• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Obrácená svíčková

Obrácená svíčková

Na pánvi opečeme zeleninu, podlijeme pomerančovou šťávou, uvaříme do měkka, přidáme halali, ještě povaříme a dáme do mixéru a pořádně rozmixujeme.... více o Obrácená svíčková

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Na oleji osmahneme karí - pár vteřin - a přidáme na kostky nakrájené maso, chvilku smažíme, než se maso zatáhne, mírně posolíme, přidáme kurkumu,... více o Vepřové na karí

Moje papriky

Moje papriky

Do rozmražené sekané nakrájíme na jemno cibuli, osolíme, dáme lžíci hořčice, koření, rýži - tu podle chuti, někdo rád více, někdo přiměřeně. Z... více o Moje papriky

Smažené vařené hovězí

Smažené vařené hovězí

Studené vařené hovězí maso nakrájíme na plátky, maličko osolíme, opepříme, potřeme obyčejnou plnotučnou hořičicí (můžeme samozřejmě použít i nějakou... více o Smažené vařené hovězí

25 minut
Luhačovický špaček

Luhačovický špaček

Mleté maso smícháme dohromady, dobře vymícháme se strouhankou, mletou paprikou, pepřem, vejcem, jemně krájenou cibulí a petrželovou natí. Z těsta... více o Luhačovický špaček

Závitky se smetanou

Závitky se smetanou

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme. Plátky poklademe anglickou slaninou, zabalíme do závitku, sepneme párátkem a obalíme v trojobalu.... více o Závitky se smetanou

Hovězí na červeném víně II.

Hovězí na červeném víně II.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem (nešetříme). Zpěníme cibulku, na ní orestujeme maso, přidáme kečup, oregano, podlijeme... více o Hovězí na červeném víně II.

Voňavá krkovička

Voňavá krkovička

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Na oleji zpěníme cibulku a česnek nakrájený nadrobno, přidáme maso, orestujeme a dáme pod pokličkou péct do trouby,... více o Voňavá krkovička

20 minut
Zlaté kuře

Zlaté kuře

Vykostěné kuře osolíme a opepříme, obalíme v trojobalu a dáme na vymazaný plech. Zalijeme smetanou, ta nám do kuřete vsákne a maso získá krásnou... více o Zlaté kuře

Špekované srdce na víně

Špekované srdce na víně

Srdce naporcujete (podle velikosti) a každý díl prošpikujete (čím více, tím lépe). Osmažíme cibuli a vložíme srdce a osmažíme asi 3 minuty. Přilejeme... více o Špekované srdce na víně

Shepherds pie v mikrovlnce

Shepherds pie v mikrovlnce

Smícháme maso, utřený česnek, zeleninu, kečup, sůl a pepř v mikrovlnkové nádobě a vlníme 6 minut. Promícháme a vlníme dalších asi 6 minut. Vmícháme... více o Shepherds pie v mikrovlnce

20 minut
Špagety s masovou omáčkou v mikrovlnce

Špagety s masovou omáčkou v mikrovlnce

Zeleninu pokrájíme, smícháme s ostatními přísadami, kromě vína, v mikrovlnkové nádobě. Vlníme 6 min., promícháme a vlníme dalších asi 5 minut. Přidáme... více o Špagety s masovou omáčkou v mikrovlnce

Honey soy ryba v mikrovlnce

Honey soy ryba v mikrovlnce

Rybu rozložíme do mikrovlnkové nádoby. Přísady na marinádu smícháme a nalijeme na rybu. Dáme do chladu nejméně na 1 hodinu. Vlníme asi 5 min.,... více o Honey soy ryba v mikrovlnce

75 minut
Sladkokyselé kuře v karamelu

Sladkokyselé kuře v karamelu

Na oleji zprudka orestujeme osolená a okmínovaná stehna, přidáme cibuli rozkrojenou na půl a celé stroužky česneku - trochu orestujeme i to a... více o Sladkokyselé kuře v karamelu

Řízky naruby III.

Řízky naruby III.

Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme nejdříve ve strouhance a potom ve vajíčku. Na pánvi - nejlépe teflonové, rozehřejeme... více o Řízky naruby III.

40 minut
Krůtí maso s mrkví a šlehačkou

Krůtí maso s mrkví a šlehačkou

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájenou mrkev a orestujeme. Když je maso poloměkké,... více o Krůtí maso s mrkví a šlehačkou

Kuře s dvěma omáčkami

Kuře s dvěma omáčkami

Do dvou kastrůlků nalejeme po 1 lžíci oleje, 1 prolisovaném stroužku česneku a 1 nakrájené cibuli. Do jednoho přidáme nadrobno nakrájenou žlutou... více o Kuře s dvěma omáčkami

Bramborovo-drůbeží karbanátky

Bramborovo-drůbeží karbanátky

Brambory oloupeme, uvaříme a rozmačkáme s lžící másla. Přidáme nadrobno nakrájené maso a šunku, natě, 1 vejce, osolíme, opepříme a důkladně promícháme... více o Bramborovo-drůbeží karbanátky

45 minut
Vepřové kotlety na žampiónech

Vepřové kotlety na žampiónech

Kotlety nařízneme na okrajích, aby se nekroutily, opepříme a opečeme na oleji. Dáme do tepla stranou. Žampióny opečeme na cibuli ve zbylém oleji,... více o Vepřové kotlety na žampiónech

Filé zapečené s nivou

Filé zapečené s nivou

Filé posypeme kořením na ryby a na panvi zprudka opečeme. Vložime do vymazaného pekačku. Filé zalejeme rozšlehanými vejci a posypeme nivou. Dáme do... více o Filé zapečené s nivou

75 minut
Kapr na bramborách a zelenině od Velkého Dářka

Kapr na bramborách a zelenině od…

Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a navrstvíme do vymazané zapékací formy. Na brambory dáme plátky cibule, papriky a... více o Kapr na bramborách a zelenině od Velkého Dářka

Kuře v nudlích II.

Kuře v nudlích II.

Kuře jemně potřeme lisovaným česnekem utřeným se solí, posypeme trochu paprikovou vegetou a plátky másla, podlijeme vodou a pečeme do měkka. Kuře... více o Kuře v nudlích II.

15 minut
Falešná treska - pomazánka

Falešná treska - pomazánka

Vejce, okurky, mrkev nastrouhat na hrubším struhadle, cibuli najemno nakrájet, přidat ostatní suroviny a smíchat. Mažeme na veku a zdobíme rajčetem,... více o Falešná treska - pomazánka

Zapékané hovězí řízky

Zapékané hovězí řízky

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Obalíme nejprve ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Vložíme na... více o Zapékané hovězí řízky

15 minut
Super kuřecí křidýlka

Super kuřecí křidýlka

Smícháme strouhanku napůl s kořením. Kuřecí křídla opláchneme a mokrá obalíme ve směsi. Klademe na pečící papír a pečeme bez obracení asi 15-20 minut.... více o Super kuřecí křidýlka

Chalupářské roštěnky

Chalupářské roštěnky

Plátky masa na okraji několikrát nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme a obalíme ve směsi mouky a drceného barevného pepře. Pak je na oleji zprudka... více o Chalupářské roštěnky

Špízy v sezamové krustě

Špízy v sezamové krustě

Prsa a játra nakrájíme na větší kostky, které pomažeme důkladně olejem a okořeníme solí pepřem a grilovacím kořením. Cibuli povaříme 5 minut ve vroucí... více o Špízy v sezamové krustě

15 minut
Srnčí kostky na víně

Srnčí kostky na víně

Cibuli zpěníme na másle do růžova, přidáme srnčí nakrájené na kostky, osolíme, přidáme houby a koření a dusíme. Podléváme červeným vínem. Šalvěj a... více o Srnčí kostky na víně

Rizoto a la kung pao

Rizoto a la kung pao

Uvaříme rýži v zeleninovém vývaru se 3-5 hřebíčky. Nahrubo pokrájenou cibuli zesklovatíme a přidáme mraženou zeleninu. Krátce orestujeme a přidáme... více o Rizoto a la kung pao

15 minut
Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu zelí a poklademe osolenými plátky... více o Bůček pečený na zelí

Opékané buřty plněné sýrem

Opékané buřty plněné sýrem

Buřty oloupeme. Po délce buřt nakrojíme tak, aby zůstal spojený. Do zářezu zasuneme plátek netučného sýra. Stiskneme, obalíme plátkem slaniny a... více o Opékané buřty plněné sýrem

Hovězí závitek v římském hrnci

Hovězí závitek v římském hrnci

Zadní hovězí jsem rozkrojila na plát (dobrý řezník ho na požádání udělá v obchodě), posolila, okořenila, potřela hořčicí, pomazala křenem (měla jsem... více o Hovězí závitek v římském hrnci

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Tukem pokryjeme tence dno papiňáku a když se rozhřeje, nasypeme tam maso nakrájené na 2 cm kostky. Občas mícháme. Maso pustí vodu. Necháme maso do... více o Guláš v papiňáku

Lodní hrnec

Lodní hrnec

Na trošce tuku osmahneme cibuli, přidáme kostky masa, opečeme zprudka (jako u guláše), okořením dle chutí uvedenou směsí, osolíme a dusíme pod poklicí... více o Lodní hrnec

Kuřecí plátky se skořicí

Kuřecí plátky se skořicí

Kuřecí plátky osolíme a obalíme v mleté skořici. Krátce restujeme na pánvi na oleji a hotové připravíme na talíř. Na čistý olej v pánvi dáme nasekaný... více o Kuřecí plátky se skořicí

Kuřecí křidélka s vynikající omáčkou

Kuřecí křidélka s vynikající omáčkou

Kuřecí křidelka buď usmažíme ve friťáku, případně na pánvi nebo v troubě, v létě jsou dobrá i grilovaná. Ničím je neochucujeme, jen tak bez ničeho je... více o Kuřecí křidélka s vynikající omáčkou

Zapékaná krůtí prsa s jablky

Zapékaná krůtí prsa s jablky

Nedříve do mísy nastrouháme jablka a mrkev, zakápneme citronovou šťávou, přidáme nastrouhaný česnek, med, jogurt, sojovou omáčku, vejce, sůl a pepř.... více o Zapékaná krůtí prsa s jablky

Kuře „Alibaba a 40 loupežníků“

Kuře „Alibaba a 40 loupežníků“

Připravíme nejdříve nádivu z mletého krůtího masa: Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaných 6 stroužků česneku, na malé... více o Kuře „Alibaba a 40 loupežníků“

Žitomírské holubce

Žitomírské holubce

Připravíme si náplň do zelných listů: do umletého vepřového masa přidáme sůl a pepř dle chuti, vejce a najemno nakrájenou cibuli a uvařenou rýži, vše... více o Žitomírské holubce

Kachna pod stolem

Kachna pod stolem

Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře a bazalky. Zároveň s nimi dáme... více o Kachna pod stolem

20 minut
Sardelové chlebíčky

Sardelové chlebíčky

Máslo si vyndáme včas z lednice, aby změklo. Ingredience na pomazánku dáme do nádoby a vymícháme (vymixujeme) do pěny. Na plátky veky mažeme pomazánku... více o Sardelové chlebíčky

Křidýlka od číňana

Křidýlka od číňana

Smícháme všechny suroviny dohromady, do výsledné marinády naložíme na 24 hodin kuřecí křídla. Poté je obalíme v hladké mouce a usmažíme do zlatova.... více o Křidýlka od číňana

Kotleta na moravance

Kotleta na moravance

Plátky masa naklepeme, osolíme, okořeníme podravkou, obalíme ve stouhance, v rozšlehaném vajíčku a na oleji z prudka osmažíme. Dáme do zapékací mísy,... více o Kotleta na moravance

Báječné špízy

Báječné špízy

Maso a anglickou slaninu nakrájíme na kostky, cibuli na půlměsíčky. Začneme střídavě napichovat na špejle nebo grilovací jehly. Do misky dáme 5 lžic... více o Báječné špízy

Schovaná vejce

Schovaná vejce

Z mletého masa, vejce, koření, česneku, hořčice, strouhanky a rohlíku zpracujeme směs - dáme stranou odležet. Uvařená vejce lehce nakrojíme a... více o Schovaná vejce

Pečené kuře, brambory a špenát

Pečené kuře, brambory a špenát

Cílem našeho snažení budou do zlatova upečená kuřecí stehna s pečeným bramborem plněným špenátem, zasypaným sýrem. Z přebytků navíc vyrobíme... více o Pečené kuře, brambory a špenát

Kuřecí prsa s fazolkami

Kuřecí prsa s fazolkami

Na přípravu tohoto jídla potřebujeme 2 pánve. Čerstvé nebo mražené fazolky nakrájíme na kousky a krátce je osmažíme na pánvi s menším množstvím oleje.... více o Kuřecí prsa s fazolkami

Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Kuskus připravíme podle návodu s použitím připraveného vývaru (mně více chutná s hovězím). Dále na pánvičce orestujeme osolené a okořeněné kuřecí... více o Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Postní oběd či večeře

Postní oběd či večeře

Bramborový knedlík nakrájíme na silnější kolečka, cibuli na tenké plátky, gothaj nastrouháme na hrubo. Zapékací mísu vymažeme máslem a poklademe... více o Postní oběd či večeře

Zapékaná pohanková musaka

Zapékaná pohanková musaka

Pohanku zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme asi 1 hodinu stát. Poté ji uvaříme v osolené vodě - cca 20 minut. Mezitím na oleji zpěníme cibuli... více o Zapékaná pohanková musaka

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

155
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
32
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
27
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
24
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact