiózní

Grandiózní

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky cca 10 a více ks a rozklepeme je na plátky a okořeníme steakovým kořením. Vložíme do bramborového těsta a důkladně... více o Grandiózní

Sugo z bůčku (anglické slaniny)

Sugo z bůčku (anglické slaniny)

Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky a pomaličku restujeme, dokud není anglická slanina... více o Sugo z bůčku (anglické slaniny)

Harula

Harula

Maso naklepeme, osolíme, kdo má rád, posype ostrým maďarským nebo jiným paprikovým kořením, obalíme v paprikové mouce a prudce opečeme na menším... více o Harula

70 minut
Bůček po cikánsku

Bůček po cikánsku

Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájený bůček a necháme zezlátnout. Přidáme mletou papriku, osolíme a podlijeme 1 dcl vody, ... více o Bůček po cikánsku

Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci

Mleté maso s rýží a zelím v římském…

Na oleji mírně osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a asi 10 minut restujeme, osolíme, opepříme. Necháme trochu zchladnout a přidáme... více o Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci

Ananasová čína

Ananasová čína

Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme smícháme s 2 lžícemi medu, 1 lžící kečupu, 1/2 lžící hořčice, trochou sójové a worchestrové omáčky... více o Ananasová čína

Kuře na kukuřici

Kuře na kukuřici

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Takto připravené řízky osmahneme na másle a posypeme kari kořením. Přilijeme celou plechovku kukuřice i se... více o Kuře na kukuřici

Farské kotlety

Farské kotlety

Oloupanou cibuli nakrájím na kolečka (čím více, tím lépe). Položím do vymazaného pekáče. Oloupané brambory nakrájím také na kolečka, přidám do pekáče,... více o Farské kotlety

Hovězí na slanině se smetanou

Hovězí na slanině se smetanou

Hovězí plátky naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme. V tlakovém hrnci rozpustíme trochu ceres softu, opečeme na něm plátky. Pak je vyndáme, do hrnce... více o Hovězí na slanině se smetanou

Kuřecí kousky v bramborovém těstíčku

Kuřecí kousky v bramborovém těstíčku

Kuřecí prsa nakrájíme na silnější nudličky asi jako na čínu, dáme do misky, popepříme, posypeme kořením na kuře, kdo má rád, přidá trochu kari, lehce... více o Kuřecí kousky v bramborovém těstíčku

Rybí filé pečené s jogurtem

Rybí filé pečené s jogurtem

Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme. Pečeme při 175 °C po dobu 25... více o Rybí filé pečené s jogurtem

Nejjednodušší rybí filé

Nejjednodušší rybí filé

Filé omyjeme a osušíme. Položíme do pekáčku nebo na zapékací misku a posypeme strouhankou a sýrem. Pečeme při 180 °C na dobu 15-18 minut.Podáváme s... více o Nejjednodušší rybí filé

Krkovička pečená na paprice

Krkovička pečená na paprice

Obě cibule nakrájíme na kolečka a zesklovatíme na sádle v pekáčku. Plátky krkovičky obalíme ve sladké a pálivé paprice, osolíme, položíme na... více o Krkovička pečená na paprice

60 minut
Bůček podle mojí maminky

Bůček podle mojí maminky

Bůček nakrájíme na větší pláty 3-5 cm nebo podle žebra, osolíme, pokmínujeme, podlijeme vodu, dáme do kastrolu s pokličkou a dusíme na plotně.... více o Bůček podle mojí maminky

Králíčí kousky

Králíčí kousky

Vykostěné maso nakrájím na kousky a osmahnu na nakrájené cibuli. Zapráším paprikou a dusím až skoro do měkka (když se vysmahnou, tak přileji trochu... více o Králíčí kousky

Kuřecí plátky na víně

Kuřecí plátky na víně

Kuřecí plátky, nejlépe stehenní, protože jsou šťavnaté, osolím, opepřím a posypu nějakým oblíbeným kořením, já používám nejraději Happygril od Avokáda... více o Kuřecí plátky na víně

Bavorský guláš

Bavorský guláš

Čočku namočíme cca 1 hod. předem a posléze dáme vařit běžným způsobem. Asi v půli vaření přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a brambor. Osmahneme... více o Bavorský guláš

Vepřové v alobalu

Vepřové v alobalu

Do pekáče dáme alobal, který potřeme olejem. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory, anglickou slaninu, papriky, cibuli a česnek... více o Vepřové v alobalu

Čertovský mls

Čertovský mls

Slaninu nakrájíme nadrobno a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli (komu větší kousky cibule vadí, tak jí nakrájí nadrobno) a orestujeme. Přidáme maso,... více o Čertovský mls

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Celer rozkrojíme na větší kusy a dáme povařit do poloměkka (cca 7 minut). Obereme a na jemno natrháme (nebo vidličkou rozmačkáme) maso z ryby (při... více o Humrové chlebíčky

Tak tomu nikdo neodolá...

Tak tomu nikdo neodolá...

Naklepeme si kuřecí stehna cca 120-150 g na 1 porci a okořeníme steakovým kořením, pokapeme olejem, podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 250 °C na... více o Tak tomu nikdo neodolá...

Mexické plněné placky - Burrito´s

Mexické plněné placky - Burrito´s

Mleté hovězí maso dáme na pánev a necháme ho mírně ohřát, přidáme cibuli nakrájenou na malé kousky, pepř, žampióny, papriky a polovinu rajčat, vše... více o Mexické plněné placky - Burrito´s

Kuře za 35 minut

Kuře za 35 minut

Na rozehřátém oleji a jedné lžíci másla opečeme osolené a opepřené kuře na obou stranách. Zakryjeme a dusíme až z prsíček teče bezbarevná šťáva (10... více o Kuře za 35 minut

Hovězí maso s rozinkami

Hovězí maso s rozinkami

Tak hodinu dopředu si namočíme rozinky do vody. Maso nakrájíme na nudličky, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, smícháme s kari a dáme na pánev.... více o Hovězí maso s rozinkami

Hedvábné řízky

Hedvábné řízky

Řízky naklepeme, obalíme v hladké mouce a namočíme do těstíčka, které si připravíme z ušlehaných bílků, mléka, kari soli a tvarohu. Řízky pak ještě... více o Hedvábné řízky

Hovězí v červeném zelí

Hovězí v červeném zelí

Hovězí maso nakrájíme na kostky, špek a cibuli pokrájíme na drobné kostičky, zelí nakrouháme. Do předehřátého kastrolu vrhneme 1/2 lžíce sádla,... více o Hovězí v červeném zelí

Plněné citronové kuře

Plněné citronové kuře

Nejdříve na oleji zpěníme cibule nakrájené na 1/4 a palici česneku překrojenou napůl, přidáme citron rozkrojený také na 1/4, bobkový list, sůl, pepř a... více o Plněné citronové kuře

Pikantní vepřové

Pikantní vepřové

Na oleji opéci cibule nakrájené na kostičky, přidat kostky masa a péci, až se maso zatáhne.Pak přidáme zelí a opět necháme trochu opéci. Nakonec... více o Pikantní vepřové

Vepřové maso po italsku

Vepřové maso po italsku

Na rozehřátou slaninu přidat cibuli na kostičky a nechat zrůžovět. Maso osolit, opepřit a rychle opéci na cibuli do červena. Zalít protlakem a zhruba... více o Vepřové maso po italsku

Slepice po indiánsku

Slepice po indiánsku

Na oleji zpěníme cibuli, pak přidáme koření a také necháme zpěnit. Slepici rozdělíme na porce a opečeme na směsi cibule a koření. Zalijeme vodou,... více o Slepice po indiánsku

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

V osolené vodě (může být i vegeta) uvaříme těstoviny a brokolici. Vaříme každé zvlášť! Mezitím na kostičky nakrájíme kuřecí maso a na oleji osmahneme... více o Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Hovězí na kari s kokosem

Hovězí na kari s kokosem

Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, přidáme chilli, popř. kari, olej a promícháme. Necháme uležet do druhého dne. Pak maso opečeme na... více o Hovězí na kari s kokosem

Bakoňské plátky

Bakoňské plátky

Slaninu s cibulkou usmažíme do zlata a na tomto základě opražíme osolené a trochu opepřené kotlety, pak přidáme červenou papriku a žampiony, podlejeme... více o Bakoňské plátky

Barevná stehna

Barevná stehna

Každé stehno plošně rozřežeme na co největší tenký plát v kuse (ale lze i z jiného masa), posypeme grilovacím kořením, pomažeme hořčicí, položíme... více o Barevná stehna

Stehna na černém pivu

Stehna na černém pivu

Očištěná stehna s kůží osolit, opepřit, dát na dno vymazaného pekáčku, zalít pivem (můžeme ho postupně dolévat, ale lepší je ho nalét rovnou ihned).... více o Stehna na černém pivu

Milionářské kuře

Milionářské kuře

Kuře uvaříme a po vychladnutí vykostíme. Nakrájíme ho na porce a rozprostřeme po talíři, který předem ozdobíme listy hlávkového salátu. Mezitím... více o Milionářské kuře

Buřtguláš

Buřtguláš

Oloupané brambory a uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky, salám na kolečka. Na oleji v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme... více o Buřtguláš

Karbanátky plněné brokolicí

Karbanátky plněné brokolicí

Mleté maso smícháme s nasekanými bylinkami, utřeným česnekem, solí a pepřem. Rukama pečlivě propracujeme. Mraženou brokolici dáme rozmrazit, čerstvou... více o Karbanátky plněné brokolicí

Králík pečený po domácku

Králík pečený po domácku

Do masa úzkým nožem uděláme řezy a protkneme špalíčky slaniny. Nasekáme porce a ty osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Každý díl masa zabalíme do... více o Králík pečený po domácku

Svíčka - zabijačková pečeně

Svíčka - zabijačková pečeně

Do mletého masa přidáme vejce, víno, sůl, pepř, strouhanou citrónovou kůru a polovinu utřeného česneku. Vše smícháme, vytvarujeme obdélník, doprostřed... více o Svíčka - zabijačková pečeně

Krůtí řízky s rokfórem

Krůtí řízky s rokfórem

Řízky naklepeme, osolíme. Nastrouhaný rokfór smícháme s nasekanými ořechy a směs rozdělíme na řízky. Potom je přehneme a sepneme párátkem. Řízky... více o Krůtí řízky s rokfórem

Rohlíčky s masovou náplní

Rohlíčky s masovou náplní

Maso smíchat s vejcem, česnekem, solí, pepřem a solamylem. Rozdělíme na 12 dílů, ze kterých uděláme válečky. Z těsta vyválíme 3-4 mm silný plát, ... více o Rohlíčky s masovou náplní

Kuřecí prsa v těstíčku

Kuřecí prsa v těstíčku

Maso nakrájet na kusy, naložit na chvíli do směsi: žloutky se solamylem, sůl, pepř, sójovka, worchestr. Pak ušlehat sníh z bílků a opatrně vmíchat do... více o Kuřecí prsa v těstíčku

Zapečené filé

Zapečené filé

Zapékací nádobu vymazat máslem, rozložit filé, osolit, opepřit, posypat kmínem, grilovacím kořením a česnekem na plátky. Navrch dát scezené lečo, dát... více o Zapečené filé

Copánek krásné slečny

Copánek krásné slečny

Máme před sebou krásné tři kusy masa, které si naklepeme a okořeníme steakovým kořením. Připravíme si špičatou špejli, na kterou napíchneme všechny... více o Copánek krásné slečny

Kuře podle Lucky

Kuře podle Lucky

Vymastíme pekáč a vyložíme jej plátky anglické slaniny. Na ně naklademe naklepané, osolené a okořeněné plátky kuřecího masa. Povrch pokryjeme opět... více o Kuře podle Lucky

Tancuvajzu

Tancuvajzu

Očištěný libový bůček zbavíme kůže a na masovém strojku jemně semeleme. Přidáme koření, sůl, vejce, mouku, feferonky a vše dobře promícháme. Ze směsi... více o Tancuvajzu

Mleté maso v bránici s přílohou

Mleté maso v bránici s přílohou

Do mletého masa přidáme vejce, mléko, prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek, sůl, pepř, malinko majoránky a drcený kmín. Promícháme, rozdělíme na... více o Mleté maso v bránici s přílohou

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Maso nakrájíme na kostičky a smícháme se sáčkem koření "Vepřová pečeně" od firmy Kotányi. Dáme do sklenic, uzavřene a sterilujeme 2 hodiny na 100 °C.... více o Vepřové maso ve vlastní šťávě

Televizní bůček

Televizní bůček

Bůček uvařím s kořením (tj. bobkový list, celý pepř, nové koření, trochu tymiánu) a česnekem(počet česneků se řídí chutí). Nechám zchladnout a na... více o Televizní bůček

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

62
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
49
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…
49
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
48
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
38
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Zlomené děti Jiřího Bartošky (†78): Janek venčí psy, dcera Katka v slzách

Zlomené děti Jiřího Bartošky (†78): Janek venčí psy, dcera Katka v slzách

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact