Recept na kuřecí maso – postup přípravy, suroviny a více variant receptu
Kuřecí maso je bílé a oproti vepřovému nebo hovězímu velmi lehké. Může se dusit, péct, smažit, grilovat, použít do salátů, jeho možnosti jsou zkrátka neomezené.
Při vaření z kuřecího masa je dobré znát, k čemu je jaká část masa vhodná a jak ji upravovat. Mezi neoblíbenější část patří stehna. Jsou šťavnatá a často se v celku grilují. Při vykostění se stehenní řízky mohou připravovat jako plátky.
Křidýlka a paličky se většinou grilují a jejich výhoda je šťavnatost a poměrně rychlá úprava. Proti tomu kuřecí prsa bývají suchá a při jejich přípravě je dobré s tím počítat a úpravu tomu uzpůsobit. Dělají se z nich nudličky, řízky, plátky, nebo se plní dalšími surovinami. Kuřecí droby a skelet se využijí třeba do polévky.
Rajčata omyjeme a odkrojíme vršky. Vydlabeme vnitřky a dužinu rozmačkáme. Přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla a vejce. Troubu rozpálíme na 200 °C....
více o Kuřecí prsíčka s pečenými rajčaty
Krůtí prsa vykostíme a upravíme na plát. Odřezky krůtího masa jemně umeleme spolu s vepřovým masem, na slanině osmaženou cibulkou, petrželkou a mlékem...
více o Plněná krůtí prsa
Brambory a mrkev oloupeme a omyjeme. Brambory nakrájíme na špalíky, mrkev šikmo na kousky. Cibule rovněž oloupeme a pokrájíme na špalíky. Pálivé...
více o Kuřecí stehýnka na zelenině
Kuře omyjeme a osušíme utěrkou. Nasekneme je na hřbetě podél páteře a rozložíme na plochy. Potom kuře osolíme, opepříme a česnekem potřeme po obou...
více o Kuře tabako