Dáme vařit vodu na těstoviny a až voda začne vřít, tak dáme špagety vařit.
Nakrájíme si slaninu na drobné kostičky a vhodíme do rozpálené pánve.
Ve...
více o Špagety Carbonara
Do vlažného mléka rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Přidejte zbylé ingredience a vypracujte hladké a lesklé těsto. Nechte v teple hodinu a půl...
více o Valašské hruškové frgály s badyánem
Ve větší míse promíchejte všechny sypké suroviny, přidejte pokrájené máslo a žloutky. Nejprve promíchejte nožem, poté zpracujte prsty v hladké těsto....
více o Důlkové cukroví
Ve větší míse smíchejte sypké suroviny. Přidejte pokrájené studené máslo a žloutky. Nožem dobře promíchejte, poté prsty zpracujte na drobenku a tu pak...
více o Kakaové sušenky s citronovým krémem
Ve větší míse smíchejte mouku s cukrem a kokosem. Přidejte na kousky pokrájené máslo, žloutky a citronovou kůru. Promíchejte nožem, prsty zpracujte na...
více o Kokosové vločky
Kynuté Honzovy buchty jsou jednodušší než by se zdálo, ale vyžadují dostatek času na kynutí. Nejprve si připravíme kvásek. V misce rozetřeme kvasnice...
více o Honzovy buchty
Odlijte si stranou 100 ml smetany a zbytek nalijte do hrnce s vysokým silným dnem. Přidejte cukr a promíchejte.
Vanilkový lusk na prkénku podélně...
více o Domácí vanilkový pudink
Mouky nasypeme do mísy, přidáme vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme moučkový cukr a droždí, přidáme žloutek,...
více o Šneky s vanilkovou náplní
Nalijte mléko a smetanu do velkého kastrolu, přidejte dřeň z vanilkového lusku a zlehka za občasného míchání zahřívejte, dokud směs nezačne pářit, ale...
více o Domácí vanilková zmrzlina
Den předem připravte obě šlehačky. Nejdřív připravte karamelovou. Do hrnce se širokým dnem nasypte slabou vrstvu cukru a bez míchání ho nechte...
více o Větrníky z cukrárny Myšák
Studené nasekané máslo, prosátou mouku a sůl zpracujte v drobenku, do které přidejte vychlazenou smetanu ke šlehání a vše rychle zpracujte v hladké...
více o Kremrole se sněhem a citronovou šťávou
Mandle vložte do mixéru a spolu s piškoty rozmixujte dohladka. Přidejte moučkový cukr, máslo a mléko a vše zpracujte do kompaktní hmoty. Těsto dejte...
více o Mandlová kuřátka
Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve velké míse vyšlehejte polotuhý sníh z bílků a špetky soli. Postupně přidávejte krystalový cukr a šlehejte, dokud se...
více o Pavlova s citronovým krémem
Mouku prosejeme do mísy, smícháme ji se solí, doprostřed uděláme důlek, přidáme rozdrobené droždí, trochu pocukrujeme a zalijeme troškou vlažného...
více o Smetanové koláčky
Rýži dobře propláchněte vodou, vsypte ji do rendlíku, přidejte špetku soli, lžíci cukru a zalijte mlékem. Za stálého míchání uvařte rýži doměkka,...
více o Rýžový nákyp
Smetanu dejte do rendlíku a za mírné teploty ji zahřejte, nenechte ji ale projít varem. Přidejte na kousky nalámané oba druhy čokolády a počkejte,...
více o Čokoládový krém
Troubu předehřejte na 150 °C. Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do mísy robotu, žloutky do rendlíku. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, poté do něj za...
více o Pavlova s amarreto krémem
Mouku prosejte na vál, přidejte moučkový cukr a promíchejte. Do mouky udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce a přidejte na menší kousky nakrájené...
více o Vanilkové banánky s ořechovým krémem
Smíchejte mouku, cukr, sůl, vejce a na kostičky nakrájené vychlazené máslo. Vypracujte těsto - ideálně za pomoci nožů nebo konečků prstů, abyste jej...
více o Dýňové tartaletky
Do misky rozdrobte droždí, přidejte 40 g cukru a lžičkou rozetřete na hladkou kaši. Přilijte asi třetinu vlažného mléka, přidejte 2 lžíce mouky a vše...
více o Špaldový mazanec s ořechy
V misce rozetřete droždí se lžičkou cukru na hladkou kašičku. Zalijte 100 ml vlažné smetany, přimíchejte lžíci mouky a nechte stát na teplém místě 5...
více o Jidáše
Nakládané zelí nakrájejte na menší kousky a opláchněte.
Poté dejte do hrnce s vodou, přidejte kmín, sůl, na kostičky nakrájené brambory a vařte.
Poté,...
více o Rychlá zelňačka
Těsto: mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme špetkou cukru, přilijeme polovinu vody a promícháme na...
více o Šneci naslano nejen s cuketou
Smíchejte mouku se špetkou soli, cukrem a vejcem. Nahoru rozdrobte droždí a vše zalijte vlažným mlékem a 100 g rozpuštěného másla. Vypracujte vláčné...
více o Buchtičky se šodó
Do mísy vlijte 300 ml vody, přidejte 1 vejce, kvasnice, mouku, cukr a sůl. Z dané směsi uhněťte těsto, zabalte jej do potravinové folie a uložte do...
více o Croissanty s mandlovou náplní
Droždí rozetřete v malé misce s polovinou cukru na kaši. Přilijte polovinu vlažného mléka, přisypte lžíci mouky, krátce vše promíchejte a při pokojové...
více o Koblihové pletýnky
Droždí rozetřete v malé misce s polovinou cukru na kaši. Přilijte polovinu vlažného mléka, přisypte lžíci mouky, krátce vše promíchejte a při pokojové...
více o Základní těsto na koblihy
Troubu předehřejte na 180 °C. Rozpusťte lžíci másla a vymažte zapékací misky či kameninové hrnky. Poté je dejte do lednice a nechte zatuhnout. Pak...
více o Pečená čokoláda
Mouku prosijte práškem do pečiva a cukrem, přidejte mandle, citronovou kůru, skořici a špetku soli. Pak ke směsi přilijte prošlehané žloutky a vše...
více o Třešňový koláč z lineckého těsta
Dejte si stranou pár třešní na ozdobu, zbylé omyjte, odpeckujte a nakrájejte je na větší kousky. Ty vložte do menší mísy, přilijte višňový likér, 2...
více o Třešňové tiramisu
Připravte karamelovou omáčku. V kastrolu se silným dnem rozpusťte cukr. Přilijte 60 ml vody a míchejte, dokud nezíská světle hnědou barvu. Může to...
více o Poháry s lesním ovocem a slaným karamelem
Začněte přípravou kvásku. V misce utřete droždí s cukrem na hladkou kašičku. Zalijte asi 100 ml vlažného mléka a přidejte 1 lžíci polohrubé mouky a...
více o Vláčná máslová vánočka
Nejprve si připravte čokoládový krém. Ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu, nechte ji zchladnout. V jiné misce ve vodní lázni...
více o Vánoční kmen bez lepku
Všechny ingredience na krém smíchejte v kastrolu se silným dnem. Za mírné teploty a míchání zahřívejte, dokud nezhoustnou do hustého krému.
Mouku...
více o Linecké sušenky
Z másla, mouky, cukru, mandlí a žloutků vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte půl hodiny v chladu.
Jablka nakrájejte na kousky a...
více o Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Mouku, cukr, zázvor, skořici a sůl promíchejte a nasypte na pracovní plochu. Rychle prohněťte prsty s máslem nakrájeným na kostičky. Přidejte med se...
více o Zázvorové sušenky s hvězdami
Smíchejte žloutek, citronovou šťávu, hořčici a půl lžičky soli ve středně velké misce. Šlehejte dokud se vše nespojí a vznikne jasně žlutá směs,...
více o Domácí majonéza
Připravte si holandskou omáčku. Žloutky dejte do nerezové misky, přilijte víno, ocet a osolte špetkou soli. Nad vodní lázní pak metličkou šlehejte v...
více o Vejce Benedikt
Změklé máslo smíchejte v robotu s hnětacím hákem s moukou, kakaem, práškem do pečiva a žloutkem. Podle potřeby přidejte mléko a rychle vypracujte...
více o Strouhaný kakaový koláč
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobené droždí, cukr a trošku mléka. V důlku umícháme řidší kašičku, ze...
více o Škvarkový koláč (placky)
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte mleté ořechy a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec po...
více o Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Játra očistíme a nakrájíme. Opereme je, osolíme, poprášíme částí koření a necháme 2 hodiny odležet.
Na náplň umeleme dohromady vepřové a telecí nebo...
více o Prvorepubliková paštika z kachních jater
Ve vlažném mléce rozmíchejte 2 lžíce cukru a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek, trvá to zhruba 10–15 minut.
Na tvarohovou náplň prošlehejte...
více o Posvícenské koláče
Do pekáče dejte rajčata, oloupané stroužky česneku a byliny. Na zeleninu rozložte plátky slaniny a vše dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na...
více o Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty
Do velké mísy prosít přes síto hladkou mouku, osolit, přidat 1 celé vejce a 3 žloutky, rozpuštěnou Heru, olej a vykynutý kvásek. Z vykynutého těsta...
více o Vracovské beleše
Nejprve předehřejte troubu na 170 °C. Pokud nemáte dostatek forem na korpus (6 ks), můžete použít jednorázové alobalové dortové formy, které koupíte v...
více o Duhový dort