• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
70 minut
Kotletky na leču

Kotletky na leču

Kotlety naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme. Pokud necháváme kost, lehce ji odřízneme od masa a naklademe na vyšší plech nebo pekáček. Na každou... více o Kotletky na leču

50 minut
Cikánské kuře

Cikánské kuře

Kuřecí prsa osolíme, opepříme, opaprikujeme. Velký kus alobalu, přeložíme na polovinu, na alobal položíme 1 plátek uzené slaniny, na slaninu položíme... více o Cikánské kuře

Falešné gnocchi s kuřetem a špenátovou omáčkou

Falešné gnocchi s kuřetem a…

Kuřecí nebo krůtí maso naklepeme, nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na trošce másla. Špenát rozmrazíme, vodu slijeme a povaříme se smetanou,... více o Falešné gnocchi s kuřetem a špenátovou omáčkou

Pomyšlení

Pomyšlení

Připravujeme ze 4 dílů masa - to je totiž krása. Pak si je naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Orestujeme na pánvi a přidáme cibuli,... více o Pomyšlení

Telecí fazole

Telecí fazole

Maso rozklepat na tenké plátky, nakrájet na proužky cca 3x7 cm, opepřit, osolit a zprudka osmažit na cibulce. Přidat nakrájená rajčata, papriky na... více o Telecí fazole

Králík na zelí

Králík na zelí

Králíka omyjeme naporcujeme. Osolíme, opepříme a přidáme trošku grilovacího koření. Zelí slijeme a vysypeme na plech nebo pekáč. Na to dáme porce... více o Králík na zelí

40 minut
Kuřecí masíčko Mezi nebem a zemí

Kuřecí masíčko Mezi nebem a zemí

Kuřecí prsíčka očistíme a odblaníme, pokrájíme na jemné nudličky. Maso osolíme a lehce obalíme v solamylu. Maso orestujeme na rozpáleném oleji.... více o Kuřecí masíčko Mezi nebem a zemí

90 minut
Ohnivé fazole se švestkami

Ohnivé fazole se švestkami

Vepřové maso pokrájíme na nudličky, cibuli na kostičky. Na rozpáleném oleji nejdříve osmahneme cibulku. Až lehce zrůžoví, přidáme do základu maso a... více o Ohnivé fazole se švestkami

Kuřecí smaženky se sýrem a česnekem

Kuřecí smaženky se sýrem a česnekem

Řízky naklepeme a osolíme. Jednu stranu potřeme bohatě česnekem, na česnek přilepíme plátek sýra a obalíme v trojobalu. Smažíme na oleji. Místo... více o Kuřecí smaženky se sýrem a česnekem

60 minut
Nadívané vepřové jazyky

Nadívané vepřové jazyky

Vepřové jazyky uvaříme do měkka. Vyjmeme a podélně rozřízneme tak, aby zůstaly pohromadě. Vnitřek každého jazyku částečně vyřízneme tak, aby vznikla... více o Nadívané vepřové jazyky

Kanadská játra

Kanadská játra

V hlubší pánvi (ideální je wok) dáme pórek na tuku změknout a po minutě ho posypeme cukrem, aby trochu zkaramelizoval. Mezitím nakrájíme játra na... více o Kanadská játra

Mikova pompézní mlaskačka

Mikova pompézní mlaskačka

Z kotlety si připravíme steak 200 g, okořeníme steakovým kořením a orestujeme na pánvi. Přidáme cibulku, česnek, žampiony, oregano, chilli, zalijeme... více o Mikova pompézní mlaskačka

90 minut
Čertovský guláš

Čertovský guláš

Cibuli pokrájíme na kolečka, osmahneme a zaprášíme mletou paprikou. Přídáme na kousky nakrájené hovězí maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní... více o Čertovský guláš

90 minut
Císařské kuře

Císařské kuře

Z kuřete odstraníme kůži, naporcujeme na malé porce, osolíme ze všech stran a potře­me česnekem. Mísu z varného skla vymažeme olejem, na dno... více o Císařské kuře

50 minut
Francouzské škvarky Rillons

Francouzské škvarky Rillons

Prý je to recept francouzských pastevců. Nevím, ale je chutný. Nakrájíme bůček na větší kostky, opepříme a osolíme. Dáme do misky a zatížíme poklicí,... více o Francouzské škvarky Rillons

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Česnek utřeme se solí, přidáme zázvor, chilli a olej. Oloupanou hrušku rozmixujeme, přidáme sojovku a česnekovou směs. Nalejeme víno, přidáme cukr a... více o Bůček pro správné chlapy

45 minut
Kuřecí steak s hermošem a brusinkami

Kuřecí steak s hermošem a brusinkami

Kuřecí prsa naklepeme, okořeníme a na pánvi (nejlépe na té, kterou můžeme dát i do trouby) opečeme dozlatova. Hermelín podélně rozřízneme tak, že nám... více o Kuřecí steak s hermošem a brusinkami

90 minut
Křenové řízky

Křenové řízky

Křen nastrouháme a utřeme s máslem na hustou kaši. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme křenovou směsí asi 1 cm, vložíme kousek párku nebo... více o Křenové řízky

Játra v sýrové omáčce

Játra v sýrové omáčce

Játra nakrájíme na kousky, mrkev na nudličky, cibuli a slaninu na kostičky. Na lžíci oleje nebo sádla dáme opražit cibuli a slaninu. Přidáme játra a... více o Játra v sýrové omáčce

30 minut
Smradláček chlupatého řidiče z náklaďáku

Smradláček chlupatého řidiče z…

Kuřecí prsa rozklepeme tak, aby se z nich později dala utvořit kapsa. Osolíme, opepříme, vložíme nakrájené olomoucké tvarůžky, pórek, kápii a zabalíme... více o Smradláček chlupatého řidiče z náklaďáku

80 minut
Kuře a la Burgas

Kuře a la Burgas

Stehna krátce orestujeme v pekáči na oleji, vyndáme a z mouky a másla ve výpeku uděláme světlou jíšku. Přidáme lečo, dále asi 4 dcl vody, osolíme,... více o Kuře a la Burgas

60 minut
Přírodní vepřové řizky s ovocnou rýží

Přírodní vepřové řizky s ovocnou rýží

Omyté a odblaněné maso nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme okořeníme pepřem a prudce opečeme na rozehřátém tuku z obou stran. Podlijeme masovým... více o Přírodní vepřové řizky s ovocnou rýží

Lyonská roštěná

Lyonská roštěná

Plátky masa, naklepeme, osolíme, opepříme, nařízneme, potřeme olejem a dáme na chvilku do lednice. Poté na tuku orestujeme drobně nakrájenou cibulku,... více o Lyonská roštěná

50 minut
Hovězí guláš v tlakáči

Hovězí guláš v tlakáči

V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme.... více o Hovězí guláš v tlakáči

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Maso nakrájíme na řízky a zlehka naklepeme. Potom maso nakrájíme na kousky asi 3-4 cm dlouhé. Polévkové koření, žloutky, cukr, worchestrovou omáčku,... více o Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Kapama

Kapama

Na dno velké kameninové nádoby (může být římský hrnec) rozložíme slaninu. Zelí propereme, smícháme s plátky česneku, pepřem, bobkovým listem a... více o Kapama

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranáh opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka.... více o Roštěnky se smetanovou omáčkou

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

Pozn.: Na začátku je nutno podotknout, že příprava je velmi obtížná vzhledem k množství cibule, které se musí zpracovat. Skutečně totiž není chyba, že... více o Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

30 minut
Krůtí kapsa dle Radka

Krůtí kapsa dle Radka

Krůtí prsa rozřízneme a naklepeme, aby nám vznikl plát. Osolíme, opepříme, vložíme plátek šunky, nakrájenou sterilovanou broskev a zasypeme strouhanou... více o Krůtí kapsa dle Radka

Jídlo z papíru

Jídlo z papíru

Maso a houby nakrájíme na kousky, cibule a rajčata na tenká kolečka. Všechny ingredience smícháme opatrně a ponecháme v lednici alespoň 24 hodin. Pak... více o Jídlo z papíru

45 minut
Wenušina improvizovaná perlička

Wenušina improvizovaná perlička

Tento pokrm je velice rozmanitý, můžete použít prakticky cokoliv. Rád perličky připravuji z několika druhů masa a každou s jinou náplní, ale je to jen... více o Wenušina improvizovaná perlička

120 minut
Koleno pečené s mletým masem

Koleno pečené s mletým masem

Koleno vykostíme a plát si nožem upravíme, osolíme, potřeme trochou česneku. Do mletého masa dáme vejce, zbytek česneku, sůl, pepř, drcený kmín,... více o Koleno pečené s mletým masem

90 minut
Kuřecí salát Abraham

Kuřecí salát Abraham

Kuře uvaříme s kořenovou zeleninou, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a tymiánem. Měkké maso "rozcupujeme" nikoliv nakrájíme a zalijeme... více o Kuřecí salát Abraham

120 minut
Kuřecí kousky

Kuřecí kousky

Kuře vykostíme a rozkrájíme maso na malé kousky asi tak 1x1 cm. Zalijeme omáčkou, malinko osolíme a necháme uležet 1/2 hodiny, nejdéle do druhého dne.... více o Kuřecí kousky

Čínský kuřecí salát

Čínský kuřecí salát

Nálev - suroviny smícháme dohromady a přidáme červený olej (osmahneme 2 lžíce oleje s trochou pálivé papriky). Nálev promícháme s masem, přidáme... více o Čínský kuřecí salát

Králík na kapustě II.

Králík na kapustě II.

Kapustu rozděláme na listy a spaříme asi tak 5 min. ve vařící vodě. Vyjmeme, necháme okapat. Anglickou slaninu opečeme, vyjmeme a necháme stranou. Do... více o Králík na kapustě II.

80 minut
Předpečené kuře

Předpečené kuře

Kuře rozkrojíme podél hřbetu a rukou naplocho roztlačíme. Ze všech stran okořeníme a osolíme. Hřbetem dolů položíme na vymazaný pekáček a zatížíme... více o Předpečené kuře

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec odblaníme a nožem propícháme (prošpikujeme) polijemem olivovým olejem a potřeme česnekem a vtlačíme rozmačkaný česnek do masa. Pod maso... více o Jehněčí plec pečená

60 minut
Kuřecí plátky podle Makulky

Kuřecí plátky podle Makulky

Kuřecí plátky posolíme a naskládáme do pečící misky. Nakrájíme na hrubo cibule a necháme zpěnit na oleji (oleje může být míň), přidáme kečup a necháme... více o Kuřecí plátky podle Makulky

Zapečené kuřecí řízečky s houbami a smetanou

Zapečené kuřecí řízečky s houbami a…

Na pekáček dáme trochu oleje, poklademe na plátky nakrájenou cibulí, dále poklademe plátky uzeného bůčku, houby a na to dáme osolené a okořeněné řízky... více o Zapečené kuřecí řízečky s houbami a smetanou

30 minut
Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Prsíčka si nakrájíme na jemné nudličky a okořeníme je steakovým a pepřovým kořením. Zprudka je orestujeme a přidáme na kostičky nakrájený hermelín,... více o Excelentní zážitek

Italiano s fazolí

Italiano s fazolí

Kolínka jako přílohu uvaříme podle návodu na obalu. Nakrájenou cibuli zpěníme a přidáme nakrájené maso na nudličky. Dusíme do měkka. Propláchnuté... více o Italiano s fazolí

Kuřecí soté se smetanou

Kuřecí soté se smetanou

Prsíčka nakrájíme na kousky, na oleji orestujeme do měkka. Přidáme na kolečka pokrájený pórek a cibuli. Zalijeme smetanou a chvilku podusíme. Ochutíme... více o Kuřecí soté se smetanou

Bramborová placka s masem

Bramborová placka s masem

Vše smícháme v těsto. Na rozpálené pánvi osmahneme placky - cca 5 placek, na které ještě za tepla rozetřeme kečup, posypeme cibulí a strouhaným sýrem.... více o Bramborová placka s masem

45 minut
Kuřecí prsa s bazalkovou omáčkou

Kuřecí prsa s bazalkovou omáčkou

Prsa nakrájíme na hrubší plátky, potřeme olejem, obalíme v grilovacím koření a grilujeme z obou stran asi 15 minut. Do smetany přidáme na jemno... více o Kuřecí prsa s bazalkovou omáčkou

Kuřecí dort

Kuřecí dort

Kuřecí maso nakrájíme na plátky, osolíme, posypeme kari kořením. Do středního pekáčku klademe střídavě plátky masa, na maso slaninu, posypeme na... více o Kuřecí dort

Plněná kuřecí rolka

Plněná kuřecí rolka

Kuřecí řízek naklepeme na tenký plátek a osolíme. Řízek plníme anglickou slaninou, sýrem a žampiony. Dobře svineme jako roládu a obalíme v trojobalu.... více o Plněná kuřecí rolka

Guláš z Milwaukee

Guláš z Milwaukee

Maso nakrájíme na 3x3x3 cm kostky. Do plastikového pytlíku nasypeme mouku a po částech maso. Třepeme pytlíkem, aby se maso obalilo moukou. V hrnci... více o Guláš z Milwaukee

Smetanová krkovička

Smetanová krkovička

Nakrájíme cibule na silnější plátky a vyložíme jimi pekáček. Na cibuli poskladáme naklepané plátky krkovičky a okořeníme steakovým kořením. Dáme péci... více o Smetanová krkovička

Drůbeží játra na medu

Drůbeží játra na medu

Nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova, přidáme očištěná, na nudličky nakrájená játra, přidáme dle chuti tabasco nebo chilli popř. pálivou papriku. Na... více o Drůbeží játra na medu

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • ...
  • 125
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

190
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
101
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
71
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Russel Crowe zdrcený jeho úmrtím!

Jiří Bartoška (†78): Russel Crowe zdrcený jeho úmrtím!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact