Karbanátky se většinou připravují z mletého hovězího nebo vepřového masa, ale není to nutným pravidlem. Výborné jsou třeba také krůtí karbanátky. Maso do karbanátků se také může namíchat z více druhů.
U karbanátků je tak trochu kumšt je udělat takové, aby byly správně propečené, ale ne suché. Důležitá je konzistence masa, kterou určují další suroviny, jako houska nebo vejce.
Karbanátky se připravují jako holé placičky z mletého masa, ale někdo má raději strouhankovou kůrku a připravuje je v trojobalu. Dochucují se pepřem, cibulí, česnekem, majoránkou a dalšími bylinkami. Oblíbenou přísadou je také sýr.
Cibuli nasekáme nadrobno a polovinu opečeme dozlatova na jedné lžíci másla. Vmícháme do masa s vymačkaným rohlíkem, osolíme, opepříme a okořeníme... více o Karbanátky zapečené s bramborami
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Do mletého masa... více o Jablka plněná mletým masem
Rozpustíme 3 lžíce másla, přisypeme mouku, mléko, vejce a sůl. Vyšleháme v řídké těstíčko a necháme 1/2 hodiny odležet. Mezitím nadrobno nasekáme... více o Kořeněné masové palačinky
Dýni oloupeme, po délce překrojíme a vydlabeme jádra. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mleté maso a petrželovou nať, osolíme,... více o Zapečená plněná dýně
Smícháme mleté maso, mouku, 1 vejce, strouhanku, sůl, pepř, česnek, majoránku. Alobal navlhčíme vodou, rozložíme směs, potřeme hořčicí, poklademe... více o Masová roláda mňamka
Mrkev a celer uvařit. Vychladlou zeleninu umlít spolu s kroupami a cibulí. Smíchat s kořením, vmíchat maso a vejce. Dobře propracovat, přiměřeně... více o Sekaná s kroupami
Zprudka orestujeme na oleji cibuli a česnek, přidáme maso, zatáhneme, přidáme protlak, koření a polévku. Podlijeme cca 1 litrem vody a dusíme asi 30... více o Rychlý guláš "Vitana"
Maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, vejci a moukou a okořeníme. Tvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance. Poté kuličky pečeme v troubě... více o Masové kuličky v sýrovém těstíčku
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka asi 2 mm silná. Na kostičky cibuli osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku, mleté maso a vše... více o Bramborová musaka
Na tuku osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a zpěníme, poté přidáme mleté maso a osmažíme, osolíme, opepříme a přidáme rajčatové pyré, přiklopíme... více o Tortily plněné mletým masem s česnekovou smetanou
Do hrnce dáme kysané zelí, přidáme rajčatový protlak, nakrájenou čabajku, zalijeme vodou a vaříme. Z mletého masa připravíme hmotu jako na karbanátky ... více o Masové knedlíčky v kysaném zelí
Na sádle a cibulce orestujeme mleté maso, až se mleté dělí, přidáme trochu papriky, sojové omáčky a worchestru promícháme (nemusí být - dle chuti).... více o Mleté, zelí, brambor
Mleté maso připravíme podle zvykostí s vejcem, strouhankou a kořením. Vytvářime kuličky, do jejichž středu dáváme kostičku nivy. Vyložíme do misky... více o Masové kuličky plněné nivou
Postup: z mletého masa se udělá klasická sekaná. Z ní se vezme kousek a vytvaruje se plátek jako na klasický ptáček. Ten se potře hořčicí a pak se... více o Sekaný španělák
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Mezitím pokrájíme cibuli ne jemno a osmažíme dozlatova na oleji. Potom přidáme mleté maso, které zcela rozmělníme... více o Auflauf
Kapustu očistíme a oddělíme 12 listů, které blanšírujeme asi 2 minuty a dáme okapat na utěrku. Zbylou kapustu nakrájíme na kousky. Polovinu mrkve... více o Kapustové kouličky s mletým telecím
K mletému masu přidáme cibuli, česnek, sůl, pepř, 1 vejce, trošku syrové rýže a tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Na dno zepékací mísy... více o Kuličky z mletého masa zapečené se zelím
Cibuli nakrájíme na jemno a přidáme ostatní ingrdience. **Příloha:** topinky... více o Falešný tataráček
Nakrájíme luncheonmeat na silnější kolečka, uprostřed skleničkou vykrojíme prostředek. Dáme na pánev a opečeme do zlatova. Otočíme a dovnitř vklepneme... více o Rychlý, levný oběd
Nakrájíme cibuli a mladou cibulku i s natí na jemno a přidáme do mísy k mletému masu. Dále přidáme vejce, prolisovaný česnek a koření (dle chuti).... více o Dědečkova tufťata
Maso s cibulí a česnekem vlníme asi 7 minut. Občas zamícháme, aby se neudělaly hrudky. Přidáme zbytek přísad a vlníme přikryté dalších asi 12-15 minut... více o Chilli con carne v mikrovlnce
Mleté maso smícháme s vejcem, hladkou moukou, strouhankou a utřeným česnekem se solí. Dochutíme majoránkou, pepřem a mletou paprikou a necháme asi 20... více o Masové kuličky se sýrovou omáčkou
Na oleji osmahneme na plátky nakrájený česnek, po zpěnění přidáme maso, zamícháme. Když je maso hnědé, přidáme sladkou papriku, protlak (kečup),... více o Mleté maso k těstovinám
Na troše oleje smažíme maso dohněda, pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev (stále smažíme a mícháme) a cibuli na kostičky. Mícháme tak dlouho, až... více o Mleté maso s mrkví
Uděláme bramborovou kaši v separátné míse. Rozehřejeme máslo ve větší pánvi. Osmažíme cibuli do sklovata a a přidáme maso, které smažíme až do doby,... více o Pastevcovo tajemství
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, mletou sladkou červenou paprikou, sójovou omáčkou a worchestrovou omáčkou. Potom přidáme žloutek, prolisovaný česnek... více o Balíčky s náplní
Mleté vepřové a hovězí maso smícháme. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou, gyrosem, nasekanou bazalkou a petrželovou natí. Promícháme a necháme odstát... více o Špízy z mletého masa
Do mouky přidáme mléko, olej, kypřící prášek, tvaroh, sůl, kysanou smetanu a vše promícháme. Těsto rozválíme na pomoučeném válu, potřeme náplní,... více o Mleté maso v těstě
Mleté maso, cibuli nakrájenou najemno, prolisovaný česnek, dvě vajíčka a koření smícháme dohromady. Přidáme trochu mouky a strouhanky (tolik, aby se... více o Plněná sekaná
Z mletého masa, česneku, vejce, strouhanky a koření uděláme placičky. Do velkého pekáče nebo na plech nakrájíme syrové brambory na čtvrtky, na to... více o Nesmažené karbanátky
Do zapékací misky nebo na plech rozložíme okapané žampony. Pórek nakrajíme na kolečka a na oleji zprudka osmahneme, přidáme mleté maso a restujeme asi... více o Zapékané mleté maso se žampiony
Housku namočíme do mléka, vymačkáme a promícháme s masem. Cibuli osmahneme a vychladlou vmícháme do masa. Přidáme usekanou petrželku, strouhanku,... více o Placičky z mletého masa II.
Sekanou potřeme hořčicí a opepříme a opaprikujeme. Vložíme ji do pánve zároveň s cibulí nakrájenou na kroužky, opečeme z obou stran, přidáme pokrájený... více o Sekaná na pivu
Osmažíme 1/2 cibule a vmícháme ji do mletého masa, osolíme, opepříme, okořeníme koriandrem a vmícháme hrst nakrájených kaparů, vejce a event. trochu... více o Kuličky z mletého masa s kapary na smetaně
Mleté maso smícháme s podravkou (množství dle chuti, přibližně 2-3 lžíce), zalejeme šlehačkou, řádně promícháme a necháme v ledničce alespoň hodinu... více o Šťavnaté karbanátky II.
Cibuli osmahneme, smícháme s mletým masem, povařenou rýží a pepřem, osolíme. Můžeme přidat oregáno či bazalku. Naplníme papriky, zalejem trochou oleje... více o Pečené plněné papriky
Mleté maso vložíme na osmaženou cibulku, opepříme, osolíme a opečeme. Rozválíme těsto, poklademe mletým masem, kyselým zelím, pokrájenými bramborami,... více o Zelný štrůdl
Na oleji opečeme celé půlky rajčat, které okořeníme oregánem, osolíme a opepříme, půlky žampiónů, klobásy, plátky luncheon meat, ohřejeme konzervu... více o Anglická snídaně
Spaříme zelné či kapustové listy. Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme krátce povařenou rýži, osmaženou cibulku. Necháme zpěnit cibuli na oleji, z... více o Zelné či kapustové závitky
Maso opepříme, osolíme a smícháme s osmaženou cibulí a nasekanými kapary. Utvoříme větší kuličky. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme celé... více o Masové kuličky s kapary
Papriku umyjeme a vykrojíme semena se stopkou. Nakrájíme si na jemno cibuli (jen jednu), smícháme s mletým masem, rýží, prolisovaným česnekem.... více o Plněné papriky v rajčatové omáčce
Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Do směsi přidáme ryži, nasekanou nať (koriandru, kopru a máty), sůl, pepř, špetku skořice, někdy... více o Jarpag dolma - masem plněné vinné listy
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou mrkev, osmažíme, vložíme mleté maso, osmažíme, opepříme, osolíme. Pak vložíme masovou směs do... více o Shepard's pie (Ovčákův koláč)
Osmahneme 1/2 cibule na oleji, vmícháme do mletého masa spolu s krátce povařenou rýží, opepříme, osolíme. Směsí naplníme papriky a přiklopíme... více o Plněné papriky na smetaně
Rozprostřeme fólii, kterou potřeme vodou. Na ni roztíráme rozmraženou kuřecí směs na sekanou a to do takové velikosti, jak budeme chtít roládu velkou... více o Roláda z kuřecí sekané
Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi 4 cm vysoké a 9 cm v průměru.... více o Šťavnaté karbanátky
Krátce povaříme celý květák v osolené vodě. Připravíme si směs mletého masa, které upravíme jako na sekanou, jak máme rádi. Lžičkou či prstama směs... více o Plněný květák mletým masem
Vepřové maso podusíme s kořením {sůl, pepř, kmín, paprika}, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Zelí taky chvilku podusíme a přebytečnou šťávu slijeme... více o Slané šátečky
Do rozmražené sekané nakrájíme na jemno cibuli, osolíme, dáme lžíci hořčice, koření, rýži - tu podle chuti, někdo rád více, někdo přiměřeně. Z... více o Moje papriky
Smícháme maso, utřený česnek, zeleninu, kečup, sůl a pepř v mikrovlnkové nádobě a vlníme 6 minut. Promícháme a vlníme dalších asi 6 minut. Vmícháme... více o Shepherds pie v mikrovlnce