• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
Toblero

Toblero

Maso nakrájené na nudličky "vykoupeme" v misce s olejem. Maso přecedíme do jiné misky a olej ponecháme na pánev. Potom na maso posypeme grilovacím... více o Toblero

Panenka plněná lososem

Panenka plněná lososem

Maso lehce rozklepeme, osolíme, opepříme, zabalíme do něj lososa a společně vložíme do grilu. Pokrájíme na plátky a podáváme s kari omáčkou.... více o Panenka plněná lososem

Kuře pod peřinou II.

Kuře pod peřinou II.

Omyté kuře naporcujeme, zbavíme kůže, osolíme a opaprikujeme. Vložíme do vymaštěného pekáčku. Mleté maso osolíme, opeříme, přidáme vegetu, vejce, popř... více o Kuře pod peřinou II.

Plněná jehněčí kýta

Plněná jehněčí kýta

V odblaněné jehněčí kýtě nařízneme střední otvor pro plnění. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme drobně pokrájené žampiony a po... více o Plněná jehněčí kýta

Jehněčí kotlety se žampiony

Jehněčí kotlety se žampiony

Kotlety omyjeme, osušíme, opepříme a posypeme mletým hořčičným semínkem. Necháme asi 30 minut v chladu odležet. Mezitím očistíme žampiony, nožičky... více o Jehněčí kotlety se žampiony

Velikonoční nádivka III.

Velikonoční nádivka III.

Veku (žemlovku) nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Rozpustíme 100 g Hery, kterou polijeme kostičky veky v míse. Vepřové a uzené maso také... více o Velikonoční nádivka III.

Marinované steaky

Marinované steaky

Maso nakrájíme na vysoké steaky (alespoň 2,5 cm). Smícháme šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, rozmačkaný česnek a hrubě mletý pepř. Do této směsi maso... více o Marinované steaky

Játrová sekaná

Játrová sekaná

Játra umeleme, přidáme všechny ingredience, dobře promícháme a dáme do dobře vymazané a strouhankou vysypané formy (srnčí hřbet). Pečeme v mírné... více o Játrová sekaná

Kotlety z Texasu se zázvorovou griládou

Kotlety z Texasu se zázvorovou…

Porce masa zčásti odkrojíme od kosti, potřeme česnekem utřeným se solí, jemně krájenou cibulkou, pokapeme worchestrovou omáčkou, medem, vetřeme do... více o Kotlety z Texasu se zázvorovou griládou

Krůtí vaječnice

Krůtí vaječnice

Maso naklepeme, nasekneme okraje a posypeme kořením. Obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích se solí. Vkládáme do horkého tuku a zprudka opečeme z obou... více o Krůtí vaječnice

Vepřové maso v mléce

Vepřové maso v mléce

Omyté maso osolíme a opepříme. Na rozehřátém másle opečeme maso ze všech stran dozlatova. Pak maso zalijeme mlékem tak, aby bylo zcela potopené,... více o Vepřové maso v mléce

Roastbeef

Roastbeef

Maso na povrchu ostrým nožem seřízneme a odstraníme tuk a spodní blánu masa. Pak maso hladkou stranou paličky naklepeme, aby bylo pružnější. Osolíme,... více o Roastbeef

40 minut
Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

Maso nakrájíme na nudličky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na 2 hodiny odležet. Potom maso poprášíme moukou, vložíme na cibulku osmahnutou... více o Hovězí Stroganov II.

Hovězí kýta s moravankou

Hovězí kýta s moravankou

Hovězí plátky obalíme nejdříve ve strouhance, pak ve vajíčku a nakonec v mouce. Zprudka je osmahneme po obou stranách a vložíme do vymaštěného pekáče.... více o Hovězí kýta s moravankou

Marinovaný  vepřový steak plněný ananasem a lázeňs

Marinovaný vepřový steak plněný…

Pátky marinované pečeně naklepeme, po okrajích nařízneme plátky ananasu vyndáme z konzervy a necháme okapat plátky. Lázeňskou šunku obtočíme kolem... více o Marinovaný vepřový steak plněný ananasem a lázeňs

Kuře - předpečené a grilované

Kuře - předpečené a grilované

Kuře, nejlépe večer před tepelnou úpravou, posypat grilovacím kořením a vetřít do povrchu. Vnitřek kuřete můžeme trochu osolit, vložíme nadrobno... více o Kuře - předpečené a grilované

Králík na zelenině

Králík na zelenině

Králíka rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji podusíme mrkev, celer s cibulí - vše pokrájené na plátky. Přidáme porce... více o Králík na zelenině

Jachnija z kuřete

Jachnija z kuřete

Očištěné kuře nakrájíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Na plátky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, posypeme paprikou,... více o Jachnija z kuřete

Vepřový kebab s vínem

Vepřový kebab s vínem

Naklepanou kýtu nakrájíme na menší kostky a osmažíme dočervena na rozehřátém oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme, vmícháme mouku,... více o Vepřový kebab s vínem

Kuřecí prsíčka po orientálsku

Kuřecí prsíčka po orientálsku

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky. Osolíme, obalíme v solamylu a dáme na chvíli do ledničky. Pórek i se zelenou částí nakrájíme na tenká... více o Kuřecí prsíčka po orientálsku

Kuře s rýží, brokolicí a mandlemi

Kuře s rýží, brokolicí a mandlemi

Kuře omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř osolíme a opepříme, vložíme do dobře vymazaného pekáče a pečeme v horké troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn... více o Kuře s rýží, brokolicí a mandlemi

Kuřecí křidýlka s chilli omáčkou

Kuřecí křidýlka s chilli omáčkou

Brambory ve slupce důkladně omyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu. Urovnáme na plech a pečeme v horké troubě při vyšší teplotě asi 1 1/2 hodiny. Na... více o Kuřecí křidýlka s chilli omáčkou

Guláš se smetanou a houbami

Guláš se smetanou a houbami

Hřiby namočíme do 1/4 l vlažné vody (nejlépe přes noc). Na rozehřátém sádle orestujeme nakrájené maso se šalotkou, dochutíme solí a pepřem. K masu... více o Guláš se smetanou a houbami

Zabijačka - guláš

Zabijačka - guláš

Maso nakrájime na kostky. V katrole na sádle osmahneme pokrajenou cibuli,přidáme papriku, kmin, majoranku, utřený česnek se soli a ocet. Vložime... více o Zabijačka - guláš

Zabijacka - Jaternicova polevka cerna

Zabijacka - Jaternicova polevka cerna

Do zbyleho vyvaru pri vareni jaternic pridame utreny cesnek, mlety pepr, rozslehanou veprovou krev, kterou za staleho michani varime. Nakonec... více o Zabijacka - Jaternicova polevka cerna

Zabijacka - Jaternice nebo Prejt

Zabijacka - Jaternice nebo Prejt

Smes: Veprovou halvu a korinek uvarime v mirne osolene vode do mekka.Zemle namocime ve vyvaru a vymackame. Vychladle uvarene maso dame do food... více o Zabijacka - Jaternice nebo Prejt

Zabijacka - Marinovany Kren

Zabijacka - Marinovany Kren

Křen a jablko nastrouháme a smíchame s nálevem. Podávame k ovaru, tlačence.... více o Zabijacka - Marinovany Kren

60 minut
Kachna na roštu

Kachna na roštu

Kachnu naporcujeme, odstraníme kůži a vykostíme. Porce protáhneme nudličkami slaniny, potřeme směsí oleje s citronovou šťávou, pepřem a drceným... více o Kachna na roštu

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou papriky a obalíme v mouce. Na oleji zpěníme kostičky jedné cibule, vložíme kotlety a po obou... více o Kotlety na cibuli

75 minut
Kuřecí stehna s nádivkou

Kuřecí stehna s nádivkou

Z kuřecích stehen opatrně vyjmeme stehenní kost, kůži lehce uvloníme a stehno naplníme nádivkou. Konec uzavřeme jehlicí, maso osolíme nebo poprášíme... více o Kuřecí stehna s nádivkou

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Maso nakrájíme na kousky, slaninu na drobné kostičky a párky na hrubší nudle. V tlakovém hrnci na rozehřátém sádle osmahneme nadrobno nakrájenou... více o Guláš s paprikami

Vlašimské řízky

Vlašimské řízky

Vykostěný a kůže zbavený bůček nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Přidáme mléko, strouhaný sýr, důkladně promícháme, v misce přikryjeme... více o Vlašimské řízky

60 minut
Rožmberské plněné řízky

Rožmberské plněné řízky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, lehce potřeme hořčicí a poklademe tenkými plátky anglické slaniny. Doprostřed dáme plátek sýra, který obalíme... více o Rožmberské plněné řízky

60 minut
Kuře Imperial

Kuře Imperial

Omyté kuře rozkrojíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a v troubě na rozehřátém másle do zlatova po obou stranách opečeme. Před dopečením přidáme plátky... více o Kuře Imperial

Kuře na pivě

Kuře na pivě

- cibuli nakrájíme na kostičky - kuře naporcujeme - cibuli osmahneme dozlatova - přidáme kuře - osolíme, opepříme - podlijeme 1 sklenici piva - dusíme... více o Kuře na pivě

Hovězí na rajčatech a paprikách

Hovězí na rajčatech a paprikách

- maso nakrájíme na kostky - cibuli, rajčata i papriku nakrájíme na kostičky - cibuli osmažíme dozlatova - přidáme maso - podlijeme vývarem - přidáme... více o Hovězí na rajčatech a paprikách

Játra na indický způsob

Játra na indický způsob

- cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme je - osmahneme je dozlatova - přidáme játra, opečeme - přidáme kari - podlijeme a dusíme - přidáme oříšky -... více o Játra na indický způsob

Maďarský guláš III.

Maďarský guláš III.

- maso nakrájíme na kostky - cibuli podusíme na tuku - přidáme papriku a maso - osolíme, opepříme - podlejeme horkou vodou - dusíme doměkka - příloha ... více o Maďarský guláš III.

45 minut
Mrkovová mňamka

Mrkovová mňamka

Ve woku zahřejeme olej a lehce orestujeme plátky česneku. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a krátce orestujeme, potom směs zalijeme trochou vývaru... více o Mrkovová mňamka

45 minut
Celerový toast

Celerový toast

Ve woku rozehřejeme olej, přidáme na plátky nakrájený česnek, krátce orestujeme a přidáme kuřecí srdíčka rozkrájená na poloviny a řádně propláchnutá.... více o Celerový toast

Protýkaná telecí kýta

Protýkaná telecí kýta

Telecí kýtu prošpikujeme celerem s mrkví, osolíme a zprudka opečeme na oleji s cibulí. Přilijeme 200 ml vody a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu... více o Protýkaná telecí kýta

45 minut
Kuřecí soté s pálenkou

Kuřecí soté s pálenkou

Nudličky masa osolíme, ochutíme saturejkou, opečeme ze všech stran na másle, podlijeme pálenkou a povaříme. Vsypeme plátky žampionů, přilijeme 100 ml... více o Kuřecí soté s pálenkou

Bigos

Bigos

Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby. Dusíme a... více o Bigos

20 minut
Polární směs

Polární směs

Slaninu nakrájíme na kostičky a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené maso, šunku a brambory. Osolíme, okořeníme, mírně podlijeme... více o Polární směs

90 minut
Řecký biftek s rýží

Řecký biftek s rýží

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na ní plátky masa. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Přidáme drobně nasekanou cibuli, nakrájená rajčata a... více o Řecký biftek s rýží

Kuřecí směs s rýží

Kuřecí směs s rýží

Očištěné kuře povaříme asi 30 minut v osolené vodě, aby se dalo lépe vykostit. Vychladlé kuře vykostíme, maso nakrájíme na nudličky a vložíme do misky... více o Kuřecí směs s rýží

Vepřové řízky v těstíčku zapečené se sýrem

Vepřové řízky v těstíčku zapečené se…

Plátky masa naklepeme, osolíme, omočíme v těstíčku (mouku rozšleháme s vejcem, mlékem a solí) a osmažíme na rozehřátém oleji. Na dno pekáče potřené... více o Vepřové řízky v těstíčku zapečené se sýrem

30 minut
Kuřecí pochoutka

Kuřecí pochoutka

Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky, osušíme a posypeme škrobem. Papriky nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli a česnek na plátky. Plátky česneku... více o Kuřecí pochoutka

Plněná kuřecí křídla

Plněná kuřecí křídla

U křídel odřízneme nejmenší část, v kloubu je nařízneme a utvoříme otvor, kterým uvolníme kapsičku a tuto naplníme nádivkou. Nádivka: oloupanou cibuli... více o Plněná kuřecí křídla

60 minut
Plněná smažená kuřecí křidélka

Plněná smažená kuřecí křidélka

Křidélka vykostíme, osolíme a opepříme. Naplníme směsí mletého masa a sekaných švestek. Obalíme v těstíčku a smažíme na oleji.... více o Plněná smažená kuřecí křidélka

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • ...
  • 125
  • Další stránka

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

Poslední sledované recepty

205
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
28
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
27
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Michal David slavil patnáctiny vnuka: Drahý dárek s překvapením!

Michal David slavil patnáctiny vnuka: Drahý dárek s překvapením!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact