• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Vepřové řízky od babičky

Vepřové řízky od babičky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu. Brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, hladkou mouku,... více o Vepřové řízky od babičky

30 minut
Pivovarské tajemství

Pivovarské tajemství

Kuřecí maso a játra nakrájíme na kostky, klobásu na menší plátky. V hluboké pánvi rozpálíme olej, opečeme maso a játra, po chvíli přidáme klobásu a... více o Pivovarské tajemství

Nefritové kuře

Nefritové kuře

Plátky kuřete, nakrájené na šikmo, dáme do bílku a mícháme do pěny. Pak nasypeme trošku bramborového škrobu. Do rozpáleného oleje rychle osmahneme... více o Nefritové kuře

Kuře s ústřicovou omáčkou

Kuře s ústřicovou omáčkou

Kuřecí kousky posypeme a ochutíme solí a pepřem a poskládáme kůží dolů na lehce vymazaný pekáček. V předehrřáté troubě na 200 °C pečeme bez obracení a... více o Kuře s ústřicovou omáčkou

60 minut
Holubci od rodilé Ukrajinky

Holubci od rodilé Ukrajinky

Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje listy a kořen (promiňte nevím, jak... více o Holubci od rodilé Ukrajinky

30 minut
Nožičky v podmáslí

Nožičky v podmáslí

Omyté špalíčky zbavíme kůže a naložíme do podmáslí (potopit bez milosti) - nejlépe na noc. Potom smícháme všechny složky, a v této pečlivě obalíme... více o Nožičky v podmáslí

Nakládané pečené vepřové koleno

Nakládané pečené vepřové koleno

Do 3 litrů vody přidáme, oloupané a rozpůlené cibule, sůl, celé koření, vše pomalu převaříme, potřebujeme získat chuť ze všech surovin, proto pomalé... více o Nakládané pečené vepřové koleno

30 minut
Divoká sekaná

Divoká sekaná

Ingredience na sekanou spojíme a vytvarujeme šišku, potřeme vodou a dáme do pekáče pod pokličku péct. Po 1 hodině: slijeme vypečený tuk a přidáme... více o Divoká sekaná

20 minut
Pečený králík na česneku a pivu

Pečený králík na česneku a pivu

Králíka vložíme do hlubšího pekáče a zalijeme směsí z utřených česneků, soli, koření, oleje a piva. Můžeme navrch položit plátky slaniny (nevyschne) a... více o Pečený králík na česneku a pivu

Houbařův gulášek

Houbařův gulášek

Na olej dáme zesklovatět cibulku, přidáme maso nakrájené na kostky, opečeme, přidáme buřty, opečeme a přidáme houby, osolíme a okmínujeme a dáme dusit... více o Houbařův gulášek

Obrácená svíčková

Obrácená svíčková

Na pánvi opečeme zeleninu, podlijeme pomerančovou šťávou, uvaříme do měkka, přidáme halali, ještě povaříme a dáme do mixéru a pořádně rozmixujeme.... více o Obrácená svíčková

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Na oleji osmahneme karí - pár vteřin - a přidáme na kostky nakrájené maso, chvilku smažíme, než se maso zatáhne, mírně posolíme, přidáme kurkumu,... více o Vepřové na karí

Moje papriky

Moje papriky

Do rozmražené sekané nakrájíme na jemno cibuli, osolíme, dáme lžíci hořčice, koření, rýži - tu podle chuti, někdo rád více, někdo přiměřeně. Z... více o Moje papriky

Smažené vařené hovězí

Smažené vařené hovězí

Studené vařené hovězí maso nakrájíme na plátky, maličko osolíme, opepříme, potřeme obyčejnou plnotučnou hořičicí (můžeme samozřejmě použít i nějakou... více o Smažené vařené hovězí

25 minut
Luhačovický špaček

Luhačovický špaček

Mleté maso smícháme dohromady, dobře vymícháme se strouhankou, mletou paprikou, pepřem, vejcem, jemně krájenou cibulí a petrželovou natí. Z těsta... více o Luhačovický špaček

Závitky se smetanou

Závitky se smetanou

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme. Plátky poklademe anglickou slaninou, zabalíme do závitku, sepneme párátkem a obalíme v trojobalu.... více o Závitky se smetanou

Hovězí na červeném víně II.

Hovězí na červeném víně II.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem (nešetříme). Zpěníme cibulku, na ní orestujeme maso, přidáme kečup, oregano, podlijeme... více o Hovězí na červeném víně II.

Voňavá krkovička

Voňavá krkovička

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Na oleji zpěníme cibulku a česnek nakrájený nadrobno, přidáme maso, orestujeme a dáme pod pokličkou péct do trouby,... více o Voňavá krkovička

20 minut
Zlaté kuře

Zlaté kuře

Vykostěné kuře osolíme a opepříme, obalíme v trojobalu a dáme na vymazaný plech. Zalijeme smetanou, ta nám do kuřete vsákne a maso získá krásnou... více o Zlaté kuře

Špekované srdce na víně

Špekované srdce na víně

Srdce naporcujete (podle velikosti) a každý díl prošpikujete (čím více, tím lépe). Osmažíme cibuli a vložíme srdce a osmažíme asi 3 minuty. Přilejeme... více o Špekované srdce na víně

Shepherds pie v mikrovlnce

Shepherds pie v mikrovlnce

Smícháme maso, utřený česnek, zeleninu, kečup, sůl a pepř v mikrovlnkové nádobě a vlníme 6 minut. Promícháme a vlníme dalších asi 6 minut. Vmícháme... více o Shepherds pie v mikrovlnce

20 minut
Špagety s masovou omáčkou v mikrovlnce

Špagety s masovou omáčkou v mikrovlnce

Zeleninu pokrájíme, smícháme s ostatními přísadami, kromě vína, v mikrovlnkové nádobě. Vlníme 6 min., promícháme a vlníme dalších asi 5 minut. Přidáme... více o Špagety s masovou omáčkou v mikrovlnce

Honey soy ryba v mikrovlnce

Honey soy ryba v mikrovlnce

Rybu rozložíme do mikrovlnkové nádoby. Přísady na marinádu smícháme a nalijeme na rybu. Dáme do chladu nejméně na 1 hodinu. Vlníme asi 5 min.,... více o Honey soy ryba v mikrovlnce

75 minut
Sladkokyselé kuře v karamelu

Sladkokyselé kuře v karamelu

Na oleji zprudka orestujeme osolená a okmínovaná stehna, přidáme cibuli rozkrojenou na půl a celé stroužky česneku - trochu orestujeme i to a... více o Sladkokyselé kuře v karamelu

Řízky naruby III.

Řízky naruby III.

Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme nejdříve ve strouhance a potom ve vajíčku. Na pánvi - nejlépe teflonové, rozehřejeme... více o Řízky naruby III.

40 minut
Krůtí maso s mrkví a šlehačkou

Krůtí maso s mrkví a šlehačkou

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájenou mrkev a orestujeme. Když je maso poloměkké,... více o Krůtí maso s mrkví a šlehačkou

Kuře s dvěma omáčkami

Kuře s dvěma omáčkami

Do dvou kastrůlků nalejeme po 1 lžíci oleje, 1 prolisovaném stroužku česneku a 1 nakrájené cibuli. Do jednoho přidáme nadrobno nakrájenou žlutou... více o Kuře s dvěma omáčkami

Bramborovo-drůbeží karbanátky

Bramborovo-drůbeží karbanátky

Brambory oloupeme, uvaříme a rozmačkáme s lžící másla. Přidáme nadrobno nakrájené maso a šunku, natě, 1 vejce, osolíme, opepříme a důkladně promícháme... více o Bramborovo-drůbeží karbanátky

45 minut
Vepřové kotlety na žampiónech

Vepřové kotlety na žampiónech

Kotlety nařízneme na okrajích, aby se nekroutily, opepříme a opečeme na oleji. Dáme do tepla stranou. Žampióny opečeme na cibuli ve zbylém oleji,... více o Vepřové kotlety na žampiónech

Filé zapečené s nivou

Filé zapečené s nivou

Filé posypeme kořením na ryby a na panvi zprudka opečeme. Vložime do vymazaného pekačku. Filé zalejeme rozšlehanými vejci a posypeme nivou. Dáme do... více o Filé zapečené s nivou

75 minut
Kapr na bramborách a zelenině od Velkého Dářka

Kapr na bramborách a zelenině od…

Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a navrstvíme do vymazané zapékací formy. Na brambory dáme plátky cibule, papriky a... více o Kapr na bramborách a zelenině od Velkého Dářka

Kuře v nudlích II.

Kuře v nudlích II.

Kuře jemně potřeme lisovaným česnekem utřeným se solí, posypeme trochu paprikovou vegetou a plátky másla, podlijeme vodou a pečeme do měkka. Kuře... více o Kuře v nudlích II.

15 minut
Falešná treska - pomazánka

Falešná treska - pomazánka

Vejce, okurky, mrkev nastrouhat na hrubším struhadle, cibuli najemno nakrájet, přidat ostatní suroviny a smíchat. Mažeme na veku a zdobíme rajčetem,... více o Falešná treska - pomazánka

Zapékané hovězí řízky

Zapékané hovězí řízky

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Obalíme nejprve ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Vložíme na... více o Zapékané hovězí řízky

15 minut
Super kuřecí křidýlka

Super kuřecí křidýlka

Smícháme strouhanku napůl s kořením. Kuřecí křídla opláchneme a mokrá obalíme ve směsi. Klademe na pečící papír a pečeme bez obracení asi 15-20 minut.... více o Super kuřecí křidýlka

Chalupářské roštěnky

Chalupářské roštěnky

Plátky masa na okraji několikrát nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme a obalíme ve směsi mouky a drceného barevného pepře. Pak je na oleji zprudka... více o Chalupářské roštěnky

Špízy v sezamové krustě

Špízy v sezamové krustě

Prsa a játra nakrájíme na větší kostky, které pomažeme důkladně olejem a okořeníme solí pepřem a grilovacím kořením. Cibuli povaříme 5 minut ve vroucí... více o Špízy v sezamové krustě

15 minut
Srnčí kostky na víně

Srnčí kostky na víně

Cibuli zpěníme na másle do růžova, přidáme srnčí nakrájené na kostky, osolíme, přidáme houby a koření a dusíme. Podléváme červeným vínem. Šalvěj a... více o Srnčí kostky na víně

Rizoto a la kung pao

Rizoto a la kung pao

Uvaříme rýži v zeleninovém vývaru se 3-5 hřebíčky. Nahrubo pokrájenou cibuli zesklovatíme a přidáme mraženou zeleninu. Krátce orestujeme a přidáme... více o Rizoto a la kung pao

15 minut
Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu zelí a poklademe osolenými plátky... více o Bůček pečený na zelí

Opékané buřty plněné sýrem

Opékané buřty plněné sýrem

Buřty oloupeme. Po délce buřt nakrojíme tak, aby zůstal spojený. Do zářezu zasuneme plátek netučného sýra. Stiskneme, obalíme plátkem slaniny a... více o Opékané buřty plněné sýrem

Hovězí závitek v římském hrnci

Hovězí závitek v římském hrnci

Zadní hovězí jsem rozkrojila na plát (dobrý řezník ho na požádání udělá v obchodě), posolila, okořenila, potřela hořčicí, pomazala křenem (měla jsem... více o Hovězí závitek v římském hrnci

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Tukem pokryjeme tence dno papiňáku a když se rozhřeje, nasypeme tam maso nakrájené na 2 cm kostky. Občas mícháme. Maso pustí vodu. Necháme maso do... více o Guláš v papiňáku

Lodní hrnec

Lodní hrnec

Na trošce tuku osmahneme cibuli, přidáme kostky masa, opečeme zprudka (jako u guláše), okořením dle chutí uvedenou směsí, osolíme a dusíme pod poklicí... více o Lodní hrnec

Kuřecí plátky se skořicí

Kuřecí plátky se skořicí

Kuřecí plátky osolíme a obalíme v mleté skořici. Krátce restujeme na pánvi na oleji a hotové připravíme na talíř. Na čistý olej v pánvi dáme nasekaný... více o Kuřecí plátky se skořicí

Kuřecí křidélka s vynikající omáčkou

Kuřecí křidélka s vynikající omáčkou

Kuřecí křidelka buď usmažíme ve friťáku, případně na pánvi nebo v troubě, v létě jsou dobrá i grilovaná. Ničím je neochucujeme, jen tak bez ničeho je... více o Kuřecí křidélka s vynikající omáčkou

Zapékaná krůtí prsa s jablky

Zapékaná krůtí prsa s jablky

Nedříve do mísy nastrouháme jablka a mrkev, zakápneme citronovou šťávou, přidáme nastrouhaný česnek, med, jogurt, sojovou omáčku, vejce, sůl a pepř.... více o Zapékaná krůtí prsa s jablky

Kuře „Alibaba a 40 loupežníků“

Kuře „Alibaba a 40 loupežníků“

Připravíme nejdříve nádivu z mletého krůtího masa: Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaných 6 stroužků česneku, na malé... více o Kuře „Alibaba a 40 loupežníků“

Žitomírské holubce

Žitomírské holubce

Připravíme si náplň do zelných listů: do umletého vepřového masa přidáme sůl a pepř dle chuti, vejce a najemno nakrájenou cibuli a uvařenou rýži, vše... více o Žitomírské holubce

Kachna pod stolem

Kachna pod stolem

Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře a bazalky. Zároveň s nimi dáme... více o Kachna pod stolem

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

278
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
179
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
41
2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
2 x Diviznový sirup +…
36
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
35
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Rozchod Korduly a Damiana: Rázná slova mámy Žilkové

Rozchod Korduly a Damiana: Rázná slova mámy Žilkové

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Sting provdal dceru na Sicílii: Veselka trvala tři dny!

Sting provdal dceru na Sicílii: Veselka trvala tři dny!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact