• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Mňamka rýže se zelím

Mňamka rýže se zelím

Uvaříme rýži. Uvaříme zelí bez zahuštění. **Příprava masa:** (jako na guláš) na sádle zpěníme cibuli, česnek, kmín, přidáme maso nakrájené na kostičky... více o Mňamka rýže se zelím

Čumáčkův jarní budíček

Čumáčkův jarní budíček

Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se solí, okořeníme houbovým kořením... více o Čumáčkův jarní budíček

Kuřecí na ananasu s karamelovou omáčkou

Kuřecí na ananasu s karamelovou…

Kuřecí prsa jemně naklepeme, jemně osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme asi 50-70 g másla a prsa prudce opražíme do zlatova z... více o Kuřecí na ananasu s karamelovou omáčkou

Mexická kapsa

Mexická kapsa

Maso omyji a nakrájím na plátky 2 cm. Dám je do mísy a přidám šťávu z limetky nebo citronu, cukr, chilli, sůl, skořici, kůru z limetky, oregano,... více o Mexická kapsa

Špagety Stroganov

Špagety Stroganov

Špagety uvaříme a scedíme. Na pánvičce prohřejeme smetanu, přidáme na kostky nakrájenou cibuli, šunku a necháme prohřát. Poté dochutíme kečupem a... více o Špagety Stroganov

Kuře na karibské omáčce ala Lucinka

Kuře na karibské omáčce ala Lucinka

Kuřecí maso nakrájené na nudličky naložíme do marinády z olivového oleje, hruškovice, asi půl hrnku ananasového džusu, špetky soli, půl lžíce masaly a... více o Kuře na karibské omáčce ala Lucinka

Králík v peřině

Králík v peřině

Rozporcovaného králíka okořeníme - česnek, sůl, kmín, podlijeme a dáme péct. Mezitím si připravíme peřinu: rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme... více o Králík v peřině

Zapečená rýže s bešamelem

Zapečená rýže s bešamelem

Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a pokapeme sójovou omáčkou. Promícháme a pomalu opečeme v pánvi na oleji doměkka s nakrájenými... více o Zapečená rýže s bešamelem

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Kuřecí stehna osolíme a necháme 15 minut odstát. Očištěné brambory nakrájíme na čtvrtky. Smetanu smícháme s mletou sladkou červenou paprikou a se solí... více o Pečená kuřecí stehna

Balíčky s náplní

Balíčky s náplní

Mleté maso ochutíme solí, pepřem, mletou sladkou červenou paprikou, sójovou omáčkou a worchestrovou omáčkou. Potom přidáme žloutek, prolisovaný česnek... více o Balíčky s náplní

Kuřecí játra na jehle

Kuřecí játra na jehle

Očištěná, omytá a usušená kuřecí játra nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, obalíme do tenkých plátků anglické slaniny a napichujeme na jehlu... více o Kuřecí játra na jehle

60 minut
Špízy z mletého masa

Špízy z mletého masa

Mleté vepřové a hovězí maso smícháme. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou, gyrosem, nasekanou bazalkou a petrželovou natí. Promícháme a necháme odstát... více o Špízy z mletého masa

Mleté maso v těstě

Mleté maso v těstě

Do mouky přidáme mléko, olej, kypřící prášek, tvaroh, sůl, kysanou smetanu a vše promícháme. Těsto rozválíme na pomoučeném válu, potřeme náplní,... více o Mleté maso v těstě

Lyonské brambory

Lyonské brambory

Do vymazaného pekáče krájíme na tenká kolečka syrové brambory; vrstva brambor, vrstva cibule (na kolečka) prosypat polévkovým kořením a kari dle chuti... více o Lyonské brambory

Plněná sekaná

Plněná sekaná

Mleté maso, cibuli nakrájenou najemno, prolisovaný česnek, dvě vajíčka a koření smícháme dohromady. Přidáme trochu mouky a strouhanky (tolik, aby se... více o Plněná sekaná

Zapékané špagety II.

Zapékané špagety II.

Špagety uvaříme podle návodu. Máslem nebo Herou vymažeme pekáč. Uvařené špagety rozdělíme na dvě půlky. Nejprve dáme jednu vrstvu špaget, na to... více o Zapékané špagety II.

Kuře s rajčaty

Kuře s rajčaty

Do pekáče nasypeme nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev a pokrájená rajčata z konzervy, posypeme oregánem. Rozložíme porce kuřete, pokapeme sojovou... více o Kuře s rajčaty

Fofr véča

Fofr véča

Hrnečky silně vymažeme máslem na dno poklademe ne moc rozmočený chléb - necháme ho jen lehce nasát mléko a silně ho stlačíme. Na něj přijde vrstva... více o Fofr véča

Nesmažené karbanátky

Nesmažené karbanátky

Z mletého masa, česneku, vejce, strouhanky a koření uděláme placičky. Do velkého pekáče nebo na plech nakrájíme syrové brambory na čtvrtky, na to... více o Nesmažené karbanátky

Zapékané mleté maso se žampiony

Zapékané mleté maso se žampiony

Do zapékací misky nebo na plech rozložíme okapané žampony. Pórek nakrajíme na kolečka a na oleji zprudka osmahneme, přidáme mleté maso a restujeme asi... více o Zapékané mleté maso se žampiony

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Rozmixujeme ingredience na marinádu a naložit do ní maso nakrájené na 2,5 cm plátky a nechat v ledničce přes noc. Vyjmout plátky masa z marinády a... více o Gyros po řecku s českým masem

Kapr v česnekovo-zázvorové marinádě

Kapr v česnekovo-zázvorové marinádě

Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, zázvor, sůl, citronovou šťávu a olej. Vidličkou vyšleháme, až se všechny ingredience spojí. Touto marinádou... více o Kapr v česnekovo-zázvorové marinádě

Kuře na falešných houbách

Kuře na falešných houbách

Řízky naklepat, jemně osolit a potřít směsí láku. Nechat odležet, poté opražit zprudka z obou stran na pánvičce. Poprášit moukou, nechat ji krátce... více o Kuře na falešných houbách

Kuřecí stehna se sýrovou krustou

Kuřecí stehna se sýrovou krustou

Kuřecí stehna omýt, osušit, stáhnout z kůže ("kůži" vytvoří sýr), prosolit (v závislosti na množství koření, použiju-li nivu jen jemně nebo vynechat),... více o Kuřecí stehna se sýrovou krustou

Tygři v láhvi

Tygři v láhvi

Oloupané špekáčky nařízneme třemi podélnými rovnoběžnými řezy, vzdálenými od sebe asi 1 cm. Zářezy vedeme hluboko, ale opatrně tak, abychom špekářek... více o Tygři v láhvi

30 minut
Kuřecí řízečky v česnekovém těstíčku

Kuřecí řízečky v česnekovém těstíčku

Kuřecí maso nakrájíme na menší řízečky, zlehka naklepeme a osolíme. Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme, opepříme, přidáme mouku, rozmačkaný česnek a... více o Kuřecí řízečky v česnekovém těstíčku

Hovězí na černém pivu II.

Hovězí na černém pivu II.

Maso nakrájíme na kostky, na oleji osmahneme cibuli do zlatova, přidáme mletou papriku a namačkaný česnek. Pražíme tak dlouho, až paprika ztmavne.... více o Hovězí na černém pivu II.

Játra na česneku II.

Játra na česneku II.

Játra omyjeme a odblaníme nakrájíme na nudličky. Také cibuli a česnek nadrobno nakrájet. Játra na sádle opečeme, přidáme cibuli a česnek, restujeme.... více o Játra na česneku II.

Játra s anglickou slaninou a žampiony

Játra s anglickou slaninou a žampiony

Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na malé kousky. Nakrájíme nadrobno cibuli, anglickou slaninu na nudličky, žampiony na nudličky. Játra opečeme na... více o Játra s anglickou slaninou a žampiony

Kuřecí roláda III.

Kuřecí roláda III.

Vykostíme kuře, osolíme, opepříme. Smícháme zeleninu, sýr, kečup a majoránku. Rozprostřeme si vykoštěné kuře a dáme na něj směs, opatrně začneme... více o Kuřecí roláda III.

90 minut
Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Varný pekáč vymažeme máslem, vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka, česnekem nakrájeným na plátky. Na to položíme rozporcované kuře posypané oblíbeným... více o Neskutečně žravé kuře

Šťouchané brambory se slaninou

Šťouchané brambory se slaninou

Uvaříme v mírně osolené vodě brambory (oloupané, na kostky). Osmahneme do hněda cibulku (nakrájenou na jemno), přidáme slaninu na kostičky. Slijeme... více o Šťouchané brambory se slaninou

Kuře Myšák

Kuře Myšák

Kuřecí nakrájíme na malé kousky. Ze strouhaného sýra, vajíčka, hořčice, kečupu a solamylu uděláme těstíčko, osolíme, opepříme. Každý kousek kuřecího... více o Kuře Myšák

90 minut
Kuře Otylka

Kuře Otylka

Nádivka: toustový chléb nakrájíme na kostičky, přidáme vejce, koření, bylinky. Smícháme. Pokud je nádivka suchá, přidáme trochu mléka. Je možno... více o Kuře Otylka

Krůtí šnečci v těstíčku

Krůtí šnečci v těstíčku

Krůtí prsa naklepeme na velmi tenko a poté nakrájíme pásy asi 3 cm široké, opepříme, osolíme a stočíme do šnečka. Na 1 špejli přijdou dva šnečci ... více o Krůtí šnečci v těstíčku

Fetuccini

Fetuccini

Kuřecí prsa nakrájíme na delší nudličky, osolíme a promícháme s kari. Uvaříme dlouhé nudle. Masíčko opékáme na rozpáleném oleji ve větší pánvi. Do... více o Fetuccini

Dušené kuřátko na česneku

Dušené kuřátko na česneku

Kuře i s kůží naporcujeme na 8 dílů. Mírně osolíme a opepříme. V hrci rozpustíme trochu másla a přidáme olej, na kterém osmahneme do sklovata cibuli... více o Dušené kuřátko na česneku

Smetanové kuře

Smetanové kuře

Kuřecí prsíčka jemně nasolíme a vložíme na rozehřátý olej, aby se maso zatáhlo a udrželo křehkost. Potom přidáme bylinky a koření a dusíme do... více o Smetanové kuře

Bufalo Wings

Bufalo Wings

Máslo rozehřejeme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Kuřecí křidélka osušíme a osmažíme do zlatova (fritovací hrnec 10-12 minut). Potom křidélka ve... více o Bufalo Wings

30 minut
Tarhoňa II.

Tarhoňa II.

Ve středním pekáči na oleji osmahneme do zlatova cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme párky nakrájené na tenší kolečka a orestujeme. Potom nasypeme... více o Tarhoňa II.

Dobrovická pikantní roštěná

Dobrovická pikantní roštěná

Roštěnky dost naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách a na 2-3 místech na okrajích nařízneme. Vložíme do misky s nakládající směsí a dbáme, aby... více o Dobrovická pikantní roštěná

Skvělá prsíčka

Skvělá prsíčka

Do prsou uděláme 2 hlubší zářezy, do prvního zmuchláme kolečko salámu a do druhého vpěchujeme strouhaný sýr. Obalíme v mouce, vajíčku a ochucené... více o Skvělá prsíčka

Mišiččina fofrkrkovička

Mišiččina fofrkrkovička

Plátky krkovičky omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme, vetřeme do ní papriku, kmín, gyros a prolisovaný česnek, posypeme špetkou bazalky, pokapeme... více o Mišiččina fofrkrkovička

Ryba na zeleno

Ryba na zeleno

Ryby rozdělíme na půl, kůži ponecháme a vyndáme prostřední kost. Rajčata nakrájíme na 0,5 cm kolečka. Petržel, česnek, kapary, olej, pepř, sůl a... více o Ryba na zeleno

Játrový flamendr "Kalimero"

Játrový flamendr "Kalimero"

Cibuli pokrájíme na drobné kostičky a na oleji necháme lehce zrůžovět. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na nudličky. Játra smícháme s hladkou moukou ... více o Játrový flamendr "Kalimero"

Obalené řízky bez obalování

Obalené řízky bez obalování

V míse rozklechtáme pivo, vajíčka a hladkou mouku a přidáme všechno koření, vložíme nenaklepané řízky rozkrojené na 2 až 3 kousky a necháme do druhého... více o Obalené řízky bez obalování

Svačina chudého tkalce

Svačina chudého tkalce

Česnek zbavíme slupky, ale jinak paličky ponecháme vcelku. Položíme paličky na alobal, přidáme stonky petržele, zakapeme 2 lžícemi oleje, zabalíme a... více o Svačina chudého tkalce

Medailonky z divočáka s kuřecími játry

Medailonky z divočáka s kuřecími játry

Z kančí kýty nakrájíme tenké plátky. Asi tak 3-4 na porci. Pořádně je naklepeme, posolíme, posypeme zvěřinovým kořením a potřeme olejem s trochou... více o Medailonky z divočáka s kuřecími játry

Zbojnické kolínko

Zbojnické kolínko

Kolínka zbavíme kůže a hustě prošpikujeme stroužky česneku. Osolíme, opepříme. Potom každé kolínko zabalíme zvlášť do alobalu s bobkovým listem,... více o Zbojnické kolínko

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Z mouky, vejce, soli a studené vody vypracujeme polotuhé těsto a do vroucí osolené vody přes cedník nebo struhadlo s velkými otvory hážeme nokerle ... více o Nokerle s vajíčkem

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Poslední sledované recepty

34
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
29
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
25
Ďábelské toasty - směs
Ďábelské toasty - směs
24
Domácí kečup
Domácí kečup
21
Kretské tzatziky
Kretské tzatziky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Dojemné zapíjení Jiřího Krampola (†87): Vémolův obřad, múza Bláhová i hvězda Kameňáku

Dojemné zapíjení Jiřího Krampola (†87): Vémolův obřad, múza Bláhová i hvězda Kameňáku

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact