Připomínají lehké sněhové cukroví, ale kokos je posunuje o příčku výš. Existuje několik možných typů přípravy a v podstatě nejtěžší je, vyšlehat sníh s cukrem do správné konzistence. To zaručí, že kokosky budou držet tvar a neroztečou se.
Někdy se stává, že názvem kokosky někdo nesprávně označuje laskonky. Stává se to s typem laskonek, do kterých se přidává kokos a jejichž základ na krustičku, je s kokoskami téměř shodný. Laskonky se však pečou jako placičky, které se později plní a slepují krémem.
Z mouky, moučkového cukru, kokosu, prášku do pečiva a másla vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a odložte na noc do ledničky. Formičky... více o Kokosové kytičky
Smícháme balíček kokosu s jedním kondenzovaným slazeným mlékem a pomocí dvou kávových lžiček dáváme na plech malé bochánky. Je dobré lžičky namáčet ve... více o Kokosky ze Salka
Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto, které dáme dobře vychladit, když je teplé příliš se lepí. Těsto pak vmačkáme do košíčkových formiček.... více o Kokosky v košíčcích
Všechny ingredience smícháme dohromady a nad horkou lázní mícháme asi 7 minut než nám směs zhoustne. Potom zhoustlou směs odstavíme a necháme... více o Kokosky II.
**Asi na 40ks.** Vše do mísy a šlehat do hladka, z kraje šlehám na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy pečící papír a pomocí 2 lžiček tvořím... více o Kokosky jako z cukrárny
Vše smícháme a tvoříme na plech malé hromádky nebo v prstech vytvarujeme špičky. Pečeme při nižší teplotě do zrůžovění. Tento recept jsem získala od... více o Kokosky raz dva
Všechny suroviny dáme do kastrolu, na sporáku zahříváme na 45 °C, poté sundáme a za občasného míchání necháme vychladnout. Na plech vyložený pečícím... více o Kokosky s marmeládou
Všechny ingredience smícháme a mokrou rukou tvoříme hromádky. Klademe na plech na pečící papír a upečeme v mírnější troubě. Směs na tyto kokosky musí... více o Jednoduché kokosky
Bílky ušleháme mixérem do tuha a postupně přišleháváme po lžících moučkový cukr. Směs zahřejeme za stálého mixování ve vodní lázni. Přišleháme cukr... více o Kokosky - bílé
Bílky se ušlehají s cukrem do hustého sněhu (trošku cukru si nechte na smíchání s kokosem) Do sněhu se přimíchá kokos s troškou cukru. Ze sněhové... více o Plněné kokosky
Piškoty nastrouháme. Cukr a vodu svaříme na sirup, který ještě horký vlijeme do mísy na rozdrcené piškoty, promícháme. Do ušlehaného másla přidáme... více o Nepečené kokosky
Bílky s cukrem ušleháme ve vodní lázni do pevného sněhu a lehce vmícháme kokos smíchaný se strouhankou. Necháme zchladnout a lžičkou děláme malé... více o Kokosky se strouhankou
Z bílků ušleháme tuhý sníh a po trošce do něj zašleháme polovinu cukru. Druhou polovinu cukru zlehka vmícháme současně s kokosem, citronovou kůrou a... více o Kokosky
Z mouky, kakaa, ořechů, cukru a změklého másla vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme po... více o Černoušci - cukroví
Z hladké mouky, moučkového a vanilkového cukru, jemně pomletých ořechů a změklého másla vypracujeme hladké těsto. Pokud by mělo snahu se drobit, což... více o Vanilkové rohlíčky po našem
Z mouky, ořechů, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme v chladu, nejlépe přes noc proležet. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme na... více o Ořechové kytičky s máslovým krémem
Z mouky, másla, moučky, kakaa a ořechů si vypracujeme těsto. Necháme ho do druhého dne uležet v chladu. Toto těsto není řidké, spíše drobivé, ale tak... více o Kakaovo-ořechové slzy s krémem
Mouku smíchejte s citronovou kůrou. Máslo utřete s cukrem a postupně vmíchejte vejce a vanilkový extrakt. Do máslové směsi zapracujte mouku – vznikne... více o Linecké cukroví ze špaldové mouky
Do mísy nasypte všechny suché ingredience kromě droždí a promíchejte. Doprostřed udělejte důlek a do něj vlijte teplé mléko a nasypte droždí. Nechte... více o Špaldová vánočka
Do mísy nasypte mouku, cukr, ořechy a přidejte špetku soli. Přidejte na plátky nakrájené máslo a rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto.... více o Špaldové vanilkové rohlíčky
Do mísy nasypte mouku, oba zázvory, skořici, sodu, cukr a sůl. Přidejte na plátky nakrájené máslo, med a vejce. Rukama, nebo pomocí robotu, vypracujte... více o Zázvorové špaldové sušenky
Z prosáté mouky, cukru, mandlí a nakrájeného másla vypracujte drobenku, pak do ní zapracujte vejce a rukama rychle, aby máslo moc nepovolilo,... více o Mandlové koláčky s třešněmi
Hladkou mouku smícháme v míse s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidáme mleté škvarky, vejce a mléka jen tolik, abychom nám zpracováním všech surovin... více o Křehké škvarkové pracny
Oba cukry i kukuřičný sirup (seženete jej v obchodech se zdravou výživou) dejte do pánve, přidejte 60 ml vody a přiveďte k mírnému varu. Za průběžného... více o Čokoládový nugát 2
Předehřejeme si troubu na 190 stupňů. Do velké misky dáme mouku, sůl, prášek do pečiva a promícháme. V menší misce si pečlivě rozmixujeme máslo, cukr,... více o Čokoládové sušenky (Chocolate Chip Cookies)
Do kastrolu dáme máslo, cukr, mléko, kakao a špetku soli. Přivedeme k varu a vaříme po dobu jedné minuty. Přidáme arašídové máslo, vanilkový extrakt a... více o Americké nepečené sušenky (No-bake cookies)
Prosejte mouku se sodou a vmíchejte cukr. Přidejte máslo, vejce, koření a med. Dejte ho 3 lžíce a po chvíli poslední. V robotu nebo v ručním mixéru... více o Chaloupka z perníku
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Pozor, nepřehřejte ji. Zchlaďte ji na 29°C nejlépe tak, že hmotu budete stále dokola roztírat širokou stěrkou po... více o Bezlepková čokoládová lízátka
Pekáček s vyšším okrajem o velikosti 20x20cm vyložte potravinovou fólií a lehce ji potřete olejem. Asi 90ml vody zahřejte a promíchejte s prosátým... více o Čokoládové marshmallows
Pudinkový prášek uvařte v rostlinném mléce podle návodu na obalu. Stáhněte z plotny, přidejte kousek tuku a tuzemák a nechte ztuhnout. Sušenky nebo i... více o Sójová vosí hnízda
Ingredience na těsto zadělejte a hotové dejte aspoň na 30 minut odpočinout do ledničky. Troubu zapněte na 180 °C. Mezi dvěma archy papíru vyválejte... více o Kakaové išelky
Utřete máslo s vejcem a žloutkem, moukou, cukrem a ořechy. Vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte alespoň 1 hodinu v chladu. Troubu rozehřejte... více o Zasněžené ořechy
Máslo a sádlo nechte povolit. Přidejte ostatní ingredience a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte minimálně 1 hodinu odležet v chladu. Z... více o Vánoční vanilkové rohlíčky
Máslo utřete se žloutkem, smíchejte s ostatními ingrediencemi, s výjimkou másla na formičky, a vypracujte hladké těsto. Zabalte jej do fólie a nechte... více o Vánoční pracny
Smíchejte obě mouky a udělejte důlek. Do něj nalijte asi 80 ml mléka, rozdrobte droždí a vidličkou umíchejte kašičku. Zaprašte a nechte 30 minut... více o Vánočka s medovinou
Mouku a cukr vysypeme na vál, přídáme koření, med, vejce, jedlou sodu, heru a tuk. Vypracujeme hladké a tuhé těsto, které necháme 2 -3 dny odležet v... více o Perník od Ivy
Hladkou mouku v míse smícháme s cukry a kokosem, přidáme změklé máslo a vejce. Vše vypracujeme v těsto, které necháme v chladnu přes noc proležet.... více o Kokosové cukroví - vykrajované
Mouku smícháme v míse se suchým cappuccinem a cukry. Přidáme žloutek, změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu odležet alespoň... více o Cappuccino koláčky - cukroví
Cukr, vejce, máslo, med, koření šlehej v míse. Přidej část mouky a sodu bicarbonu. Na vál nasypej další část mouky a k ní přidej ušlehanou hmotu.... více o Perníčky od Mejly
Jedlou sodu smícháme s hladkou moukou, přimícháme cukr moučka, med bez krystalků, mléko a žloutky. Vypracujeme těsto a necháme minimálně 5 hodin v... více o Medové trubičky
Korpusy rohlíčků: Bílky a krystalový cukr vyšlehat nad párou v tuhý sníh. Jemně vmícháme namleté ořechy, pokud je řídké, tak dohustíme strouhankou ... více o Plněné ořechové rohlíčky
1. Z mouky, oleje, krémového sýru, špetky soli a lžíce medu vypracujeme důkladně těsto. Z těsta vytvoříme kouli a zabalíme do potravinářské fólie a... více o Dietické Vánoční rohlíčky
Pomleté ořechy smícháme s kokosem a cukrem. Přidáme bílek, rum a tuk. Vše smícháme na rovnoměrně mokrou hmotu, kterou dáme na 2 hod. ztuhnout do... více o Margot kuličky