• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Koleno v zelí

Koleno v zelí

Koleno pováříme se zelím, ze kterého jsme vymačkali šťávu, asi hodinu a půl přidáme bobkový list, sůl a pepř dle chutí 4 polevkové lžice cukru, masox.... více o Koleno v zelí

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Květák uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Zatím si vymastíme a strouhankou vysypeme zapékací misku. Květák pokrájíme na menší kousky, přidáme... více o Květákový nákyp

Bulharská musaka

Bulharská musaka

Mleté maso osmažíme s nakrájenou cibulí, rajským protlakem a sladkou paprikou, polijeme vývarem, ponecháme 10-15 minut, pak osolíme, opepříme, přidáme... více o Bulharská musaka

Rybí filé podle Mayi

Rybí filé podle Mayi

Filé pokapeme citronem, osolíme, posypeme zázvorem, pokapeme medem a vložíme do zapékací mísy. Do smetany rozmáčkneme tři stroužky česneku, nasypeme... více o Rybí filé podle Mayi

Paštika

Paštika

Játra a bůček umlet, přidat koření a vejce, promíchat plnit do skleniček a sterilovat 2 hodiny pro 100 °C. Nejlépe dělat při zabijačce.... více o Paštika

Buřty na pivu se sýrem a zeleninou

Buřty na pivu se sýrem a zeleninou

Buřty nařežeme posypeme pepřem a chilli a položíme do hrnce (nějaký větší je ideální). Nakrájíme na kolečka cibuli, česnek, rajčata a papriku (já... více o Buřty na pivu se sýrem a zeleninou

Pikantní vepřové II.

Pikantní vepřové II.

Plátky masa naklepeme, nařízneme, posolíme, popeříme a rychle osmahneme na pánvi z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku vložíme česnek nakrájený na... více o Pikantní vepřové II.

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Žebírka naporcujeme, můžeme osolit (nemusíme), vložíme do pekáče. Na plotně na větší pánev(nebo do hrnce) dáme hoisin omáčku, med, sladkou chilli... více o Lahodná lepivá vepřová žebírka

Kotlety na pórku

Kotlety na pórku

Kotlety naklepeme, okořeníme, já dávám kari, grilovací koření, orientální koření, gyros, osolím. Zprudka opečeme v pánvi a přidáme nakrájený pórek ... více o Kotlety na pórku

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Prsa naklepeme a nařízneme tak, aby se nám v nich vytvořila "kapsa". Maso posypeme grilovacím kořením, a pořádně rozetřeme prsty, aby koření dobře... více o Plněná kuřecí prsa

Králík ze Štítné

Králík ze Štítné

Cibuli nakrájíme, dáme na olej a trochu osmahneme. Na cibulku dáme osolené maso, dáme na něj bobkový list a nové koření, pepř a trochu tymiánu a... více o Králík ze Štítné

Modranská játra

Modranská játra

Játra nakrájíme na 0,5-1 cm plátky. Poprášíme paprikou, kořením a sušenou kořenovou zeleninou. Cibulku nakrájíme na kolečka. Jednu část opražíme na... více o Modranská játra

Vepřové maso na zázvoru

Vepřové maso na zázvoru

Naklepeme plátky, osolíme, opepříme a posypeme zázvorem. Zpěníme cibulku a orestujeme připravené plátky masa po obou stranách. Až maso změní barvu,... více o Vepřové maso na zázvoru

Domácí hamburger II.

Domácí hamburger II.

Připravíme volské oko, které posypeme solí a sladkou paprikou. Hamburgery nebo housky rozkrojíme, uvnitř potřeme kečupem a horčicí, položíme omytý... více o Domácí hamburger II.

60 minut
Trojité řízky

Trojité řízky

Z vejce, mouky a strouhanky připravíme těstíčko. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, slabě potřeme hořčicí, položíme na ni plátek sýra, opět slabě... více o Trojité řízky

Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Z panenky uděláme 4 plátky po 150 g, které naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením z obou stran. Na maso dáme plátek šunky, sýra,... více o Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Zavařené maso na dovolenou

Zavařené maso na dovolenou

Maso dáme po kouscích do umytých zavařovacích sklenic. Do každé sklenice dáme malou lžičku soli a 1,5 dcl vody. Pokud máme kousek kůže, dáme na maso.... více o Zavařené maso na dovolenou

45 minut
Kuře na kokosu

Kuře na kokosu

Kuřecí čtvrtky opláchneme a osušíme. Na oleji zprudka ze všech stran opečeme a přendáme na talířek. Do omastku dáme 1 lžíci másla, cibulku nadrobno... více o Kuře na kokosu

Kuře v temnotách

Kuře v temnotách

Na vymazaný pekáč vložíme plátky anglické slaniny. Na ně klademe okořeněná a lehce naklepaná kuřecí prsa, opět pokryjeme slaninou. Necháme zapéci 15... více o Kuře v temnotách

60 minut
Kuře na zelí jinak

Kuře na zelí jinak

Naporcované, osolené kuře dáme na dno pekáče, na to rozložíme kyselé zelí (my dáváme 2 sáčky) trochu zředíme kysanou smetanu vodou a vše zalijeme.... více o Kuře na zelí jinak

Kuře na nádivce

Kuře na nádivce

Rohlíky i maso nakrájíme na kostky, petržel nasekáme, přidáme namleté koření, sůl a vejce a zlehka promícháme. Dáme na dno pekáče vymaštěného máslem.... více o Kuře na nádivce

Kuřecí rolky v páře

Kuřecí rolky v páře

Řízky rozřízneme tak, abychom zvětšili jejich plochu, ty kousky prsou, které z nich trčí odřízneme a jemně nasekám na kaší (nakutrujeme). V kastrůlku... více o Kuřecí rolky v páře

Buřtový salát

Buřtový salát

Salám nebo špekáčky pokrájíme na drobné kousky, stejně tak i rajčata, sýr nahrubo nastrouháme, cibuli posekáme, dost osolíme a opepříme a spojíme... více o Buřtový salát

Omáčka z králíka

Omáčka z králíka

Na sádle orestujeme cibulku. Vypneme, přidáme červenou papriku. Přidáme osolené kousky králíka, zalijeme vodou a necháme zavřít. Přidáme bobkový list ... více o Omáčka z králíka

Kuře na italský způsob

Kuře na italský způsob

Do zapékácí mísy dáme olej, přidáme rajčata a brambory nakrájené na čtvrtky, cibuli na kolečka, papriku na nudličky. Vše okořeníme oregánem, bazalkou,... více o Kuře na italský způsob

Dietní a přesto výborné rizoto

Dietní a přesto výborné rizoto

Na trošce másla zpěníme cibulku, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, koření, zeleninu, podlijeme troškou vody a 5 minut mícháme. Obdělanou... více o Dietní a přesto výborné rizoto

30 minut
Rychlá kuřecí pochoutka II.

Rychlá kuřecí pochoutka II.

Kuřecí maso nakrájím na kostičky, smíchám se solí, pepřem a kořením (dávám grilovací, trochu kari, papriku a podle toho, co mám doma), přidám lžíci... více o Rychlá kuřecí pochoutka II.

Falešné tortily s kuřecím masem

Falešné tortily s kuřecím masem

Olej v misce smícháme s grilovacím kořením a do něj na menší kousky nakrájíme kuřecí prsíčka a dáme odležet do lednice. Stačí hodina, ale lepší je to... více o Falešné tortily s kuřecím masem

Opilé makrely

Opilé makrely

Makrely zbavené ploutví a vnitřností umyjeme, usušíme, posypeme pepřem, solí, pokapeme citrónem a necháme chvíli odležet. Mezitím na másle do růžova... více o Opilé makrely

Zapečené brambory se smetanou II.

Zapečené brambory se smetanou II.

Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky, dáme do mísy a smícháme s prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Kuřecí maso pokrájíme na malé... více o Zapečené brambory se smetanou II.

Nejrychlejší zapékané brambory

Nejrychlejší zapékané brambory

Nakrájíme na jemné nudličky cibuli, papriku a salám a promícháme s hranolky. Dáme do zapékací mísy, okořeníme, zalejeme vejcem a upečeme v troubě.... více o Nejrychlejší zapékané brambory

Platýz s mandlovou krustou

Platýz s mandlovou krustou

Ušleháme sníh z bílku a smícháme s nasekanými bylinkami. Nasolené filety ponoříme do bílkové směsi a ihned po vyjmutí do nasekaných mandlí. Pořádně... více o Platýz s mandlovou krustou

10 minut
Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Z konzervy vylejeme vodu, do mísy dáme tuňáka, zakapeme olivovým olejem, pokapeme citronem, přidáme jemně nasekanou cibulku (já používám elektrické... více o Tuňáková pomazánka IV.

Masové kostky na thajském grillu

Masové kostky na thajském grillu

Na olej dáme pokrájenou cibuli a polovinu nakrájeného pórku. Na to dáme maso nakrájené na kostky, přidáme lžíci thajského grillu a necháme dusit ve... více o Masové kostky na thajském grillu

Košovská specialita

Košovská specialita

Maso omyjeme. Asi 2 cm plátky karé zlehka naklepeme a nakrájíme z nich 1/2 cm silné a 4 cm dlouhé nudličky. Vložíme je do nádoby, osolíme, opepříme a... více o Košovská specialita

Krabí salát s vejci

Krabí salát s vejci

Krabí tyčinky a vejce nakrájíme na kousky, tvrdý sýr nastrouháme nahrubo a petrželovou nať nakrájíme najemno. Krabí tyčinky zakápneme citronovou... více o Krabí salát s vejci

Králík na pivu

Králík na pivu

Rozpis je na 2 ks zadních nohou. Do kastrůlku dáme rozpustit máslo a opečeme na něm porce králíka z obou stran. Pak přisypeme nadrobno nakrájenou 1/2... více o Králík na pivu

Nejlepší kuře

Nejlepší kuře

Zapékací mísu vymažeme máslem, syrové brambory nakrájíme na plátky a úhledně je narovnáme do pekáčku, posypeme žampiony (1 plechovka, čím větší tím... více o Nejlepší kuře

Srbské rizoto II.

Srbské rizoto II.

Na vyškvařené slanině zpěníme drobně pokrájenou cibuli a přidáme máslo. Vepřové maso nakrájíme na malé kostky a osmahneme na cibuli dozlatova. Pak... více o Srbské rizoto II.

Chlumecký řízek

Chlumecký řízek

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, trochu mouky a promícháme (připravíme těsto jako na bramborák,... více o Chlumecký řízek

Masový koláč s brokolicí

Masový koláč s brokolicí

Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku, nasekaný česnek. Přidáme mleté maso, sůl, pepř, kari a oregano, můžeme přilít trochu vody a dusíme. Ke konci... více o Masový koláč s brokolicí

Čína s česnekovými výhonky

Čína s česnekovými výhonky

Maso nakrájíme na nudličky a spojíme s bílkem, solamylem a vodou. Rozehřejeme pánev s olejem a maso na mírném ohni osmahneme. Musí se míchat, aby se... více o Čína s česnekovými výhonky

Hranolky s nivou

Hranolky s nivou

Do pekáčku na alobal dáme vrstvu usmažených hranolků, poklademe plátky nivy, zase hranolky a niva. Navrch zakryjeme plátky anglické slaniny,... více o Hranolky s nivou

Ještě jedna paella

Ještě jedna paella

Na pánvi osmahneme cibuli, petržel a česnek v olivovém oleji, až cibule zesklovatí. Přidáme šafrán, na kostičky nakrájené kuřecí prsíčka a pepř,... více o Ještě jedna paella

Upírova smrt

Upírova smrt

Maso nakrájíme na nudličky, naložíme do směsi oleje, chilli koření, vegety, pepře, plnotučné hořčice a rozmačkaného česneku (popř. česnekové marinády)... více o Upírova smrt

Vepřové plátky v tymiánu

Vepřové plátky v tymiánu

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a vložíme do marinády, kterou připravíme z výše uvedených ingrediencí. Tymián je třeba hodně rozdrtit v dlaních,... více o Vepřové plátky v tymiánu

Vepřový jazyk s medovou hořčicí

Vepřový jazyk s medovou hořčicí

Chlilli papričku očistíme, zbavíme jader a nasekáme nadrobno. Dijonskou hořčici rozmícháme s medem a usekanou chilli papričkou. Poté medovou hořčici... více o Vepřový jazyk s medovou hořčicí

Vinné klobásy grilované se zeleninou

Vinné klobásy grilované se zeleninou

Vinnou klobásu omyjeme a osušíme. Zaškrcením ji rozdělíme na 8 menších částí. Každý kousek klobásy svineme do tvaru šneka a upevníme párátky. Papriku... více o Vinné klobásy grilované se zeleninou

Těstovinový salát s kuřecím masem II.

Těstovinový salát s kuřecím masem II.

Těstoviny uvaříme dle postupu na obalu. Kuřecí maso pokrájíme na malé kousky a osmažíme na pánvi. Poté necháme vychladnout na talíři. Na stejné pánvi... více o Těstovinový salát s kuřecím masem II.

Kuřecí bašta

Kuřecí bašta

Den předem nakrájíme kuřecí maso na kousky, posypeme grilovacím kořením, zakapeme citronovou šťávou a přidáme trochu oleje. Směs promícháme a dáme... více o Kuřecí bašta

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Poslední sledované recepty

107
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
66
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
56
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
37
Bramboráčky s houbovou omáčkou
Bramboráčky s houbovou…
37
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Patrasová po smrti Aničky (†29) nastoupila na léčení: Dojemná péče syna Felixe!

Patrasová po smrti Aničky (†29) nastoupila na léčení: Dojemná péče syna Felixe!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact