• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Zapečené vepřové masíčko se sýrem

Zapečené vepřové masíčko se sýrem

Plátky masa naklepeme, osolíme opepříme. Brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka. Vymažeme pekáček, poklademe ho 1/3 brambor, 1/2 cibule a 1... více o Zapečené vepřové masíčko se sýrem

Sekaná od Jindřišky

Sekaná od Jindřišky

Maso omyjeme a cibuli oloupeme. Oboje nakrájíme na středně veliké kousky a společně semeleme. (Když je cibule semletá, je pak sekaná šťavnatější).... více o Sekaná od Jindřišky

Klasické řízky z mletého masa

Klasické řízky z mletého masa

Maso dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nasáknout tak 1-2 hodiny. Pořádně proděláme rukou. Upozorňuji, že se to lepí na ruku. Děláme v ruce... více o Klasické řízky z mletého masa

20 minut
Celerový salát s kuřecím masem II.

Celerový salát s kuřecím masem II.

Uvařené kuřecí maso nakrájíme, přidáme okapaný celer a hrášek, nakrájená jablka. Lehce promísíme, osolíme a opepříme. Smísíme jednu kysanou smetanu se... více o Celerový salát s kuřecím masem II.

Skvělý těstovinový salát

Skvělý těstovinový salát

Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv. na skus. Na skus znamená, že... více o Skvělý těstovinový salát

20 minut
Letní salát II.

Letní salát II.

Sýr a salám nastrouháme, zeleninu a vejce nakrájíme na malé kostičky. Zamícháme a přidáme sůl a majonézu dle chuti. Podáváme s pečivem.... více o Letní salát II.

Sýrová jehla

Sýrová jehla

Vše nakrájíme na kostky, cibuli, párek na kolečka a střídavě napicháváme na špejli. Pak každou špejli obalíme v klasickém trojobalu. Podáváme s... více o Sýrová jehla

30 minut
Dijonský řízek

Dijonský řízek

Kuřecí prsíčka naklepeme, pomažeme hořčicí, osolíme a opepříme. Na půlku položíme plátek kladenky, ohneme, sešpejlíme a osmažíme dozlatova. Je to... více o Dijonský řízek

120 minut
Vepřová plec s arašídy

Vepřová plec s arašídy

Na oleji osmahneme česnek a cibuli, dáme na něj na kostičky nakrájené plecko a necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme kari a orientální koření,... více o Vepřová plec s arašídy

Zapékané kuřecí nudličky Niké

Zapékané kuřecí nudličky Niké

Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a necháme do druhého dne v... více o Zapékané kuřecí nudličky Niké

K3 - kuře, kari, kukuřice

K3 - kuře, kari, kukuřice

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a opečeme kuřecí maso, nakrájené na kostky. Okořeníme, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a necháme dusit doměkka.... více o K3 - kuře, kari, kukuřice

45 minut
Mexické těstoviny ala Lucy

Mexické těstoviny ala Lucy

Na pánvičku si dáme olej, nakrájenou cibulku najemno a necháme orestovat do zlatova. Poté přidáme párek nakrájený na kolečka a pěkně opečeme, přidáme... více o Mexické těstoviny ala Lucy

Bůčková roláda III.

Bůčková roláda III.

Mleté maso smícháme s ostatním, zabalíme do fólie a dáme přes noc do lednice. Další den rozválíme na mikroténu na placku, potřeme smaženými vejci,... více o Bůčková roláda III.

Tlačenkový salát III.

Tlačenkový salát III.

Tlačenku nakrájet na kostičky, zeleninu na nudličky, přidat zbytek, promíchat, nechat v lednici 2 dny odležet. Vzhledově ani chuťově nelze poznat,že... více o Tlačenkový salát III.

90 minut
Samuraj k pivku

Samuraj k pivku

Cibuli na proužky nechat zesklovatět, přidat maso nakrájené na menší kousky, osmahnout, nechat vydusit, osolit, opepřit. Podlévat vývarem, dusit do... více o Samuraj k pivku

90 minut
Zdivočelé kuře

Zdivočelé kuře

Kuřecí (nebo krůtí) maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Do pekáče dáme olej, na něm rozškvaříme slaninu, zpěníme cibuli, vložíme... více o Zdivočelé kuře

60 minut
Plněný květák mletým masem

Plněný květák mletým masem

Krátce povaříme celý květák v osolené vodě. Připravíme si směs mletého masa, které upravíme jako na sekanou, jak máme rádi. Lžičkou či prstama směs... více o Plněný květák mletým masem

60 minut
Řízek se žampionovou omáčkou

Řízek se žampionovou omáčkou

Připravíme si klasické smažené řízky z vepřové kýty, nebo z čeho je máme rádi a osmažíme. Na kousku másla chvilku podusíme sterilované žampiony, pokud... více o Řízek se žampionovou omáčkou

60 minut
Slané šátečky

Slané šátečky

Vepřové maso podusíme s kořením {sůl, pepř, kmín, paprika}, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Zelí taky chvilku podusíme a přebytečnou šťávu slijeme... více o Slané šátečky

90 minut
Kuba s uzeným masem

Kuba s uzeným masem

Uvařit uzené maso, měkké vyjmout a ve vývaru uvařit doměkka kroupy. Houby namočit a pak uvařit doměkka. Na sádle osmažit nadrobno krájenou cibuli,... více o Kuba s uzeným masem

45 minut
Řízky ve sněhovém těstíčku

Řízky ve sněhovém těstíčku

Maso nakrájejte na 4-5 řízků, naklepejte, osolte, potřete hořčicí a nechte chvíli odležet. Nastrouhaný sýr smíchejte se strouhankou a v této směsi... více o Řízky ve sněhovém těstíčku

10 minut
Kuře v jogurtu

Kuře v jogurtu

Kuřecí maso nakrájíme na špalíčky. Smícháme jogurt se solí a kořením a do vzniklé hmoty vmícháme maso. Přes noc dáme uležet do chladu. Druhý den... více o Kuře v jogurtu

100 minut
Plzeňská růže na bramborách

Plzeňská růže na bramborách

Uzený bůček nakrájíme na kostky a trochu opečeme, pokud je libovější, přidáme olej. Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev na tenší kolečka, nebo půlkolečka... více o Plzeňská růže na bramborách

Marčákovi utopenci

Marčákovi utopenci

Oloupané špekáčky podélně rozřízneme, vložíme do řezu plátky cibule. Směs koření, octa a vody, dovedeme k varu a ihned zaléváme špekáčky s cibulí,... více o Marčákovi utopenci

15 minut
Vepřová žebírka - spareribs

Vepřová žebírka - spareribs

Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější. Počítejte jedno až dvě na osobu. Pekáč vyložte aluminiovou folií,... více o Vepřová žebírka - spareribs

Argentinská čočka

Argentinská čočka

Na oleji (na sádle) zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme čočku, na půlkolečka nakrájenou klobásu, zalijeme vodou a uvaříme. Čočka by neměla... více o Argentinská čočka

15 minut
Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Vo vodě namočené rohlíky dobře vymačkáme, smícháme s na kostičky nakrájenou a krátce povařenou zeleninou. Na kostky nakrájíme slaninu, rozškvaříme,... více o Zapékaná zelenina

10 minut
Kari párky

Kari párky

Párky na oleji opečeme ze všech stran. Smícháme kečup s kari, osolíme, okořeníme a omáčkou přelejeme opečené párky. Posypeme na drobno nasekanou... více o Kari párky

Drůbeží játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou

Drůbeží játra v těstíčku s jogurtovou…

Rozmrazená játra obalíme v polohrubé mouce, namáčíme do těstíčka a smažíme do růžova. Když máme všechna játra osmažená, do výpeku dáme pokrájený... více o Drůbeží játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou

Kuřecí prsíčka podle Míry s neobvyklou přílohou

Kuřecí prsíčka podle Míry s…

Kroupy propláchneme a přes noc namočíme. Když je dáme vařit, přimícháme do nich arašídy a vaříme asi 30 minut, až jsou kroupy měkké. Prsa lehce... více o Kuřecí prsíčka podle Míry s neobvyklou přílohou

Senátorské závitky

Senátorské závitky

Kuřecí prsa naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Na naklepané plátky vložíme plátek sýra, plátek šunky s nakrájenou kyselou okurku a... více o Senátorské závitky

Kuře podle Olivera

Kuře podle Olivera

Kuře osolíme, smícháme čerstvý nasekaný rozmarýn se šťávou z citronu a potřeme celé kuře i z vnitřku. Omytý citron krátce povaříme, pak jej propícháme... více o Kuře podle Olivera

Paštika souseda Slavíčka

Paštika souseda Slavíčka

Bůček a játra semeleme dvakrát, pak je paštika jemnější, přidáme vejce, cukr, skořici a dle chuti pepř a sůl. Pořádně promícháme a plníme nejlépe do... více o Paštika souseda Slavíčka

Játrový burgr

Játrový burgr

Játra rozmixujeme, přidáme koření, housku, vejce a strouhanky tolik, aby jsme vytvořili tuhé těsto. Do rozpáleného oleje dáváme placky jako na... více o Játrový burgr

Utopení utopenci

Utopení utopenci

Špekáčky oloupeme, podélně rozpůlíme a do každé půlky uděláme vprostřed ještě podélný zářez a do něj vsuneme kolečko cibule. Špekáčky si skládáme na... více o Utopení utopenci

Tofu na paprice

Tofu na paprice

Tofu nakrájíme na plátky asi 1 cm. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme mletou papriku, Vegu a koření a lehce osmahneme. Zalijeme asi 2... více o Tofu na paprice

Ryba to bohužel není

Ryba to bohužel není

Maso naložíme s 25-30 ml brandy, soli a pepře - nejméně na 4 hodiny do lednice. Poté dáme do pekáčku, zalejeme 1/2 hrnku vody a dáme zapéct na 20-25... více o Ryba to bohužel není

Francouzský králík v česnekovém sosu

Francouzský králík v česnekovém sosu

Naporcovaného králíka dáme do pekáčku, tak, aby v něm zbylo co nejméně místa. Osolíme, posypeme stroužky česneku a zalijeme mlékem (králík má být... více o Francouzský králík v česnekovém sosu

Dobrota z alobalu

Dobrota z alobalu

Na lehce potřený alobal olejem poklademe plátky anglické slaniny, na to plátky syrových brambor, osolíme, na brambory naklepané maso, které jsme... více o Dobrota z alobalu

Kuřecí maso na nádivce a bramborách

Kuřecí maso na nádivce a bramborách

Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem a odložíme. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky... více o Kuřecí maso na nádivce a bramborách

Vepřové řízky od babičky

Vepřové řízky od babičky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu. Brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, hladkou mouku,... více o Vepřové řízky od babičky

30 minut
Pivovarské tajemství

Pivovarské tajemství

Kuřecí maso a játra nakrájíme na kostky, klobásu na menší plátky. V hluboké pánvi rozpálíme olej, opečeme maso a játra, po chvíli přidáme klobásu a... více o Pivovarské tajemství

Nefritové kuře

Nefritové kuře

Plátky kuřete, nakrájené na šikmo, dáme do bílku a mícháme do pěny. Pak nasypeme trošku bramborového škrobu. Do rozpáleného oleje rychle osmahneme... více o Nefritové kuře

Kuře s ústřicovou omáčkou

Kuře s ústřicovou omáčkou

Kuřecí kousky posypeme a ochutíme solí a pepřem a poskládáme kůží dolů na lehce vymazaný pekáček. V předehrřáté troubě na 200 °C pečeme bez obracení a... více o Kuře s ústřicovou omáčkou

60 minut
Holubci od rodilé Ukrajinky

Holubci od rodilé Ukrajinky

Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje listy a kořen (promiňte nevím, jak... více o Holubci od rodilé Ukrajinky

30 minut
Nožičky v podmáslí

Nožičky v podmáslí

Omyté špalíčky zbavíme kůže a naložíme do podmáslí (potopit bez milosti) - nejlépe na noc. Potom smícháme všechny složky, a v této pečlivě obalíme... více o Nožičky v podmáslí

Nakládané pečené vepřové koleno

Nakládané pečené vepřové koleno

Do 3 litrů vody přidáme, oloupané a rozpůlené cibule, sůl, celé koření, vše pomalu převaříme, potřebujeme získat chuť ze všech surovin, proto pomalé... více o Nakládané pečené vepřové koleno

30 minut
Divoká sekaná

Divoká sekaná

Ingredience na sekanou spojíme a vytvarujeme šišku, potřeme vodou a dáme do pekáče pod pokličku péct. Po 1 hodině: slijeme vypečený tuk a přidáme... více o Divoká sekaná

20 minut
Pečený králík na česneku a pivu

Pečený králík na česneku a pivu

Králíka vložíme do hlubšího pekáče a zalijeme směsí z utřených česneků, soli, koření, oleje a piva. Můžeme navrch položit plátky slaniny (nevyschne) a... více o Pečený králík na česneku a pivu

Houbařův gulášek

Houbařův gulášek

Na olej dáme zesklovatět cibulku, přidáme maso nakrájené na kostky, opečeme, přidáme buřty, opečeme a přidáme houby, osolíme a okmínujeme a dáme dusit... více o Houbařův gulášek

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
35
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
31
Mrkvový dort rychlý
Mrkvový dort rychlý
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Mámy, milujeme vás! Den matek slaví Ramba, Affašová i Hanychová s pupeční šňůrou!

Mámy, milujeme vás! Den matek slaví Ramba, Affašová i Hanychová s pupeční šňůrou!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact