• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Žloutek

Žloutek

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony oloupeme, zbavíme zdřevnatělých částí a semen (u mladých plodů tato práce odpadá), nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit". Do... více o Patizony zapečené s hermelínem

Aleniny řezy

Aleniny řezy

Ze surovin připravit těsto, nechat v mrazáku. 2/3 nastrouhat na pečící papír na hrubém struhadle. Trochu utlačit. Rozdělit na to stejnoměrně náplň a... více o Aleniny řezy

Majonéza z vařených vajec

Majonéza z vařených vajec

Do mixéru dáme vejce (nebo žloutky nebo bílky), zalejeme převařeným a studeným nebo vlažným mlékem, přidáme všechny suroviny a do hladka umixujeme.... více o Majonéza z vařených vajec

Stoleté koláčky prababičky Filomeny

Stoleté koláčky prababičky Filomeny

Utřeme máslo, cukr, žloutky do pěny, přidáme mandle, hladkou mouku a sníh z bílků. Pečeme na lívanečníku plecky. Do středu dáme zavařeninu.... více o Stoleté koláčky prababičky Filomeny

Masové pirožky

Masové pirožky

V míse zpracujeme kynuté těsto, až se dělají bublinky. Opatrně s mlékem, radši přidávat po troškách. Nechat vykynout. Náplň: pomlít salám do kastrůlku... více o Masové pirožky

Francouzské vepřové na žampionech

Francouzské vepřové na žampionech

Rozkvedlat žloutky s maizenou. Maso nakrájet na kostky a promíchat v žloutcích, aby se obalily. Rozpálit olej, kostky masa v něm osmažit. Na pánvičku... více o Francouzské vepřové na žampionech

Ovocný koláč z brambor

Ovocný koláč z brambor

Žloutky, cukr, citronovou kůru a šťávu třeme do pěny, pak přidáme krupičku a vařené brambory nakonec sníh z bílků. Nalijeme do vymazaného a vysypaného... více o Ovocný koláč z brambor

Dýňový perníkový chlebíček

Dýňový perníkový chlebíček

V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny. Ve druhé míse třeme med, olej, džus, vejce, pyré. Vše přidáme k sypkým surovinám a zamícháme jen krátce,... více o Dýňový perníkový chlebíček

Štědrovečení bomba

Štědrovečení bomba

Do kastrůlku, který dáme nad vodní lázeň dáme všechny ingredience mléko, žloutky, cukr, mouku, olej. Vše mícháme do zhoustnutí v jemný hustý krém.... více o Štědrovečení bomba

Tutmanik

Tutmanik

Do vlažného mléka přidáme cukr a droždí na kvásek. Zamícháme do mouky s vajíčkem, olejem, solí a zbylého mléka. Těsto musí mít konzistenci jako na... více o Tutmanik

Polštářky s jablkovým kompotem

Polštářky s jablkovým kompotem

Jablka očistíme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme 50 g cukru a 50 ml vody a dusíme asi 15 minut. Necháme vychladnout. Mouku smícháme se zbytkem... více o Polštářky s jablkovým kompotem

60 minut
Crème Brûlée

Crème Brûlée

Žloutky se utřou s cukrem do pěny, přidají se vanilková zrníčka (pokud nemám lusk, dávám vanilkový cukr) a za stálého míchání se přilije šlehačka.... více o Crème Brûlée

45 minut
Nugátové řezy III.

Nugátové řezy III.

Ze sedmi bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Pak opatrně zašleháme moučkový cukr, poté zlehka vmícháme i kokos a nakonec polohrubou mouku a 1... více o Nugátové řezy III.

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Nejdříve si uděláme nádivky, které necháme vychladnout. Zpracujeme těsto, necháme 5 minut odpočinout. Potom rozdělíme na 4 díly a rozválíme na placky.... více o Nekynutý závin

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Kremrole upečeme, jak je popsáno v receptu Kremrole se šlehačkou. Naplníme je bílkovým sněhem, případně lehounce pocukrujeme. Náplň: šleháme bílky se... více o Klasické kremrole

Linecký dort Aenne Burda

Linecký dort Aenne Burda

Mouku prosít na vál, vyhloubit důlek. Máslo nakrájet na malé kousky, navršit kolem důlku a zasypat cukrem. Mandle, oříšky, koření a kakao vsypat do... více o Linecký dort Aenne Burda

Masozeleninový příkrm pro malé děti

Masozeleninový příkrm pro malé děti

Vše společně chvilku povaříme (kvůli žloutku), rozmixujeme a ve vhodné teplotě podáváme.... více o Masozeleninový příkrm pro malé děti

Ovocný vaječný krém pro děti

Ovocný vaječný krém pro děti

Vařený žloutek rozstrouháme, smícháme s jogurtem, dření a rozmělněnými piškoty.... více o Ovocný vaječný krém pro děti

Karamelkové placičky

Karamelkové placičky

Sušené ovoce namočíme do vody nebo čaje, pak scedíme a spolu s karamelami nakrájíme na drobné kousky. Máslo vyšleháme s cukrem, vmícháme žloutky,... více o Karamelkové placičky

Žravé řezy

Žravé řezy

Těsto: žloutky, cukr, vodu ušlehat, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Pečeme ve formě s vyšším okrajem,... více o Žravé řezy

Bábovka Nutelka

Bábovka Nutelka

Máslo utřeme s cukrem citronovou kůrou a žloutky do pěny. Přidáme nutelu a třeme dál, potom vmícháme mouku s práškem do pečiva, mléko a nakonec... více o Bábovka Nutelka

Mery rohlíčky

Mery rohlíčky

Bílky a cukr vyšleháme nad párou do zhoustnutí. Přidáme mleté ořechy a mírně vychladlou směs naplníme do sáčku z ozdobíme nástavcem. Plech vysteleme... více o Mery rohlíčky

Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Ze všech přísad vytvoříme na vále těsto a rozdělíme ho na 2 stejné kusy, vyválíme a upečeme na plechu v troubě do růžova. Ještě teplé sundat z plechu.... více o Žloutkové řezy

Tvarohový koláč s ořechy

Tvarohový koláč s ořechy

Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a polovinu ořechů. Těsto... více o Tvarohový koláč s ořechy

Farvelová nádivka do drůbeže - židovská kuchyně

Farvelová nádivka do drůbeže -…

Na trošce tuku opražíme nakrájenou cibuli, odstavíme z ohně. Přidáme na drobno nakrájená játra, uvařené farvely, žloutky, osolíme, opepříme. Nakonec... více o Farvelová nádivka do drůbeže - židovská kuchyně

Citronové kostky

Citronové kostky

Z uvedených ingrediencí zpracujeme drobenku, vymačkáme ji do formy 22x20 cm vyložené pečícím papírem a vyrovnáme povrch. Několikrát propíchneme... více o Citronové kostky

Důlkové koláčky M.D. Rettigové

Důlkové koláčky M.D. Rettigové

Do mísy dáme přepuštěné a čerstvé máslo a našleháme. Přepuštěné máslo: kostku másla nakrájíme do rendlíku a na mírném plameni rozpustíme, necháme... více o Důlkové koláčky M.D. Rettigové

Nerozvařitelné špekové knedlíky

Nerozvařitelné špekové knedlíky

Slaninu a uzené pokrájíme na kostičky a dáme škvařit. Mléko rozmícháme se žloutky a lžičkou soli. Housky pokrájíme na kostičky a zalijeme mlékem s... více o Nerozvařitelné špekové knedlíky

Tvarohový koláč s rumovými rozinkami

Tvarohový koláč s rumovými rozinkami

Z mouky, másla, moučkového cukru, vejce a soli rychle vypracujeme těsto. Zabalené do fólie chladíme 1 hodinu. Vyložíme jím zavírací formu o průměru 24... více o Tvarohový koláč s rumovými rozinkami

Makarony s horčičnou omáčkou

Makarony s horčičnou omáčkou

Smetanu, sůl, pepř zahřejeme v hrnci na mírném ohni, přidáme žloutek a hořčici a metličkou vyšleháme. Přisypeme sýr a za stálého míchání vaříme 5 min.... více o Makarony s horčičnou omáčkou

60 minut
Francouzská cibulová polévka s Velšským toustem

Francouzská cibulová polévka s…

Smícháme všechny přísady pro toust a namažeme na chléb. Cibuli usmažíme na olivovém oleji, až zesklovatí. Přidáme mouku a vaříme cca 2 minuty. Přidáme... více o Francouzská cibulová polévka s Velšským toustem

50 minut
Który

Który

Rozdusíme pokrájená jablka s cukrem a skořicí. Množství dávám od oka, jablka musí na těstě udělat vrstvu. Připravíme I. těsto, dáme ho na vymazaný a... více o Który

Plněné papriky brynzou

Plněné papriky brynzou

Z oloupaných (klasicky) paprik odstraníme vnitřek se semínky a naplníme náplní. Obalíme v mouce a smažíme na oleji. Náplň: smícháme brynzu, žloutek,... více o Plněné papriky brynzou

90 minut
Šlehačkový dort s vínem

Šlehačkový dort s vínem

Smísíme přísady na těsto a dáme na 30 minut do chladu. Potom z něho vyřízneme dva kruhové pláty s průměrem 26 cm a upečeme. Jeden z nich ještě teplý... více o Šlehačkový dort s vínem

90 minut
Sýrovo-šunkový dort

Sýrovo-šunkový dort

Smícháme mouku, teplé mléko, rozdrobené droždí a 15 minut necháme stát. Potom smícháme rozpuštěný margarín, sůl a vejce, přidáme k mouce a spolu... více o Sýrovo-šunkový dort

Bábovka kynutá - rozinková

Bábovka kynutá - rozinková

Do mísy nasypeme mouku, sůl, práškový cukr a nastrouhanou kůru. Z vlažného mléka odebereme tři lžíce a spolu s kvasnicemi a lžící cukru připravíme... více o Bábovka kynutá - rozinková

Sýrové řezy

Sýrové řezy

Sýr nastrouháme na jemném struhadle a smícháme se strouhankou, vejci, mlékem, žloutkem a kořením. Vypracujeme těsto, které rozválíme na plát asi 1 cm... více o Sýrové řezy

30 minut
Honzovy kakaové pusinky se žloutkovým očkem

Honzovy kakaové pusinky se žloutkovým…

Bílky s cukrem vyšleháme nad parou jako na pusinky. Potom odstavíme a opatrně vmícháme kakao dle libosti (dle sebe - čím více, tím lépe). Hmota může o... více o Honzovy kakaové pusinky se žloutkovým očkem

Zapékané omelety

Zapékané omelety

Rozmícháme vejce, mouku, sůl a necháme 10 min odstát. Vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka, šťávu a postupně upečeme na oleji z obou stran 4 omelety.... více o Zapékané omelety

Dobrá vánočka

Dobrá vánočka

Do mouky, kam dáme špetku soli, uděláme důlek, nadrobíme kvasnice, zasypeme je cukrem a zalejeme vlažným mlékem (asi 200 ml), dle potřeby přidáme, ale... více o Dobrá vánočka

Kakaový likér II.

Kakaový likér II.

Žloutky, cukr, kondenzované mléko a kakao mícháme šlehačem 5 minut. Postupně přidáváme rum a šleháme ještě 15 minut.... více o Kakaový likér II.

Vaječný koňak s ořechy

Vaječný koňak s ořechy

Smícháme mléko, Salka, rozmíchané žloutky a cukry. Za stálého míchání přivedeme do varu - až do zhoustnutí. Sundáme z plotny a za stálého míchaní... více o Vaječný koňak s ořechy

Vaječný koňak - jednoduchý od babičky

Vaječný koňak - jednoduchý od babičky

Žloutky (dobře zbavené bílku i s "uzlíkem") rozšleháme s mléky, přilejeme rum a naplníme do flašek. Je dobré nechat ho 48 hodin uležet.... více o Vaječný koňak - jednoduchý od babičky

Vláčné koláče

Vláčné koláče

Připravíme kvásek z celého množství vlažného mléka, cukru a kvasnic. Mezitím smícháme a prohněteme oba druhy mouky, olej, majolku, žloutky a sůl, pak... více o Vláčné koláče

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek a vykynutý zpracujeme s moukou, solí, žloutky a kysanou smetanou a necháme vykynout 30 minut. Potom ho na desce... více o Škvarkové pagáčiky s tvarohem

Filé v kokosovém kabátku

Filé v kokosovém kabátku

Filé osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 5 minut odležet. Na suché pánvi opražíme do růžova kokos, necháme vychladnout, přimícháme... více o Filé v kokosovém kabátku

Plněné šnečí ulity

Plněné šnečí ulity

Tělíčka dáme do masového vývaru a ještě 0,5-1 hod. vaříme pro chuť. Vyndáme vychladíme a nasekáme na jemno. Namočené žemle v mléce vymačkáme a... více o Plněné šnečí ulity

Wiener schwabenschnecken - recept z r. 1914

Wiener schwabenschnecken - recept z r…

Hlemýždí tělíčka dáme do osolené vody, přidáme všechny přísady jemně pokrájené a vaříme ještě asi 1 hod. (může být i méně). Po varu je vyjmeme a... více o Wiener schwabenschnecken - recept z r. 1914

Vaječňák

Vaječňák

Žloutky dám do mixeru, přidám vanilkový cukr + trochu kondenzovaného mléka (asi 3-4 lžíce), mixuji, přilévám opatrně "čůrkem" část svařeného cukru s... více o Vaječňák

Čokoládové řezy II.

Čokoládové řezy II.

Vypracované těsto vyválíme a přeneseme na vymyštěný plech. Zpola upečeme, natřeme rybízovou zavařeninou a naneseme teplou náplň. Pečeme zvolna při... více o Čokoládové řezy II.

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • ...
  • 41
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

57
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
56
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
50
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
49
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
41
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Nedávno navštívené recepty:

Jahodový patrový dort Kuřecí křídla Srnčí na zelenině
Brambory na paprice jako příloha Cuketová buchta III. Pečená makrela se slaninou a cibulí
Tvarohová buchta (mokrá) Zapečená hlíva s nivou Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle
Ananasové řezy "Piña Colada" Květákové řízky Plněné batáty

Další doporučené ingredience:

Želé bonbony Želé dortové Želírovací cukr Želírovací prostředek Žemle
Žervé Žitná hladká mouka Žitná chlebová mouka Žitná mouka Žitný chléb RACIO
Živná sůl žloutky Žloutky na tvrdo Žluté papričky Žlutý hrách
Žlutý meloun Žlutý sýr Žmolenka Žraločí steak Žvýkačky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Žloutek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact