• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
Toblero

Toblero

Maso nakrájené na nudličky "vykoupeme" v misce s olejem. Maso přecedíme do jiné misky a olej ponecháme na pánev. Potom na maso posypeme grilovacím... více o Toblero

Panenka plněná lososem

Panenka plněná lososem

Maso lehce rozklepeme, osolíme, opepříme, zabalíme do něj lososa a společně vložíme do grilu. Pokrájíme na plátky a podáváme s kari omáčkou.... více o Panenka plněná lososem

Kuře pod peřinou II.

Kuře pod peřinou II.

Omyté kuře naporcujeme, zbavíme kůže, osolíme a opaprikujeme. Vložíme do vymaštěného pekáčku. Mleté maso osolíme, opeříme, přidáme vegetu, vejce, popř... více o Kuře pod peřinou II.

Plněná jehněčí kýta

Plněná jehněčí kýta

V odblaněné jehněčí kýtě nařízneme střední otvor pro plnění. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme drobně pokrájené žampiony a po... více o Plněná jehněčí kýta

Jehněčí kotlety se žampiony

Jehněčí kotlety se žampiony

Kotlety omyjeme, osušíme, opepříme a posypeme mletým hořčičným semínkem. Necháme asi 30 minut v chladu odležet. Mezitím očistíme žampiony, nožičky... více o Jehněčí kotlety se žampiony

Velikonoční nádivka III.

Velikonoční nádivka III.

Veku (žemlovku) nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Rozpustíme 100 g Hery, kterou polijeme kostičky veky v míse. Vepřové a uzené maso také... více o Velikonoční nádivka III.

Marinované steaky

Marinované steaky

Maso nakrájíme na vysoké steaky (alespoň 2,5 cm). Smícháme šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, rozmačkaný česnek a hrubě mletý pepř. Do této směsi maso... více o Marinované steaky

Játrová sekaná

Játrová sekaná

Játra umeleme, přidáme všechny ingredience, dobře promícháme a dáme do dobře vymazané a strouhankou vysypané formy (srnčí hřbet). Pečeme v mírné... více o Játrová sekaná

Kotlety z Texasu se zázvorovou griládou

Kotlety z Texasu se zázvorovou…

Porce masa zčásti odkrojíme od kosti, potřeme česnekem utřeným se solí, jemně krájenou cibulkou, pokapeme worchestrovou omáčkou, medem, vetřeme do... více o Kotlety z Texasu se zázvorovou griládou

Krůtí vaječnice

Krůtí vaječnice

Maso naklepeme, nasekneme okraje a posypeme kořením. Obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích se solí. Vkládáme do horkého tuku a zprudka opečeme z obou... více o Krůtí vaječnice

Vepřové maso v mléce

Vepřové maso v mléce

Omyté maso osolíme a opepříme. Na rozehřátém másle opečeme maso ze všech stran dozlatova. Pak maso zalijeme mlékem tak, aby bylo zcela potopené,... více o Vepřové maso v mléce

Roastbeef

Roastbeef

Maso na povrchu ostrým nožem seřízneme a odstraníme tuk a spodní blánu masa. Pak maso hladkou stranou paličky naklepeme, aby bylo pružnější. Osolíme,... více o Roastbeef

40 minut
Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

Maso nakrájíme na nudličky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na 2 hodiny odležet. Potom maso poprášíme moukou, vložíme na cibulku osmahnutou... více o Hovězí Stroganov II.

Hovězí kýta s moravankou

Hovězí kýta s moravankou

Hovězí plátky obalíme nejdříve ve strouhance, pak ve vajíčku a nakonec v mouce. Zprudka je osmahneme po obou stranách a vložíme do vymaštěného pekáče.... více o Hovězí kýta s moravankou

Marinovaný  vepřový steak plněný ananasem a lázeňs

Marinovaný vepřový steak plněný…

Pátky marinované pečeně naklepeme, po okrajích nařízneme plátky ananasu vyndáme z konzervy a necháme okapat plátky. Lázeňskou šunku obtočíme kolem... více o Marinovaný vepřový steak plněný ananasem a lázeňs

Kuře - předpečené a grilované

Kuře - předpečené a grilované

Kuře, nejlépe večer před tepelnou úpravou, posypat grilovacím kořením a vetřít do povrchu. Vnitřek kuřete můžeme trochu osolit, vložíme nadrobno... více o Kuře - předpečené a grilované

Králík na zelenině

Králík na zelenině

Králíka rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji podusíme mrkev, celer s cibulí - vše pokrájené na plátky. Přidáme porce... více o Králík na zelenině

Jachnija z kuřete

Jachnija z kuřete

Očištěné kuře nakrájíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Na plátky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, posypeme paprikou,... více o Jachnija z kuřete

Vepřový kebab s vínem

Vepřový kebab s vínem

Naklepanou kýtu nakrájíme na menší kostky a osmažíme dočervena na rozehřátém oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme, vmícháme mouku,... více o Vepřový kebab s vínem

Kuřecí prsíčka po orientálsku

Kuřecí prsíčka po orientálsku

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky. Osolíme, obalíme v solamylu a dáme na chvíli do ledničky. Pórek i se zelenou částí nakrájíme na tenká... více o Kuřecí prsíčka po orientálsku

Kuře s rýží, brokolicí a mandlemi

Kuře s rýží, brokolicí a mandlemi

Kuře omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř osolíme a opepříme, vložíme do dobře vymazaného pekáče a pečeme v horké troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn... více o Kuře s rýží, brokolicí a mandlemi

Kuřecí křidýlka s chilli omáčkou

Kuřecí křidýlka s chilli omáčkou

Brambory ve slupce důkladně omyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu. Urovnáme na plech a pečeme v horké troubě při vyšší teplotě asi 1 1/2 hodiny. Na... více o Kuřecí křidýlka s chilli omáčkou

Guláš se smetanou a houbami

Guláš se smetanou a houbami

Hřiby namočíme do 1/4 l vlažné vody (nejlépe přes noc). Na rozehřátém sádle orestujeme nakrájené maso se šalotkou, dochutíme solí a pepřem. K masu... více o Guláš se smetanou a houbami

Zabijačka - guláš

Zabijačka - guláš

Maso nakrájime na kostky. V katrole na sádle osmahneme pokrajenou cibuli,přidáme papriku, kmin, majoranku, utřený česnek se soli a ocet. Vložime... více o Zabijačka - guláš

Zabijacka - Jaternicova polevka cerna

Zabijacka - Jaternicova polevka cerna

Do zbyleho vyvaru pri vareni jaternic pridame utreny cesnek, mlety pepr, rozslehanou veprovou krev, kterou za staleho michani varime. Nakonec... více o Zabijacka - Jaternicova polevka cerna

Zabijacka - Jaternice nebo Prejt

Zabijacka - Jaternice nebo Prejt

Smes: Veprovou halvu a korinek uvarime v mirne osolene vode do mekka.Zemle namocime ve vyvaru a vymackame. Vychladle uvarene maso dame do food... více o Zabijacka - Jaternice nebo Prejt

Zabijacka - Marinovany Kren

Zabijacka - Marinovany Kren

Křen a jablko nastrouháme a smíchame s nálevem. Podávame k ovaru, tlačence.... více o Zabijacka - Marinovany Kren

60 minut
Kachna na roštu

Kachna na roštu

Kachnu naporcujeme, odstraníme kůži a vykostíme. Porce protáhneme nudličkami slaniny, potřeme směsí oleje s citronovou šťávou, pepřem a drceným... více o Kachna na roštu

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou papriky a obalíme v mouce. Na oleji zpěníme kostičky jedné cibule, vložíme kotlety a po obou... více o Kotlety na cibuli

75 minut
Kuřecí stehna s nádivkou

Kuřecí stehna s nádivkou

Z kuřecích stehen opatrně vyjmeme stehenní kost, kůži lehce uvloníme a stehno naplníme nádivkou. Konec uzavřeme jehlicí, maso osolíme nebo poprášíme... více o Kuřecí stehna s nádivkou

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Maso nakrájíme na kousky, slaninu na drobné kostičky a párky na hrubší nudle. V tlakovém hrnci na rozehřátém sádle osmahneme nadrobno nakrájenou... více o Guláš s paprikami

Vlašimské řízky

Vlašimské řízky

Vykostěný a kůže zbavený bůček nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Přidáme mléko, strouhaný sýr, důkladně promícháme, v misce přikryjeme... více o Vlašimské řízky

60 minut
Rožmberské plněné řízky

Rožmberské plněné řízky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, lehce potřeme hořčicí a poklademe tenkými plátky anglické slaniny. Doprostřed dáme plátek sýra, který obalíme... více o Rožmberské plněné řízky

60 minut
Kuře Imperial

Kuře Imperial

Omyté kuře rozkrojíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a v troubě na rozehřátém másle do zlatova po obou stranách opečeme. Před dopečením přidáme plátky... více o Kuře Imperial

Kuře na pivě

Kuře na pivě

- cibuli nakrájíme na kostičky - kuře naporcujeme - cibuli osmahneme dozlatova - přidáme kuře - osolíme, opepříme - podlijeme 1 sklenici piva - dusíme... více o Kuře na pivě

Hovězí na rajčatech a paprikách

Hovězí na rajčatech a paprikách

- maso nakrájíme na kostky - cibuli, rajčata i papriku nakrájíme na kostičky - cibuli osmažíme dozlatova - přidáme maso - podlijeme vývarem - přidáme... více o Hovězí na rajčatech a paprikách

Játra na indický způsob

Játra na indický způsob

- cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme je - osmahneme je dozlatova - přidáme játra, opečeme - přidáme kari - podlijeme a dusíme - přidáme oříšky -... více o Játra na indický způsob

Maďarský guláš III.

Maďarský guláš III.

- maso nakrájíme na kostky - cibuli podusíme na tuku - přidáme papriku a maso - osolíme, opepříme - podlejeme horkou vodou - dusíme doměkka - příloha ... více o Maďarský guláš III.

45 minut
Mrkovová mňamka

Mrkovová mňamka

Ve woku zahřejeme olej a lehce orestujeme plátky česneku. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a krátce orestujeme, potom směs zalijeme trochou vývaru... více o Mrkovová mňamka

45 minut
Celerový toast

Celerový toast

Ve woku rozehřejeme olej, přidáme na plátky nakrájený česnek, krátce orestujeme a přidáme kuřecí srdíčka rozkrájená na poloviny a řádně propláchnutá.... více o Celerový toast

Protýkaná telecí kýta

Protýkaná telecí kýta

Telecí kýtu prošpikujeme celerem s mrkví, osolíme a zprudka opečeme na oleji s cibulí. Přilijeme 200 ml vody a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu... více o Protýkaná telecí kýta

45 minut
Kuřecí soté s pálenkou

Kuřecí soté s pálenkou

Nudličky masa osolíme, ochutíme saturejkou, opečeme ze všech stran na másle, podlijeme pálenkou a povaříme. Vsypeme plátky žampionů, přilijeme 100 ml... více o Kuřecí soté s pálenkou

Bigos

Bigos

Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby. Dusíme a... více o Bigos

20 minut
Polární směs

Polární směs

Slaninu nakrájíme na kostičky a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené maso, šunku a brambory. Osolíme, okořeníme, mírně podlijeme... více o Polární směs

90 minut
Řecký biftek s rýží

Řecký biftek s rýží

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na ní plátky masa. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Přidáme drobně nasekanou cibuli, nakrájená rajčata a... více o Řecký biftek s rýží

Kuřecí směs s rýží

Kuřecí směs s rýží

Očištěné kuře povaříme asi 30 minut v osolené vodě, aby se dalo lépe vykostit. Vychladlé kuře vykostíme, maso nakrájíme na nudličky a vložíme do misky... více o Kuřecí směs s rýží

Vepřové řízky v těstíčku zapečené se sýrem

Vepřové řízky v těstíčku zapečené se…

Plátky masa naklepeme, osolíme, omočíme v těstíčku (mouku rozšleháme s vejcem, mlékem a solí) a osmažíme na rozehřátém oleji. Na dno pekáče potřené... více o Vepřové řízky v těstíčku zapečené se sýrem

30 minut
Kuřecí pochoutka

Kuřecí pochoutka

Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky, osušíme a posypeme škrobem. Papriky nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli a česnek na plátky. Plátky česneku... více o Kuřecí pochoutka

Plněná kuřecí křídla

Plněná kuřecí křídla

U křídel odřízneme nejmenší část, v kloubu je nařízneme a utvoříme otvor, kterým uvolníme kapsičku a tuto naplníme nádivkou. Nádivka: oloupanou cibuli... více o Plněná kuřecí křídla

60 minut
Plněná smažená kuřecí křidélka

Plněná smažená kuřecí křidélka

Křidélka vykostíme, osolíme a opepříme. Naplníme směsí mletého masa a sekaných švestek. Obalíme v těstíčku a smažíme na oleji.... více o Plněná smažená kuřecí křidélka

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • ...
  • 125
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

Poslední sledované recepty

47
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
39
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Krocan ve vinném aspiku
Krocan ve vinném aspiku

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz První potvrzený pár StarDance Tour: Tatiana Dyková a Petr Čadek!

První potvrzený pár StarDance Tour: Tatiana Dyková a Petr Čadek!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact