Vejce, bílky a cukr šleháme do pěny, přidáme strouhanku, ořechy a prášek do pečiva. Nalejeme a urovnáme na vymazaný a vysypaný nebo vyložený pečícím...
více o Kávovo-ořechový mls
Tuk, žloutky, mléko, jogurt, moučkový a vanilkový cukr ušleháme. Do vzniklého těsta vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a zlehka promícháme....
více o Lehký jogurtový koláč s ovocem
Vejce a žloutek dáme do zavařovací sklenice, přidáme hořčici a ocet. Zašleháme ponorným mixérem. Po kapkách přidáváme tolik oleje, aby majonéza...
více o Domácí tatarská omáčka
Třeme (mixujeme ručním šlehačem). Přidáme mouku a prášek do pečiva. Vmícháme sníh. Těsto rozdělíme na 2 poloviny, do jedné přidáme kakao.
Pak zvlášť...
více o Metr (šachovnice)
Vše dohladka umícháme, necháme vychladit a vykrajujeme kolečka (polovinu s menším kolečkem uprostřed) a pečeme tak na 160 °C. Slepujeme marmeládou....
více o Linecká slepovaná kolečka
Mouku, tuk, brynzu, vejce, prášek do pečiva a sůl zpracujeme v hladké těsto, které uložíme alespoň na půl hodiny do ledničky.
Vyválíme na tlouštku asi...
více o Brynzová kolečka
Mouku, sýr a tuk zpracujeme na těsto, které vyválíme na tlouštku asi 5 mm. Plát potřeme rozšlehaným žloutkem, nakrájíme na tyčinky, posypeme kmínem,...
více o Tyčinky z nivy
Z okurek odkrojíme jeden konec a lžičkou vydlabeme vnitřek. Potom je oloupeme. V osolené vodě krátce povaříme kapustové listy a nakladačky. Nakladačky...
více o Plněné okurky II.
Nejprve vymažeme rozehřátým máslem formu na bábovku a vysypeme ji jemně namletou strouhankou nebo hrubou moukou. Předehřejeme troubu. Z bílků ušleháme...
více o Olejová bábovka IV
Mouka, kypřící prášek, amonium prosejeme, vysypeme do misky, přidáme prošlehanou směs vody, sušeného mléka, soli a žloutků. Nakonec přidáme margarín,...
více o Slané pečivo ze slaného těsta
Čokoládu nastrouháme a nasypeme do kastrůlku, přilijeme vodu, přidáme cukr a vše na mírném ohni rozvaříme. Rozvařenou čokoládu odstavíme a necháme...
více o Horké víno s čokoládou
Listové těsto vyválíme na 4 mm silný plát a rádlem z něj vykrájíme kolečka o průměru asi 8 cm. Okraje každého kolečka zvedneme abychom získali prostor...
více o Koláčky s tvarohem a ovocem
Žloutky, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny, přidáme olej, šťávu, mouku s práškem do pečiva a naposled vmícháme sníh.
Vlijeme na vymazaný a moukou...
více o Ovocné řezy III.
Formu na chlebíček o objemu 1,5 l vyložíme dvěma dlouhými proužky alobalu tak, aby přečnívaly, v rendlíku zahřejeme 185 ml smetany, v misce smícháme...
více o Čokoládové semifreddo
Na odpalované těsto dáme do hrnce 125 ml vody, 30 g másla a špetku soli a krátce povaříme, pak přidáme najednou 75 g mouky a mícháme tak dlouho, dokud...
více o Lahodné profiteroles
V kastrolu rozpustíme Heru, přidáme med a cukr. Směs necháme trochu vychladnout, vmícháme žloutek, rum, kypřící prášek, hladkou mouku, mandle posekané...
více o Mandlové trojúhelníčky s čokoládou
Mladé kopřivové listy omyjeme vlažnou vodou, necháme okapat, poté jemně posekáme a dusíme asi 3 minuty ve 150 ml zeleninového vývaru. Mezitím oloupeme...
více o Kopřivová polévka s jogurtovým kapáním
Z mouky, kakaa, moučkového cukru, másla a vejce vypracujeme těsto, které uložíme do chladničky. Troubu předehřejeme na 190 °C, ze 2/3 těsta vyválíme...
více o Kakaový koláč s meruňkami
Odvážíme mouku, zaděláme kvásek z mléka, mouky, dvou lžiček cukru a dvou kvasnic. Do zbylé mouky přidáme tři žloutky, špetku soli, muškátový oříšek a...
více o Moravské koláče
Z mouky, žloutků, Hery, moučkového cukru, kysané smetany a prášku do pečiva vytvoříme rukama na vále těsto, které rozválíme na plech, vyložený pečícím...
více o Řezy s povidly a ořechy
Smícháme mouku, cukr, tuk, žloutek a prášek do pečiva. Těsto rozdělíme na poloviny a dáme zchladit, možno i do mrazničky.
Náplň připravíme smícháním...
více o Moučník s ovocem
Mouku smícháme se solí a v míse zalijeme vařícím mlékem, ve kterém jsme rozpustili tuk a vše za horka smícháme a důkladně propracujeme vařečkou. Do...
více o Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
Z másla, cukru, mouky, citronovvé kůry, prášku do pečiva a žloutků zpracujeme tužší těsto. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané malé koláčové...
více o Liduščiny řezy
V míse smícháme 110 g mouky, 2 vanilkové cukry, 150 g cukru a 2 žloutky. Ze 2 bílků ušleháme sníh se špetkou soli a opatrně ho vmícháme do směsi. Vše...
více o All exclusive s jahodami
Pivo uvedeme do varu, žloutek rozkvedláme se smetanou a rozpuštěným máslem, vše přidáme k pivu a povaříme. Polévku mícháme a vaříme, až zhoustne....
více o Pivní polévka II.
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou, prošleháme, přidáme mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle, masox a dále vaříme asi 15 minut...
více o Mrkvová polévka III.
Nejdříve připravíme krém: smícháme žloutky s vanilkovým cukrem. Mixujeme, až vznikne jemná pěna. Po lžičkách přidáme Mascarpone a pořádně zamícháme,...
více o Manner Tiramisu
Na piškot vyšleháme bílky, poté přidáme cukr, chvilku šleháme a poté přidáme žloutky. Nakonec lehce zašleháme mouku s kakaem a práškem do pečiva....
více o Šlehačková roláda III.
Roláda: bílky a cukr - ušleháme sníh. Přidáme teplou vodu, žloutky a polohrubou mouku. Pečeme v předehřáté troubě, asi 10 minut nebo i míň, je to...
více o Roláda s mandarinkami
Piškoty (pokud nepoužijeme hotové): utřeme žloutky s cukrem, přidáme tuhý sníh z bílků a mouku. Kournoutkem děláme piškoty na plech, který vyložíme...
více o Dort Malakov Marie Janků-Sandtnerové
Smícháme droždí, trochu vlažného mléka, mouky a připravíme si kvásek. Než nám kvásek vykyne, tak do mísy nasypeme mouku, sůl, citronovou kůru, žloutky...
více o Buchty hloupého Honzy
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do vyhřáté trouby mírně předpéct...
více o Jahodový koláč II.
Plech s vysokým okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vyválíme a přeneseme na plech. Okraje rukou upravíme tak, aby byly 2 cm vysoké.
Náplň:...
více o Tvarohový krémovník
Rozinky předem namočíme do rumu nebo do vody. Nejprve uděláme kvásek. V 200 ml mléka rozmícháme hrubou mouku, droždí, cukr a špetku soli. Zaprášíme...
více o Makový závin III.
Listové těsto rozválíme, rozkrájíme na čtverce 15x15 cm. V míse smícháme cukr s pudinkem, tvarohem a žloutky. Doprostřed čtverečků dame kopeček...
více o Psaníčka s tvarohem a meruňkami
Mléko svařit, rozpustit v něm tuky, dát žloutek a 5 minut mixovat. Nechat vychladit, nejlépe přes noc v lednici a pak se může šlehat....
více o Domácí šlehačka
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Prosetou mouku smícháme se žloutkem, rozehřátým tukem a špetkou soli. Vlijeme připravený kvásek a zpracujeme...
více o Vdolky pečené v troubě
Syrový květák nastrouháme, přidáme ostatní suroviny - opatrně vmícháme sníh z bílků.
Těstíčko nabíráme naběračkou a smažíme na oleji placičky.
Příloha...
více o Květákové placičky II.
Z droždí, trochy mléka, mouky a cukru připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Z kvásku i ostatních přísad vytvoříme vláčné těsto. Mletý mák smícháme s...
více o Bábovka s mákem
Smícháme mouku, máslo smetanu a 50 g cukru a dáme na 30 minut do ledničky chladit.
Potom těsto vyválíme a vykrajujeme kytičky které rovnáme na...
více o Smetanové kytičky II.
Do mouky rozdrobíme máslo a droždí, promícháme s cukrem, solí a citrónovou kůrou a pomocí smetany a žloutků vypracujeme těsto, které vyválíme na plát...
více o Zmrzlé koláčky
Rebarboru pokrájíme na špalíčky a udusíme s malým množství vody a vanilkovým cukrem do měkka. Necháme trochu vystydnout. Máslo s cukrem utřeme,...
více o Jemný reveňový koláč
Rýži uvaříme dle návodu, vodu slijeme. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme uvařenou rýži a pomalu rozvařujeme na kaši. Postupně přidáváme med a žloutek....
více o Rýžový nákyp s tvarohem
Ze všech surovin na těsto uděláme drobenku. Polovinu nasypeme do vymazané, nebo papírem vyložené dortové formy a přitlačíme. Pak uvaříme klasický...
více o Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
Těsto vypracujeme, vyválíme 1/2 cm silné, nakrájíme na obdélníky asi 15x20 cm (sudý počet). Na polovinu plátů natřeme náplň, přikryjeme druhým plátem...
více o Sladké ruské pirohy
Těsto vypracujeme, rozdělíme na 5 dílů a všechny vytahujeme na stejně velké tenké obdélníky (jako na závin).
Necháme přikryté na teple 10 minut...
více o Plečinta
Z přísad na těsto vypracujeme těsto, z 1/2 těsta vyválíme obdélník velikosti plechu a položíme ho na vymazaný plech. Na těsto rozložíme rýžovou nebo...
více o Kulebjaka - ruský piroh
Z přísad na těsto vypracujeme těsto, vyválíme, vykrájíme kruhy s průměrem asi 5-6 cm. Na každý dáme náplň a okraje zdvihneme nahoru a částečně slepíme...
více o Rasstegaje - malé ruské pirožky