• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Drůbeží jatýrka se smetanou

Drůbeží jatýrka se smetanou

Na oleji orestujeme cibulku, přidáme játra nakrájená na menší kousky, 1 lžíci gulášového koření. Podlejeme vodou, dáme masox a 10 minut dusíme.... více o Drůbeží jatýrka se smetanou

Vídeňské roštěnky

Vídeňské roštěnky

Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme prudce na oleji do křupava. Přidáme trochu cukru, aby cibule zkaramelizovala a zhnědla. Dáme stranou. Roštěnky... více o Vídeňské roštěnky

90 minut
Slaná roláda z listového těsta

Slaná roláda z listového těsta

Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku. Když cibulka zesklovatí, přihodíme na... více o Slaná roláda z listového těsta

Loupežnická játra

Loupežnická játra

Játra nakrájíme na nudličky, orestujeme, uděláme šťávu z kečupu, přidáme kápie a žampiony, mírně povaříme, dochutíme. Příloha rýže.... více o Loupežnická játra

Pikantní směs

Pikantní směs

Roštěnku nakrájíme na nudličky, orestujeme, přidáme játra, kápie, žampiony nakrájené, pak přidáme kečup, chilli koření a vývar nebo vodu, podle... více o Pikantní směs

Malé překvapení

Malé překvapení

Řízky naklepejte, po obvodu je místy nařízněte, aby se při smažení nekroutily, osolte a opepřete je. V pánvi rozehřejte tuk a maso z obou stran prudce... více o Malé překvapení

Hovězí "hospodský" guláš

Hovězí "hospodský" guláš

V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Přidáme kmín, pepř, papriku... více o Hovězí "hospodský" guláš

Špagety Ragutáty

Špagety Ragutáty

Na rozpáleném oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky (1,5x1,5 cm) nakrájené maso a orestujeme. Poté přidáme obsah ... více o Špagety Ragutáty

Bavorská svíčková

Bavorská svíčková

Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do... více o Bavorská svíčková

Vestfálský měšec

Vestfálský měšec

Kuřecí prsa a vepřovou pečeni nakrájime na nudličky, asi tak 3 cm dlouhé a 1 cm široké, dáme do misky. V oleji rozmícháme česnek, sůl a gyros koření a... více o Vestfálský měšec

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Vejce našleháme a postupně přidáváme hořčici, sojovou omáčku, worchestr, papriku, kukuřičný škrob, utřený česnek a sůl vše pořádně promícháme. Kuřecí... více o Nakládané řízky

Zapečené brambory s mletým masem II.

Zapečené brambory s mletým masem II.

Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a okořeníme (sůl, pepř, paprika, majoránka - dle chuti), přidáme lžíci hořčice a tři... více o Zapečené brambory s mletým masem II.

Zelenino-sojové karbanátky

Zelenino-sojové karbanátky

Uvaříme zeleninu - ne moc do měkka a rozmačkáme, přidáme balíček sojové drtě - připravíme dle návodu, rohlík rozmočený v mléce, vajíčko a okořeníme... více o Zelenino-sojové karbanátky

Kuřecí kousky "mé oči"

Kuřecí kousky "mé oči"

V misce smícháme kuřecí prsa nakrájená na kostičky, cibuli nakrájenou na větší kousky, worchesterskou omáčku, pepř, kari a adamova žebra. Smažíme na... více o Kuřecí kousky "mé oči"

Domácí vepřová paštika

Domácí vepřová paštika

Syrový ovar (podbradek), plecko nebo krkovice, játra, vnitřní sádlo. Ovar uvaříme v osolené vodě, plecko či krkovici osolíme, opepřime, přidáme kmín a... více o Domácí vepřová paštika

Ostravské klobásy

Ostravské klobásy

6 kg libového vepřového masa a 4 kg prorostlého vepřového masa. Maso hrubě pomeleme nebo nakrákíme na malinké kostky. Promícháme s 0,2 l vody, 20 g... více o Ostravské klobásy

Lasagne po Česku

Lasagne po Česku

Utvoříme klasické palačinkové těsto, upečeme palačinky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a orestujeme. Přidáme na nudličky pokrájenou... více o Lasagne po Česku

60 minut
Vánoční rajská omáčka

Vánoční rajská omáčka

Den předem uvaříme vývar, který necháme přes noc uležet - opravdu důležité! Druhý den na oleji zpěníme cibuli, orestujeme na kostky nakrájenou mrkev s... více o Vánoční rajská omáčka

35 minut
Rychlá ryba v alobalu

Rychlá ryba v alobalu

Plátky ryby dáme na alobal , osolíme, pokapeme šťávou z citronu či limetek, dáme vždy čtvrtinu nasekané cibule a jeden rozmačkaný stroužek česneku.... více o Rychlá ryba v alobalu

Podblanický králík

Podblanický králík

Do pekáče rozložíme králíka, osolíme a posypeme směsí cibule a mrkve, pokmínujeme a poklademe plátky másla. V rozehřáté troubě necháme zapéct a... více o Podblanický králík

Řecké kuře v peřince

Řecké kuře v peřince

Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a rozhodíme kousky na velký hluboký plech. Kolem něj nasypeme 3 hrnky suché syrové rýže, nakrájené proužky cibule... více o Řecké kuře v peřince

Bezlepková rychlovka

Bezlepková rychlovka

Kuřecí prsíčka uvaříme ve vodě. Mrkev nastrouháme na jemno, bramboru na hrubo. Kuřecí uvařená prsíčka nakrájíme na kostky a orestujeme na olivovém... více o Bezlepková rychlovka

Plněná roláda z listového těsta

Plněná roláda z listového těsta

Nejprve si uděláme vaječinku. Až vychladne, přidáme a vmícháme kuličky hrášku, ale opatrně, aby se nám nerozpučily. Listové těsto rozdělíme na dvě... více o Plněná roláda z listového těsta

30 minut
Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, zaprášíme moukou a zprudka osmahneme na tuku. Zlehka posypeme oreganem. Přidáme na plátky nakrájené... více o Vepřové nudličky na žampionech

90 minut
Kotlety na čtyři doby se špagetovým salátem

Kotlety na čtyři doby se špagetovým…

Chystáme chuťový koncert na čtyři doby, příprava hudby bude důkladná, výkon minutkový. Nejprve naladíme špagetový salát.Uvařené špagety scedíme, v... více o Kotlety na čtyři doby se špagetovým salátem

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Rybí filé osolíme a lehce obalíme v mleté paprice. Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na plátky. Na dno máslem vymazaného kastrůlku dáme... více o Jedničkové rybí filé

60 minut
Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Nejprve oloupeme brambory a vcelku je uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme mírně vychladnout, pak nakrájíme na kolečka. Na kolečka budeme krájet... více o Sumec dle baštýře Jardy

60 minut
Kapr v rajské omáčce

Kapr v rajské omáčce

Očištěného kapra nakrájíme na plátky asi 2,5 cm silné, nasolíme a obalíme v mouce. Potom je osmažíme a naskládáme do nádoby, kameninové nebo... více o Kapr v rajské omáčce

60 minut
Kuře na džusu

Kuře na džusu

Smícháme 2/3 džusu a 1/3 sójové omáčky a takto připravenou omáčku nalejeme na naporcované kuře a necháme macerovat nejméně přes noc. Nejlépe v... více o Kuře na džusu

Ďáblovy kuličky

Ďáblovy kuličky

Mleté maso smícháme s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí a rohlíkem navlhčeným v mléce. Osolíme a přidáme mletou papriku. Tvoříme menší kuličky, které... více o Ďáblovy kuličky

60 minut
Kuře s hořčičnou omáčkou

Kuře s hořčičnou omáčkou

Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso a restujeme. Hotové maso... více o Kuře s hořčičnou omáčkou

Bramborové karbanátky se salámem

Bramborové karbanátky se salámem

Brambory nastrouháme, salám na malé kostičky, cibulku osmažíme, česnek rozetřeme, kadeřávek (petrželku) rozsekáme, přidáme další ingredience a všechno... více o Bramborové karbanátky se salámem

150 minut
Zapečené bůčkové závitky

Zapečené bůčkové závitky

Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, z obou stran osolíme a posypeme grilovacím kořením, na to dáme 1/2 papriky nakrájené podél na proužky, asi 1/4... více o Zapečené bůčkové závitky

Tvarohová pomazánka mňam

Tvarohová pomazánka mňam

Všechny ingredince smícháme a podáváme na pečivu. Jednoduché a dobré.... více o Tvarohová pomazánka mňam

Bratislavské plecko pro Aničku

Bratislavské plecko pro Aničku

Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce osmahneme a... více o Bratislavské plecko pro Aničku

Pivní guláš II.

Pivní guláš II.

Na sádle osmažit cibuli, přidat maso osolené, pokmínované a obalené ve strouhance. Orestovat, podlít pivem a dusit. Pak přidat česnek a hořčici,... více o Pivní guláš II.

Špenát trošku jinak

Špenát trošku jinak

Maso pomeleme nebo nakrájíme na malé kostičky a podusíme na oleji s cibulí do měkka. Ochutíme vegetou. Špenát podusíme, přidáme mléko nebo smetanu,... více o Špenát trošku jinak

Cordon bleu z mořských ryb

Cordon bleu z mořských ryb

Filety z mořské ryby (bez kůže) pokapeme citronovou šťávou a popepříme. Na filety položíme plátek sýra a plátek šunky, přeložíme, uděláme kapsu,... více o Cordon bleu z mořských ryb

Mexické kotlety

Mexické kotlety

Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme jemně nasekanými papričkami (nebo feferonkovou pastou), pomoučíme a pečeme na oleji asi 6 minut. Pak k nim přidáme... více o Mexické kotlety

Zaplátované kotlety

Zaplátované kotlety

Kotlety zbavíme kostí a tuku a naklepeme. Osolíme, opepříme. Na oleji zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, jednu lžíci syrové odložíme. Osmaženou... více o Zaplátované kotlety

Králík (zajíc) na černo

Králík (zajíc) na černo

Nakrájíme cibulku a osmahneme na másle přidáme porce králíka a všechno koření. Pěkně až do hněda vysmahneme, zalijeme vodou, ne moc a dusíme do měkka.... více o Králík (zajíc) na černo

Rybí zelňačka

Rybí zelňačka

Do mírně osolené vody dám zvlášť vařit mlíčí a zvlášť obrané maso z kapřích hlav. Ve větším hrnci roztopím 2 lžíce sádla, přidám cibuli, osmahnu,... více o Rybí zelňačka

Famózní ale velmi rychlé závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Řízky naklepejte, osolte, opepřete, potřete hořčicí, kysanou smetanou, položte slaninu a celé vejce. Zamotejte a připevněte párátky. Rozpalte olej a... více o Famózní ale velmi rychlé závitky

Nedělní pochoutka

Nedělní pochoutka

Den předem rybu naložíme do marinády. Druhý den ji osolíme, opepříme a obalíme ve směsi hladké mouky a koření. Rozpálíme olej a pečeme dozlatova.... více o Nedělní pochoutka

Studentské kuře na kari

Studentské kuře na kari

Kuřecí prsíčka omyjeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme pepř, notnou dávku kari a vše zahustíme moukou s... více o Studentské kuře na kari

Baklažánová kaše

Baklažánová kaše

Celé baklažány opečeme v troubě nebo na grilu. Zatímco se pečou, si na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso nakrájené na kostičky (má být jehněčí, ale... více o Baklažánová kaše

Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

Cassoulet III.- rychlejší a skoro…

Namočené fazole uvařit do měkka. Na sádle osmažit cibulku, slaninu a maso, vše na kostičky, osolit, okořenit, péci, příp. trochu podlévat. Když je... více o Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustu omyjeme ve studené vodě a odtrháme jednotlivé lístečky do hrnce a spaříme horkou vodou. Vaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak umeleme na... více o Kapustové karbanátky s uzeninou

Pikantní kuřecí roláda

Pikantní kuřecí roláda

Kuře vykostíme, rozložíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme a utřeným česnekem a hořčicí, poklademe plátky anglické slaniny. Na oleji osmažíme... více o Pikantní kuřecí roláda

Zajíčkův plněný zelný list

Zajíčkův plněný zelný list

Menší hlávku zelí dáme na 10-15 minut povařit, dáme vychladnout a mezitím připravíme směs mletého masa. Do mísy k masu přidáme vajíčko, přilijeme... více o Zajíčkův plněný zelný list

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

93
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
57
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
54
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
41
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact