Omyté jahody rozpůlíme a pokapeme likérem a necháme chvilku rozležet. Dortovou formu vyložíme na dně a po stranách piškoty a pokapeme 100 ml kávy,...
více o Tiramisu s jahodami a čokoládou
Vše by mělo mít stejnou teplotu!!!
1) Droždí dáme do vlažného mléka se špetkou cukru + mouky a necháme v teple.
2) Všechny ingredience zpracujeme v...
více o Domácí koblížky od babičky
Mléko a smetanu nalijte do kastrolu, přihoďte vanilkový lusk, na středně prudkém ohni přiveďte k varu a ihned odstavte. Nechte vanilku v mléce 15...
více o Zmrzlina ze zeleného čaje
Všechny ingredience na těsto smícháme, až vytvoříme hmotu, tu pak dáme cca na půl hodiny do lednice.
Těsto vyválíme a vykrájíme kolečka, které...
více o Košíčky jako francouzské tarte
Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo s čokoládou, čokoláda se musí rozpustit všechna.
V míse rozmícháme vajíčka, žloutky a cukr, poté přidáme mouku a...
více o Čokoládový fondán - chocolate fondant
Na pánvi s rozpáleným olejem (pokud je slanina tučná, olej můžeme vynechat) necháme osmažit pokrájenou slaninu. Pak přidáme lehce osmažit nastrouhaný...
více o Česnekové těstoviny se slaninou a špenátem
Z mouky, Hery, cukru a vejce vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v ledničce.
Těsto rozválíme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe na...
více o Křehký ovocný koláč s polevou
Suroviny do pekárny vkládáme v následujícím pořadí:
mléko, máslo, žloutky, rum (kdo má rád, ale nemusí být), mouka, cukr, vanilkový cukr, citronová...
více o Povidlové buchty - těsto z domácí pekárny
Na másle zpěňte najemno pokrájenou cibulku, česnek, mrkev a okurku, pokrájenou na kostičky. Přidejte jemně nakrájený šťovík a vše krátce poduste....
více o Zeleninová polévka se šťovíkem a smetanou
Maso s celerem, cibulí a česnekem pomeleme. Přidáme sůl, pepř, žloutek, kari a dvě lžíce olivového oleje. Z hmoty vytvoříme placky a dáme na páru - 5...
více o Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)
1. Do misky prosijeme mouku s kypřícím práškem s cukrem a promícháme a promícháme je s mletými ořechovými jádry.
2. Teplé mléko, vejce, žloutek a tuk...
více o Ořechový beránek
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme změklé máslo, prosátou mouku s kypřícím práškem, špetku soli a vypracujeme vláčné těsto. Rovnoměrně jej...
více o Koláč s tvarohem a jablky
Uvařené maso nakrájejte na menší kostičky. Do větší mísy dejte pečivo. Zalijte je vlažným vývarem.
V jiné misce spolu utřete žloutky a máslo,...
více o Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.
Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto. Těsto dáme do strojku a vytlačujeme co nejužší tyčinky, které klademe na plech s pečícím papírem. Při pečení...
více o Ořechové tyčinky s vařeným krémem
Z mléka, žloutků, mouky a cukru uvaříme na mírném ohni hustou kaši, kterou za občasného promíchání, aby se nám nevytvořil škraloup, necháme zchladnout...
více o Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Část mléka zahřejeme, aby bylo vlažné, nadrobíme do něj droždí a 1 lžičku cukru, zakryjeme a na teple necháme vykynout. Tento kvásek pak přilijeme do...
více o Nadýchané domácí rohlíky
1. Ušleháme žloutky s cukrem a pak přidáme Heru/máslo, mouku, kokos, kakao a vanilkový cukr.
2. Vznikne nám hmota, ze které uděláme menší kuličky....
více o Fantastické sušenky KOKA
Těsto: ze všech surovin zpracujeme těsto, dáváme do formiček na košíčky po celém obvodu, tak abychom měli uprostřed jamku. Dáme na suchý plech do...
více o Linecké košíčky plněné vanilkovým krémem
1) Předehřejeme troubu na 160°C. Nakrájíme Heru na malé kousky. Do velké mísy přesejeme mouku, přidáme cukr, špetku soli, žloutek a kousky Hery. Těsto...
více o Valentýnská srdíčka
Troubu předehřejeme na 180°C.
Smícháme mouku, kakao, cukr, sodu a sůl. Žloutky ušleháme s vodou a olejem a postupně přisypeme suchou směs a mícháme,...
více o Čokoládový košíček s čokoládovou omáčkou
Opereme rýži, vložíme do hrnce s vodou a špetkou soli, na prudkém ohni přivedeme k varu, poté snížíme plamen na minimum a vaříme, dokud se voda...
více o Rýžový nákyp s broskvemi
V míse uhněteme z tvarohu, osolené mouky a žloutků těsto, ze kterého utvoříme váleček. Nakrájíme ho na plátky, dlaní je rozmáčkneme a na každý kus...
více o Tvarohové plněné knedlíky - rychlé a snadné
Troubu předehřejte na 180 °C.
Žloutky prošlehejte s lžící světlého přírodního cukru. Smetanu přiveďte téměř k varu a pak ji přimíchejte ke žloutkům....
více o Crème brûlée
Z mouky, 30 g cukru, soli, 1 žloutku a 80 g studeného másla uhněťte hladké těsto a dejte na 30 minut do chladu.
Bílou čokoládu rozpusťte, zbylý cukr...
více o Karamelový koláč
Příprava salátu:
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké čisté listy salátu...
více o Caesar Salát s kuřecím masem
Suroviny na těsto smícháme a necháme vykynout.
Vzniklé těsto rozválíme na 1 cm tlustý plát. Skleničkou vykrájíme koblížky a do nich vrškem od PET...
více o Donuts II.
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme do tvaru rohlíčků. Těsto je...
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "těsto".
Po vykynutí těsto propracujeme na vále a na plech klademe buchtičky a...
více o Dukátové buchtičky z domácí pekárny
Máslo, žloutky a šlehačku spolu promíchejte. Z mléka, kvasnic a cukru připravte kvásek a nechte ho vzejít.
Do mísy prosejte mouku, přidejte utřené...
více o Bystřický vdolec
1.) Do kastrolu odlijeme půl litru mléka a přivedeme k varu. V ostatním mléku rozmícháme vanilkový puding. Zálivku vlijeme opatrně do vroucího mléka a...
více o Vaječný likér (1 litr)
Těsto: Postupujeme dle požadované velikosti moučníku. Kolik vajec, tolik dalších ingrediencí. 1 vejce = 50 g. Takže při 5 vejcích dáme 250 g pol....
více o Pařížský dort Eli
Do hrníčku si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a mouky, přidáme trochu mléka, zamícháme a necháme vzejít kvásek.
Máslo utřeme s cukry do pěny,...
více o Buchty z třeného těsta
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na kolečka (1cm) a pokud nechceme, aby nám jablka zhnědla, pokapeme je citronovou šťávou.
Omáčka: v...
více o Vínová jablíčka se skořicovou omáčkou
Polovinu těsta rozválejte a vyložte jím formu. Přetáhněte fólií a dejte nejméně na 30 minut do chladu.
V kastrůlku promíchejte rozinky s 2 hrnky vody,...
více o Babiččin rozinkový koláč
Těsto:
Ořechy, cukr i bílky dáme do mísy a vypracujeme vláčné těsto, které dáme do tvořítka a stříkáme na čistý plech rohlíčky nebo i jiné tvary, např...
více o Maminčiny pařížské rohlíčky
1. Rozinky propláchneme teplou vodou a dáme na síto okapat. Potom je zalijeme rumem a necháme nabobtnat.
2. Žloutky vyšleháme s vanilkovou esencí,...
více o Rozinkové šneky s rumem
Z ingrediencí na korpus vypracujeme jemné těsto. Vložíme je na dno a vytáhneme kolem stěn vymazané a vysypané dortové formy. Těsto sem tam propícháme...
více o Torta alla ricotta
Smíchejte mouku, cukr a sůl. V nádobě se ve směsi udělejte důlek, kam se rozdrobí kvasnice a nalije se zde část mléka, stačí trochu. Z toho, co jsme...
více o Tvarohové kynuté buchty
Po svaření Hery, cukru, kakaa a vody odlijeme 1/3 na polevu, do které přidáme solamyl a krátce provaříme, tím budeme mít polevu na buchtu, kterou jí...
více o "Paneláková" buchta
**1.** Květák očistěte a rozdělte na růžičky. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Vložte
do ní květák a vařte ho přibližně 3 minuty. Poté vodu...
více o Nákyp z květáku se sýrem
Mouku prosejeme s cukrem, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutky, kůru a zpracujeme pevné těsto. Uložíme je do lednice na hodinu odpočinout. Pak...
více o Šlehačkový tvarohový dort
Oloupané brambory pokrájíme a společně s hráškem dáme vařit doměkka, vodu trochu osolíme. Po uvaření scedíme, k bramborám a hrášku přidáme dle chuti...
více o Bramborovo-hrášková kaše
Zaděláme kynuté těsto a po prvním vykynutí ještě jednou podebereme měchačkou, aby lehce spadlo a dáme znovu nakynout. Pak si těsto nakrájíme na stejné...
více o Jablečné vdolečky - kynuté, pečené
Z droždí připravíme kvásek. Máslo utřeme s cukrem, žloutky a citronovou kůrou, přidáme mouku se špetkou soli a vykynutý kvásek. Zaděláme těsto, které...
více o (nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a aroma do pěny, pak vmícháme mouku s kypřidlem, přidáme plátky másla a vytvoříme drobenku, kterou nasypeme na plech...
více o Borůvkovec - koláč nejen s borůvkami
Do mísy dáme mouky, cukry a sůl, promícháme, uděláme do středu důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem (jen částí), trochu...
více o Vdolky s jablečným rozvarem
Mouky dáme do mísy, přidáme cukry a špetku soli, promícháme a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme částí mléka,...
více o Vdolky s borůvkovým žahourem
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak zašleháme změklé máslo, pomerančovou kůru, kakao a mouku s kypřidlem. Nakonec pomerančovou šťávu - množství...
více o Kokosovo-pomerančový koláč