Nejspíše je jeho původ kalifornském baru Trader Vic´s, kde se míchá od roku 1944, i když o přesnosti se vedou spory. Mai Tai je rumový koktejl, který v baru majitel údajně vymyslel s polynéskými přáteli, kteří mu přidali exotický nádech.
Klasické Mai Tai se připravuje z bílého rumu, tmavého rumu, curacaa, limetkové šťávy a mandlového sirupu. Podává se limetkovou kůrou, mátou a ananasem v široké sklenici.
Všechny přísady promíchejte v šejkru. Koktejl podávejte ve vydlabaných ananasech, vždy na drceném ledu. //**Know-how:** Koktejl, který je typicky... více o Koktejl Mai-Tai
Do sklenice vložte maliny, ostružiny, borůvky a drtítkem je rozmačkejte. Pohár naplňte drceným ledem a nalijte grenadinu. Dolijte Rajec Tajemství... více o KAŠTANOVÝ MYSTIC DREAM
Veškeré ingredience nadávkujeme do šejkru plného ledu a vše důkladně prošejkrujeme. Poté přelijeme do vychlazené sklenice, ozdobíme a přidáme brčko.... více o Mai Tai - koktejl
Šípky sbíráme zásadně co nejdál od silnice, nejlépe někde na louce či u lesa. Doma je v čistém plátně (utěrka, starší prostěradlo...) důkladně... více o Šípkový likér
Omyté kuličky josty obrané od stopek, pomeleme nebo rozmixujeme a v hrnci smícháme s vodou a kartáčkem omytým citronem pokrájeným na plátky a... více o Domácí šťáva z josty
Šejkr naplňte ledem a zalijte ho všemi surovinami. Následně pořádně promíchejte a hotovou směs nalijte do koktejlové sklenice. Koktejl bude vypadat... více o Sladké pohlazení
Šejkr naplňte ledem, zalijte ho espressem, přidejte Božkov Speciál Mandlový, smetanu a sirup. Všechny suroviny důkladně promíchejte a hotový nápoj... více o Božkov Frappé
Připravený džbán naplňte asi do ¾ ledem a zalijte ho Fernetem Stock Citrus. Následně přilijte džus a sodu. Nakonec přidejte natenko nakrájené plátky... více o Yellow Apple
Džbánek naplňte do ¾ ledem a zalijte ho Fernetem Stock Citrus. Následně přilijte vybraný citronový nápoj a vložte plátky limetky a citronu. Na závěr... více o Yellow Limono
Vysokou sklenici naplňte ledem. Přes led nalijte 0,5 dl (většího panáka) vybraného druhu Fernetu Stock a vše zalijte 1,5 dl oblíbeného toniku. Vložte... více o Bavorák
Džbán naplňte ledem přibližně do ¾ . Následně ho zalijte Vineou nebo jiným vínovým nápojem. Přidejte hlavní složku nápoje Fernet Stock Citrus.... více o Citrus Grappino
V hrnci přiveďte k varu smetanu s oběma druhy cukru a nechte je v ní rozpustit. Odstavte. Po vychladnutí vmíchejte rozšlehané žloutky s kondenzovaným... více o Kouzelný vaječný koňak
Květy z divizny velkokvěté sbíráme průběžně, jelikož každý den nakvétá i opadá. Květy sbíráme suché, bez kalichu, od června do září. Sirup bez... více o 2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
Můžete použít i obyčejné pomeranče, výsledná barva pak ale bude rozdílná. Nastrouhejte oranžovou část pomerančů a zalijte je vodkou. Nechte alespoň... více o Orangecello
Tento domácí likér můžete použít nejen k pití, ale i k pečení. Nastrouhejte žlutou část citronů a zalijte je vodkou. Nechte alespoň dva dny odležet,... více o Limoncello
Švestky (nebo jiné sušené ovoce) přelijeme na cedníku vroucí vodou, necháme okapat a dáme je do většího hrnku, přidáme skořici a vše zalijeme hotovým... více o Horský lomcovák - čaj s pálenkou
Víno nalijeme do hrnce, přisypeme vanilkový cukr a instantní kávu, přidáme dva plátky z dobře očištěného pomeranče (nejlépe bio kvalita). Vše... více o Medvědí síla z Balkánu
Do hrnce nalijeme víno, vermut a přisypeme cukr, přidáme skořici, hřebíček a na větší kousky nasekaný zázvor. Vše zahříváme k bodu varu, ale dále už... více o Švédský glögg
Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt, nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bio citronu ... více o Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
V menším hrnci smíchejte cukr, vodu a brusinky. Zahřejte, dokud se cukr zcela nerozpustí a brusinky začnou trochu měknout. Smíchejte s vodkou, do... více o Brusinková vodka
Do shakeru s ledem nalijeme 0,2 cl vodky, 0,2 Havana rumu, 0,2 teqily silver a 0,1 cl Curacaa blue. Pořádně protřepeme a nalejeme do cosmopolitan... více o Pangalaktický megacloumák
Do poloviny vyšší sklenice nalijte sekt, zbytek dolijte pomerančovým džusem. Sklenici ozdobte nakrojenou mochyní nebo plátkem pomeranče.... více o Pomerančový koktejl se sektem
Rozmixujeme led, Baileys, kávu, mléko a cukr. Důkladně promíchejte a nalijte do vysokých skleniček. Přidejte šlehačku a posypte čokoládovými hoblinami... více o Ledové latte s Baileys
Do větší sklenice nejdříve nasypeme maliny. Ty zalijeme bezinkovou šťávou. Přidáme kousky melounu a plátky pomerančové kůry. Dolijeme vodou, popřípadě... více o Letní osvěžující drink
Ovoce do boule volíme dle chuti, může být čerstvé, které je do boule lepší, či kompotované. Nakrájíme na menší kousky např. pomeranč, ananas, broskve... více o Boule alkoholická
1.) Do kastrolu odlijeme půl litru mléka a přivedeme k varu. V ostatním mléku rozmícháme vanilkový puding. Zálivku vlijeme opatrně do vroucího mléka a... více o Vaječný likér (1 litr)
Všechny přísady promíchejte v šejkru. Koktejl podávejte ve vydlabaných ananasech, vždy na drceném ledu. //**Know-how:** Koktejl, který je typicky... více o Koktejl Mai-Tai
Na jednoho panáka vodky budeme potřebovat rajčatovou šťávu v poměru zhruba 1:10, pár kapek tabasca (záleží na tom, jak chceme mít Mary ostrou), špetku... více o Bloody Mary II.
Aby koktejl vypadal dostatečně sexy, dejte do long poháru kousky pomeranče, lžičku hnědého cukru, muddlerem pomeranč lehce rozdrťte, aby pustil šťávu... více o Campari Orange Passion
Všechny potřebné ingredience dáme do šejkru naplněného po okraj ledem a důkladně protřepeme. Poté vše scedíme do ledem naplněné sklenice.... více o Lemond Flame
Do šejkru naplněného po okraj ledem přidáme všechny ingredience (kromě sody a třešně) a protřepeme. Následně obsah scedíme do sklenice naplněné... více o Lemond Cherry Cream
Pudinkové prášky pořádně rozmícháme s cukrem ve vodě. Směs za stálého míchání povaříme. Když začne krém houstnout, přilejeme slazená kondenzovaná... více o Vanilkový vánoční koňak
Citrón a pomeranče důkladně opláchneme nejlépe v horké vodě. Citrón oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pomeranče také oloupeme, nebo okrájíme na čistou... více o Svařené víno s rumem