• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Kuře pro mlsné jazýčky

Kuře pro mlsné jazýčky

Nachystáme si ruličky - na plátek šunky dáme plátek sýra, na sýr plátek anglické slaniny a stočíme. Těmito ruličkami vyplníme kuře a můžeme je dát i... více o Kuře pro mlsné jazýčky

Karbanátky z krabích tyčinek

Karbanátky z krabích tyčinek

Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory uvaříme a pošťoucháme nahrubo.... více o Karbanátky z krabích tyčinek

Játra básníka Li-Po

Játra básníka Li-Po

Hlávkové zelí nakrájíme na kostičky a 2 minuty povařime, scedíme a dáme stranou. Játra nakrájíme na nudličky. V míse smícháme játra, zázvor, pepř,... více o Játra básníka Li-Po

Pikantní knedlíčky ve vajíčku se sýrem

Pikantní knedlíčky ve vajíčku se sýrem

Knedlík nakrájíme klasicky na plátky, v talíři rozmícháme vajíčka, přidáme sůl, pepř, papriku nebo chilli. Na pánvičce rozpálíme olej a pokládáme na... více o Pikantní knedlíčky ve vajíčku se sýrem

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso zarolujeme a převážeme pevně nití.... více o Španělské ptáčky trochu jinak

Paella mixta

Paella mixta

Na pánvi osmahneme na drobné kostičky nakrájené papriky, cibulku a česnek. Přidáme na kostičky nakrájené maso a lehce orestujeme. Poté (pro dvě osoby)... více o Paella mixta

Losos v bylinkovo-hořčicové omáčce

Losos v bylinkovo-hořčicové omáčce

Plátky lososa omyjeme, osušíme kuchyňským papírem a pokapeme citronovou šťávou. Troubu rozpálíme na 200 °C. Bylinky nadrobno nasekáme. Smetanu... více o Losos v bylinkovo-hořčicové omáčce

Dědkovo kuře od Kristi

Dědkovo kuře od Kristi

Naklepané kuřecí řízky vložíme ráno do jogurtu s prolisovaným česnekem (250 ml). Večer dáme vařit brambory a chvilku předtím, než jsou hotové, vezmeme... více o Dědkovo kuře od Kristi

Schované masíčko

Schované masíčko

Maso nakrájíme na kousky. Pokud máme dva druhy, na másle osmažíme první vepřové, když změkne, přidáme kuřecí. Při smažení maso osolíme, opepříme. Ve... více o Schované masíčko

Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)

Móc velká dobrota, ale nic se nemá…

200 g steaku jemně nasolíme, opravdu jemně, protože tu podstatnou chuť bude dělat naše libózní omáčka. Losos může být s kůží nebo bez, prakticky to... více o Móc velká dobrota, ale nic se nemá přehánět :-)

Provensálský králík na vejcích

Provensálský králík na vejcích

Stehna osolíme, okořeníme, zprudka opečeme a přendáme do pekáče. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, česnek a špalíčky mrkve. Přidáme máslo a... více o Provensálský králík na vejcích

Thajské nudle

Thajské nudle

Nejprve uvaříme ve vodě paličky a mrkev. Ve vzniklém vývaru uvaříme nudle. Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej, přihodíme cibuli pokrájenou na... více o Thajské nudle

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme omytá a okapaná játra a opečeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme pepř a kmín a dusíme. Pozor - solíme, až... více o Drůbeží játra rychlá a dobrá

Tuňákové topinky

Tuňákové topinky

Na oleji osmahneme na drobno nasekanou cibulku, necháme okapat tuňáka a smícháme ho s cibulí. Prohřejeme, přidáme kečup podle chuti a aby byl tuňák... více o Tuňákové topinky

30 minut
Čínské rizoto s krevetami

Čínské rizoto s krevetami

Ve woku rozpálíme prudce olej, do kterého vložíme pokrájenou jarní cibuli s jednou obyčejnou, pokrájenou na klínky a též pokrájený česnek. Poté, co... více o Čínské rizoto s krevetami

Vepřové maso k těstovinám

Vepřové maso k těstovinám

Na oleji dozlatova opražíme cibulku, vypnem a posypeme troškou červené papriky. Přidáme maso nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a opečeme. Po... více o Vepřové maso k těstovinám

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Kuře naporcujeme, vložíme do vymaštěného pekáčku, osolit, opepřit, posypat tymiánem. Nalít všechny tekutiny a přidat česnek. Dáme péct asi na hodinku.... více o Kuře po francouzsku

20 minut
Krevety na česneku

Krevety na česneku

Krevety omyjeme a osušíme, oloupeme česnek a nakrájíme na drobno. Na větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme česnek a smažíme asi 5 minut po každé... více o Krevety na česneku

30 minut
Vynikající kapr

Vynikající kapr

Kapra naporcujeme na tenčí podkovičky (budou se lépe obracet a péct). Výše uvedené ingredience smícháme v misce a kapra do této marinády naložíme... více o Vynikající kapr

120 minut
Kyperské kuře

Kyperské kuře

Oloupané, syrové brambory nakrájíme na plátky cca 0,5 cm široké a klademe na suchý pekáček vedle sebe. Vrstvu posolíme a posypeme trochou skořice.... více o Kyperské kuře

Kuřecí maso na kari II.

Kuřecí maso na kari II.

Na oleji dozlatova osmahneme cibulku, na cibulce podusíme na kousíčky nakrájené kuřecí řízky, posolíme a necháme podusit. Nakapeme několik kapek... více o Kuřecí maso na kari II.

Mončina čína

Mončina čína

Maso nakrájíme na nudličky, polijeme sojovou omáčkou, podle chuti. Zasypeme solamylem. Zalijeme trochou vína a necháme pár minut odležet. Mezitím na... více o Mončina čína

Velikonoční nádivka s kváskem

Velikonoční nádivka s kváskem

Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Vývar z masa dáme stranou (může se hodit). Pokrájenou veku rozmočíme v mléce a vymačkáme. V míse obojí... více o Velikonoční nádivka s kváskem

Kapr naší mamky

Kapr naší mamky

Čistého kapra bez hlavy a ocasu osolíme, okořeníme grilovacím koření zevnitř a zvenku. Nakrájíme cibuli na kolečka a poklademe na rozprostřený alobal,... více o Kapr naší mamky

30 minut
Sýrovo-kuřecí špíz

Sýrovo-kuřecí špíz

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky a osolíme (pokud použijeme nivu, tak nesolíme), eidam(nivu) nakrájíme také na kostičky. Střídavě napichujeme maso... více o Sýrovo-kuřecí špíz

Čína kuřecí

Čína kuřecí

Směs promíchat a spojit s masem na nudličky pokrájeným a nechat v lednici l den uležet. Na troše oleji míchat na pánvi asi 10 minut, potom přidat bez... více o Čína kuřecí

60 minut
Kuře po myslivecku II.

Kuře po myslivecku II.

Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do měkka. Pak přidáme protlak a... více o Kuře po myslivecku II.

Zapečené těstoviny jinak

Zapečené těstoviny jinak

Uvaříme těstoviny a mezitím připravíme směs. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, papriku a pórek na proužky, žampiony na plátky. Maso z... více o Zapečené těstoviny jinak

Italská ryba za pár minut

Italská ryba za pár minut

Filety opepříme a dáme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou na špagety smíchanou s petrželkou a ostatním kořením. Posypeme sýrem a dáme zapéct na 160... více o Italská ryba za pár minut

Maďarská variace

Maďarská variace

Maso nakrájíme jako na guláš, na oleji osmahneme do světle růžova nakrájenou cibuli, zasypeme oběma paprikami a přidáme sáček zelí i s vodou. Houby ... více o Maďarská variace

Kuře na kari dušené spolu s brambory

Kuře na kari dušené spolu s brambory

Očištěné a omyté kuře nakrájíme na menší kousky, osolíme a opečeme v rozehřátém sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, utřený česnek a opečeme.... více o Kuře na kari dušené spolu s brambory

Kuře s cuketou

Kuře s cuketou

Cuketu nakrájíme na kolečka, papriku na kostky. Česnek a šalotku nadrobno nakrájíme. Kuře rozporcujeme a na oleji ze všech stran opečeme. Přidáme... více o Kuře s cuketou

Kuřecí steak u nás doma

Kuřecí steak u nás doma

Smícháme uvedené ingredience na dresink či omáčkovou konzistenci. Pokud jsme zahušťovali dresink v teple, necháme ho vystydnout, ale ne do lednice.... více o Kuřecí steak u nás doma

Sójové maso v zelenině

Sójové maso v zelenině

Sójové maso uvaříme dle návodu v masoxu. Pak scedíme a masox necháme na dušení zeleniny. Mezitím nakrájíme cibuli, opečeme na pánvi, pak přisypeme na... více o Sójové maso v zelenině

Kuřecí plátek Balkán

Kuřecí plátek Balkán

Kuřecí plátek (popř. vykostěnou kotletu) zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme sojovkou a opečeme na oleji. Dáme stranou. Do výpeku dáme na... více o Kuřecí plátek Balkán

Krabí roládky

Krabí roládky

Z másla, sýru a ostatních surovin nadrobno nakrájených utřeme pomazánku. Krabí prsty opatrně rozbalíme, potřeme pomazánkou a zavineme. Podáváme jako... více o Krabí roládky

Pozoruhodné filé pro dobrý zrak

Pozoruhodné filé pro dobrý zrak

Omyté filé posolit a pokapat citronovou šťávou a nechat chvilku odležet. Mezitím zesklovatět na oleji cibulku, přidat nastrouhanou mrkev a dusit skoro... více o Pozoruhodné filé pro dobrý zrak

Masové knedlíčky v kysaném zelí

Masové knedlíčky v kysaném zelí

Do hrnce dáme kysané zelí, přidáme rajčatový protlak, nakrájenou čabajku, zalijeme vodou a vaříme. Z mletého masa připravíme hmotu jako na karbanátky ... více o Masové knedlíčky v kysaném zelí

20 minut
Tajemství v alobalu

Tajemství v alobalu

Den předem nakrájíme kuřecí prsíčka na malé kousky, ochutíme vegetou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Necháme přes noc odležet. Alobal ve tvaru... více o Tajemství v alobalu

60 minut
Kuřecí dobrota na víkend

Kuřecí dobrota na víkend

Kuřecí prsíčka lehce naklepeme, posypeme grilovacím kořením (poměrně dost), usmažíme na oleji. Prsíčka klademe jednotlivě na olejem vymazaný plech,... více o Kuřecí dobrota na víkend

Hodina

Hodina

Kotlety naklepeme, osolíme, opepřime, okořeníme paprikou a kari. Položíme do prostřed pekáče. Brambory oškrabeme, nakrájíme na kostičky a poklademe na... více o Hodina

Neodolatelná křidélka

Neodolatelná křidélka

Ze všech surovon vytvoříme marinádu, křidélka narovnáme do pekáčku, zalijeme marinádou a pečeme asi 45 minut. Také můžeme nechat zalité marinádou do... více o Neodolatelná křidélka

Rychlé filé v troubě

Rychlé filé v troubě

Filety naskládáme do zapékací mísy a poklademe plátky již opražené slaniny a navrch dáme krevety. Z rozpuštěného slaného másla, citronové šťávy,... více o Rychlé filé v troubě

Treska na smetaně s gnocchi

Treska na smetaně s gnocchi

Rozmražené filety zlehka opečeme na másle, okořeníme, zalijeme smetanou a na mírném plameni redukujeme do zhoustnutí. Gnocchi uvaříme dle navodu a na... více o Treska na smetaně s gnocchi

Mleté, zelí, brambor

Mleté, zelí, brambor

Na sádle a cibulce orestujeme mleté maso, až se mleté dělí, přidáme trochu papriky, sojové omáčky a worchestru promícháme (nemusí být - dle chuti).... více o Mleté, zelí, brambor

Masové kuličky plněné nivou

Masové kuličky plněné nivou

Mleté maso připravíme podle zvykostí s vejcem, strouhankou a kořením. Vytvářime kuličky, do jejichž středu dáváme kostičku nivy. Vyložíme do misky... více o Masové kuličky plněné nivou

Pečená prsíčka v sýrovém těstíčku

Pečená prsíčka v sýrovém těstíčku

Prsíčka nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zvlášť umícháme vejce, chilli, šalvěj, oregano a jogurt a v tomto těstíčku necháme maso marinovat asi... více o Pečená prsíčka v sýrovém těstíčku

Vepřové plátky na leču

Vepřové plátky na leču

Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme a HODNĚ obalíme v mouce. Usmažíme na oleji cibuli do růžova, vložíme maso a po obou stranách opečeme. Potom... více o Vepřové plátky na leču

Brynzové řízky

Brynzové řízky

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Do středu řízku dáme plátek slaniny, kopeček brynzy a znovu plátek slaniny. Přehneme na polovinu a sepneme po... více o Brynzové řízky

Džindrovy masové kuličky

Džindrovy masové kuličky

Mleté maso osolíme, přidáme oregáno, hořčici a vejce a důkladně rozmícháme tak, aby se nám přísady spojily do jedné velké koule. Z té potom oddělíme... více o Džindrovy masové kuličky

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

124
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
72
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
61
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
52
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
41
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact