• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Nejdříve na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Skopové maso nakrájíme na kousky po 35-40 gramech, opepříme, osolíme a orestujeme s cibulkou a... více o Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

30 minut
Těstovinový salát s masem

Těstovinový salát s masem

Maso nakrájíme na malé kostičky, utřeme česnek a smícháme s ostatními surovinami - směs musí být hodně pikantní, proto se nebojíme přidat koření.... více o Těstovinový salát s masem

45 minut
Kuřecí řízky v jogurtové marinádě II.

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě II.

Jogurty, vejce a koření rozšleháme. Řízky mírně naklepeme, nesolíme a naložíme do připravené směsi. Necháme naložené nejlépe přes noc. Obalujeme pouze... více o Kuřecí řízky v jogurtové marinádě II.

Perfektní salátek od Kamči

Perfektní salátek od Kamči

Nakrájíme salám, tvrdý sýr, okurku na kostičky, vejce nastrouháme na hrubo, opepříme, osolíme, ocukrujeme a zalejeme bílým jogurtem. Necháme odležet v... více o Perfektní salátek od Kamči

Záhorácké závitky

Záhorácké závitky

Maso nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme. Nakrájíme cibuli najemno, přidáme nakrájené uzené maso na kostičky a restujeme na... více o Záhorácké závitky

45 minut
Dušené slezinky - omáčka

Dušené slezinky - omáčka

Nakrájenou cibuli osmažíme do sklovata na sádle a přidáme na plátky nebo nudličky očištěné slezinky s pepřem, které krátce orestujeme. Posléze... více o Dušené slezinky - omáčka

Trepifajkslovy vrtule

Trepifajkslovy vrtule

Trepifajksl, manželky jak známo nemaje, po příchodu do tlamy pekelné s oblibou tuto krmi sobě a Luciferovi chystá: dá vařit vrtule (jež mezi lidem... více o Trepifajkslovy vrtule

Játra s kapií

Játra s kapií

Játra nakrájíme na nudličky, spolu s cibulkou je vložíme na rozpálený olej, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme na nudličky kapii, sůl, pepř a kari.... více o Játra s kapií

45 minut
Bramborové klobásky

Bramborové klobásky

Uvařené, vychladlé bramory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, hrubou mouku, nakrájené na jemné kostičky uzené maso nebo klobásku, přidáme... více o Bramborové klobásky

Hnědé zelí

Hnědé zelí

Dáme zpěnit cibulku, když změkne přidáme jitrnice nebo jelita vytlačené ze střívka, orestujeme, přidáme zelí a podusíme. V trošce vody rozmícháme... více o Hnědé zelí

Opravdu dobrá ryba

Opravdu dobrá ryba

Tresku osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, potřeme důkladně utvořenou marinádou a necháme v lednici 30 minut uležet. Poté obalíme v... více o Opravdu dobrá ryba

Blesková treska pro začátečníky

Blesková treska pro začátečníky

Do pekáče vysypte zeleninu a na ní máslo, tresčí filety posolte, okmínujte a položte na zeleninu, zalijte trochou vody. Přiklopené do trouby na... více o Blesková treska pro začátečníky

Roláda z kuřecího masa

Roláda z kuřecího masa

Kuřecí prsa, která prodávají samostatně, odkostíme, potom nakrojíme z každé strany, tak, abychom získali co největší kus na roládu. Ze strany, kde... více o Roláda z kuřecího masa

Arašídové smetanové kuřátko

Arašídové smetanové kuřátko

Na oleji s máslem krátce orestujeme nakrájený pórek a kuře na malé kousky, osolíme, podlijeme trochou vody a krátce podusíme. Zalijeme smetanou a... více o Arašídové smetanové kuřátko

Pikatní králík

Pikatní králík

Králíka naporcujte, osolte, opepřete a po všech stranách zprudka osmahněte na oleji. Pak maso podlijte vínem a když se vydusí, zakápněte králíka octem... více o Pikatní králík

Hovězí s máslovými bochánky

Hovězí s máslovými bochánky

Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje a kostky masa na něm opékáme do hněda asi 10 minut. Přidáme zbytek oleje, cibuli a cukr a na... více o Hovězí s máslovými bochánky

Thajská křidélka

Thajská křidélka

Z oleje, medu, pepře, zázvoru, česneku (strouhaného), kečupu, koriandru, sojové omáčky si připravíme marinádu, do které křídla naložíme asi na 2... více o Thajská křidélka

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Na olivovém oleji usmažím na malé kousky kuřecí maso, které okořením grilovacím koření nebo kořením na kuře do zlatava. V jiné pánvičce rozehřeji s... více o Gnocchi s listovým špenátem

60 minut
Bramborový závin s kysaným zelím

Bramborový závin s kysaným zelím

Zelí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí. Brambory oloupeme,... více o Bramborový závin s kysaným zelím

45 minut
Řízky jinak

Řízky jinak

Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance smíchané s kokosem. Na oleji z obou stran smažíme. Na oleji opražíme... více o Řízky jinak

Zapékané uzené s křenovými jablky

Zapékané uzené s křenovými jablky

Dno zapékací mísy silně pomažeme máslem. Poklademe plátky uzeného, posypeme cibulí pokrájenou na tenká kolečka a strouhanými jablky, do kterých jsme... více o Zapékané uzené s křenovými jablky

70 minut
Vepřová konzerva

Vepřová konzerva

Maso nakrájíme na kostičky, přidáme všechny suroviny a půl litru vody. V tlakovém hrnci vaříme 1 hodinu. Naléváme do kelímků od margarínů nebo jiných... více o Vepřová konzerva

Rychlá čína

Rychlá čína

Maso nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, přidáme trochu oleje, asi dvě lžičky škrobové moučky a tři lžičky koření. Necháme odležet na hodin. Na... více o Rychlá čína

60 minut
Krušnohorská šlichta

Krušnohorská šlichta

Brambory nakrájíme na kolečka a poklademe je dno vymaštěného pekáčku. Okořeníme, přidáme cibulku nakrájenou na kolečka, dále klademe plátky uzeného... více o Krušnohorská šlichta

30 minut
Rychlé kuřecí závitky

Rychlé kuřecí závitky

Kuřecí řízky rozklepeme, osolíme a opepříme. Tavený sýr smícháme se strouhaným. Přidáme česnek, petrželku a provensálské koření. Směs klademe na řízky... více o Rychlé kuřecí závitky

45 minut
Kuřecí s kukuřicí

Kuřecí s kukuřicí

Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na drobno, (pokud máme šunku, tak ji přidáme k cibuli a chvíli orestujeme). Přidáme kuřecí prsa pokrájená na... více o Kuřecí s kukuřicí

120 minut
Zeleninový hrnec s hovězím masem

Zeleninový hrnec s hovězím masem

Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli rozčtvrtíme a česnek prolisujeme. Do většího hrnce nalijeme 3 litry vody a vložíme zeleninu.... více o Zeleninový hrnec s hovězím masem

Křehké česnekové kuře

Křehké česnekové kuře

Kuře naložíme do marinády připravené z ostatních surovin na 1-3 dny (čím déle, tím lépe). Po naložení kuře vyjmeme z marinády a otřeme do sucha ... více o Křehké česnekové kuře

30 minut
Těstoviny s kuřecím masem a špenátem

Těstoviny s kuřecím masem a špenátem

Orestujeme česnek s cibulí. K tomu přidáme na kostičky nakrájené maso nebo šunku. Když je maso matné na povrchu, přisolíme, přidáme špenát a trochu... více o Těstoviny s kuřecím masem a špenátem

60 minut
Ostré potěšení nejen pro chlapy

Ostré potěšení nejen pro chlapy

Když použijeme paličky, tak je u kosti nařízneme, osolíme a opepříme. Vložíme do marinády - snažíme se, aby se dostala všude {čím víc tím líp} a dáme... více o Ostré potěšení nejen pro chlapy

20 minut
Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Očištěnou rybí filetu opláchneme a nakrájíme na porce. Mírně osolíme, zvolna smažíme v horkém tuku do zlatova. Mezitím na rozpálenou pánev nalijeme... více o Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

60 minut
Špenát s plněnými taštičkami

Špenát s plněnými taštičkami

Špenát uvaříme dle vlastní chuti (na konci přimícháme šlehačku). Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce, bokem si připravíme náplň: cibulku... více o Špenát s plněnými taštičkami

Kuře s jablečnou omáčkou

Kuře s jablečnou omáčkou

Nejprve připravíme jablkovou omáčku. Jablka nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, podlejeme trochou vody a dusíme. Přidáme trošku skořice (asi 1... více o Kuře s jablečnou omáčkou

Dobré maso

Dobré maso

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do vymaštěného pekáče. Na každý plátek položíme plátek slaniny, půlku párku nebo špekáčku a zasypeme... více o Dobré maso

Filé po italsku

Filé po italsku

Plech pokapeme olejem. Každou porci filé osolíme a zabalíme do anglické slaniny a dáme doprostřed plechu. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší... více o Filé po italsku

Pórkové palačinky

Pórkové palačinky

Z vajec, mouky, škrobu, trochy vody uděláme tekuté těstíčko. Pórek nakrájený na kolečka krátce povaříme v osolené vodě. Vychladlý pórek a nadrobno... více o Pórkové palačinky

20 minut
Zapečený mls

Zapečený mls

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji osmažíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Zapékací pekáček vyložíme alobalem tak,... více o Zapečený mls

45 minut
Zapékané těstoviny IV.

Zapékané těstoviny IV.

Uvaříme těstoviny, mezitím opečeme na pánvi na drobno nakrájenou cibuli se salámem a proužky papriky. Přidáme hrst sušených hub, osolíme, opepříme,... více o Zapékané těstoviny IV.

20 minut
Tuňáková míchanice

Tuňáková míchanice

Na pánvičku vylijeme olej z plechovky, osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme tuňáka, rozmačkáme, prohřejeme, přidáme kmín, pepř a nakonec... více o Tuňáková míchanice

Drůbeží maso s "ala indickou nádivkou"

Drůbeží maso s "ala indickou nádivkou"

Špalíček krůtích prsou rozkrajuji (rozbaluji) postupně kolem dokola tak, aby mi z něho vznikl jeden dlouhý a široký plát. Z tohoto plátu za pomoci... více o Drůbeží maso s "ala indickou nádivkou"

Lehká nádivka (například do kuřete)

Lehká nádivka (například do kuřete)

Uvědomila jsem si, že dělám nádivku podle babičky a mámy, a že ji když pro mě je klasická, pro většinu je vlastně asi jiná. **Takže:** smíchám... více o Lehká nádivka (například do kuřete)

45 minut
Pohanková sekaná

Pohanková sekaná

Pohanku a kuřecí prsa důkladně rozmixujeme, přidáme máslo, koření, žloutky a promícháme. Poté lehce vmícháme bílky a nalijeme do vymazané a vysypané... více o Pohanková sekaná

Plátek Mnohachuťák

Plátek Mnohachuťák

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme Solamylem, vtlačíme do každého strouhanku, obalíme v rozšlehaných vejcích a v rozpáleném oleji osmažíme po... více o Plátek Mnohachuťák

Dušanova kachna

Dušanova kachna

Z uvedených přísad umícháme marinádu, do které dáme na kousky nakrájené kachní maso. Necháme přes noc odležet. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájené... více o Dušanova kachna

Neutrální pomazánka

Neutrální pomazánka

Suroviny smícháme dohromady a dáme do lednice odežet alespoň na 20 minut. **Můj tip:** přidáním 1 lžičky křenu, 1 lžičky chilli omáčky, 1 stroužku... více o Neutrální pomazánka

Slané krémy do větrníků

Slané krémy do větrníků

**Paprikový krém:** šunku nastrouháme na jemném struhadle a smícháme ji s rostlinným krémem. Přidáme tvaroh, nakrájenou papriku, směs ochutíme... více o Slané krémy do větrníků

Rybí krém - náplň do malých větrníků

Rybí krém - náplň do malých větrníků

Sardinky rozmačkáme vidličkou, přidáme lučinu, cibuli, a sardelovou pastu a dobře promícháme. Krém dle chuti osolíme, opepříme, případně ještě... více o Rybí krém - náplň do malých větrníků

Moje čína

Moje čína

Maso libové dáme do mrazáku a necháme trochu zamrazit, pak se nám hezky nakrájejí slaboučké až průhledné plátky asi 4x4 cm, ty naložíme do všech... více o Moje čína

Palačinky ze zelím a uzeným

Palačinky ze zelím a uzeným

Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky naplníme touto směsí, zabalíme... více o Palačinky ze zelím a uzeným

Voňavé řízky

Voňavé řízky

Jde v podstatě o klasické řízky. Vtip je v tom, že do strouhanky najemno nastrouháme tvarůžky. Takže maso naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, v... více o Voňavé řízky

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

Poslední sledované recepty

23
Tažený štrůdl (závin)
Tažený štrůdl (závin)
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…
17
Rybízový sirup
Rybízový sirup
17
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
AHA.cz Vzteklá reakce Dáši Havlové na Obermannovou: JSI ŘEHTAJÍCÍ KOBYLA!

Vzteklá reakce Dáši Havlové na Obermannovou: JSI ŘEHTAJÍCÍ KOBYLA!

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Ženy.cz Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Blesk.cz Bohdalová truchlí nad smrtí Krampola: Ode mě si nechal i říct!

Bohdalová truchlí nad smrtí Krampola: Ode mě si nechal i říct!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact