Puding patří k oblíbeným dezertům zejména u dětí. Jeho možnosti a příchutě jsou rozmanité. K jeho přípravě se používá často instantní pudingový prášek, ale ve skutečnosti není náročná ani příprava domácího pudingu. Základem této sladkosti je mléko a škrob.
Především v letních měsících přichází čas na výrobu domácí zmrzliny. Existují rozličné varianty receptů, které se dají rozdělit na vodové ovocné sorbety, které jsou lehčí a bez tuku a smetanové krémové zmrzliny, které mají většinou základem smetanu. Pro tradiční italskou zmrzlinu se používá výraz gelato.
Máslo necháme změknout. Do másla po lžících zašleháme 1 plechovku 375 g karamelového salka. Krém můžeme ihned použít, například na slepované vánoční... více o Karamelový krém
Jahody omyjeme, nakrájíme na malé kousky a rozmixujeme dohladka. Smetanu ušleháme do tuha. Přidáme tvaroh, rozmixované jahody a cukr a znovu... více o Domácí jahodový pribináček
V rendlíku rozpustíme cukr na světle hnědý sirup. Smetanu zahřejeme a ještě horkou ji nalijeme do cukrového rozvaru. Necháme provařit, aby ve směsi... více o Slaný karamel
Pokud máte zrmzlinovač, namrazte ho 8 hodin předem. Poté si připravte dostatečně velkou uzavíratelnou sklenici, do ní vlijte šlehačku, přidejte pár... více o Domácí vanilková zmrzlina ze zmrzlinovače
Želatinu rozmíchejte v misce ve 2 lžících vody a nechte 5 minut nabobtnat. Mezitím vytřete formičky malým množstvím oleje. Vanilkový lusk podélně... více o Panna cotta s granátovým jablkem
Tvaroh dejte do mističky, přisypte cukr krupici a vanilkový cukr, dobře je do tvarohu vmíchejte a nechte chvilku stát, aby se cukr mohl rozpustit.... více o Domácí pribináček smetanový
Odlijte si stranou 100 ml smetany a zbytek nalijte do hrnce s vysokým silným dnem. Přidejte cukr a promíchejte. Vanilkový lusk na prkénku podélně... více o Domácí vanilkový pudink
Nalijte mléko a smetanu do velkého kastrolu, přidejte dřeň z vanilkového lusku a zlehka za občasného míchání zahřívejte, dokud směs nezačne pářit, ale... více o Domácí vanilková zmrzlina
Kapustu zbavte tuhých vrchních listů, operte, osušte, rozčtvrťte a 15 minut povařte ve vroucí osolené vodě. Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a... více o Kapustový pudink
Sušenky rozdrťte v robotu na drobenku a rozdělte do skleniček. Mascarpone promíchejte s cukrem a vanilkou. Smetanu ušlehejte dotuha a postupně ji... více o Vanilkový dezert
Sušenky nadrťte v robotu na drobenku a rozdělte do skleniček. Do mísy robotu dejte změklé máslo a cukr a utřete do našlehané pěny, bude to trvat... více o Kakaový dezert
Do misky se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji nabobtnat, asi 10 minut, pak ji důkladně vymačkejte, ať ji zbavíte přebytečné vody.... více o Panna cotta s angreštovou omáčkou
Smetanu dejte do rendlíku a za mírné teploty ji zahřejte, nenechte ji ale projít varem. Přidejte na kousky nalámané oba druhy čokolády a počkejte,... více o Čokoládový krém
Pistácie nasucho orestujte na rozehřáté pánvi, asi 3 minuty. Nechte zchladnout a nasekejte. Rebarboru oloupejte, nakrájejte a dejte do kastrolu.... více o Rebarbora a jahody s mascarpone
Troubu rozehřejte na 180 °C. Změklé máslo utřete s cukrem do pěny. Přidejte vejce a dál šlehejte, až se vše spojí. V misce promíchejte mouku s kakaem,... více o Pohár red velvet s borůvkami
Začněte s pyré. Maliny a 2 lžíce cukru nasypte do kastrůlku, nad mírným plamenem zahřívejte a míchejte, až se maliny rozpadnou na pyré. Nechte trochu... více o Čokoládová pěna s malinami
Jahody opláchněte. Předehřejte troubu na 180 °C. Jahody pokrájejte na půlky a poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Pokapejte je balzamikovým... více o Jahodové nanuky
Troubu předehřejte na 180 °C. Rozpusťte lžíci másla a vymažte zapékací misky či kameninové hrnky. Poté je dejte do lednice a nechte zatuhnout. Pak... více o Pečená čokoláda
Rebarboru opláchněte a oloupejte z ní slupky a tuhá vlákna. Nakrájejte ji na plátky a krátce povařte, aby změkla. V misce smíchejte jogurt, med a... více o Rebarborové nanuky
Rýži propláchneme, nasypeme do hrnce, přilijeme cca litr mléka, přidáme špetku soli, osladíme podle sladkosti (kyselosti) ovoce a podle toho, zda... více o Zapečená sladká rýže s pudinkem a ovocem
Připravte karamelovou omáčku. V kastrolu se silným dnem rozpusťte cukr. Přilijte 60 ml vody a míchejte, dokud nezíská světle hnědou barvu. Může to... více o Poháry s lesním ovocem a slaným karamelem
Ořechy nasypte na plech a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 13–15 minut. Poté oříšky nasypte na čistou utěrku a dobře promněte, tím je... více o Domácí nutella
Troubu si rozehřejte na 120 °C (horkovzdušnou na 100 °C, plyn na 1 stupeň) a připravte si velký plech na pečení s pergamenovým papírem. V pečlivě... více o Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Přidejte rozmačkaný banán do malé sklenice, následně přidejte chia semínka, vanilkový extrakt a mletou skořici. Pokud chcete chia pudink lehce... více o Chia pudink s banánem
Mandlové mléko, datle, mandlový extrakt a sůl přidáme postupně do mixéru a mixujte na vysoký stupeň 30 až 60 sekund, dokud nejsou datle zcela... více o Chia pudink s mandlovým mlékem
Tvaroh smícháme s jogurtem a medem. Mražené ostružiny rozmixujeme spolu s připravenou směsí v mixéru. Zmrzlinu přendáme do plastové krabičky a dáme do... více o Tvarohová zmrzlina s ostružinami
Chia pudink nejlépe připravíte v jakékoliv skleněné nádobě s těsným uzávěrem. Přísady přidávejte v následujícím pořadí: mléko, javorový sirup, vanilka... více o Chia pudink
V hrnci přivedeme k varu 100 ml vody. Přidáme do ní opláchnutou rýži a vaříme, dokud rýže nenasaje všechnu vodu (zhruba 5 minut). Následně k rýži... více o Fit rýže v mléku s mandlemi - Riz a l'amande
Oloupeme 3 zralé banány a dáme zmrazit. Po zmražení banány vyndáme, nakrájíme a umixujeme s rostlinným mlékem a jogurtem, osladíme stévií.... více o Veganská zmrzlina
Podmáslí promícháme s cukry, rumem, solí, skořicí, vajíčkem, mouku a sodou na hladké husté těstíčko, které necháme asi čtvrt hodiny odpočinout.... více o Smažené jahody v těstíčku
Namočte tapiokové perly v mandlovém mléce přibližně na hodinu. Vložte tapiokové perly do hrnce (i se zbylým nevstřebaným mlékem), přidejte kokosové... více o Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a mangem
Mléko se smetanou, práškem matcha a mátou svařte na středním stupni, až směs začne vřít a bublat. Vyjměte lístky máty. Mezitím vyšlehejte žloutky s... více o Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy
Droždí, lžíci cukru, trochu vlažného mléka a lžíci mouky rozmíchejte v misce a nechte v teple vzejít kvásek. Mouku, zbylý cukr a mléko, sůl,... více o Buchtičky s krémem
V hrnci se silným dnem zahřívejte těsně pod bod varu smetanu. Pokud máte rádi chuť a vůni pravé vanilky, přidejte do ní rozříznutý vanilkový lusk.... více o Vánoční pohár se žloutkovým krémem
Nejprve upečte piškot. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a žloutky utřete s cukrem. Ke žloutkové směsi přisypte mouku a... více o Trifle s jahodami
Troubu předehřejeme na 240°C (u plynové trouby stupeň 9). Piškotový korpus dáme do koláčové formy nebo kulaté zapékací mísy a pokapeme sladkým sherry... více o Zapečená jahodová zmrzlina
Nejprve si očistíme a vypeckujeme švestky, které dáme do kastrolu či hrnce, osladíme, dochutíme skořicí, vanilkovým cukrem, rumem, citronovou kůrou...... více o Švestkový pohár
Plechovku s kokosovým mlékem otočte směrem dolů. patrně odlijte kokosové mléko do jiné skleničky. Kokosový krém, který vám zbyl v plechovce dejte do... více o Kokosový dezert s Pedro bonbónky
Vypeckované třešně dáme do hrnce, přilijeme trochu vody, osladíme dle chuti (sladkosti třešní) a přivedeme k varu. Na dochucení můžeme použít i... více o Třešňový pohár
Smetanu vyšleháme na šlehačku. Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem, troškou citronové šťávy, troškou jemně nastrouhané čerstvé citronové kůry a... více o Jahodový pohár s tvarohovým krémem
Měkký tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a troškou mléka do konzistence hustější zakysané smetany. Kdo chce pohár sladší, přidá trochu moučkového... více o Margot pohár
V míse smíchejte chia semínka, kokosové mléko a agávový sirup. Přes sítko do směsi propasírujte maliny a přilijte růžovou vodu. Vše dobře promíchejte... více o Malinový chia puding s růžovou vodou
Banány nalámejte na kousky, dejte do sáčku a uložte přes noc do mrazáku. Mražené borůvky a banány vložte do výkonného mixéru a postupně umixujte... více o Borůvková zmrzlina
Těsto: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme mléko a vlažné máslo, promícháme a přisypeme mouku s kypřícím práškem. Vše dobře promícháme a... více o Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky
Šťávu, kůru, cukr, pudink a vejce dáme do kastrolku, vše dobře promícháme metlou a na mírném plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Provařit za... více o Citronové / pomerančové poháry
V menší části mléka rozšleháme krupicový cukr, vanilkový pudink a žloutky. Vše zamícháme do zbylého mléka a nejlépe ve skleněné misce vaříme přikryté... více o Vanilkový krém z mikrovlnky
Polovinu chia semínek, polovinu kokosového mléka, po lžíci vody a javorového sirupu a kakao smíchejte dohromady. Dno sklenic vyložte nakrájeným... více o Puding s chia semínky a pomerančem
Máslo utřete s polovinou cukru a přidejte žloutky. Druhou polovinu cukru využijte na ušlehání tuhého sněhu z bílků. Obě hmoty opatrně spojte. Ve vodní... více o Suflé s piniovými oříšky
Smíchejte limetkovou šťávu, džus, cukr, vejce a nakrájené máslo. Vše vařte ve vodní lázni za stálého míchání, dokud hmota neztuhne, zhruba 7-10 minut.... více o Limetkový krém
Troubu předehřejte na 160°C. Dno mističek vyložte pečicím papírem. Mascarpone smíchejte s cukrem, smetanou a vanilkou. Jedno po druhém vmíchejte vejce... více o Mini cheesecake jako Créme Brûlée
Jablka hrubě nastrouhaná dáme do kastrolu, můžeme je ochutit, kromě cukru ještě i citronovou šťávou a kůrou, skořicí, podlijeme troškou vody a za... více o Jablečný Lotus řez - nepečený
Banány rozmačkáme v hlubokém talíři vidličkou na kaši, přidáme vejce a vše dobře promícháme. Nepřidáváme mouku ani cukr. Přidat ale můžeme například... více o Banánové placičky / palačinky
Mouku nasypeme do mísy a dle chuti nastrouháme čerstvou citrovou kůru, do středu mouky dáme jemně nastrouhané brambory (ty nám zajistí vláčnost těsta)... více o Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
V míse vyšleháme vejce s cukry do pěny, přidáme olej, přisypeme mouku s kypřidlem, skořicí a solí, promícháme a nakonec přisypeme nastrouhanou mrkev s... více o Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo (nebo máslovou Heru...) a mléko, promícháme, přisypeme mouku s kakaem a kypřidlem,... více o Kakaový korpus / bábovka z remosky
Remosku o průměru cca 33 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Připravíme si tvarohovou náplň z tvarohu,... více o Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)
Korpus na remosku o průměru cca 32 cm: z mléka, 2,5 lžic cukru, kakaa a čokoládového pudinku uvaříme pudink dle návodu. Žloutky vyšleháme s cukrem do... více o Margot řez / dort z remosky
Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát na pomoučněném stole. Plát těsta potřeme rozšlehaným vejcem a bohatě posypeme cukrem (cca 8 lžic a můžeme... více o Šneci z remosky - na sladko
Do mísy nasypeme mouku, kakao, cukr, prášek do perníku a sodu. Vše promícháme, přilijeme mléko, olej a přidáme vejce a marmeládu. Vše dobře promícháme... více o Vláčný perník
Remosku vyložíme pečícím papírem. Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který nožem obkrojíme do velikosti asi o 2 - 3 cm větší... více o Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Remosku nebo dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nejprve si uvaříme pudink z mléka, dvou lžic cukru a pudinku dle návodu na... více o Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Těsto: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu a olej, přisypeme mouku, kakao a kypřidlo a vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme i... více o Čokoládové řezy se zakysanou smetanou
Remosku o průměru cca 30 cm si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji vyložíme pečícím papírem. Změklé máslo si vyšleháme s cukry do pěny,... více o Ořechové řezy s polevou z remosky
Cukr nasypeme do kastrolku a svaříme s vodou na cukerný roztok, do kterého dáme nalámanou čokoládu na vaření (používám nejméně 50-ti procentní). Za... více o Čokoládová poleva se zakysanou smetanou
Remosku o průměru cca 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nebo ji vyložíme pečícím papírem. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme... více o Čokoládová buchta z remosky
Korpus: vodu se solí a máslem svaříme ve větším kastrolu. Po svaření snížíme teplotu a naráz nasypeme všechnu mouku, kterou rychle vymícháme na hladké... více o Větrník z remosky
Remosku si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji můžeme místo vymazávání vyložit pečícím papírem. Žloutky vyšleháme v míse s cukry do... více o Kávový korpus (bábovka) z remosky
Předehřejeme troubu na 175 stupňů. Vymažeme a vysypeme formu na muffiny. V míse smícháme dýňové pyré, vejce, olej a cukr. V druhé míse smícháme mouku,... více o Nutellové muffiny
Uvedené množství je na misku nebo pekáček o velikosti 30 X 20 cm. Lotus karamelovými sušenkami vyložíme dno misky. Následně sušenky potřeme vrstvou... více o Lotus dezert se šlehačkou
Mouku se špetkou soli a čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, který... více o Kynuté buchty z remosky
Banány (nepřezrálé) oloupeme a rozčtvrtíme. V nepřilnavé pánvi si rozpustíme máslo, ve kterém banány zprudka osmažíme z obou stran a poté vyndáme... více o Banánový hřích - dezert (nejen) pro děti
Troubu zapněte na nejvyšší teplotu. Formu vymažte máslem. Rozpuštěné máslo míchejte s cukrem – musí se rozpustit. Přidejte vejce a vanilku, pak... více o Třešňové blondies
Z prosáté mouky, cukru, mandlí a nakrájeného másla vypracujte drobenku, pak do ní zapracujte vejce a rukama rychle, aby máslo moc nepovolilo,... více o Mandlové koláčky s třešněmi
Troubu zapněte na 160 °C, formu vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem a cukrem. Udusejte je na dno formy a dejte... více o Cheesecake s třešněmi a drobenkou
Troubu rozehřejte na 180 °C. Čokoládu rozpusťte. Měkké máslo vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Po jednom zašlehejte žloutky o pokojové teplotě.... více o Třešňový dort s mákem
Troubu předehřejte na 170 °C, formu vyložte pečicím papírem (nebo vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou). Cuketu nastrouhejte nahrubo. Vejce... více o Čokoládová buchta z cukety
Prsty uhněťte suroviny na drobenku. Do prosáté mouky přidejte cukr a utvořte důlek, do kterého vlijte žloutky, rozpuštěné máslo a vlažné mléko.... více o Rybízový koláč
Červený rybíz na cedníku propláchneme, není nutné ho obírat z větviček, takže ho okapaný můžeme přesypat rovnou do hrnce s cca 200 mililitry vody, kde... více o Rybízový nepečený dort
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Pak přidáme vlažné máslo a mléko a opět promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a pokud máme rádi vůni citronové... více o Bublanina z remosky
Banány rozmixujete s citronovou šťávou na pyré. To nalijete na plech nebo rovné talíře a sušíte na 40 stupňů v troubě nebo v sušičce nejlíp přes noc.... více o Banánové palačinky raw