• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Žloutek

Žloutek

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Jednoduchý vynikající dort

Jednoduchý vynikající dort

Žloutky smícháme s cukrem, přidáme mouku 4 lžíce vody, prášek do pečiva a ušleháme. Nakonec přidáme sníh s bílků (po částech) a opatrně vmícháváme.... více o Jednoduchý vynikající dort

Koláč s celými jablky a ořechovou želatinou

Koláč s celými jablky a ořechovou…

Zpracujeme ze surovin těsto, které dáme odležet na 30 min. do ledničky. Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jádřinec a vložíme na 5 minut do vroucí... více o Koláč s celými jablky a ořechovou želatinou

Buchta s pomazánkovým máslem

Buchta s pomazánkovým máslem

Upečeme piškot - ušleháme žloutky s cukrem, pomalu zašleháme vodu a olej. Pak zamícháme mouku s práškem a nakonec sníh. Pečeme asi při 180 °C na... více o Buchta s pomazánkovým máslem

Jablkové knedlíčky II.

Jablkové knedlíčky II.

Mouku, tvaroh, vejce, máslo, žloutek a špetku soli smísíme na těsto. Z těsta odebíráme kousky, do kterých zabalíme osminky jablek (velikost jako... více o Jablkové knedlíčky II.

Zapékané bramborové kuličky

Zapékané bramborové kuličky

Ve slupce uvařené brambory oloupeme, prolisujeme, smícháme s olejem, moukou, vejcem, žloutkem, solí a pepřem. Z těsta formujeme kuličky velikosti... více o Zapékané bramborové kuličky

Tatarský biftek speciál

Tatarský biftek speciál

Maso naškrábeme (případně můžeme 2x umlít hovězí zadní), vytvoříme kopeček s důlkem, do kterého dáme žloutek, na okraj talíře uděláme malé hromádky... více o Tatarský biftek speciál

Hrnkové knedlíky II.

Hrnkové knedlíky II.

Z přísad připravíme řidší těsto. Hrnky vymažeme máslem, naplníme těstem a vložíme do hrnce s vařící vodou. Nejlepší jsou čerstvé, po ohřátí již nejsou... více o Hrnkové knedlíky II.

Pohankové rohlíky od Šmajstrlů

Pohankové rohlíky od Šmajstrlů

Z droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouky, kvásek, rozpuštěné, zchlazené máslo, cukr a podle potřeby mléko. Zpracujeme těsto, necháme vykynout... více o Pohankové rohlíky od Šmajstrlů

Královský dort

Královský dort

Zaděláme těsto a necháme cca 20 minut ztuhnout v lednici. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. 1/2 těsta nastrouháme na velkém struhadle,... více o Královský dort

Brynzové pečivo

Brynzové pečivo

Všechny suroviny, kromě sýra a žloutku, zpracujeme den předem. Těsto vyvlíáme a přeložíme do tvaru obálky. Opakujeme 3x. Posypeme sýrem, pokrájíme na... více o Brynzové pečivo

Bílkové řezy se žloutkovo-kávovým krémem

Bílkové řezy se žloutkovo-kávovým…

Těsto: z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a znovu šleháme. Do tuhého sněhu přidáme mleté opražené ořechy, prosátou strouhanku, maizenu. Plech... více o Bílkové řezy se žloutkovo-kávovým krémem

Den - noc buchta

Den - noc buchta

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vlažné mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh ze šesti bílků. Na vymazaný a hrubou moukou... více o Den - noc buchta

Makový zákusek s nemletým mákem

Makový zákusek s nemletým mákem

**Těsto:** cukr a žloutky vymícháme do pěny. Při míchání postupně přidáváme teplou vodu. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mák a sníh ze sedmi bílků.... více o Makový zákusek s nemletým mákem

Kokosovo-ořechové řezy

Kokosovo-ořechové řezy

Těsto 1: vejce vyšleháme s práškovým cukrem, přidáme ořechy, hrubou mouku, prášek do pečiva a kakao. Upečeme. Těsto 2: bílky vyšleháme s krystalovým... více o Kokosovo-ořechové řezy

Kokosový zákusek na oplatce

Kokosový zákusek na oplatce

**Těsto:** bílky vyšleháme s práškovým cukrem. Do strouhaného kokosu přimícháme hrubou mouku a lehce zamícháme s bílkovým sněhem. Plech vyložíme... více o Kokosový zákusek na oplatce

Opilý františkán

Opilý františkán

Těsto: utřeme moučkový cukr, žloutky, máslo, přidáme polohrubou mouku, půl prášku do pečiva kakao a sníh z bílků. Pečeme v předehřáté toubě. Na... více o Opilý františkán

30 minut
Holandská omáčka v mikrovlnce

Holandská omáčka v mikrovlnce

Narada používám vodní lázeň nezbytnou pto tuto omáčku a tak ji dělám s úspěchem v mikrovlnce (800 W). V misce vhodné pro mikrovlnku nechám rozpustit... více o Holandská omáčka v mikrovlnce

60 minut
Laskonkové řezy

Laskonkové řezy

Z mouky, Hery a cukru rozpuštěném ve vodě vytvoříme těsto. Vyválíme dvě placky, které na pekáči propícháme vidličkou. Jednu upečeme v hlubším pekáči... více o Laskonkové řezy

60 minut
Domažlický koláč

Domažlický koláč

Vzešlým kváskem zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout. Mezitím si připravíme náplně a z pečícího papíru vystřihneme 5 kol o průměru 25 cm ... více o Domažlický koláč

Výborné sváteční košíčky

Výborné sváteční košíčky

Všechny ingredience zpracujeme v těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladničce. Druhý den pak vrstvou těsta plníme dobře vymaštěná a... více o Výborné sváteční košíčky

Mňamka

Mňamka

Z hrubé mouky, Hery, práškového cukru, nastrouhaných vařených žloutků, citronové kůry a rumu vypracujeme těsto. Jednu čtvrtinu těsta dáme na 10-15... více o Mňamka

Baštovní koláč

Baštovní koláč

Vše zpracovat v těsto, na které dáme směs bílků a tvarohů, poklademe ovocem a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.... více o Baštovní koláč

40 minut
Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. Ve zbytku mléka rozpustíme sůl.... více o Cukrářská vánočka (mazanec)

20 minut
Jablečné rohlíčky

Jablečné rohlíčky

Rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a zalijeme mlékem, necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku s cukrem moučka, špetkou soli, žloutkem,... více o Jablečné rohlíčky

20 minut
Koláč z brambor

Koláč z brambor

Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Poté je nastrouháme na jemném struhadle a uděláme důlek, do kterého dáme ostatní ingredience. Hotové těsto... více o Koláč z brambor

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh. Do vymazaného a vysypaného plechu dáme těsto a pečeme asi 30... více o Rybízová buchta s čokoládou

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě med nebo máslo, aby se těsto... více o Anglické zázvorové sušenky

Věnečky se žloutkovým krémem

Věnečky se žloutkovým krémem

Těsto: do hrnce nalejeme vodu, přivedeme ji k varu, osolíme, přidáme máslo a necháme rozpustit. Následně přisypeme všechnu mouku, mícháme na mírném... více o Věnečky se žloutkovým krémem

Olejové koláčky naší babičky

Olejové koláčky naší babičky

Mléko zahřejeme, přidáme cukr, olej, sůl, kvasnice, žloutky a mouku. Vše mícháme tak dlouho, dokud těsto nezhoustne a nedělá vzduchové bubliny. Dáme... více o Olejové koláčky naší babičky

75 minut
Třená bábovka II.

Třená bábovka II.

Ušleháme cukr, vanilínový cukr, žloutky a tuk. Přidáme citronovou kůru, 1/8 l mléka (vlažného), polohrubou mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh.... více o Třená bábovka II.

Kávový koláč

Kávový koláč

Vyšleháme žloutky, cukr a máslo. Přidáme smetanu, kávu, mouku, prášek, sodu a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Do... více o Kávový koláč

Koláčky z majonézy

Koláčky z majonézy

Do vlahého ocukrovaného mléka nadrobíme kvasnice a necháme vykynout. Prosijeme mouku, osolíme, osladíme, přidáme žloutky, majolku, olej a přidáme... více o Koláčky z majonézy

20 minut
Tvarohové řezy IV.

Tvarohové řezy IV.

Uděláme si těsto a rovnoměrně ho rozložíme na plech (je tužší, tak je dobré použít pergamenový papír a ruce si namáčet do studené vody, aby se těsto... více o Tvarohové řezy IV.

20 minut
Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Vše smícháme a upečeme ve formě vymazané a vysypané polohrubou moukou. Krém: mléko, kakao, hladkou mouku = přivedeme k varu (metličkou - hned zhoustne... více o Falešný pařížský dort

60 minut
Koblihy z majolky

Koblihy z majolky

Z mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek. Ostatní suroviny dáme do mísy a přidáme kvásek. Hodně vypracujeme a dáme kynout. Potom vytvarujeme malé... více o Koblihy z majolky

Skořicová srdíčka medová

Skořicová srdíčka medová

Mouku smícháme s ořechy, skořicí, cukrem, přidáme tuk a med a vypracujeme těsto. Těsto necháme uležet v lednici 2-3 hodiny. Pak vyválíme na vále (na 3... více o Skořicová srdíčka medová

Babiččin dort Pohádka

Babiččin dort Pohádka

Těsto: utřeme žloutky s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao, a sníh z bílků. Nalejeme do MALÉ dortové otevírací formy a pečeme asi na 180 °C. Krém:... více o Babiččin dort Pohádka

Košíčky

Košíčky

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, citronovou kůru a na vločky nakrájené změklé máslo. Zpracujeme tuhé těsto, které dáme vychladit do... více o Košíčky

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Kvasnice rozdrobíme do mouky, přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Ihned vyválíme a vykrajujeme kolečka. Ta plníme nastrouhanými... více o Nafouklá jablíčková dobrota

Karamelové řezy - naprosto k utlučení

Karamelové řezy - naprosto k utlučení

Do menšího kastrůlku dáme 200 g pískového cukru, 1 lžíci vody a svaříme na karamel (do hněda). Do většího kastrůlku dáme 100 g pískového cukru, 4... více o Karamelové řezy - naprosto k utlučení

Blboně

Blboně

Vymícháme těsto a necháme vykynout. Potom ještě jednou přemícháme a znovu necháme vykynout. Potom vykrajujeme kousky a balíme do nich kusy uzeniny... více o Blboně

Super ořechové řezy

Super ořechové řezy

Máslo a cukr třeme do pěny, pak přidáme ořechy mouku a sníh z 5 bílků. Dáme na vymazaný plech a pečeme. Poleva: jak je upečený ořechový plát, tak... více o Super ořechové řezy

Mňam řezy

Mňam řezy

Utřeme žlouky s cukrem a máslem do pěny, přidáváme střídavě mléko a prosátou mouku s kypřícím práškem. Lehce vmícháme sníh z bílků a kokos. Vlijeme na... více o Mňam řezy

Tvarohová buchta II.

Tvarohová buchta II.

Z mouky, Hery, cukru a kakaa zpracujem husté těsto. Rozdělíme na dva stejné díly a dáme ztuhnout do lednice (já dávám na chvíli do mrazáku, ať nemusím... více o Tvarohová buchta II.

Ořechové řezy s pudinkovým krémem

Ořechové řezy s pudinkovým krémem

Máslo s cukrem vyšlehat do pěny a postupně vychladlý pudink zašlehat. Na studený piškot rozetřeme krém, posypeme ořechy nakrájenými na plátky a... více o Ořechové řezy s pudinkovým krémem

Stromeček - vánočka

Stromeček - vánočka

Stromeček: těsto rozdělíme na 16 stejných dílků a z každého uděláme bochánek, který naplníme směsí z rozinek namočených v rumu, sekaných mandlí příp.... více o Stromeček - vánočka

Panettone - italská vánoční bábovka

Panettone - italská vánoční bábovka

Z části vlažného mléka a kvasnic si připravíme kvásek, v druné části teplého mléka si rozpustíme med. Do mouky zamícháme rozinky, kandované ovoce,... více o Panettone - italská vánoční bábovka

Panadelky

Panadelky

Všechno promíchat v takovou lepivou hustou směs a tvořit z ní na plech s fólií kuličky velikosti vlašského ořechu. Dát do ledničky nebo na na balkon... více o Panadelky

Vánoční čtverečky

Vánoční čtverečky

Utřít cukr a žloutky, přidat zbytek ingrediencí na těsto, vyválet, namačkat na suchý nevymazaný plech se zvýšeným okrajem. Potřít marmeládou (rybíz,... více o Vánoční čtverečky

75 minut
Máslový koláč

Máslový koláč

Máslo s citronovou kůrou, šťávou a oběma cukry vyšleháme do pěny, poté zašleháme žloutky a krupičku. Naposled lehce vmícháme sníh z bílků a vlijeme do... více o Máslový koláč

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • ...
  • 41
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

Poslední sledované recepty

270
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
48
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
46
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
39
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Nedávno navštívené recepty:

Krůtí ragú s brokolicí Blesková česneková polévka Brokolice na španělský způsob
Kefírový zákusek Lepší než dobré jídlo? Pečené plněné papriky
Bábovka s broskvemi Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera Slaný krokodýl z majonézového těsta
Fazolová polévka se zakysanou smetanou Caprese z červené řepy Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Další doporučené ingredience:

Želé bonbony Želé dortové Želírovací cukr Želírovací prostředek Žemle
Žervé Žitná hladká mouka Žitná chlebová mouka Žitná mouka Žitný chléb RACIO
Živná sůl žloutky Žloutky na tvrdo Žluté papričky Žlutý hrách
Žlutý meloun Žlutý sýr Žmolenka Žraločí steak Žvýkačky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Žloutek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact