Karbanátky se většinou připravují z mletého hovězího nebo vepřového masa, ale není to nutným pravidlem. Výborné jsou třeba také krůtí karbanátky. Maso do karbanátků se také může namíchat z více druhů.
U karbanátků je tak trochu kumšt je udělat takové, aby byly správně propečené, ale ne suché. Důležitá je konzistence masa, kterou určují další suroviny, jako houska nebo vejce.
Karbanátky se připravují jako holé placičky z mletého masa, ale někdo má raději strouhankovou kůrku a připravuje je v trojobalu. Dochucují se pepřem, cibulí, česnekem, majoránkou a dalšími bylinkami. Oblíbenou přísadou je také sýr.
Omytý salát hrubě nakrájíme a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, špetkou tymiánu, vejcem a přidáme nasekanou... více o Zapečený hlávkový salát s rajčaty
Z mouky, vejce oleje, vody a soli vypracujeme těsto, které odložíme nejméně na hodinu odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Na oleji osmahneme... více o Samsa
Maso smíchejte se solí,pepřem a vajíčkem.Uhněťte kuličky a osmažte na oleji.Ve vývaru rozmíchejte med a hořčici a směs přilijte na pánev.Promíchejte... více o Voňavé masové kuličky
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, rozetřený česnek, koření, sůl a osmahneme. Podlijeme malým množstvím vody a podusíme... více o Kapustové řezy s mletým masem
Nastrouháme syrové brambory a vymačkáme veškerou vodu, kterou slijeme do sklenice. Po chvilce se na dně sklenice s vodou usadí škrob, který smícháme s... více o Zepeliny (Litva)
Mleté maso promícháme s 2 vejci, sýrem, moukou a kořením. Oloupaná vařená vejce obalíme masovou směsí, potom je obalíme ve strouhance a zvolna smažíme... více o Pštrosí vejce II.
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, kmín a za stálého míchání opékáme. Přidáme mléko nebo smetanu a podusíme doměkka.... více o Mozeček z mletého masa
Namočené houby spolu s cibulí nakrájíme nadrobno, přidáme mleté maso, zázvor, víno, sojovou omáčku, sůl, cukr a vše dobře promícháme. Ze směsi... více o Lví hlavy
Rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na hrubší nudličky nastrouhanou mrkev a celer, nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a... více o Boloňské nudle
Mrkev,celer,petržel,zelí nastrouhat na hrubo.Cibuly a pórek na kolečka.Zázvor a česnek na jemno.Maso a všechnu zeleninu na oleji začít smažít.Až to... více o Závitky made in china
Žemle nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a necháme prosáknout. Rozmělníme je, promícháme s mletým masem, drobně nakrájenou cibulí, osolíme a... více o Těftěly v rajčatové omáčce
Na sádle zpěníme cibuli přidáme droždí a osmažíme dozlatova. Ve vývaru uvaříme ovesné vločky. Do prochladlých vloček vmícháme osmaženou cibuli s... více o Karbanátky z ovesných vloček s droždím
Mleté maso řádně promícháme s kořením a cibulí pokrájenou na drobné kotičky. Z vyváleného nudlového těsta, které 1 hodinu odpočívalo v chladu,... více o Sibiřské pelmeně
Maso, žloutky, brambory a koření v míse smícháme, ušleháme sníh z bílků a vmícháme do masa. Pak nabíráme lžící maso a rovnou dáváme na pánvičku, kde... více o Šlehané biftečky
Slaninu pokrájíme na tenké nudličky a zprudka ji osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Osolíme, opepříme, posypeme kmínem... více o Mleté maso se zeleninou
Na tuku osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Vmícháme maso a zprudka opečeme. Přidáme fazolky, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme, až jsou maso i... více o Fazolky s mletým masem
Maso osolíme, opepříme, přidáme mouku, vejce a dobře propracujeme. Z masa vytvoříme kuličky a ze všech stran je opečeme na rozehřátém oleji. Mirně... více o Mleté biftečky v zelí
Na drobno nakrajeneou cibuli a cesnek osmahneme v oleji s trosickou cukru, pridamee mlete maso a osmahneme ho take. Zalijeeme troskou vody, poudsime,... více o Chilli con Carne VII.
Nadrobno pokrájenou cibuli a zeleninu osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Osolíme, opepříme, vmícháme... více o Masová pánev III.
Lilky rozpůlíme, lžičkou vydlabeme, osolíme a necháme odležet, omyjeme, osušíme a lehce zapečeme v části tuku. Ve zbylém tuku podusíme nadrobno... více o Lilky plněné mletým masem
Vymícháme mleté maso s kořením a vejci, spojíme strouhankou a naplníme směsí cibuli, ve které jsme vyřízli střed. Upravenou cibuli vložíme do pekáčku... více o Zapékaná cibule
Zpracujeme maso a vejce ve vodě nebo v mléce, přidáme housku, sůl a vše ostatní(kromě strouhanky a oleje) a vytvoříme hmotu. Z hmoty mokrýma rukama... více o Sekané karbanátky
Z masa, sýra, petrželky, koření a jednoho vejce vytvoříme hmotu, z ní vytvarujeme menší šišky, obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance a osmažíme.... více o Masové šišky se sýrem
Čerstvě mleté maso našleháme s trochou vody a chvíli necháme odpočinout, aby se maso nasáklo. Osolíme, přidáme trochu mouky nebo strouhanky, abychom... více o Placičky z mletého masa
1. Usmazime cibulku a pote maso dohneda. 2. Vmichame cukr, sul, pepr, kmin, chilli a cesnek. Pridame pyre,pivo a rajcata. nechame projit varem a mirne... více o Cilli con carne
V míse smícháme mleté maso, nakrájenou anglickou slaninu, nadrobno nakrájené papriky, rajčata, cibuli a koření. Připravíme si několik kousků alobalu.... více o Karbanátky se zeleninou II.
Mušle ne zcela uvaříme v osolené vodě. Na olivovém oleji orestujeme nakrájené žampiony, přidáme špenát, zamícháme, přendáme do mísy a vmícháme sýr.... více o Plněné mušle s rajčatovou omáčkou
Mleté maso orestujeme na oleji společně s česnekem a pokrájenou cibulí, potom přidáme mrkev. Když je vše měkké, zalijeme litrem vody, přidáme brambory... více o Mexická polévka z mletého masa SOLO
Česnek s cibulí krátce osmahneme na olivovém oleji, vložíme do mísy, přidáme namočenou a posléze vymačkanou žemli, mleté maso, protlak, olivy, papriky... více o sekaná s olivami
Zelné listy omyjeme a spaříme vařící vodou, necháme okapat. Orestujeme cibuli a česnek, přidáme mleté maso, sůl, pepř a rajský protlak. Rýži... více o Cikánovo zelné závitky
Uvařené brambory rozkrojíme a vydlabeme. To, co jsme vydlabali, smícháme se solí, pepřem nastrouhanou nivou, kysanou smetanou, spařenými rajčaty,... více o Plněné brambory IV.
Na oleji orestujeme najemno krájenou cibulku, odstavíme a přimícháme jemně krájený česnek a oregano. Necháme vychladnout a zapracujeme do mletého masa... více o italské masové knedlíčky
Zdravé kapustové listy omyjeme a necháme asi 3-5 minut povařit ve slané vodě. Připravíme si masovou náplň (mleté maso, rýže, drcený česnek, strouhaná... více o kapustové závitky IV.
Lilek a brambory nakrájíme na plátky a předsmažíme na oleji. Mleté maso zpěníme na nasekané cibulce, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Přidáme... více o Musaka III.
Hlívu nakrájíme na velmi drobné kostičky, do mísy připravíme namleté maso, k němu přidáme hlívu, nastrouhané brambory (brambory nastrouháme na středně... více o Karbanátky z hlívy ústřičné
Zelí s nadrobno nakrájenou cibulí dusíme mírně podlité vodou asi 20 minut. Brambory ve slupce uvaříme, ale slijeme ještě předtím, než jsou zcela... více o Brambory zapečené se zelím a mletým masem
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a prolisujeme nebo utřeme se solí. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. Bylinky... více o Boloňská omáčka II.
Cukety omyjeme a podélně rozpůlíme. Malou lžičkou vydlabeme dužinu, tak aby nám zbyl obal z asi 0,8 mm silné vrstvy. Na větší pánvičce si připravíme 2... více o Plněné cukety II.
Oloupejte cibuli a česnek a nadrobno je nakrájejte. Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej a opékejte cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přidejte mleté... více o Boloňské špagety III.
Na oleji orestujeme cibulku odstavíme a přimícháme česnek a oregano. Necháme vychladnout a zapracujeme do mletého masa společně z rozšlehaným vejcem... více o Italské masové kuličky se špagetami
Do papiňáku dáme vařit brambory ve slupce do změknutí. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso a restujeme. Poté přidáme na kousky nakrájený česnek,... více o Miláčkovy brambůrky
Maso podle chuti osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku, dětskou krupici, 1 posekanou cibuli a vše promícháme. Ze směsi utvoříme koule velikosti... více o Božské koule
Těstoviny na lasaně uvaříme. Do vymazaného plechu děláme vrstvy. Nudle, tvaroh, nudle, tvaroh, strouhaný sýr, přikryjeme alobalem a pečeme asi 1... více o Lasaně
Fazole namočíme přes noc do neslaného vývaru. Druhý den fazole ve vývaru uvaříme s 1 nakrájenou cibulí. Do pánve dáme drobně nakrájenou slaninu,... více o Chile Con Carne I.
Osmažíme cibuli do zlatova. Přidám maso a restuji tak dlouho, až ztratí růžovou barvu. Přidám nasekaná rajčata, nakrájenou papriku a kožení. Dusíme... více o Chilli con carne VIII.
Slepice se zeleninou uvařit, množství vody podle toho jestli chcete před hlavním jídlem ještě slepičí polévku. Uvařit tak, aby se slepice nerozpadla,... více o Frikassé
Maso na strojku umeleme a podusíme na cibulce zpěněné na oleji. Postupně přidáváme po trošce uvedené koření, zaprášíme moukou a podlijeme vodou.... více o Italská Pastašuta (Pastasciuta)
Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl a bobkový list, podlijeme a dusíme asi 20 minut. Pak přidáme rajčatový protlak a ještě... více o Makaróny po Italsku
Cibuli s česnekem zpěníme. Přidáme mleté maso, chvilku prosmažíme, přidáme špenát a nakonec přidáme vejce.... více o Mleté maso se špenátem
Měkký salám nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme celé vejce, nasekanou petržel, sůl, pepř. Vše zamícháme, směs by měla být spíše řidší.... více o Salámové karbanátky