• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
30 minut
Rychlé kuřecí závitky

Rychlé kuřecí závitky

Kuřecí řízky rozklepeme, osolíme a opepříme. Tavený sýr smícháme se strouhaným. Přidáme česnek, petrželku a provensálské koření. Směs klademe na řízky... více o Rychlé kuřecí závitky

45 minut
Kuřecí s kukuřicí

Kuřecí s kukuřicí

Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na drobno, (pokud máme šunku, tak ji přidáme k cibuli a chvíli orestujeme). Přidáme kuřecí prsa pokrájená na... více o Kuřecí s kukuřicí

120 minut
Zeleninový hrnec s hovězím masem

Zeleninový hrnec s hovězím masem

Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli rozčtvrtíme a česnek prolisujeme. Do většího hrnce nalijeme 3 litry vody a vložíme zeleninu.... více o Zeleninový hrnec s hovězím masem

Křehké česnekové kuře

Křehké česnekové kuře

Kuře naložíme do marinády připravené z ostatních surovin na 1-3 dny (čím déle, tím lépe). Po naložení kuře vyjmeme z marinády a otřeme do sucha ... více o Křehké česnekové kuře

30 minut
Těstoviny s kuřecím masem a špenátem

Těstoviny s kuřecím masem a špenátem

Orestujeme česnek s cibulí. K tomu přidáme na kostičky nakrájené maso nebo šunku. Když je maso matné na povrchu, přisolíme, přidáme špenát a trochu... více o Těstoviny s kuřecím masem a špenátem

60 minut
Ostré potěšení nejen pro chlapy

Ostré potěšení nejen pro chlapy

Když použijeme paličky, tak je u kosti nařízneme, osolíme a opepříme. Vložíme do marinády - snažíme se, aby se dostala všude {čím víc tím líp} a dáme... více o Ostré potěšení nejen pro chlapy

Kuře s jablečnou omáčkou

Kuře s jablečnou omáčkou

Nejprve připravíme jablkovou omáčku. Jablka nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, podlejeme trochou vody a dusíme. Přidáme trošku skořice (asi 1... více o Kuře s jablečnou omáčkou

Dobré maso

Dobré maso

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do vymaštěného pekáče. Na každý plátek položíme plátek slaniny, půlku párku nebo špekáčku a zasypeme... více o Dobré maso

Drůbeží maso s "ala indickou nádivkou"

Drůbeží maso s "ala indickou nádivkou"

Špalíček krůtích prsou rozkrajuji (rozbaluji) postupně kolem dokola tak, aby mi z něho vznikl jeden dlouhý a široký plát. Z tohoto plátu za pomoci... více o Drůbeží maso s "ala indickou nádivkou"

45 minut
Pohanková sekaná

Pohanková sekaná

Pohanku a kuřecí prsa důkladně rozmixujeme, přidáme máslo, koření, žloutky a promícháme. Poté lehce vmícháme bílky a nalijeme do vymazané a vysypané... více o Pohanková sekaná

Dušanova kachna

Dušanova kachna

Z uvedených přísad umícháme marinádu, do které dáme na kousky nakrájené kachní maso. Necháme přes noc odležet. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájené... více o Dušanova kachna

Moje čína

Moje čína

Maso libové dáme do mrazáku a necháme trochu zamrazit, pak se nám hezky nakrájejí slaboučké až průhledné plátky asi 4x4 cm, ty naložíme do všech... více o Moje čína

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Vejce vaříme 8 minut a oloupeme je. Bůček nakrájíme na kostky (asi 2x2x2 cm). Do kastrůlku dáme sójovou omáčku, víno, vodu, cukr, sůl a chilli (pokud... více o Bůček na čínský způsob

60 minut
Sušené maso

Sušené maso

Sušené maso má různé názvy, například "JERKY" a je výborné k posezení s přáteli na výlety apod. Tento recept popisuje výrobu sušeného hovězího masa,... více o Sušené maso

30 minut
Tajemné řízky

Tajemné řízky

Vepřovou libovou tlačenku nakrájíme na 1 cm silné plátky (nesmí to být černá tlačenka), obalíme v trojobalu a smažíme. Lze potřít česnekem. Po... více o Tajemné řízky

Mňamkové ragů

Mňamkové ragů

Na dno hrnce dáme anglickou slaninu, na to osolené a opepřené maso, na to na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli, kousek nakrájeného celeru a květáku a... více o Mňamkové ragů

60 minut
Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Kýtu nakrájíme na tenké čtverečky asi 3x3 cm. Dáme-li ji před krájením na 10 minut do mrazáku, maso ztvrdne a lépe se krájí. 1/4 hrnku solamylu... více o Švei-ču-žou

Šťavnaté karbanátky

Šťavnaté karbanátky

Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi 4 cm vysoké a 9 cm v průměru.... více o Šťavnaté karbanátky

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením a solí. Vytváříme kuličky... více o Řecké biftečky z mletého masa

Zapečené vepřové masíčko se sýrem

Zapečené vepřové masíčko se sýrem

Plátky masa naklepeme, osolíme opepříme. Brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka. Vymažeme pekáček, poklademe ho 1/3 brambor, 1/2 cibule a 1... více o Zapečené vepřové masíčko se sýrem

Sekaná od Jindřišky

Sekaná od Jindřišky

Maso omyjeme a cibuli oloupeme. Oboje nakrájíme na středně veliké kousky a společně semeleme. (Když je cibule semletá, je pak sekaná šťavnatější).... více o Sekaná od Jindřišky

Klasické řízky z mletého masa

Klasické řízky z mletého masa

Maso dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nasáknout tak 1-2 hodiny. Pořádně proděláme rukou. Upozorňuji, že se to lepí na ruku. Děláme v ruce... více o Klasické řízky z mletého masa

20 minut
Celerový salát s kuřecím masem II.

Celerový salát s kuřecím masem II.

Uvařené kuřecí maso nakrájíme, přidáme okapaný celer a hrášek, nakrájená jablka. Lehce promísíme, osolíme a opepříme. Smísíme jednu kysanou smetanu se... více o Celerový salát s kuřecím masem II.

Skvělý těstovinový salát

Skvělý těstovinový salát

Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv. na skus. Na skus znamená, že... více o Skvělý těstovinový salát

30 minut
Dijonský řízek

Dijonský řízek

Kuřecí prsíčka naklepeme, pomažeme hořčicí, osolíme a opepříme. Na půlku položíme plátek kladenky, ohneme, sešpejlíme a osmažíme dozlatova. Je to... více o Dijonský řízek

120 minut
Vepřová plec s arašídy

Vepřová plec s arašídy

Na oleji osmahneme česnek a cibuli, dáme na něj na kostičky nakrájené plecko a necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme kari a orientální koření,... více o Vepřová plec s arašídy

Zapékané kuřecí nudličky Niké

Zapékané kuřecí nudličky Niké

Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a necháme do druhého dne v... více o Zapékané kuřecí nudličky Niké

K3 - kuře, kari, kukuřice

K3 - kuře, kari, kukuřice

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a opečeme kuřecí maso, nakrájené na kostky. Okořeníme, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a necháme dusit doměkka.... více o K3 - kuře, kari, kukuřice

Bůčková roláda III.

Bůčková roláda III.

Mleté maso smícháme s ostatním, zabalíme do fólie a dáme přes noc do lednice. Další den rozválíme na mikroténu na placku, potřeme smaženými vejci,... více o Bůčková roláda III.

90 minut
Samuraj k pivku

Samuraj k pivku

Cibuli na proužky nechat zesklovatět, přidat maso nakrájené na menší kousky, osmahnout, nechat vydusit, osolit, opepřit. Podlévat vývarem, dusit do... více o Samuraj k pivku

90 minut
Zdivočelé kuře

Zdivočelé kuře

Kuřecí (nebo krůtí) maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Do pekáče dáme olej, na něm rozškvaříme slaninu, zpěníme cibuli, vložíme... více o Zdivočelé kuře

60 minut
Řízek se žampionovou omáčkou

Řízek se žampionovou omáčkou

Připravíme si klasické smažené řízky z vepřové kýty, nebo z čeho je máme rádi a osmažíme. Na kousku másla chvilku podusíme sterilované žampiony, pokud... více o Řízek se žampionovou omáčkou

45 minut
Řízky ve sněhovém těstíčku

Řízky ve sněhovém těstíčku

Maso nakrájejte na 4-5 řízků, naklepejte, osolte, potřete hořčicí a nechte chvíli odležet. Nastrouhaný sýr smíchejte se strouhankou a v této směsi... více o Řízky ve sněhovém těstíčku

10 minut
Kuře v jogurtu

Kuře v jogurtu

Kuřecí maso nakrájíme na špalíčky. Smícháme jogurt se solí a kořením a do vzniklé hmoty vmícháme maso. Přes noc dáme uležet do chladu. Druhý den... více o Kuře v jogurtu

100 minut
Plzeňská růže na bramborách

Plzeňská růže na bramborách

Uzený bůček nakrájíme na kostky a trochu opečeme, pokud je libovější, přidáme olej. Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev na tenší kolečka, nebo půlkolečka... více o Plzeňská růže na bramborách

15 minut
Vepřová žebírka - spareribs

Vepřová žebírka - spareribs

Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější. Počítejte jedno až dvě na osobu. Pekáč vyložte aluminiovou folií,... více o Vepřová žebírka - spareribs

Drůbeží játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou

Drůbeží játra v těstíčku s jogurtovou…

Rozmrazená játra obalíme v polohrubé mouce, namáčíme do těstíčka a smažíme do růžova. Když máme všechna játra osmažená, do výpeku dáme pokrájený... více o Drůbeží játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou

Kuřecí prsíčka podle Míry s neobvyklou přílohou

Kuřecí prsíčka podle Míry s…

Kroupy propláchneme a přes noc namočíme. Když je dáme vařit, přimícháme do nich arašídy a vaříme asi 30 minut, až jsou kroupy měkké. Prsa lehce... více o Kuřecí prsíčka podle Míry s neobvyklou přílohou

Senátorské závitky

Senátorské závitky

Kuřecí prsa naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Na naklepané plátky vložíme plátek sýra, plátek šunky s nakrájenou kyselou okurku a... více o Senátorské závitky

Kuře podle Olivera

Kuře podle Olivera

Kuře osolíme, smícháme čerstvý nasekaný rozmarýn se šťávou z citronu a potřeme celé kuře i z vnitřku. Omytý citron krátce povaříme, pak jej propícháme... více o Kuře podle Olivera

Paštika souseda Slavíčka

Paštika souseda Slavíčka

Bůček a játra semeleme dvakrát, pak je paštika jemnější, přidáme vejce, cukr, skořici a dle chuti pepř a sůl. Pořádně promícháme a plníme nejlépe do... více o Paštika souseda Slavíčka

Játrový burgr

Játrový burgr

Játra rozmixujeme, přidáme koření, housku, vejce a strouhanky tolik, aby jsme vytvořili tuhé těsto. Do rozpáleného oleje dáváme placky jako na... více o Játrový burgr

Ryba to bohužel není

Ryba to bohužel není

Maso naložíme s 25-30 ml brandy, soli a pepře - nejméně na 4 hodiny do lednice. Poté dáme do pekáčku, zalejeme 1/2 hrnku vody a dáme zapéct na 20-25... více o Ryba to bohužel není

Francouzský králík v česnekovém sosu

Francouzský králík v česnekovém sosu

Naporcovaného králíka dáme do pekáčku, tak, aby v něm zbylo co nejméně místa. Osolíme, posypeme stroužky česneku a zalijeme mlékem (králík má být... více o Francouzský králík v česnekovém sosu

Kuřecí maso na nádivce a bramborách

Kuřecí maso na nádivce a bramborách

Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem a odložíme. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky... více o Kuřecí maso na nádivce a bramborách

Vepřové řízky od babičky

Vepřové řízky od babičky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu. Brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, hladkou mouku,... více o Vepřové řízky od babičky

Nefritové kuře

Nefritové kuře

Plátky kuřete, nakrájené na šikmo, dáme do bílku a mícháme do pěny. Pak nasypeme trošku bramborového škrobu. Do rozpáleného oleje rychle osmahneme... více o Nefritové kuře

Kuře s ústřicovou omáčkou

Kuře s ústřicovou omáčkou

Kuřecí kousky posypeme a ochutíme solí a pepřem a poskládáme kůží dolů na lehce vymazaný pekáček. V předehrřáté troubě na 200 °C pečeme bez obracení a... více o Kuře s ústřicovou omáčkou

60 minut
Holubci od rodilé Ukrajinky

Holubci od rodilé Ukrajinky

Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje listy a kořen (promiňte nevím, jak... více o Holubci od rodilé Ukrajinky

30 minut
Nožičky v podmáslí

Nožičky v podmáslí

Omyté špalíčky zbavíme kůže a naložíme do podmáslí (potopit bez milosti) - nejlépe na noc. Potom smícháme všechny složky, a v této pečlivě obalíme... více o Nožičky v podmáslí

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • ...
  • 125
  • Další stránka

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Poslední sledované recepty

322
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
89
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
36
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
35
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact