Krupicová kaše je často považována za dětské jídlo, právě pro děti se často využívá jako oblíbená strava. Její příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Krupicová kaše se v základu dělá smícháním mléka a krupičky. Další postup se různí.
Někdo nejdříve k varu přivede samotné mléko, někdo směs zahřívá a přivede k varu celou. Do kaše je možné již během vaření přidat i cukr, nebo jím posypat až hotovou kaši. Během vaření je do kaše možné přidávat máslo čokoládu i ovoce.
Servíruje se podle chuti. Jednoduchá základní varianta hotové neslazené kaše se posype cukrem a kakaem či skořicí a polije se rozpuštěným máslem. Může se vmíchat med, ovoce, piškoty a mnoho dalších ingrediencí, které se již liší recept od receptu.
Do mléka vmíchejte krupičku a nechte ji alespoň hodinu nasáknout. Nasucho orestujte mandle. Mezitím jablka zbavte jádřinců a rozkrájejte na měsíčky.... více o Krupicová kaše s jablky a mandlemi
Nalijeme mléko do kastrolu a nasypeme do něj krupici, cukr a sůl. Dáme vařit. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.... více o Krupicová kaše
Jablka očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Promíchejte s citronovou šťávou, kořením a třtinovým cukrem. Polovinu mléka smíchejte s krupicí a... více o Krupicová kaše s jablky
Není lžíce jako lžíce a tak se množství krupičky může o něco málo lišit (dáváme rovné, nikoliv přeplněné), ale to se dá dost dobře regulovat drobným... více o Jemná krupicová kaše - pohádka mládí
V hrnku mléka Mixíkem rozmícháme vejce (jde to i vidličkou, ale zůstávají žmolky), vlejeme do zbytku mléka. Přidáme špetku soli, cukr, vanilku a za... více o Krupicová kaše
Nejprve nastrouháme nahrubo jeden banán, do misky přikapeme citronovou šťávu a najemno nastrouháme kůru. Dále najemno nastroháme zázvor a přisypeme... více o Banánová kaše
Vše dáme do pekárny. Formu přikryjeme alobalem, aby kaše nevytekla. Zapneme program MARMELÁDA. Po 30 minutách zkontrolujeme hustotu (měla by být... více o Krupicová kaše z domácí pekárny
Uvaříme krupicovou kaši jak jsme zvyklí. Pak ji necháme zchladit. Zamícháme do ní vejce (čím víc tím lépe) a vanilkový cukr. Mezitím v remosce nebo v... více o Zapečená krupicová kaše
Mléko osolíme, přidáme kousíček másla, přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme krupici. Povaříme do zhoustnutí. Podáváme politou osmaženou... více o Slaná krupicová kaše pro děti
Krupici rozmícháme v trošce studeného mléka, vlijeme ji do zbylého vařícího mléka a pečlivě mícháme ode dna asi 20 minut. Když kaše začne houstnout... více o Krupicová kaše se sněhem
Uvaříme hustou krupicovou kaši, kterou rozetřeme na plech do výše asi dvou centimetrů a dáme do chladničky ztuhnout. Pak kaši nakrájíme na odélníčky ... více o Smažená krupicová kaše po švýcarsku
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, dochutíme kari kořením (množství dle chuti), přidáme vejce, drobně pokrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Směs... více o Masové koule v dýňovém pyré
Recept na zadělávanou cibuli nebo cibulovou omáčku se moc neliší, tak jsem spojil dva recepty v jeden. Pokud chceme omáčku, budeme pouze přidávat o... více o Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule
Rýži si přebereme, propláchneme a dáme do hrnce s vroucím mlékem (cca 1,2 litru), solí a máslem (cca 50 gramů). Za občasného a později za stálého... více o Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Na másle v kastrolu osmažíme na kolečka nakrájený pórek, pak ho zaprášíme paprikou (cca 1,5 lžičky), promícháme, dále vmícháme nakrájená rajčata,... více o Rajský pórek s rýží po balkánsku - rychle a chutně
Rýži operte a dejte do hrnce pokud možno s nepřilnavým povrchem. Zalijte mlékem a trochou vody, přidejte cukr a přiveďte k varu. Pak ztlumte plamen a... více o Limetková mléčná rýže s kokosem
Na másle orestujeme jablka, přidáme k nim rozinky a med (nebo cukr) - můžeme nechat lehce zkaramelizovat. Potom zalijeme mlékem a vodou a nasypeme... více o Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí
Pokrájené brambory uvaříme s na kolečka pokrájenou mrkví doměkka v osolené vodě se stroužky česneku. Pokud máme rádi bylinky, můžeme je do hrnce... více o Jednoduchá francouzská kaše
Brambory a dýni pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme nožem rozmáčknutý česnek, rozmarýn a tymián a uvaříme doměkka. Vodu pak slijeme,... více o Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami
Očištěný celer s dýní pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, citronovou šťávou, osolíme a dáme vařit doměkka. Do hrnce dle chuti můžeme přidat i česnek... více o Celerovo-dýňové pyré (kaše)
Ovesné vločky namočíme přes noc do mléka. Ráno je krátce a ne příliš zprudka povaříme s tím, co máme rádi - pár rozinek, nasekaných oříšků, skořice,... více o Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a chutně
Vodu přivedeme k varu, přidáme propláchnutou kulatozrnou rýži a osladíme. Na mírném plameni takto vaříme bez míchání asi 15 minut, dokud vody výrazně... více o Mléčná rýže "caffé latte coconut"
Kaši vaříme v poměru 1 díl ovesných vloček, 1 díl vody a 1 díl mléka. Do hrnce dáme vločky s vodou a necháme pár minut odstát - vločky nabobtnají,... více o Ovesná kaše s jablky a skořicí
Nakrájet mrkev na kolečka a osmažit na olivovém oleji. Přidat sůl, pepř, dle chuti. Až bude mrkev osmažená, podlít trochou vody. Podusit, ale tak, aby... více o Sýrová mrkev
V hrnku mléka Mixíkem rozmícháme vejce (jde to i vidličkou, ale zůstávají žmolky), vlejeme do zbytku mléka. Přidáme špetku soli, cukr, vanilku a za... více o Krupicová kaše
Jáhly spaříme horkou vodou. Následně smícháme s mlékem a dáme pozvolna vařit. Do horkého přidáme máslo a cukr a za stálého míchání vaříme dokud směs... více o Jáhlová mléčná kaše
Do vařícího mléka za stálého míchání zavaříme krupici, přidáme máslo, osolíme, případně okořeníme pepřem, vypneme sporák vmícháme žloutky a přidáme... více o Vajíčková krupice s pažitkou
Brambory uvaříme doměkka ve slané vodě,scedíme a rozmačkáme je (rozmixujeme) s trochou horkého mléka a kouskem másla (nemusí být). Do takto připravené... více o Nastavovaná kaše
Oškrabeme brambory, rozkájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, tak akorát, aby byly všechny brambory pod vodou, přidáme bobkový list a špetku soli(pozor,... více o Brambory "podkyslo"
1. Jablečnou šťávu, hřebíček a želírovací cukr dáme do velkého hrnce. Za stálého míchání uvedeme k varu a vaříme klokotem asi 4 min. Mátové větvičky... více o Jablečné želé s mátou
Nejprve dáme vařit osolenou vodu (množství dle pohanky), mezitím si očistíme cibuli a nakrájíme spolu se slaninou na kostičky. Na rozehřátém tuku... více o Pohanková kaše
Vločky večer namočíme do studeného mléka. Ráno je prohřejeme, ochutíme cukrem nebo medem a omastíme máslem. Kaši však také můžeme ochucovat ovocným... více o Vločková kaše