• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
Křupavé kuličky z kuřecího masa

Křupavé kuličky z kuřecího masa

Housku namočit do vody a vymačkat, kuřecí prsa umeleme s petrželkou, cibuli nasekáme. Rozmícháme maso, housku, cibuli, citronovou kůru, mandle, vejce,... více o Křupavé kuličky z kuřecího masa

Kuřecí plněné řízky

Kuřecí plněné řízky

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a posypeme tymiánem. Na oleji, kde dáme na stroužky cibuli opečeme kuřecí plátky. Když čekáme velkou návštěvu,... více o Kuřecí plněné řízky

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme, vložíme na rozpálený olej a opékáme do měkka, poté vyjmeme. Do výpeku vsypeme žampiony, cibuli a slaninu a... více o Lovecké řízky

Nadívané hovězí plátky

Nadívané hovězí plátky

Hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na malé kousky (dávám nakránenou šunku a tu ještě překrájím na kousíčky), cibuli na jemno... více o Nadívané hovězí plátky

Batolecí stroganoff

Batolecí stroganoff

Na másle zpěníme trošku bílé salátové cibulky (není tak čpavá jako obyčejná cibule), přidáme rozkrájený plátek hovězího, to zlehka opečeme, podlijeme... více o Batolecí stroganoff

Biftečky

Biftečky

Maso nakrájíme na malé medailonky a lehce naklepeme. Smícháme všechny ingredience (množství koření lze uzpůsobit individuální chuti), maso ve směsi... více o Biftečky

Maminčin "pajšl"

Maminčin "pajšl"

Vnitřnosti dobře omyjeme a zasyrova rozkrájíme s výjimkou jazyka. Na másle osmažíme cibulku, přidáme vnitřnosti, celý rozkrájený citrón (případně také... více o Maminčin "pajšl"

Krůtí roláda IV.

Krůtí roláda IV.

Vykostěné krůtí horní stehno nožem upravíme do plochého plátu nebo několika plátů, vhodných k zavinutí. Osolíme, naneseme nádivku a zabalíme roládu ... více o Krůtí roláda IV.

Mazané řízky

Mazané řízky

Řízky osolíme, naklepeme, obalíme v mouce a dáváme na kopeček na sebe. Vezmeme do prstů hořčici (místo klasiky vajíčka) a rozetřeme po celé ploše... více o Mazané řízky

45 minut
Závin Pusta v červeném zelí

Závin Pusta v červeném zelí

Vepřové maso nakrájíme na kostky asi 1 cm silné, osolíme, opepříme, posypeme paprikou. Osmahneme na rozpáleném sádle. Zelí vyklopíme do cedníku a... více o Závin Pusta v červeném zelí

Telecí závitky

Telecí závitky

Řízky přes fólii jemně naklepeme. Na každý řízek položíme plátek pršutu, čtvrtku mozzarely, osolíme, opepříme a svineme. Závitky ovineme rozmarýnem.... více o Telecí závitky

90 minut
Uherské kuře

Uherské kuře

Kuře rozčtvrtíme a obalíme ve směsi mleté papriky, mouky, soli, pepře. Opečeme ze všech stran na oleji dozlatova a vyjmeme. Na výpeku opečeme nadrobno... více o Uherské kuře

Z jedné pánve

Z jedné pánve

V hlubší pánvi rozpálíme olej, kousky masa opečeme, vytáhneme, do oleje dáme nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájená rajčata,... více o Z jedné pánve

Magdino kuře

Magdino kuře

Na troše oleje orestujeme cibuli pokrájenou na kolečka, přidáme scezený salát a houby, na to poklademe osolené kuře a podlejeme vodou, dáme přikryté... více o Magdino kuře

Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou omáčkou

Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou…

Prsíčka lehce naklepeme a opečeme na tuku. Během opékání osolíme, posypeme tymiánem a přidáme ostatní koření. Ke konci vložíme kostičky cibule (maso... více o Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou omáčkou

60 minut
Kuřecí stehna na bílém víně

Kuřecí stehna na bílém víně

Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a... více o Kuřecí stehna na bílém víně

Vepřové po uzenářsku

Vepřové po uzenářsku

Maso osolíme, opepříme a orestujeme s klobásou na oleji. Až je maso skoro hotové, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a papriku, směs dorestujeme, příp.... více o Vepřové po uzenářsku

60 minut
Vepřové po dijonsku

Vepřové po dijonsku

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí, dáme tak na 4 hodiny uležet do chladna. Na rozehřátý olej dáme plátky cibule,... více o Vepřové po dijonsku

45 minut
Kuřecí křidélka se zázvorem

Kuřecí křidélka se zázvorem

Kuřecí křidélka rozprostřete do velkého pekáče. V misce smícháme zbývající suroviny kromě sezamu a nalijeme na křidýlka. Pečeme 30 min. na 180 °C,... více o Kuřecí křidélka se zázvorem

Jaňulino labužnické soté v tomatové omáčce

Jaňulino labužnické soté v tomatové…

Maso nakrájíme na nudličky, mouku, sůl a pepř smícháme a maso v něm obalíme. Oloupané cibule nakrájíme na tenká kolečka. V kastrolu zahřejeme máslo,... více o Jaňulino labužnické soté v tomatové omáčce

Ementálská pečeně II.

Ementálská pečeně II.

Vykostěné kotlety naklepeme, po obou stranách osolíme a okořeníme sladkou i pálivou paprikou. Důkladně. Plátky masa musí být po obou stranách červené.... více o Ementálská pečeně II.

Kuřecí prsa s česnekem

Kuřecí prsa s česnekem

Kuřecí řízky lehce naklepeme, potřepeme hořčicí a posypeme kořením na steak. Osmažíme z obou stran jako přírodní řízek. Ještě než bude steak zcela... více o Kuřecí prsa s česnekem

Vepřová pečeně po balkánsku

Vepřová pečeně po balkánsku

Maso osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu. Očistíme feferonky, vyřízneme semeník, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Ostrým nožem maso propícháme a... více o Vepřová pečeně po balkánsku

Zapečená krkovička II.

Zapečená krkovička II.

Plátky krkovičky naklepeme, opepříme, osolíme a z obou stran opečeme na oleji. Vyjmeme ji a na výpeku opečeme na kostičky nakrájenou šunku a nakrájené... více o Zapečená krkovička II.

Vepřový gulášek s paprikami

Vepřový gulášek s paprikami

Maso nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji s cibulí nakrájenou na tenká kolečka, přidáme česnek nakrájený na plátky, sůl, mletou papriku a pepř.... více o Vepřový gulášek s paprikami

Hovězi plátky se šunkou a sýrem

Hovězi plátky se šunkou a sýrem

Hovězí plátky naklepeme a okraje nařízneme. Maso opečeme po obou stranách na sádle a odložíme na talíř. Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli,... více o Hovězi plátky se šunkou a sýrem

Pravé chilli con carne

Pravé chilli con carne

Maso nakrájíme na malé kostky, opečeme na části sádla, podlijeme vývarem a podusíme. Přidáme kmín, nasekané chilli papričky (i sterilované), sůl,... více o Pravé chilli con carne

Modré z nebe

Modré z nebe

Brambory nastrouháme na struhadle na jemné plátky, které zabalíme do utěrky a necháme uschnout. Poté je navršíme do pekáče, osolíme. Prsíčka naklepeme... více o Modré z nebe

Kuřecí maso se sýrovou omáčkou

Kuřecí maso se sýrovou omáčkou

Nejdříve kuřecí prsa očistíme a naklepeme, nejlépe jen rukou, aby se nerozpadávala, takhle připravené maso osolíme, opepříme a posypeme kořením steak... více o Kuřecí maso se sýrovou omáčkou

Torteliny s nivovou omáčkou

Torteliny s nivovou omáčkou

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme na hrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do misky. Na pánev nalijeme olej... více o Torteliny s nivovou omáčkou

Paštika s koňakem

Paštika s koňakem

Cibuli zesklovatíme na pánvi v másle a v posledním okamžiku před dohotovením přidáme koření, aby se nespálilo. Přendáme do mixéru. Ve výpeku opečeme... více o Paštika s koňakem

Velikonoční bůčková kapsa

Velikonoční bůčková kapsa

Rohlíky nakrájíme na kostky, pokapeme mlékem nebo vývarem a necháme rozmočit. Poté je přidáme k buřtíkům nakrájeným na kostičky, přidáme bylinky,... více o Velikonoční bůčková kapsa

Pastevcovo tajemství

Pastevcovo tajemství

Uděláme bramborovou kaši v separátné míse. Rozehřejeme máslo ve větší pánvi. Osmažíme cibuli do sklovata a a přidáme maso, které smažíme až do doby,... více o Pastevcovo tajemství

Kuřecí mandlová polévka

Kuřecí mandlová polévka

Na olivovém oleji osmahnout prsa nakrájená na tenké proužky (5 minut), pak přidat na koso nakrájené šalotky i s natí, mrkev na tenké proužky a... více o Kuřecí mandlová polévka

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso osolíme, opepříme, prošpikujeme česnekem a zabalíme do anglické slaniny, spíchneme párátky. Do pekáče dáme kousky másla, rozložíme zeleninu... více o Krůtí prso jedna báseň

Plněné papriky jinak - bio nebio, lehce a dietně

Plněné papriky jinak - bio nebio,…

Rýži natural uvaříme dle návodu, nasypeme do mísy a smícháme s rozdrobeným feta sýrem, přisypeme pšeničné klíčky a promícháme. Omytá kuřecí prsa,... více o Plněné papriky jinak - bio nebio, lehce a dietně

Kuřecí směs

Kuřecí směs

Kuřecí prsa pokrájíme na menší kousky, okořeníme, osolíme a obalíme je v solamylu a vajíčku. Cibuli a papriky nakrájíme na hrubší kostičky, pórek ... více o Kuřecí směs

Čínská kuřecí prsa s mandlemi

Čínská kuřecí prsa s mandlemi

Na kostičky pokrájená prsa smísíme s bílkem, škrobem rozmíchaným v malém množství vody a solí. Vložíme do rozehřátého oleje, osmahneme a výjmeme. Do... více o Čínská kuřecí prsa s mandlemi

Čína

Čína

Maso a zeleninu nakrájíme na proužky asi 2 cm silné, maso dáme do mísy a osolíme, zakápneme sojovou omáčkou a zamícháme, potom přidáme solamyl a znovu... více o Čína

Kuřecí prsíčka plněná kuřecími játry

Kuřecí prsíčka plněná kuřecími játry

Nádivka: na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájená játra, žampiony a chvílku orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou... více o Kuřecí prsíčka plněná kuřecími játry

Dědkův (pivní) guláš na burgundský způsob

Dědkův (pivní) guláš na burgundský…

Na vyškvařeném špeku se nechá zpěnit nadrobno usekaná cibulka, přidá se 1/2 klobásek (pokrájených na kolečka či měsíčky), osmahneme, přidáme česnek,... více o Dědkův (pivní) guláš na burgundský způsob

Mňamka rýže se zelím

Mňamka rýže se zelím

Uvaříme rýži. Uvaříme zelí bez zahuštění. **Příprava masa:** (jako na guláš) na sádle zpěníme cibuli, česnek, kmín, přidáme maso nakrájené na kostičky... více o Mňamka rýže se zelím

Čumáčkův jarní budíček

Čumáčkův jarní budíček

Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se solí, okořeníme houbovým kořením... více o Čumáčkův jarní budíček

Kuřecí na ananasu s karamelovou omáčkou

Kuřecí na ananasu s karamelovou…

Kuřecí prsa jemně naklepeme, jemně osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme asi 50-70 g másla a prsa prudce opražíme do zlatova z... více o Kuřecí na ananasu s karamelovou omáčkou

Mexická kapsa

Mexická kapsa

Maso omyji a nakrájím na plátky 2 cm. Dám je do mísy a přidám šťávu z limetky nebo citronu, cukr, chilli, sůl, skořici, kůru z limetky, oregano,... více o Mexická kapsa

Kuře na karibské omáčce ala Lucinka

Kuře na karibské omáčce ala Lucinka

Kuřecí maso nakrájené na nudličky naložíme do marinády z olivového oleje, hruškovice, asi půl hrnku ananasového džusu, špetky soli, půl lžíce masaly a... více o Kuře na karibské omáčce ala Lucinka

Králík v peřině

Králík v peřině

Rozporcovaného králíka okořeníme - česnek, sůl, kmín, podlijeme a dáme péct. Mezitím si připravíme peřinu: rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme... více o Králík v peřině

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Kuřecí stehna osolíme a necháme 15 minut odstát. Očištěné brambory nakrájíme na čtvrtky. Smetanu smícháme s mletou sladkou červenou paprikou a se solí... více o Pečená kuřecí stehna

Kuřecí játra na jehle

Kuřecí játra na jehle

Očištěná, omytá a usušená kuřecí játra nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, obalíme do tenkých plátků anglické slaniny a napichujeme na jehlu... více o Kuřecí játra na jehle

Lyonské brambory

Lyonské brambory

Do vymazaného pekáče krájíme na tenká kolečka syrové brambory; vrstva brambor, vrstva cibule (na kolečka) prosypat polévkovým kořením a kari dle chuti... více o Lyonské brambory

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • ...
  • 125
  • Další stránka

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

Poslední sledované recepty

31
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jitrnice se zelím,…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
21
Cookies (Sušenky)
Cookies (Sušenky)
18
Avokádová pomazánka
Avokádová pomazánka

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Jediná fotka z mejdanu pro Bartošku (†78)! Co se dělo uvnitř?

Jediná fotka z mejdanu pro Bartošku (†78)! Co se dělo uvnitř?

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact