• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Potravina, která je nejoblíbenější a také asi nejzásadnější pro celou gastronomii. Dotýká se všech myslitelných pokrmů od polévek a salátů až po hlavní chody. Maso je zásadním zdrojem bílkovin, obsahuje vitamíny B, železo a fosfor.

Mezi nejčastěji konzumované druhy masa u nás patří kuřecí a vepřové. Kuřecí maso je bílé a lehké. Vepřové maso je růžové a velmi tučné. Hovězí maso má spíše intenzivně tmavé barvy. Maso se vybírá ke zpracování podle konkrétného pokrmu a to ne jen druh, ale také konkrétní část, tedy kýta, krkovice, žebra a další.

Velmi ceněné je maso rybí. Jeho konzumace se doporučuje často, i několikrát týdně. Rybí maso obsahuje omega-3mastné kyseliny, vitamíny A, D a také jód nebo železo. Zdravé jsou ryby sladkovodní i mořské.

Vepřové Hovězí Kuřecí Krůtí Kachní Husa Králičí Telecí Zvěřina Skopové Jehněčí Vnitřnosti
120 minut
Debrecínská pečeně

Debrecínská pečeně

Maso protkneme proužky slaniny a párků. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a pepř. Opečeme po všech stranách, zalijeme vývarem, a... více o Debrecínská pečeně

Těstoviny se slaninou, rajčaty a kuřecím masem

Těstoviny se slaninou, rajčaty a…

Na trošce oleje rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a chvilku smažíme. Přidáme spařená... více o Těstoviny se slaninou, rajčaty a kuřecím masem

BAŽANT PEČENÝ NA GRILU

BAŽANT PEČENÝ NA GRILU

Oškubané bažanty vykucháme, opálíme, čistě vypereme, prošpikujeme poloviční dávkou slaniny, osolíme, opepříme, nasekáme jednotlivé porce, které... více o BAŽANT PEČENÝ NA GRILU

BAŽANTÍ PRSÍČKA S JEŘABINAMI

BAŽANTÍ PRSÍČKA S JEŘABINAMI

Očištěná bažantí prsíčka prošpikujeme dvěma třetinami nakrájené slaniny. Její zbytek nakrájíme na kostičky, přidáme k rozpuštěnému máslu, počkáme, až... více o BAŽANTÍ PRSÍČKA S JEŘABINAMI

BAŽANT S OLIVAMI

BAŽANT S OLIVAMI

Oškubané bažanty vykucháme, opálíme, vypereme, prošpikujeme slaninou, osolíme, dáme do zeleninového základu, připraveného z kořenové zeleniny... více o BAŽANT S OLIVAMI

BAŽANT PO ČESKU

BAŽANT PO ČESKU

Očištěného vykuchaného bažanta opálíme nad plamenem, omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme. Na sádle a másle osmáhneme zbylou slaninu s... více o BAŽANT PO ČESKU

Bažant na smotane

Bažant na smotane

Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opalte, opláchněte ve vlažné vodě, osušte a osolte a opepřete na povrchu i uvnitř. Do bažanta... více o Bažant na smotane

Bažant s hamburským zelím

Bažant s hamburským zelím

Bažanta očistíme a naporcujeme na 1/4. Osolíme, prošpikujeme nebo dáme celý špalík pod kůži, opečeme na slanině, přidáme koření a zalijeme vývarem.... více o Bažant s hamburským zelím

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Mleté maso okořeníme, smícháme s předvařenou rýží a směsí naplníme papriky. Necháme odpočívat. Omáčka: Cibule nakrájíme na kolečka, česnek nakrájíme... více o Plněné papriky II.

Vepřové plátky

Vepřové plátky

Maso osolíme, obalíme hladkou moukou a posypeme mletou paprikou, po obou stranách potřeme plnotučnou hořčicí. Osmažíme na rozpáleném tuku. Ještě na... více o Vepřové plátky

Řezy z krkovice se zeleninovým ragú

Řezy z krkovice se zeleninovým ragú

Nakrájenou mrkev povaříme do poloměkka ve vodě se lžičkou másla. Papriku, mrkev a cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Plátky krkovice... více o Řezy z krkovice se zeleninovým ragú

Řízky naruby s pečeným bramborem

Řízky naruby s pečeným bramborem

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme ve strouhance a ve vajíčku a opečeme na oleji, naskládáme do pekáče a proložíme slaninou. Vše posypeme... více o Řízky naruby s pečeným bramborem

Maso v bramboráku se směsí

Maso v bramboráku se směsí

Z nastrouhaných brambor, mouky, vejce, česneku a koření připravíme bramborákové těsto. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpálený olej dáme... více o Maso v bramboráku se směsí

Krupské kuře s bramboráčky

Krupské kuře s bramboráčky

Kuře naporcujeme, nasolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Nakrájenou slaninu rozškvaříme a kuře na ní opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.... více o Krupské kuře s bramboráčky

30 minut
Boloňské špagety III.

Boloňské špagety III.

Oloupejte cibuli a česnek a nadrobno je nakrájejte. Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej a opékejte cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přidejte mleté... více o Boloňské špagety III.

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Čtverce alobalu lehce potřeme olejem. Na každý položíme lehce naklepaný, osolený, opepřený a grilovacím kořením okořeněný plátek masa. Poklademe... více o Kuřecí plátky v alobalu

30 minut
Kuřecí prsa plněná banánem

Kuřecí prsa plněná banánem

Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a potřeme bílkem smíchaným s kokosem. Poklademe plátky šunky, půlkou banánu, přehneme a okraje... více o Kuřecí prsa plněná banánem

Zapečené brambory IV.

Zapečené brambory IV.

Na dno pekáče položíme plátky okořeněné krkovice. Ve vrstvách na sebe pokládáme oloupané a na kolečka nakrájené brambory. Každou vrstvu brambor... více o Zapečené brambory IV.

Zapečené kotlety + bramborová kaše

Zapečené kotlety + bramborová kaše

Dno vymazaného pekáče vyložíme plátky cibule. Kotlety lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a položíme na cibuli. Poprášíme lehce... více o Zapečené kotlety + bramborová kaše

Slovácké klobásky

Slovácké klobásky

Maso jemně umeleme, promícháme se solí, kořením, vajíčkem, strouhankou a moukou a tvoříme placičky, do kterých balíme klobásy. Vše zabalíme do plátků... více o Slovácké klobásky

Zapečené kotlety

Zapečené kotlety

Dno vymazaného pekáče vyložíme plátky cibule. Kotlety lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a položíme na cibuli. Poprášíme lehce... více o Zapečené kotlety

120 minut
Korčulanska pastičada

Korčulanska pastičada

Maso protáhneme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme. Na oleji osmahneme cibuli, na kousky nakrájenou mrkev, česnek, pak vložíme maso a chvíli... více o Korčulanska pastičada

Drůbež - Stydlivé kuře

Drůbež - Stydlivé kuře

Postup: Omyté kuře /stehna/ naporcujeme, osolíme, opečeme na tuku, podlijeme a v troubě necháme péct do měkka. Měkké maso vyjmeme. Šťávu vydusíme na... více o Drůbež - Stydlivé kuře

Drůbež - Kuřecí prsíčka na másle s broskvemi

Drůbež - Kuřecí prsíčka na másle s…

Maso z kuřecích prsíček nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně naklepeme, osolíme, lehce osmahneme na horkém tuku, přidáme 2/3 dávky másla a velmi... více o Drůbež - Kuřecí prsíčka na másle s broskvemi

Drůbež - Tatranské kuře

Drůbež - Tatranské kuře

Uděláme bramborákové těsto a v lívanečníku usmažíme malé bramboráčky. Mezitím připravíme masovou směs: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme... více o Drůbež - Tatranské kuře

Drůbež - Burské řízečky

Drůbež - Burské řízečky

Kuřecí řízky nakrájíme na větší nudle, smícháme se sójovou omáčkou a necháme odležet. Vejce rozšleháme s kořením, přidáme jemně nasekané buráky a... více o Drůbež - Burské řízečky

Báječná kuřecí křidélka

Báječná kuřecí křidélka

křidélka dáme na sucho do pekáčku a opatláme zázvorem. V hrnku (používám čtvrtlitrový) promícháme med, sójovou omáčku a česnek a naneseme na křidélka.... více o Báječná kuřecí křidélka

Gratinovaná kuřecí prsa

Gratinovaná kuřecí prsa

Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle Francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je temto pokrm, pokud je podáván přímo v zapékacích miskách na stůl.... více o Gratinovaná kuřecí prsa

Čína z vepřového masa

Čína z vepřového masa

Maso, papriky, pórek a cibuli nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, přidáme worscester, sojovou omáčku, kari, olej,... více o Čína z vepřového masa

Rizoto III.

Rizoto III.

Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mletou papriku, pak maso na malé kousky. Podlejeme a dusíme až je maso skoro měké. Poté přidáme hrášek a mrkev a... více o Rizoto III.

Kotlety zapečené se sýrem

Kotlety zapečené se sýrem

Kotlety odřízneme od kosti, nařízneme, osolíme,opepříme, zprudka opečeme. Do zapékací mísy dáme kotlety, přelijeme výpekem,posypeme cibulí a necháme v... více o Kotlety zapečené se sýrem

60 minut
Výborná čína

Výborná čína

Omyté maso nakrájíme na proužky a vložíme do mísy. Zalijeme cca 1 dcl oleje, vínem, silně sójovou omáčkou, tak aby maso mělo hodně tmavou barvu, hustě... více o Výborná čína

Kotletky na hořčici

Kotletky na hořčici

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme sójovou omáčkou. Poté z obou stran silně potřeme hořčicí a necháme chvíli odležet. Z prudka opečeme na... více o Kotletky na hořčici

Zaječí hřbet a pepřovo-brusinkovou omáčkou

Zaječí hřbet a pepřovo-brusinkovou…

Hřbet vykostíme, maso osolíme, přelijeme rozpuštěným máslem a opepříme. Maso pak dáme odležet. Na oleji orestujeme cibuli, česnek, divoké koření,... více o Zaječí hřbet a pepřovo-brusinkovou omáčkou

Medailonky z kančí kýty se šípkovou omáčkou

Medailonky z kančí kýty se šípkovou…

Maso z kýty divočáka na dva dny naložíme do směsi uvedené zeleniny a koření. Pak maso očistíme a nakrájíme na medailonky (asi 2 cm silné), které... více o Medailonky z kančí kýty se šípkovou omáčkou

Divočák na pivě a zelí

Divočák na pivě a zelí

Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a divoké koření v plátěném pytlíčku. Přidáme na malé nudličky nakrájené a... více o Divočák na pivě a zelí

Kuřecí prsa se zeleninou

Kuřecí prsa se zeleninou

Kuřecí maso naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme houbovým kořením a kořením gyros. Orestujeme na pánvi. V druhé pánvi... více o Kuřecí prsa se zeleninou

Přerovský krůtí řízek

Přerovský krůtí řízek

Řízky naklepeme, osolíme. Připravíme těstíčko a v něm obalujeme řízky, které pak obalujeme ve strouhance a dáme na 25-30 minut smažit na tuk. Podáváme... více o Přerovský krůtí řízek

Haračumparajda

Haračumparajda

Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na másle nebo na sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, na to... více o Haračumparajda

Kuře na sojové omáčce s těstovinami

Kuře na sojové omáčce s těstovinami

Kuřecí řízky nakrájíme na kostky a orestujeme na rozehřátém másle, přidáme 1/2 lahvičky sojové omáčky a vaříme do měkka. Hotovou směs zamícháme do... více o Kuře na sojové omáčce s těstovinami

Pikantní kuře

Pikantní kuře

Kuře osolíme a posypeme grilovacím kořením. Rozporcujeme. Cibule nakrájíme na větší kousky a dáme do pekáče. Posypeme chilli kořením (kdo nemá rád tak... více o Pikantní kuře

Vepřové maso s chřestem

Vepřové maso s chřestem

Plátky masa naklepeme, osolíme opeříme, a posypeme barbecue. Na ně položíme chřest, povařený v osolené vodě, a kousek nivy. Celé zabalíme. Chřest... více o Vepřové maso s chřestem

Kuřecí Cachos

Kuřecí Cachos

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a okořením barbecue. Osmahneme na rozehřátém oleji, slijeme olej. Přidáme na kousky nakrájené... více o Kuřecí Cachos

Kuřecí rolky s česnekem a sýrem

Kuřecí rolky s česnekem a sýrem

Kuřecí maso prořízneme a rozložíme na plátky a jemně naklepeme. Osolíme a opepříme. Sýr utřeme s protlačeným česnekem a bazalkou. Touto směsí potřeme... více o Kuřecí rolky s česnekem a sýrem

120 minut
Masíčko po námořnicku

Masíčko po námořnicku

Cibulku osmahneme dozlatova, přidáme hovězí maso, gulášové koření a dusíme cca 10 min, pak přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, sojovou a... více o Masíčko po námořnicku

Kuřecí rarášky

Kuřecí rarášky

Ušleháme výše uvedené přísady. Kuřecí stehýnka vykostíme, stáhneme kůži, nakrájíme na malé plátky a promícháme s připravenou směsí a necháme nejméně 3... více o Kuřecí rarášky

Těstoviny s curry omáčkou

Těstoviny s curry omáčkou

Nejdříve dáme vařit těstoviny, poté na pánvi rozehřejeme olej, kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky, posypeme kořením, obalíme ve škrob. moučce a... více o Těstoviny s curry omáčkou

Kuřecí nudličky s nivou II.

Kuřecí nudličky s nivou II.

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a smícháme s kořením KOTÁNY Mix na Ryby a s olejem. Necháme v chladu 24 hodin odležet. Na rozpálené pánvi orestujeme... více o Kuřecí nudličky s nivou II.

Opilecká pečeně

Opilecká pečeně

Brambory uvaříme ve slané vodě bez slupky a po vychladnutí pomačkáme. Nádobu vymažeme máslem, na to dáme maso (posypané solí, kari, paprikou), pečeme... více o Opilecká pečeně

Pravá čína

Pravá čína

Maso nakrájíme na kostičky a zalijeme olejem, nakořeníme, promícháme a necháme asi 20 minut odstát. Mezitím uvaříme špagety, které po vychladnutí... více o Pravá čína

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • ...
  • 125
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

Poslední sledované recepty

108
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
87
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
78
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
39
Zdobené jidášky
Zdobené jidášky
27
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo…

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Burešová přiznala trauma z natáčení ZOO: Nutili ji sbírat živou tarantuli!

Burešová přiznala trauma z natáčení ZOO: Nutili ji sbírat živou tarantuli!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact