• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Nakládané řízky

Nakládané řízky

Vejce našleháme a postupně přidáváme hořčici, sojovou omáčku, worchestr, papriku, kukuřičný škrob, utřený česnek a sůl vše pořádně promícháme. Kuřecí... více o Nakládané řízky

Zapečené brambory s mletým masem II.

Zapečené brambory s mletým masem II.

Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a okořeníme (sůl, pepř, paprika, majoránka - dle chuti), přidáme lžíci hořčice a tři... více o Zapečené brambory s mletým masem II.

Zelenino-sojové karbanátky

Zelenino-sojové karbanátky

Uvaříme zeleninu - ne moc do měkka a rozmačkáme, přidáme balíček sojové drtě - připravíme dle návodu, rohlík rozmočený v mléce, vajíčko a okořeníme... více o Zelenino-sojové karbanátky

Kuřecí kousky "mé oči"

Kuřecí kousky "mé oči"

V misce smícháme kuřecí prsa nakrájená na kostičky, cibuli nakrájenou na větší kousky, worchesterskou omáčku, pepř, kari a adamova žebra. Smažíme na... více o Kuřecí kousky "mé oči"

Domácí vepřová paštika

Domácí vepřová paštika

Syrový ovar (podbradek), plecko nebo krkovice, játra, vnitřní sádlo. Ovar uvaříme v osolené vodě, plecko či krkovici osolíme, opepřime, přidáme kmín a... více o Domácí vepřová paštika

Ostravské klobásy

Ostravské klobásy

6 kg libového vepřového masa a 4 kg prorostlého vepřového masa. Maso hrubě pomeleme nebo nakrákíme na malinké kostky. Promícháme s 0,2 l vody, 20 g... více o Ostravské klobásy

Lasagne po Česku

Lasagne po Česku

Utvoříme klasické palačinkové těsto, upečeme palačinky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a orestujeme. Přidáme na nudličky pokrájenou... více o Lasagne po Česku

60 minut
Vánoční rajská omáčka

Vánoční rajská omáčka

Den předem uvaříme vývar, který necháme přes noc uležet - opravdu důležité! Druhý den na oleji zpěníme cibuli, orestujeme na kostky nakrájenou mrkev s... více o Vánoční rajská omáčka

35 minut
Rychlá ryba v alobalu

Rychlá ryba v alobalu

Plátky ryby dáme na alobal , osolíme, pokapeme šťávou z citronu či limetek, dáme vždy čtvrtinu nasekané cibule a jeden rozmačkaný stroužek česneku.... více o Rychlá ryba v alobalu

Podblanický králík

Podblanický králík

Do pekáče rozložíme králíka, osolíme a posypeme směsí cibule a mrkve, pokmínujeme a poklademe plátky másla. V rozehřáté troubě necháme zapéct a... více o Podblanický králík

Řecké kuře v peřince

Řecké kuře v peřince

Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a rozhodíme kousky na velký hluboký plech. Kolem něj nasypeme 3 hrnky suché syrové rýže, nakrájené proužky cibule... více o Řecké kuře v peřince

Bezlepková rychlovka

Bezlepková rychlovka

Kuřecí prsíčka uvaříme ve vodě. Mrkev nastrouháme na jemno, bramboru na hrubo. Kuřecí uvařená prsíčka nakrájíme na kostky a orestujeme na olivovém... více o Bezlepková rychlovka

Plněná roláda z listového těsta

Plněná roláda z listového těsta

Nejprve si uděláme vaječinku. Až vychladne, přidáme a vmícháme kuličky hrášku, ale opatrně, aby se nám nerozpučily. Listové těsto rozdělíme na dvě... více o Plněná roláda z listového těsta

30 minut
Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, zaprášíme moukou a zprudka osmahneme na tuku. Zlehka posypeme oreganem. Přidáme na plátky nakrájené... více o Vepřové nudličky na žampionech

90 minut
Kotlety na čtyři doby se špagetovým salátem

Kotlety na čtyři doby se špagetovým…

Chystáme chuťový koncert na čtyři doby, příprava hudby bude důkladná, výkon minutkový. Nejprve naladíme špagetový salát.Uvařené špagety scedíme, v... více o Kotlety na čtyři doby se špagetovým salátem

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Rybí filé osolíme a lehce obalíme v mleté paprice. Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na plátky. Na dno máslem vymazaného kastrůlku dáme... více o Jedničkové rybí filé

60 minut
Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Nejprve oloupeme brambory a vcelku je uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme mírně vychladnout, pak nakrájíme na kolečka. Na kolečka budeme krájet... více o Sumec dle baštýře Jardy

60 minut
Kapr v rajské omáčce

Kapr v rajské omáčce

Očištěného kapra nakrájíme na plátky asi 2,5 cm silné, nasolíme a obalíme v mouce. Potom je osmažíme a naskládáme do nádoby, kameninové nebo... více o Kapr v rajské omáčce

60 minut
Kuře na džusu

Kuře na džusu

Smícháme 2/3 džusu a 1/3 sójové omáčky a takto připravenou omáčku nalejeme na naporcované kuře a necháme macerovat nejméně přes noc. Nejlépe v... více o Kuře na džusu

Ďáblovy kuličky

Ďáblovy kuličky

Mleté maso smícháme s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí a rohlíkem navlhčeným v mléce. Osolíme a přidáme mletou papriku. Tvoříme menší kuličky, které... více o Ďáblovy kuličky

60 minut
Kuře s hořčičnou omáčkou

Kuře s hořčičnou omáčkou

Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso a restujeme. Hotové maso... více o Kuře s hořčičnou omáčkou

Bramborové karbanátky se salámem

Bramborové karbanátky se salámem

Brambory nastrouháme, salám na malé kostičky, cibulku osmažíme, česnek rozetřeme, kadeřávek (petrželku) rozsekáme, přidáme další ingredience a všechno... více o Bramborové karbanátky se salámem

150 minut
Zapečené bůčkové závitky

Zapečené bůčkové závitky

Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, z obou stran osolíme a posypeme grilovacím kořením, na to dáme 1/2 papriky nakrájené podél na proužky, asi 1/4... více o Zapečené bůčkové závitky

Tvarohová pomazánka mňam

Tvarohová pomazánka mňam

Všechny ingredince smícháme a podáváme na pečivu. Jednoduché a dobré.... více o Tvarohová pomazánka mňam

Bratislavské plecko pro Aničku

Bratislavské plecko pro Aničku

Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce osmahneme a... více o Bratislavské plecko pro Aničku

Pivní guláš II.

Pivní guláš II.

Na sádle osmažit cibuli, přidat maso osolené, pokmínované a obalené ve strouhance. Orestovat, podlít pivem a dusit. Pak přidat česnek a hořčici,... více o Pivní guláš II.

Špenát trošku jinak

Špenát trošku jinak

Maso pomeleme nebo nakrájíme na malé kostičky a podusíme na oleji s cibulí do měkka. Ochutíme vegetou. Špenát podusíme, přidáme mléko nebo smetanu,... více o Špenát trošku jinak

Cordon bleu z mořských ryb

Cordon bleu z mořských ryb

Filety z mořské ryby (bez kůže) pokapeme citronovou šťávou a popepříme. Na filety položíme plátek sýra a plátek šunky, přeložíme, uděláme kapsu,... více o Cordon bleu z mořských ryb

Mexické kotlety

Mexické kotlety

Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme jemně nasekanými papričkami (nebo feferonkovou pastou), pomoučíme a pečeme na oleji asi 6 minut. Pak k nim přidáme... více o Mexické kotlety

Zaplátované kotlety

Zaplátované kotlety

Kotlety zbavíme kostí a tuku a naklepeme. Osolíme, opepříme. Na oleji zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, jednu lžíci syrové odložíme. Osmaženou... více o Zaplátované kotlety

Králík (zajíc) na černo

Králík (zajíc) na černo

Nakrájíme cibulku a osmahneme na másle přidáme porce králíka a všechno koření. Pěkně až do hněda vysmahneme, zalijeme vodou, ne moc a dusíme do měkka.... více o Králík (zajíc) na černo

Rybí zelňačka

Rybí zelňačka

Do mírně osolené vody dám zvlášť vařit mlíčí a zvlášť obrané maso z kapřích hlav. Ve větším hrnci roztopím 2 lžíce sádla, přidám cibuli, osmahnu,... více o Rybí zelňačka

Famózní ale velmi rychlé závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Řízky naklepejte, osolte, opepřete, potřete hořčicí, kysanou smetanou, položte slaninu a celé vejce. Zamotejte a připevněte párátky. Rozpalte olej a... více o Famózní ale velmi rychlé závitky

Nedělní pochoutka

Nedělní pochoutka

Den předem rybu naložíme do marinády. Druhý den ji osolíme, opepříme a obalíme ve směsi hladké mouky a koření. Rozpálíme olej a pečeme dozlatova.... více o Nedělní pochoutka

Studentské kuře na kari

Studentské kuře na kari

Kuřecí prsíčka omyjeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme pepř, notnou dávku kari a vše zahustíme moukou s... více o Studentské kuře na kari

Baklažánová kaše

Baklažánová kaše

Celé baklažány opečeme v troubě nebo na grilu. Zatímco se pečou, si na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso nakrájené na kostičky (má být jehněčí, ale... více o Baklažánová kaše

Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

Cassoulet III.- rychlejší a skoro…

Namočené fazole uvařit do měkka. Na sádle osmažit cibulku, slaninu a maso, vše na kostičky, osolit, okořenit, péci, příp. trochu podlévat. Když je... více o Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustu omyjeme ve studené vodě a odtrháme jednotlivé lístečky do hrnce a spaříme horkou vodou. Vaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak umeleme na... více o Kapustové karbanátky s uzeninou

Pikantní kuřecí roláda

Pikantní kuřecí roláda

Kuře vykostíme, rozložíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme a utřeným česnekem a hořčicí, poklademe plátky anglické slaniny. Na oleji osmažíme... více o Pikantní kuřecí roláda

Zajíčkův plněný zelný list

Zajíčkův plněný zelný list

Menší hlávku zelí dáme na 10-15 minut povařit, dáme vychladnout a mezitím připravíme směs mletého masa. Do mísy k masu přidáme vajíčko, přilijeme... více o Zajíčkův plněný zelný list

Zapékané vepřové maso po finsku

Zapékané vepřové maso po finsku

Maso pokrájíme na kostky a osmahneme na oleji s cibuli. Osolíme, podlijeme a dusíme v troubě. Když je maso měkké, přidáme nové koření a brambory... více o Zapékané vepřové maso po finsku

Cuketové loďky

Cuketové loďky

Cukety podélně rozkrojíme a vydlabeme. Vydlabanou dužinu rozkrájíme na malé kousky. Vydlabané cukety vaříme 5 minut ve slané vodě a necháme okapat.... více o Cuketové loďky

Kuřecí játra

Kuřecí játra

Játra nakrájíme na kousky a obalíme je v hladké mouce. Orestujeme cibuli na troše oleje a přidáme játra. Osolíme a zalijeme mlékem tak, aby byla játra... více o Kuřecí játra

60 minut
Kuřecí roláda Heleny Růžičkové (s nivou)

Kuřecí roláda Heleny Růžičkové (s…

Kuře vykostíme a upravíme na plát (podrobnější popis viz. Kuřecí roláda s vepřovými jazyky) - ve speciálních prodejnách drůbeže to již udělají za Vás.... více o Kuřecí roláda Heleny Růžičkové (s nivou)

Vánoční kuřecí roláda s paštikovou náplní

Vánoční kuřecí roláda s paštikovou…

Kuře vykostíme a upravíme na plát (podrobnější popis viz. Kuřecí roláda s vepřovými jazyky) - ve speciálních prodejnách drůbeže to již udělají za Vás.... více o Vánoční kuřecí roláda s paštikovou náplní

Hovězí rolky pro chlapy!

Hovězí rolky pro chlapy!

Hovězí nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme. Poklademe lečo a zabalíme do rolek, které zprudka opečeme. Na zbylém tuku vysmažíme slaninu, poté... více o Hovězí rolky pro chlapy!

Klokaní kýta s višňovou omáčkou

Klokaní kýta s višňovou omáčkou

Kýtu potřeme olejem, posypeme pepřem a rozmarýnem. Na dno pekáče dáme trochu vody, vložíme kýtu a pečeme na 200 °C, až do měkkosti. (500 g se peče asi... více o Klokaní kýta s višňovou omáčkou

Klokaní maso s Chilli Plum omáčkou

Klokaní maso s Chilli Plum omáčkou

Máslo rozpustíme a přidáme zázvor, chilli a česnek. Povaříme 1 minutu. Přidáme cukr, ocet a rozmačkané, scezené, švestky. Mícháme do varu, potom... více o Klokaní maso s Chilli Plum omáčkou

Klokaní masové kuličky v mikrovlnce

Klokaní masové kuličky v mikrovlnce

Kečup smícháme s vodou a nalejeme do mikrovlnkového pekáčku. Maso a ostatní přísady, kromě mouky a sýru, dobře promícháme a utvoříme kuličky (asi 4 cm... více o Klokaní masové kuličky v mikrovlnce

Klokaní ragú

Klokaní ragú

Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a zesklovatíme. Potom přidáme maso, koření a rychle opečeme. Osolíme a přidáme víno a vývar. Dusíme do... více o Klokaní ragú

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

148
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
99
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
68
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
47
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
45
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact