Kuřecí maso je bílé a oproti vepřovému nebo hovězímu velmi lehké. Může se dusit, péct, smažit, grilovat, použít do salátů, jeho možnosti jsou zkrátka neomezené.
Při vaření z kuřecího masa je dobré znát, k čemu je jaká část masa vhodná a jak ji upravovat. Mezi neoblíbenější část patří stehna. Jsou šťavnatá a často se v celku grilují. Při vykostění se stehenní řízky mohou připravovat jako plátky.
Křidýlka a paličky se většinou grilují a jejich výhoda je šťavnatost a poměrně rychlá úprava. Proti tomu kuřecí prsa bývají suchá a při jejich přípravě je dobré s tím počítat a úpravu tomu uzpůsobit. Dělají se z nich nudličky, řízky, plátky, nebo se plní dalšími surovinami. Kuřecí droby a skelet se využijí třeba do polévky.
Kuřecí nebo vepřové maso pokrájíme na nudličky, které namáčíme v kašičce z rozšlehaného vejce se škrobovou moučkou. V pánvi s rozpáleným olejem je... více o Masové nudličky na zelenině s nudlemi
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a orestujeme. Přidáme pokrájenou zeleninu. Až je zelenina osmažená, přidáme vývar. Můžeme popřípadě zahustit... více o Čenda pánev
Maso pokrájíme na kostky. Cuketu pokrájíme na větší kostky. Poté střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle. Z oleje, chilli, česneku a... více o Cuketové špízy s masem
Maso pokrájené na nudličky orestujeme na rozpáleném oleji. Pak přidáme česnek a zázvor pokrájený na kostičky a bílou část pórku (kolečka). Společně... více o Masové nudličky s pórkem na zázvoru
Kuřecí prsa osolíme a opepříme a poté je nakrájíme na malé či větší kostičky (kdo chce, může před krájením naklepat). Tyto kuřecí kousky osmažíme na... více o Čertovské špagety
Maso obereme od kostí a pokrájíme na kousky, které zamícháme s natrhaným salátem, drobně pokrájeným sýrem a slabými plátky mrkve. Vejce pokrájíme na... více o Kuřecí zbytkový salát
Kuře naporcujeme, nasolíme, potřeme olejem a posypeme kari (1 kuře = 1 lžíce kari), dáme do misky a necháme nejlépe přes noc proležet v chladu. Do... více o Šťavnaté kari kuře
Maso nakrájíme na kostky, fenykl omyjeme, odřežeme stonky a tvrdé vnější části a nakrájíme na kousky. Trochu fenyklové natě si ponecháme stranou.... více o Kuřecí prsíčka s fenyklem
Kuře polijeme a namočíme na noc do citronové šťávy. Špek osmažíme na oleji - kuře vysolíme a dovnitř dáme provensálské koření a česnek. Dáme do pekáče... více o Kuře na citronu
Maso pokrájíme na kostičky, posypeme kořením, zakapeme lžičkou oleje, přidáme česnek, scezené žampiony a promícháme. Masovou směs si můžeme připravit... více o Masíčko v hermelínu-minutka
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, posypeme kořením, přidáme plátky česneku, cibuli, scezené žampiony a zakapeme olejem. Vše promícháme a... více o Česnekovo-žampionové masíčko: minutka
Šalotku na jemno pokrájíme, lehce orestujeme na oleji (nejlépe olivovém), přidáme maso, necháme zatáhnout, poté přidáme hrášek, kukuřici, papriku ... více o Tymiánové rizoto
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. V misce smícháme sůl, pepř, trošku kari, trošku grilovacího koření a asi 2 lžíce sladké chilli omáčky. Dodá... více o Kuřecí kousky s kari omáčkou a arašídy
Vykoštěný kuřecí plát nasolíme z obou stran,položíme ho kůží dolů na alobal nebo pečící folii a pomažeme ho mletou směsí. Mletá směs:mléko, koření a... více o Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme. V misce smícháme jogurt a nastrouhaný sýr, přidáme podle chuti pepř, sůl a chilli. Můžeme přidat i další... více o Kuře v sýrovém těstíčku
Kuře dáme na pekáč a podlijeme vodou, posypeme paprikou a strčíme do trouby na 200 stupňů. (S horkovzduchem na 1:30) Pak přidáme nakrájené brambory na... více o Kuře s bramborem
Množství surovin záleží na počtu strávníků a na velikosti pláků (plátu) masa. Maso si nakrájíme na větší plátky nebo na velký plát, který jemně... více o Rolády (závitky) s vinnou klobásou
V misce smícháme olej, hořčici, worcestr, sojovku, česnek, chilli a zeleninové lečo. Ve směsi obalíme naklepané a nasolené plátky masa a necháme přes... více o Marinované plátky s bramborem-zapečené
Plátky jemně naklepeme, nařízneme kraje, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a jemně pokrájenou slaninou je posypeme. Necháme v chladu... více o Česnekové plátky se slaninou
Maso pokrájíme na kostičky (osolíme), klobásu a pórek na kolečka a papriku na kousky přibližně stejně velké, jako ostatní suroviny.V misce si smícháme... více o Marinované špízy
Kuře nasolíme den před plněním a pečením. Rozšleháme žloutek s mlékem. Křížaly si pokrájíme na větší kousky a s rozinkami je v mléku necháme asi 1 - 2... více o Kuře s nasládlou nádivkou z křížal
Kuře si nasolíme den před plněním. Rolíky pokrájíme na malé kostičky a dáme zvlhčit do misky s mlékem a vejcem, zamícháme. Jablko hrubě postrouháme... více o Kuře s jablečno-křenovou nádivkou
Umyté osušené holuby osolíme, dáme je na máslem vymazaný pekáč, podlijeme vodou a pečeme. Během pečení je podléváme vlastní šťávou. Podáváme s dušenou... více o Pečený holub
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, pórek na kolečka dáme do misky, osolíme, posypeme kari, zakápneme cca 2 lžícemi oleje a necháme odležet alespoň 2... více o Kuře ,,MACO“
Množství záleží na počtu strávníků. Na naložení 40 dkg masa použijeme cca 1 větší pórek, lžičku kari a dvě lžíce oleje, sůl dle Vaší chuti. Pórek... více o Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Majoránka a paprika (množství) je psaná zhruba na 40 dkg masa. Maso si pokrájíme na nudličky (kostičky),... více o Myslivecká směs
**Originál:** Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Ve smetaně "rozkvrdláme" žloutky a společně s čerstvě... více o 2x křenová omáčka se smetanou
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Na jednu kapsu potřebujeme cca 6 koleček Poličanu a 0,5 cm plátek Nivy (velikosti malých zápalek). Do... více o Kapsy s poličanem a nivou
Maso dáme vařit do vody společně s chilli, česnekem, solí a uvaříme doměkka, vybereme z vývaru - ten si dáme stranou a vychlazené maso nakrájíme... více o Salát prsatého muže
**Nádivka: **Nakrájíme 6 starších rohlíků, nebo přiměřené množství veky či toustového chleba. Přelijeme mlékem, rozpuštěným máslem a přidáme 3 žloutky... více o Pečené kuře s nádivkou podle Kumbála
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím nakrájíme maso na menší, stejně velké kousky které osolíme a opepříme.Cibuli pokrájíme na kostičky,... více o Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté kuřecí řízky (můžeme je ještě... více o Rychlá kuřecí roláda z řízků
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho orestujeme v pánvi, přidáme rozšlehaná... více o Voňavé anglické kapsy
Suchý kuskus promícháme se lžící oleje a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:2 a přiklopíme. Po cca 10 minutách je kuskus připraven. Na pánvi osmažíme... více o Kuskus s kuřecím masem
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Kuřecí maso si pokrájíme na stejně velké kousky, ty okořeníme a mírně osolíme. Sýr si pokrájíme na... více o Sýrovo-kuřecí špízy
Troubu rozehřejte na 180 °C. Smíchejte mandarinkovou šťávu a koření. Omytou a osušenou kachnu dejte do pekáče a přelijte kořeněnou marinádou. Zakryté... více o Kachna s orientálním kořením a mandarinkami
Nejdříve si smícháme v misce všechny suroviny na směs koření. Směs si můžeme připravit i předem a nechat uležet v lednici. Brokolici si rozdělíme na... více o Indonéské kuře Rendang
**Nejdříve si připravíme nádivku:** na oleji vzpěníme cibulku nadrobno nakrájenou, na ni orestujeme játra/žampiony na kostičky nakrájené, až budou... více o Kachna na pivě s nádivkou
Vepřové nebo drůbeží maso (bez kosti) si prořízneme z boku tak, aby jsme vytvořili co nejhlubší kapsy, které si osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou... více o Kapsy s nivovou smaženicí
Maso promícháme s vejcem, drobně pokrájenou cibulkou a rozdrceným česnekem. Směs ochutíme solí, pepřem, tymiánem, oreganem, kari a přisypeme mouku,... více o Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Očištěnou, pokrájenou kořenovou zeleninu na kostičky vložíme spolu s omytým masem a oloupanou cibulí do hrnce. Přidáme bobkový list, pepř, nové koření... více o Huspenina s krůtím masem
Kořenovou zeleninu očistíme, vložíme do hrnce, přidáme celou oloupanou cibuli, omyté maso, přisypeme koření, vše zalijeme vodou, do které rozdrobíme... více o Krůtí nudlová polévka
Maso omyjeme, osušíme, ostrým zářezem ze strany v něm vytvoříme kapsu a zevniř i zvenku ho osolíme a opepříme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky,... více o Nadívaná krůtí prsa
Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibulku a kuřecí maso na... více o Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem
Kuře si rozporcujeme a uvaříme v osolené vodě tak do třičtvrtě měkka, vývar můžem použít třeba na polívku. Hlívu si nakrájíme na větší kousky. Na... více o Kuřecí maso s hlívou ústřičnou
Kuře naporcujte, osolte a opepřete. Cibuli nadrobno pokrájejte. Mango oloupejte, zbavte pecek a pokrájejte na plátky. Na pánvi rozehřejte máslo s... více o Kuře na mangu
Kuřecí maso nakrájené na nudličky okořeníme provensálským kořením, pepřem a solí a zalejeme kapkou oleje. Necháme odležet a mezitím si nadrobno... více o Kuřecí po provensálsku s česnekovou omáčkou
Maso hustě posypeme kořením (zatím nesolíme ani nepepříme) a zprudka opečeme na oleji do zlatova. Poté maso vyjmeme, posolíme, opepříme. Do výpeku... více o Kuřecí řízečky na olivách
Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a osmažíme. Zalijeme ananasovou šťávou (ne všechnu), podusíme doměkka. Uvařené těstoviny necháme... více o Těstovinový salát s ananasem a kari
Kuřecí prsa nakrájet na kostičky, lechce okořenit a osmažit jako minutku. Nechat vystydnout a nasypat je do velké mísy. Přidáme najemno nakrájený... více o Kuřecí salát s broskvemi a pórkem