• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
30 minut
Těstovinový salát s masem

Těstovinový salát s masem

Maso nakrájíme na malé kostičky, utřeme česnek a smícháme s ostatními surovinami - směs musí být hodně pikantní, proto se nebojíme přidat koření.... více o Těstovinový salát s masem

45 minut
Kuřecí řízky v jogurtové marinádě II.

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě II.

Jogurty, vejce a koření rozšleháme. Řízky mírně naklepeme, nesolíme a naložíme do připravené směsi. Necháme naložené nejlépe přes noc. Obalujeme pouze... více o Kuřecí řízky v jogurtové marinádě II.

Perfektní salátek od Kamči

Perfektní salátek od Kamči

Nakrájíme salám, tvrdý sýr, okurku na kostičky, vejce nastrouháme na hrubo, opepříme, osolíme, ocukrujeme a zalejeme bílým jogurtem. Necháme odležet v... více o Perfektní salátek od Kamči

Záhorácké závitky

Záhorácké závitky

Maso nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme. Nakrájíme cibuli najemno, přidáme nakrájené uzené maso na kostičky a restujeme na... více o Záhorácké závitky

45 minut
Dušené slezinky - omáčka

Dušené slezinky - omáčka

Nakrájenou cibuli osmažíme do sklovata na sádle a přidáme na plátky nebo nudličky očištěné slezinky s pepřem, které krátce orestujeme. Posléze... více o Dušené slezinky - omáčka

Trepifajkslovy vrtule

Trepifajkslovy vrtule

Trepifajksl, manželky jak známo nemaje, po příchodu do tlamy pekelné s oblibou tuto krmi sobě a Luciferovi chystá: dá vařit vrtule (jež mezi lidem... více o Trepifajkslovy vrtule

Játra s kapií

Játra s kapií

Játra nakrájíme na nudličky, spolu s cibulkou je vložíme na rozpálený olej, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme na nudličky kapii, sůl, pepř a kari.... více o Játra s kapií

45 minut
Bramborové klobásky

Bramborové klobásky

Uvařené, vychladlé bramory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, hrubou mouku, nakrájené na jemné kostičky uzené maso nebo klobásku, přidáme... více o Bramborové klobásky

Hnědé zelí

Hnědé zelí

Dáme zpěnit cibulku, když změkne přidáme jitrnice nebo jelita vytlačené ze střívka, orestujeme, přidáme zelí a podusíme. V trošce vody rozmícháme... více o Hnědé zelí

Opravdu dobrá ryba

Opravdu dobrá ryba

Tresku osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, potřeme důkladně utvořenou marinádou a necháme v lednici 30 minut uležet. Poté obalíme v... více o Opravdu dobrá ryba

Blesková treska pro začátečníky

Blesková treska pro začátečníky

Do pekáče vysypte zeleninu a na ní máslo, tresčí filety posolte, okmínujte a položte na zeleninu, zalijte trochou vody. Přiklopené do trouby na... více o Blesková treska pro začátečníky

Roláda z kuřecího masa

Roláda z kuřecího masa

Kuřecí prsa, která prodávají samostatně, odkostíme, potom nakrojíme z každé strany, tak, abychom získali co největší kus na roládu. Ze strany, kde... více o Roláda z kuřecího masa

Arašídové smetanové kuřátko

Arašídové smetanové kuřátko

Na oleji s máslem krátce orestujeme nakrájený pórek a kuře na malé kousky, osolíme, podlijeme trochou vody a krátce podusíme. Zalijeme smetanou a... více o Arašídové smetanové kuřátko

Pikatní králík

Pikatní králík

Králíka naporcujte, osolte, opepřete a po všech stranách zprudka osmahněte na oleji. Pak maso podlijte vínem a když se vydusí, zakápněte králíka octem... více o Pikatní králík

Hovězí s máslovými bochánky

Hovězí s máslovými bochánky

Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje a kostky masa na něm opékáme do hněda asi 10 minut. Přidáme zbytek oleje, cibuli a cukr a na... více o Hovězí s máslovými bochánky

Thajská křidélka

Thajská křidélka

Z oleje, medu, pepře, zázvoru, česneku (strouhaného), kečupu, koriandru, sojové omáčky si připravíme marinádu, do které křídla naložíme asi na 2... více o Thajská křidélka

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Na olivovém oleji usmažím na malé kousky kuřecí maso, které okořením grilovacím koření nebo kořením na kuře do zlatava. V jiné pánvičce rozehřeji s... více o Gnocchi s listovým špenátem

60 minut
Bramborový závin s kysaným zelím

Bramborový závin s kysaným zelím

Zelí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí. Brambory oloupeme,... více o Bramborový závin s kysaným zelím

45 minut
Řízky jinak

Řízky jinak

Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance smíchané s kokosem. Na oleji z obou stran smažíme. Na oleji opražíme... více o Řízky jinak

Zapékané uzené s křenovými jablky

Zapékané uzené s křenovými jablky

Dno zapékací mísy silně pomažeme máslem. Poklademe plátky uzeného, posypeme cibulí pokrájenou na tenká kolečka a strouhanými jablky, do kterých jsme... více o Zapékané uzené s křenovými jablky

70 minut
Vepřová konzerva

Vepřová konzerva

Maso nakrájíme na kostičky, přidáme všechny suroviny a půl litru vody. V tlakovém hrnci vaříme 1 hodinu. Naléváme do kelímků od margarínů nebo jiných... více o Vepřová konzerva

Rychlá čína

Rychlá čína

Maso nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, přidáme trochu oleje, asi dvě lžičky škrobové moučky a tři lžičky koření. Necháme odležet na hodin. Na... více o Rychlá čína

60 minut
Krušnohorská šlichta

Krušnohorská šlichta

Brambory nakrájíme na kolečka a poklademe je dno vymaštěného pekáčku. Okořeníme, přidáme cibulku nakrájenou na kolečka, dále klademe plátky uzeného... více o Krušnohorská šlichta

30 minut
Rychlé kuřecí závitky

Rychlé kuřecí závitky

Kuřecí řízky rozklepeme, osolíme a opepříme. Tavený sýr smícháme se strouhaným. Přidáme česnek, petrželku a provensálské koření. Směs klademe na řízky... více o Rychlé kuřecí závitky

45 minut
Kuřecí s kukuřicí

Kuřecí s kukuřicí

Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na drobno, (pokud máme šunku, tak ji přidáme k cibuli a chvíli orestujeme). Přidáme kuřecí prsa pokrájená na... více o Kuřecí s kukuřicí

120 minut
Zeleninový hrnec s hovězím masem

Zeleninový hrnec s hovězím masem

Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli rozčtvrtíme a česnek prolisujeme. Do většího hrnce nalijeme 3 litry vody a vložíme zeleninu.... více o Zeleninový hrnec s hovězím masem

Křehké česnekové kuře

Křehké česnekové kuře

Kuře naložíme do marinády připravené z ostatních surovin na 1-3 dny (čím déle, tím lépe). Po naložení kuře vyjmeme z marinády a otřeme do sucha ... více o Křehké česnekové kuře

30 minut
Těstoviny s kuřecím masem a špenátem

Těstoviny s kuřecím masem a špenátem

Orestujeme česnek s cibulí. K tomu přidáme na kostičky nakrájené maso nebo šunku. Když je maso matné na povrchu, přisolíme, přidáme špenát a trochu... více o Těstoviny s kuřecím masem a špenátem

60 minut
Ostré potěšení nejen pro chlapy

Ostré potěšení nejen pro chlapy

Když použijeme paličky, tak je u kosti nařízneme, osolíme a opepříme. Vložíme do marinády - snažíme se, aby se dostala všude {čím víc tím líp} a dáme... více o Ostré potěšení nejen pro chlapy

20 minut
Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Očištěnou rybí filetu opláchneme a nakrájíme na porce. Mírně osolíme, zvolna smažíme v horkém tuku do zlatova. Mezitím na rozpálenou pánev nalijeme... více o Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

60 minut
Špenát s plněnými taštičkami

Špenát s plněnými taštičkami

Špenát uvaříme dle vlastní chuti (na konci přimícháme šlehačku). Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce, bokem si připravíme náplň: cibulku... více o Špenát s plněnými taštičkami

Kuře s jablečnou omáčkou

Kuře s jablečnou omáčkou

Nejprve připravíme jablkovou omáčku. Jablka nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, podlejeme trochou vody a dusíme. Přidáme trošku skořice (asi 1... více o Kuře s jablečnou omáčkou

Dobré maso

Dobré maso

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do vymaštěného pekáče. Na každý plátek položíme plátek slaniny, půlku párku nebo špekáčku a zasypeme... více o Dobré maso

Filé po italsku

Filé po italsku

Plech pokapeme olejem. Každou porci filé osolíme a zabalíme do anglické slaniny a dáme doprostřed plechu. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší... více o Filé po italsku

Pórkové palačinky

Pórkové palačinky

Z vajec, mouky, škrobu, trochy vody uděláme tekuté těstíčko. Pórek nakrájený na kolečka krátce povaříme v osolené vodě. Vychladlý pórek a nadrobno... více o Pórkové palačinky

20 minut
Zapečený mls

Zapečený mls

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji osmažíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Zapékací pekáček vyložíme alobalem tak,... více o Zapečený mls

45 minut
Zapékané těstoviny IV.

Zapékané těstoviny IV.

Uvaříme těstoviny, mezitím opečeme na pánvi na drobno nakrájenou cibuli se salámem a proužky papriky. Přidáme hrst sušených hub, osolíme, opepříme,... více o Zapékané těstoviny IV.

20 minut
Tuňáková míchanice

Tuňáková míchanice

Na pánvičku vylijeme olej z plechovky, osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme tuňáka, rozmačkáme, prohřejeme, přidáme kmín, pepř a nakonec... více o Tuňáková míchanice

Drůbeží maso s "ala indickou nádivkou"

Drůbeží maso s "ala indickou nádivkou"

Špalíček krůtích prsou rozkrajuji (rozbaluji) postupně kolem dokola tak, aby mi z něho vznikl jeden dlouhý a široký plát. Z tohoto plátu za pomoci... více o Drůbeží maso s "ala indickou nádivkou"

Lehká nádivka (například do kuřete)

Lehká nádivka (například do kuřete)

Uvědomila jsem si, že dělám nádivku podle babičky a mámy, a že ji když pro mě je klasická, pro většinu je vlastně asi jiná. **Takže:** smíchám... více o Lehká nádivka (například do kuřete)

45 minut
Pohanková sekaná

Pohanková sekaná

Pohanku a kuřecí prsa důkladně rozmixujeme, přidáme máslo, koření, žloutky a promícháme. Poté lehce vmícháme bílky a nalijeme do vymazané a vysypané... více o Pohanková sekaná

Plátek Mnohachuťák

Plátek Mnohachuťák

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme Solamylem, vtlačíme do každého strouhanku, obalíme v rozšlehaných vejcích a v rozpáleném oleji osmažíme po... více o Plátek Mnohachuťák

Dušanova kachna

Dušanova kachna

Z uvedených přísad umícháme marinádu, do které dáme na kousky nakrájené kachní maso. Necháme přes noc odležet. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájené... více o Dušanova kachna

Neutrální pomazánka

Neutrální pomazánka

Suroviny smícháme dohromady a dáme do lednice odežet alespoň na 20 minut. **Můj tip:** přidáním 1 lžičky křenu, 1 lžičky chilli omáčky, 1 stroužku... více o Neutrální pomazánka

Slané krémy do větrníků

Slané krémy do větrníků

**Paprikový krém:** šunku nastrouháme na jemném struhadle a smícháme ji s rostlinným krémem. Přidáme tvaroh, nakrájenou papriku, směs ochutíme... více o Slané krémy do větrníků

Rybí krém - náplň do malých větrníků

Rybí krém - náplň do malých větrníků

Sardinky rozmačkáme vidličkou, přidáme lučinu, cibuli, a sardelovou pastu a dobře promícháme. Krém dle chuti osolíme, opepříme, případně ještě... více o Rybí krém - náplň do malých větrníků

Moje čína

Moje čína

Maso libové dáme do mrazáku a necháme trochu zamrazit, pak se nám hezky nakrájejí slaboučké až průhledné plátky asi 4x4 cm, ty naložíme do všech... více o Moje čína

Palačinky ze zelím a uzeným

Palačinky ze zelím a uzeným

Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky naplníme touto směsí, zabalíme... více o Palačinky ze zelím a uzeným

Voňavé řízky

Voňavé řízky

Jde v podstatě o klasické řízky. Vtip je v tom, že do strouhanky najemno nastrouháme tvarůžky. Takže maso naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, v... více o Voňavé řízky

Vrstvený masový bochník

Vrstvený masový bochník

Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme s prolisovaným česnekem.... více o Vrstvený masový bochník

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

101
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
66
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
34
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact