Karbanátky se většinou připravují z mletého hovězího nebo vepřového masa, ale není to nutným pravidlem. Výborné jsou třeba také krůtí karbanátky. Maso do karbanátků se také může namíchat z více druhů.
U karbanátků je tak trochu kumšt je udělat takové, aby byly správně propečené, ale ne suché. Důležitá je konzistence masa, kterou určují další suroviny, jako houska nebo vejce.
Karbanátky se připravují jako holé placičky z mletého masa, ale někdo má raději strouhankovou kůrku a připravuje je v trojobalu. Dochucují se pepřem, cibulí, česnekem, majoránkou a dalšími bylinkami. Oblíbenou přísadou je také sýr.
Dáme si vařit rýži v osolené vodě. Na cibulce osmahneme maso, osolíme a opepříme, dokud nezhnědne a rozdrobí se. Květák rozdělíme na růžice a povaříme... více o Zapékaný květák s rýží
Lilky oloupeme, nakrájíme nastojato na 10-12 plátků velikosti plátků masa na ptáčky. Plátky z prvních řezů nakrájíme na kostičky a použijeme ji na... více o Kebab v baklažánech
Najemno pomleté maso důkladně smícháme s vajíčky, strouhankou, kečupem a smetanou. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, olivy a houby, osolíme, opepříme.... více o Milánská paštika
Dýni oloupeme a zbavíme jadérek, nakrájíme na malé kostky. V hrnci s vařící vodou povaříme zhruba 12 minut. Scedíme a rozšleháme s mlékem a muškátovým... více o Golden Cottage Pie
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Připravíme si masovou směs: na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mleté maso, posolíme,... více o Zapékané brambory s mletým masem a rajčaty
Housku nakrájet na kostičky, namočit do vody. Papriku, houby, cibuli a petrželku nakrájet na drobno. Housku vymačkat, promíchat s mletým masem, vejcem... více o Karbanátky s paprikou a houbami
Mleté maso umícháme s oblíbeným kořením a rozděláme na talíř. Poklademe slaninou, plátky sýru a cibulí. Pokapeme kečupem a dáme do mikrovlnky na 5... více o Rychlovečeře z mikrovlnky
Nakrájené kůžičky rozvaříme ve vodě. Den předem namočené fazole uvaříme do měkka a smícháme s rozvařenými kůžičkami. Osolíme. Na sádle opečeme skopové... více o Cassoulet
Necháme rozmočit střídku veky v mléce a spolu s nadrobno nasekanou petrželkou, cibulí, česnekem, kořením a vejcem přidáme k mletému masu a dobře... více o Albondigas - Španělsko
Z přísad kromě kapusty vymícháme hmotu. Kapustu spaříme a necháme pak vychladnout. Poté s ní vyložíme formu na dort a pak vložíme připravené maso, ale... více o Masový dort
Maso na sekanou připravíme obvyklým způsobem. Z půlky hlávky zelí ostrým nožem vyřízneme vnitřní listy tak, aby nám vznikla jakási miska. Vytřeme ji... více o Neobvyklá sekaná
Zpracujeme směs z mletého masa a ostatních ingrediencí, vejce podle počtu porcí uvaříme na tvrdo, oloupeme, a zabalíme buď celá nebo půlky do směsi z... více o Pštrosí vejce III.
Brambory ve slupce uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Mezitím si na másle osmahneme cibulku nakrájenou na půlměsíčky,... více o Masové zapečené bramboráče
Smícháme maso, namočený a vymačkaný rohlík, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, nať, vejce. Z přísad na těsto vypracujeme těsto. Asi 1/3 těsta... více o Velikonoční masový chlebíček
Do vroucí vody dáme kostku masoxu a ve vývaru uvaříme rýži. Na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a smažíme za stálého promíchávání... více o Rizoto z mletého masa
Dáme vařit brambory ve slupce spolu s mrkví. Mezitím si na pánvi na troše oleje orestujeme mleté maso, které osolíme, opepříme, pak přilejeme vodu a... více o Mleté maso jinak
Rohlík natrháme a namočíme do mléka. Po jeho rozmočení lehce vymačkáme a 2x (!) semeleme na masovém strojku spolu s masem, slaninou a cibulí. Poté... více o Masové karbanátky
Na větší pánvi rozehřejeme tuk na smažení a do růžova na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Stáhneme plamen, vložíme mleté syrové nebo vařené krájené maso... více o Ivančiny těstoviny
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Rozmačkáme česnek, na jemno nakrájíme cibuli a spolu s mletým jehněčím masem dáme na pánev a osmahneme, dokud maso není... více o Zimní musaka
Prvně si připravíme zeleninu: oloupeme a nakrájíme na větší kousky cibuli, papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na kusy, asi 1 cm velké. Celer stejně... více o Mexické chilli s čokoládou
Lasagne uvaříme podle návodu. Hotové scedíme a důkladně propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji. Přidáme mleté maso, sůl,... více o Lasagne s rajčaty
Z masa, strouhanky, vajíčka, kmínu, koriandru a česneku uděláme těsto. Osolíme a opepříme, rozdělíme na 12 částí. Z každé části uděláme váleček, který... více o Hovězí kofta s hummusem
Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme maso a chvíli pražíme. Osolíme, okořeníme a necháme vychladnout. Těsto vyválíme, rozdělíme na 4... více o Plněné listové těsto
Rybí filé umeleme, osolíme a opepříme (dle chuti) přidáme strouhanku, vejce a nejlépe rukama promícháme. Poté tvoříme kuličky cca ve velikosti... více o Rybí karbanátky nakládané - pečenáče
Mleté maso smícháme s vejcem, hořčicí, okořeníme a osolíme. Z hmoty vytvoříme placičky, které zprudka opečeme na tuku. Rozložíme do zapékací misky,... více o Falešné bifteky
Do masa přidat strouhanku, mléko, vajíčka, křen, hořčici. Cibuli nasekat najemno, česnek prolisovat a vmíchat do krůtí hmoty. Podle chuti osolit,... více o Krůtí sekaná
Mleté maso promícháme s 2 bílky, osolíme, opepříme a přidáme na jemno nakrájený libeček. Na cibuli osmažíme houby, slaninu a vysmahneme. Do hotového... více o Plněné masové závitky na červeném víně s jalovcem
Maso smícháme s žemlí namočenou v mléce, se dvěma žloutky, kostičkami hermelínu, škrobovou moučkou, pepřem a solí, nakonec vmícháme sníh z bílků.... více o Hermelínové kuličky
Na rozehřátém másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, kmín, podlijeme a dusíme. Rohlík namočíme do mléka, smícháme s masem,... více o Masový nákyp pro děti
Maso promícháme s jemně krájenou cibulí, ve vodě nebo v mléce namočenou a vymačkanou vekou, vejcem, solí a petrželkou. Sýr překrojíme na dva hranolky.... více o Čevabčiči plněné sýrem pro děti
Maso osolíme, opepříme, smícháme s hořčicí a natí. Tvarujeme koule (průměr asi 4 cm) a do každé zabalíme 1 olivu. Koule zlehka obalíme ve strouhance a... více o Masové koule s olivami
Mleté maso osmahnu s cibulí nakrájenou nadrobno. Uvařím sáčky rýže, případně dle návodu instatní kuřecí rizoto (pokud používám kuřecí rizoto, není... více o Mexické rizoto
Na trošce tuku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli opražíme. Zahustíme ve šťávě rozmíchaným škrobem. Na vymazanou... více o Mleté maso na havajský způsob
Jemně rozsekanou cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso a opečeme. Okořeníme, vmícháme protlak a podusíme. K dušenině vmícháme nastrouhanou okurku a... více o Mleté maso s jogurtem pro děti
Rýži podusíme do poloměkka a necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme. Zelné listy krátce (asi 3 min.) povaříme... více o Plněné zelí
Rýži podusíme do poloměkka. Necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme a naplníme vyčištěné celé papriky. Pokud... více o Plněná paprika II.
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na plátky - tenčí. Mleté maso... více o Krkonošská pohádka
Na oleji osmažíme mleté maso, mícháním oddělujeme od sebe, aby se navytvořil slepený "knedlík" masa. Osolíme, opepříme příp. přidáme ještě koření... více o Rychlé zapečené brambory
Syrové brambory nakrájíme na kostičky, přimícháme k masu. Cibuli na drobno nasekáme a přidáme k bramborům a masu. Vše dobře promícháme, osolíme,... více o Burek
Prvních 13 ingrediencí smíchat (nepřemíchat) plech vyložit pečícím papírem na něj rozprostřít masovou směs na sílu asi 1 1/2 cm, na to položit další... více o Roláda z mletého masa II.
Cibule oloupeme a necháme ve vařící vodě asi 40 minut táhnout. Necháme okapat a vychladnout. Šalotku oloupeme, nadrobno nakrájíme a zesklovatíme na 1... více o Cibulové závitky s masovou náplní
Oddělíme dvě brambory a ostatní dáme vařit na bramborovou kaši. Tu připravíme obyčejným způsobem, jen podle chuti místo mléka dáme sladkou smetanu a... více o Minikarbanátky po Carigradsku
Namočený a vymačkaný rohlík smícháme s masem, jemně nasekanou cibulí a 2 vejci. Ochutíme solí, pepřem a paprikou. Těsto rozválíme asi půl cm vysoké a... více o Šátečky z listového těsta
Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, přilejeme asi 2 dcl mléka, promícháme a necháme odpočinout nejlépe přes noc. Potom přimícháme na kostičky... více o Lahůdková sekaná II.
Mleté maso okořeníme, pikatně! Do zapékací misky navrstvíme maso, na to zelí, a opakovat - nahoře by mělo být maso. Nakonec zalijeme šlehačkou tekutou... více o Mleté na poli
Maso si necháme naříznout na plát a naklepeme na placku silnou asi 5 milimetrů, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Dáme ochucené mleté... více o Roláda mňam-mňam
Celý květák uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Necháme odkapat. Maso smícháme s vejcem, namočenou a vymačkanou žemlí nebo rohlíkem, osolíme, opepříme... více o Plněný zapékaný květák
Smícháme přísady na placky, necháme chvíli odstát. Potom děláme malé placičky, které smažíme z obou stran. I. omáčka: hořčici prudce orestujeme,... více o Masové placky s omáčkou
Mleté maso ochutíme klasickým způsobem,rozprostřeme na igelit na placku.Placku potřeme hořčicí,poklademe salámem,usmaženými vejci a zeleninou z... více o Moravská roláda
Kapustové listy vložíme do vroucí vody a asi pět minut vaříme. Vyjmeme a necháme okapat a vychladnout. Uvaříme rýži jako obvykle, též necháme... více o Kapustové závitky III.