Z přísad zpracujeme na vále v těsto, při propracování můžeme trochu podsypat hladkou moukou. Těsto necháme asi hodinu odležet a připravíme náplň....
více o Přehnutý jablkový koláč
V míse našleháme 2 vrchovaté lžíce Hery a 3 lžíce práškového cukru. Pak přidáme špetku soli, citronovou kůru (nebo van. cukr nebo kůru z pomeranče), 2...
více o Bábovka z roku 1900
Naporcované kuře osolíme, opepříme drceným pepřem, orestujeme na másle s olejem. Přeložíme do remosky (trouby), zalijeme vínem a pečeme do měkka. Do...
více o Kuře na ementálu
Žloutky, cukr a Heru utřeme do pěny, přidáme rum nebo mléko, aby těsto nebylo tuhé, protože tam nebude sníh a nakonec vmícháme mouku s práškem. Těsto...
více o Meruňkové řezy s kokosovým bezé
Eidam nasypeme do mísy. Vedle si zatím našleháme žloutky s hořčicí, tabaskem, worchestrem a solí. Směs přidáme k sýru a řádně promícháme. Přidáme sníh...
více o Zapečené sýrové suflé
Z mléka, dvou vajec, žloutku a hladké mouky připravíme těstíčko a nepatrně je osolíme. Na rozehřátém oleji děláme na pánvi tenké palačinky.
Zmrazený...
více o Špenátové palačinky
Mouku osolíme, zaděláme vzešlým kváskem, přidáme vlažné mléko, rozpuštěný tuk, vejce, žloutek a citrónovou kůru. Vypracujeme těsto a necháme vykynout....
více o Posvícenské koláčky II.
Utřete 2 žloutky s cukrem, máslem a špetkou soli, po částech zatřete tvarohem, zahustěte postupně s moukou polohrubou, až získate vláčné těsto, které...
více o Tvarohové knedlíky s čokoládou
Svaříme mléko s vanilkovým cukrem a solí. Přisypeme mák a podusíme.O chutíme skořicovým cukrem, kůrou z citronu a rumem. Dáme vychladit.
Těsto: mouku...
více o Makové knedlíčky
Cukr s celým vejcem a jedním žloutkem utřít do pěny. Poté postupně přidat zbývající ingredience - mouku, olej, mléko, prášek do perníku, kakao, rum a...
více o Hrníčkový perník 1.
Zpracované těsto rozdělíme na dva díly a necháme 2 hodiny odpočinout v lednici. Pak na vymaštěný a vysypaný plech nastrouháme 1 díl těsta na hrubším...
více o Strouhaný koláč II.
Rozmícháme žloutky, mouku, papriku a doléváme vodou tak, aby vzniklo řídší těsto. Do vařící vody procedíme těsto přes struhadlo většími otvory....
více o Špecle
Utřeme žloutky, cukr, van. cukr, pomalu vetřeme olej a šťávu z citronu. Zamícháme mouku, kypřící prášek a vodu, nakonec přidáme sníh z bílků.
Vymažeme...
více o Citronová bábovka II.
Do smetany rozmícháme solamyl, žloutek a za stálého míchání ve vodní lázni vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme sekaný kopr, ochutíme solí a octem...
více o Koprová omáčka expres
Ze surovin na krustu uděláme drobenku. 250 ml ji odebereme stranou, zbytek namačkáme na dno a stěny otevírací dortové formy o průměru 23 cm. Nastavíme...
více o Australský ovocný dort - koláč
Z mouky, másla, cukru, žloutků a kůry zpracujeme těsto a dáme na hodinu odpočinout do ledničky. Pak vyválíme placku, kterou pomocí válečku přeneseme...
více o Rybízový linecký koláč
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na 1 cm široké kousky a v míse smícháme s cukrem, skořicí a citronovu šťávou. Listové těsto rozválíme na placku, potřeme...
více o Šneci z rebarbory
Připravíme kvásek a vlijeme ho do mouky, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, žloutky, sůl, rozinky a mandle. Zaděláme řídké těsto, které vlijeme do dobře...
více o Litá kynutá buchta
Z části mléka, lžičky cukru, trochy mouky a droždí připravíme kvásek. Po vykynutí smícháme s ostatními surovinami (kromě džemu) a vypracujeme vláčné...
více o Tvarohovo-jablkový zákusek
Máslo, mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce zpracujeme rychle v těsto. Pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný pekáč. Zapečeme asi na 160 °C,...
více o Řezy s tvarohovo-bramborovou náplní
Vlažné mléko, rozehřátý tuk, cukr, sůl a žloutky šleháme šlehačem asi 1-2 minuty (je to řídké). Mezitím prosijeme mouku s práškem do pečiva, vlijeme...
více o Falešný kynutý moučník
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se zpracuje v těsto.
Dělají se ...
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Do mísy dáme mléko, žloutky, trochu soli a dobře promícháme. Pak přidáme mouku, na kostičky nakrájené rohlíky nebo housky opět promícháme a nakonec...
více o Hrnkové knedlíky
Cukr, máslo a žloutky šleháme do pěny. Přidáme vanlkový cukr, kůru, a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Pečeme...
více o Bábovka laciná
Připravíme si kvásek z půl deci mléka, 20 g droždí a 1 lžíce cukru. Smícháme mouku, sůl, cukr, vanikový cukr, mléko rozmíchané se žloutky, rozpuštěné...
více o Kynutá bábovka s kakaem
Žloutky začneme šlehat a pomalu přidáváme vařící vodu (pozor ať se žloutky neuvaří!). Vyšleháme do pěny, přidáme cukr, mouku, mák a nakonec sníh z...
více o Maminčin makovec
Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, polovinu těsta obarvíme kakaem. Na plech dáme pečící papír pomazaný tukem, na něj vrstvu strouhaných...
více o Jablkový moučník
Vypracujeme těsto a necháme alespoň 1 hodinu v lednici. Formu na koláč vymažeme a vysypáme moukou. Těsto do formy natlačíme, propícháme vidličkou a...
více o Hedvábný koláč
1. těsto: bílky vyšleháme dotuha a zašleháme cukr.
<BR>2. těsto: vejce a žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny a lehce vmícháme mouku.
<BR>Krém:...
více o Kardinálské řezy
Změklé máslo, moučkový cukr a žloutky ušleháme v nádobě elektrickým šlehačem. Na vál prosijeme mouku s pudinkem, přidáme máslovou směs. Zaděláme těsto...
více o Rohlíčky (tyčky) na strojku
Ze žloutků, poloviny cukru a lžíce vařicí vody ušleháme hustou pěnu. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty lehce! promícháme a...
více o Tiramisu s čokoládou
Z polohrubé mouky, špetky soli, žloutků, majolky a vzešlého kvásku vypracujeme vláčné těsto a necháme asi 3/4 hodiny kynout.
Z tohoto těsta můžeme...
více o Kynuté těsto s majolkou
Ušleháme žloutky s cukrem a smícháme se zbývajícími ingrediencemi. Upečeme.
Náplň: Ingredience dobře smícháme (ušleháme) a rozetřeme na placku.
Poleva...
více o Míša řezy III.
Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi hodinu na teplém místě. Zpracujeme šlehačem suroviny na náplň, je možné malinko naředit mlékem, ale pozor,...
více o Svatební koláčky paní Rakové
Kvásek: 1 lžička cukru, 10 lžic mléka a kvasnice. Do mouky se nastrouhá tuk přidají se 4 žloutky, sůl, citronová kůra a kvásek. Rychle se vypracuje...
více o Svatební koláčky od sousedky
Očistíme žampiony, nožičky vyjmeme a drobně posekáme. Jemně posekaný salám a strouhaný sýr smícháme s nožičkami, žloutkem a moukou a troškou oregana....
více o Žampionové koule
Z vykynutého kvásku a dalších surovin zpracujeme těsto. Nenecháme ho kynout, ale hned ho vyválíme, nakrájíme na čtverečky, poklademe náplní (povidla,...
více o Svatební koláčky
Vypracujeme těsto klasickým způsobem s kváskem a ihned tvoříme malé koláčky, které plníme tvarohovou náplní.
Zabalíme do buchtiček a klademe na...
více o Koláčky s rumem a máslem
Vypracujeme těsto a uděláme 5 stejných koulí a dáme do ledničky uležet. Na dobře vysypaný plech nastrouháme 3 koule.
Nádivku naneseme na vrstvu těsta...
více o Tvarohová buchta na pekáč
Filé umeleme, přidáme koření a veškeré přísady. Tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Vkládáme do nádoby a to střídavě 1 vrstva cibule 1...
více o Rybí karbanátky
Na vymazaný plech s vyšším okrajem nastrouháme na hrubém struhadle (na kapky) 2/3 těsta. Rozetřeme náplň a nastrouháme zbytek těsta. Pečeme v...
více o Strouhaný koláč
Žloutek s máslem utřeme dohladka.
Poté přidáme mouku, půl odměrky soli a postupně přiléváme mléko do té doby, než je těsto jen o něco řidší než na...
více o Noky s vejcem
1.těsto: vše ušlehat 2.těsto: vše ušlehat. Na hlubší plech dát pečící papír a natřít olejem. 1.těsto (sníh) dát do pytlíku s velkou dírou a dělat...
více o Sněhové řezy
Rozpuštěnou Heru nebo máslo utřeme do pěny s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky.
Potom přídáme polohrubou mouku s kypřícím práškem a vše zamícháme....
více o Ořechová bábovka III.