• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Maso naškrábeme nebo hodně jemně umeleme. Podle chuti přidáme koření a necháme 2-3 hodiny odležet. Mažeme na topinky.... více o Tatarský biftek II.

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Maso naškrábeme nebo dvakrát umeleme a smícháme s uvedenými ingrediencemi v hmotu. Necháme uležet a mažeme na topinky.... více o Tatarský biftek

45 minut
Burské řízečky

Burské řízečky

Kuřecí řízky nakrájíme na větší nudle, smícháme se sójovou omáčkou a necháme odležet. Vejce rozšleháme s kořením, přidáme jemně nasekané buráky a... více o Burské řízečky

Francouzské špagety

Francouzské špagety

Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na tenké plátky nakrájené vepřové maso. Osolíme, opepříme a osmahneme. Potom přidáme... více o Francouzské špagety

Zapečená drůbeží pochoutka

Zapečená drůbeží pochoutka

V pekáčku rozpustíme tuk, vložíme nakrájené žampióny a cibuli, orestujeme, přidáme na kostičky nakrájená rajčata (nejdříve je spaříme a oloupeme), na... více o Zapečená drůbeží pochoutka

Kuře smažené na pařížský způsob

Kuře smažené na pařížský způsob

Omyté kuře rozporcujeme, osolíme, obalíme v připraveném těstíčku a smažíme v rozpáleném tuku dozlatova. Těstíčko: Do misky rozbijeme vejce, rozšleháme... více o Kuře smažené na pařížský způsob

Kyjevský kotlet II.

Kyjevský kotlet II.

Z očištěných a vypraných kuřat vyjmeme prsíčka bez kosti současně s křidélky. Prsíčka nakrojíme tak, aby tvořila řízek, který lehce naklepeme, osolíme... více o Kyjevský kotlet II.

Kuřecí prsa s ananasem

Kuřecí prsa s ananasem

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky a smícháme s bílkem, ve vodě rozpuštěným škrobem a solí. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a maso osmažíme dorůžova... více o Kuřecí prsa s ananasem

Studentské ragú

Studentské ragú

Slaninu nakrájíme na proužky a rozložíme na dno hluboké pánve. Maso nakrájíme na nudličky, dáme je na slaninu, osolíme a opepříme. Mrkve nakrájíme na... více o Studentské ragú

Kyjevské kuře s ratatouille

Kyjevské kuře s ratatouille

Do měkkého másla vmícháme jemně strouhaný česnek a jemně sekanou petrželku, osolíme. Touto směsí naplníme kuřecí prsa. Důkladně je obalíme v mouce,... více o Kyjevské kuře s ratatouille

Kuřecí směs s bylinkovým máslem - dieta

Kuřecí směs s bylinkovým máslem -…

Kuřecí maso nakrájíme na drobnější kousky, osolíme, obalíme ve škrobové moučce, osmahneme na oleji, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, pórek a... více o Kuřecí směs s bylinkovým máslem - dieta

Pastevecká kuřecí roláda

Pastevecká kuřecí roláda

Sýr utřeme se smetanou, nasekanými bylinkami, citrónovou šťávou a ochutíme. Prsíčka rozřízneme na velké plátky, vložíme na fólii a rozválíme. Alobal... více o Pastevecká kuřecí roláda

Pečený zaječí hřbet v mandlové krustě

Pečený zaječí hřbet v mandlové krustě

... více o Pečený zaječí hřbet v mandlové krustě

Kuřecí nudličky s tofu

Kuřecí nudličky s tofu

Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky. Cibulku nakrájíme nadrobno, mrkve na kolečka a žampiony na plátky. Všechny přísady důkladně promícháme. Vaříme v... více o Kuřecí nudličky s tofu

Kremnický perkelt

Kremnický perkelt

Na másle osmažíme kostičky cibule a osolené porce kuřete dozlatova, zaprášíme paprikou. Až se maso paprikou obarví vše zalijeme lečem a za mírného... více o Kremnický perkelt

Česnekové vepřové

Česnekové vepřové

Maso uvaříme s 10-ti stroužky česneku, bobkovým listem a novým kořením. Ze zbytku (česnek + koření + 6 lžic vývaru) uděláme kašičku. Ještě teplé maso... více o Česnekové vepřové

Cikánský řízek

Cikánský řízek

Maso obalíme ve směsi koření a mouky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi orestujeme slaninu s masem. Na zbylém výpeku orestujeme cibuli,... více o Cikánský řízek

Kuře po italsku

Kuře po italsku

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, rozpálíme olej, kousky osolíme a vložíme na pánev. Nakrájíme česnek na jemné plátky a přidáme do pánve, až bude... více o Kuře po italsku

Pikantní hrášek s hovězím masem

Pikantní hrášek s hovězím masem

V papiňákovém hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém zprudka osmahneme rajský protlak spolu s pastou z pálivých feferonek (prodává se normálně v... více o Pikantní hrášek s hovězím masem

15 minut
Kuře Bejrút

Kuře Bejrút

Pasta: uvařené brambory po vystydnutí rozšťoucháme na jemno a utřeme s majonézou, posolíme a přidáme rozetřený česnek. Do rozkrojené bagety vložíme... více o Kuře Bejrút

45 minut
Rillons

Rillons

Maso rozřežeme na 4 cm kousky, osolíme, opepříme, necháme v kameninovém hrnci odpočinout den. Druhý den nalijeme do hrnku či pekáčku sklenici vína,... více o Rillons

120 minut
Kuře na soli

Kuře na soli

Kuře omyjeme,osušíme a vnitřek osolíme. Do pekáče nasypeme 1 kg soli a necháme v troubě chvilku nahřát. Kuře položíme na sůl a pečeme 1 1/2hod. V... více o Kuře na soli

40 minut
Kuřecí křupinky

Kuřecí křupinky

Maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme. Omočíme v rozšlehaném vejci a potom obalíme v mouce. Vložíme do rozpáleného tuku a smažíme dozlatova.... více o Kuřecí křupinky

60 minut
Obalovaná kuřecí stehna

Obalovaná kuřecí stehna

Maso omyjeme a osušíme. Strouhanku smícháme s parmazánem a sezamovými semeny. Vejce rozšleháme. Stehna obalíme v mouce, protáhneme v rozšlehaných... více o Obalovaná kuřecí stehna

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Řízky osolíme, okořeníme, naskládáme do pekáčku nebo remosky, poklademe plátky másla, přidáme nakrájený česnek, a na čtvrtky nakrájená oloupaná jablka... více o Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

50 minut
Nejrychlejší kuře

Nejrychlejší kuře

Kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme asi na 6 porcí, osolíme, opepříme. V misce rozmícháme hladkou mouku se sladkou paprikou až vznikne růžový prášek. V... více o Nejrychlejší kuře

45 minut
Mexické kuře III.

Mexické kuře III.

Kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a na horkém oleji opečeme prudce ze všech stran do zlatova a dáme stranou. Do tuku v... více o Mexické kuře III.

Špízy zapečené

Špízy zapečené

Mám docela rád špízy z jakého koliv masa. Ale nebaví mě všechno napichovat na jehly. Tak jsem udělal fintu. Všechno, tedy salám nebo maso, papriku,... více o Špízy zapečené

45 minut
Kuřecí nudličky s nivou III.

Kuřecí nudličky s nivou III.

Kuřecí maso nakrájené na nudličky okořeníme a orestujeme v rozpáleném tuku. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na nudličky nakrájenou šunku a krátce... více o Kuřecí nudličky s nivou III.

Kuře na kari

Kuře na kari

Na rozehřátém oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme všechno koření a kousky kuřete a smažíme zhruba 5 minut. Vlijeme kokosové... více o Kuře na kari

Králík , zelí, - pečený

Králík , zelí, - pečený

Do pekáče připravíme jednu papriku na proužky, 2 lžíce sterilovaného zelí, cibuli nakrájenou na nudličky, lze přidat i kousek květáku. Na zeleninu... více o Králík , zelí, - pečený

30 minut
Řízky s mandlemi

Řízky s mandlemi

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme s mísou zeleninového salátu nebo s bramborovou kaší.... více o Řízky s mandlemi

Kapucínské kotlety

Kapucínské kotlety

Kotlety naklepeme, na okrajích a u kostí nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a na tuku opečeme z obou stran. Pak podléváme vínem a dusíme... více o Kapucínské kotlety

30 minut
Kuřecí prsíčka alá pochoutka

Kuřecí prsíčka alá pochoutka

Na pánev si připravíme olej, kuřecí prsíčka osolíme a jemně okořeníme. Na pánvičce opečeme z jedné strany a na druhou kápneme šťávu z citrónu. Poté... více o Kuřecí prsíčka alá pochoutka

Čína z králíka

Čína z králíka

Králíka (libovolné maso) nakrájíme na menší nudličky a necháme alespoň přes noc v marinádě (olej, vejce, sladká paparika, sójová omáčka). Na pánvi... více o Čína z králíka

Srnčí řízky

Srnčí řízky

Očištěnou a odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme přes vlákno na menší řízky, lehce naklepeme a protkneme slaninou. Plátky osolíme, opepříme, zakapeme... více o Srnčí řízky

Lesácký závitek

Lesácký závitek

Z kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a přitiskneme na ně plátek anglické slaniny. Na másle zesklovatíme jednu nadrobno... více o Lesácký závitek

120 minut
Kančí hřbet s brusinkami

Kančí hřbet s brusinkami

Z očištěného kančího hřbetu odsekneme křížovou kost, maso prošpikujeme slaninou a osolíme. Na oleji osmahneme kostičky cibule, přidáme divoké koření a... více o Kančí hřbet s brusinkami

Neapolská játra

Neapolská játra

Na oleji orestujeme plátky česneku. Játra nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji s česnekem. Poté játra opepříme, zakapeme... více o Neapolská játra

Zapečené drůbeží mňam

Zapečené drůbeží mňam

Na rozehřátém másle orestujeme nakrájené žampiony a cibuli, přidáme na kostičky nakrájená a oloupaná rajčata a nudličky slaniny. Osolíme, opepříme,... více o Zapečené drůbeží mňam

Meranské králičí stehno

Meranské králičí stehno

Do stehen vetřeme sůl, pepř a potřeme je hořčicí. Na rozehřátém oleji stehna zprdka po obou stranách opečeme. Přidáme kostičky cibule, krátce... více o Meranské králičí stehno

Kuřecí ragú s houbami

Kuřecí ragú s houbami

Maso nakrájíme na kostičky a na lžíci másla je ze všech stran opečeme. Opečené kostičky masa vyjmeme a uložíme do tepla. Na zbytku másla zesklovatíme... více o Kuřecí ragú s houbami

Řízek s jogurtovou omáčkou

Řízek s jogurtovou omáčkou

Řízky naklepeme a naložíme do směsi vajec, sójové omáčky, česneku, kečupu, koření a solamylu. Necháme přes noc proležet. Potom opékáme na oleji jako... více o Řízek s jogurtovou omáčkou

Plátky na pivu

Plátky na pivu

Z krkovice nakrájíme plátky, naklepeme je, na okrajích trochu nařízneme, osolíme a opečeme na tuku. Přidáme sekanou cibuli, prolisovaný česnek a kmín,... více o Plátky na pivu

60 minut
Kuře na pánvi po římsku

Kuře na pánvi po římsku

Vykuchané, očištěné a omyté kuře rozdělíme na menší kousky, které osolíme a opepříme. Na rozhřátém sádle opečeme nakrájenou slaninu, šunku, vložíme... více o Kuře na pánvi po římsku

Ďábelské kuře

Ďábelské kuře

Vykuchané očištěné kuře omyjeme a potřeme navrch i uvnitř směsí, kterou jsme připravili z velmi jemně usekané cibule, petrželové natě, soli, pepře a... více o Ďábelské kuře

60 minut
Vepřové kari

Vepřové kari

Maso nakrájíme na kostky. Na másle osmažíme nasekanou cibulku, přidáme utřený česnek, ocet a citrónovou šťávu a pražíme. Po chvilce přidáme maso a... více o Vepřové kari

Vepřové ze Šilangu

Vepřové ze Šilangu

Maso nakrájíme na kostky a promícháme se sójovou moukou, vínem a worcesterovou omáčkou. Na oleji osmažíme nasekanou cibuli, pálivou papriku a zázvor.... více o Vepřové ze Šilangu

Kuře Malika Káfúra

Kuře Malika Káfúra

Očištěné kuře nakrájíme na kousky a na oleji je prudce osmažíme. Vyjmeme a na témže oleji usmažíme nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme všechno koření... více o Kuře Malika Káfúra

Kuřecí kari po bengálsku

Kuřecí kari po bengálsku

Jednu cibuli a česnek umeleme a vmícháme všechno koření. Touto pastou potřeme naporcované kuře a chvíli necháme uležet. Druhou cibuli nadrobno... více o Kuřecí kari po bengálsku

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • ...
  • 125
  • Další stránka

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Poslední sledované recepty

89
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
87
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
64
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
53
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
36
Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku
Amur (ryba) v bylinkovém…

Zajímavé články

Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Radost ze Survivoru vystřídala bolest: Kotková přišla o milovaného člena rodiny

Radost ze Survivoru vystřídala bolest: Kotková přišla o milovaného člena rodiny

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact