• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Žloutek

Žloutek

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Makové sušenky

Makové sušenky

Vypracujeme vláčné těsto, necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Na pomoučněném vále vyválíme tenkou placku a vykrajujeme různé tvary. Pečeme na... více o Makové sušenky

Tvarohový citronový dezert

Tvarohový citronový dezert

Ze všech ingrediencí vypracujeme tuhé těsto, zabalíme jej do fólie a uložíme do ledničky. Do tvarohu postupně vmícháme smetanu, cukr, žloutky, škrob,... více o Tvarohový citronový dezert

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Ve vodní lázni svaříme smetanu, žloutky, kakao, mouku, cukr za stálého míchání. Po vychladnutí přimícháme do utřeného másla s cukrem a vymixujeme do... více o Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Stříkané cukroví

Stříkané cukroví

Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme žloutek a mouku. Z těsta dáme kousek stranou. Zbylé těsto obarvíme prosátým kakaem a těsty naplníme dva... více o Stříkané cukroví

Hvězdičky z bílého vína

Hvězdičky z bílého vína

Smícháme hladkou mouku, žloutek, bílé víno a tuk na těsto. To necháme 30 minut odpočinout. Pak je rozválíme na pomoučeném válu a vykrajujeme hvězdičky... více o Hvězdičky z bílého vína

Vídeňské věnečky II

Vídeňské věnečky II

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Vymícháme změklé máslo s cukrem a kávou, přidáme žloutky, mouku s práškem do pečiva a vlažnou čokoládu. Vařečkou... více o Vídeňské věnečky II

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v chladu. Pak z něj tvarujeme rohlíčky, které pečeme v předehřáté troubě na 160... více o Makové rohlíčky (Rakousko)

Staročeské zázvorky

Staročeské zázvorky

Utřete vejce s cukrem, ostatní ingredience promíchejte a přidejte je do směsi. Vyválejte těsto, ze kterého vykrájíte typické tvary pro zázvorky,... více o Staročeské zázvorky

Škvarkový závin

Škvarkový závin

Z ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na 1 cm silný plát. Pomažeme ho hustší, pikantní marmeládou, stočíme do závinu, potřeme vejcem a... více o Škvarkový závin

Kakaová srdíčka

Kakaová srdíčka

Zpracujeme těsto z mouky, hery, moučkového a vanilkového cukru, žloutků a přidáme citronovou kůru, muškátový oříšek, kakao a olej. Vyválíme asi na 3... více o Kakaová srdíčka

Zimní hruškové tiramisu

Zimní hruškové tiramisu

Do pánve vsypeme 2 lžíce cukru, necháme zkaramelizovat, zalijeme ho horkou kávou a krátce povaříme. Do zchladlé směsi vmícháme likér. Perníčky... více o Zimní hruškové tiramisu

Makové koblížky

Makové koblížky

Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme mouku, špetku soli, rum a kvásek z droždí (v mléce s vanilkovým cukrem necháme vzejít rozdrobené droždí).... více o Makové koblížky

Strouhaný koláč s višněmi

Strouhaný koláč s višněmi

Ze všech surovin vypracujeme těsto, dvě třetiny rozválíme a namačkáme na vymazaný plech, rozetřeme tvarohovou náplň a poklademe višněmi. Navrch... více o Strouhaný koláč s višněmi

Turecká polévka z červené čočky

Turecká polévka z červené čočky

Cibuli nakrájíme a osmahneme na 1 lžíci másla. Jakmile je cibule téměř měkká přidáme mouku a dobře promícháme. Propláchneme čočku, nakrájenou mrkev a... více o Turecká polévka z červené čočky

Jahodovo-tvarohový okrouhlý koláč

Jahodovo-tvarohový okrouhlý koláč

Mouku se špetkou solí prosijeme a přidáme na kousky nakrájenou Heru, žloutek, smetanu, cukr a zpracujeme hladké vláčné těsto. Necháme odležet v chladu... více o Jahodovo-tvarohový okrouhlý koláč

Makový koláč do malé formy (20 cm)

Makový koláč do malé formy (20 cm)

Smícháme obě mouky a cukr s práškem do pečiva. Do směsi vyklepneme žloutek a nakrájíme na kousky sádlo. Zpracujeme těsto a necháme v chladu alespoň 1... více o Makový koláč do malé formy (20 cm)

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablka oloupeme, ze 3 jablek vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky, zbylá nakrájíme na kolečka. V hrníčku smícháme med s rumem a... více o Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Řezy speciál

Řezy speciál

**Těsto:** Ušleháme bílky, přidáme cukr, zašleháme žloutky, pudinky a prášek do pečiva. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C cca 10 minut. Upečené... více o Řezy speciál

Tuňák s citrónovou omáčkou

Tuňák s citrónovou omáčkou

Plátky tuňáka 3 - 4 hodiny před pečením po obou stranách posypeme solí a pepřem. Tuňáka vložíme do varné mísy, zalijeme asi 8 lžícemi olivového oleje... více o Tuňák s citrónovou omáčkou

Švestkový koláč s mákem

Švestkový koláč s mákem

**Příprava těsta:** 1. Droždí rozdrobte do 100 ml vlažného mléka, přidejte malou lžičku cukru, promíchejte, zakryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek do... více o Švestkový koláč s mákem

Vánočka, mazanec

Vánočka, mazanec

1. těsto zaděláme v míse na hustší lívancové těsto a necháme vykynout. Pozor, kyne velmi rychle jako "hrnečku vař". 2.těsto mezitím zpracujeme na... více o Vánočka, mazanec

Hroznový koláč

Hroznový koláč

8 dkg hrubé mouky, 6 dkg másla, 1 žloutek, 1 lžíce mléka, 1 lžíce rumu špetka soli to vše se zpracuje v těsto a nechá pod teplým hrnkem asi 1 hod... více o Hroznový koláč

Olejová bábovka V.

Olejová bábovka V.

Žloutky, cukr, olej našleháme a přidáme mléko. Pak zamícháme mouku a prášek do pečiva a nakonec sníh ze 4 bílků. Můžeme dělat i s kakaem, ořechy či... více o Olejová bábovka V.

Broskvový dort z lístkového těsta

Broskvový dort z lístkového těsta

Těsto rozválíme do okrouhlého tvaru a přeneseme do dortové formy. Propícháme vidličkou a rozložíme okapané broskve. Vejce rozšleháme, přidáme džem a... více o Broskvový dort z lístkového těsta

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Těsto: Mouku s pečivovým práškem, Heru, žloutky a 50g cukru smícháme v těsto. Můžeme zředit trochou mléka. Rozetřeme do pekáče na pečící papír a dáme... více o Hraběnčin rebarborový koláč

Rybízový koláč s kokosem

Rybízový koláč s kokosem

Ušleháme cukr a žloutky do pěny, přidáme máslo, mléko, mouku, prášek do pečiva. Těsto rozetřeme na plech (vymazat, vysypat). Na těsto rozetřeme... více o Rybízový koláč s kokosem

Tatarák po francouzsku

Tatarák po francouzsku

Rajčata a bílou cibuli nakrájíme na jemno a smícháme s masem, kapary, žloutkem, cca deseti lžícemi olivového oleje, osolíme a opepříme. Ve Francii... více o Tatarák po francouzsku

20 minut
Buchta Vanilkový obláček

Buchta Vanilkový obláček

Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyválíme placku asi 20 x 40 cm a potřeme ji náplní, na kterou jsme utřeli máslo s cukrem a žloutkem, posypeme... více o Buchta Vanilkový obláček

Broskvovo-tvarohový koláč

Broskvovo-tvarohový koláč

Tvaroh smícháme s cukrem, mlékem a olejem, postupně přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozválíme na plech, poklademe broskvemi, které položíme... více o Broskvovo-tvarohový koláč

Ořechový krémovník

Ořechový krémovník

Těsto: žloutky utřeme s cukrem, za stálého míchání přidáváme po lžících horkou vodu. Přidáme ořechy, mouku, prášek do pečiva a promícháme. Z bílků... více o Ořechový krémovník

Italské kotlety se salámem a sýrem

Italské kotlety se salámem a sýrem

Salám a petrželku jemně nasekáme, sýr nakrájíme na kostičky, kotlety osolíme a opepříme. Polovinu sýra smícháme se salámem, žloutky, kmínem, šalvějí,... více o Italské kotlety se salámem a sýrem

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Těsto připravíme z polohrubé mouky, kvásku (droždí, vlažné mléko, trošku cukru, mléko se může mírně zahřát, aby kvásek vzešel a pak to celé přidáme do... více o Tvarohové koláče

Tatarák z hub

Tatarák z hub

Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby, osmahneme, podlijeme a dusíme doměkka až se voda vypaří. Osolíme, přidáme žloutky a mícháme než se... více o Tatarák z hub

60 minut
Rohlíčky z mikroténového sáčku

Rohlíčky z mikroténového sáčku

Všechny přísady si dáme na vál a uděláme těsto (pozor kvasnice se nechají trochu vzejít). Hotové těsto dáme do mikroténového sáčku. Vzduch z něj... více o Rohlíčky z mikroténového sáčku

30 minut
Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Z mouky, másla, vajec, vody a octa (citronové šťávy) zaděláme těsto, nejdůležitější je osolit ho! Poté si těsto rozdělíme na tři přibližně stejné... více o Snadný štrůdl

Zlato a stříbro

Zlato a stříbro

Jako první smícháme přísady pro zlato a těsto dáme do ledničky. Mezitím zamícháme těsto pro stříbro. Mouku vždy s páškem do pečiva a sníh lehce... více o Zlato a stříbro

Broskvové kostky

Broskvové kostky

V míse smícháme mouku, cukr, olej, kakao, jedlou sodu, vejce a bílý jogurt. Tekutou hmotu nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.... více o Broskvové kostky

Odlehčená hraběnka s tvarohem

Odlehčená hraběnka s tvarohem

Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Asi 1/3 těsta dáme do mrazáku ztuhnout. Zbylým těstem poklademe dno vysokého plechu. (Já ho tam po kouskách... více o Odlehčená hraběnka s tvarohem

Magické karamelové řezy

Magické karamelové řezy

Připravíme těsto I. Bílky vyšleháme s cukrem, přidáme žloutky, postupně mouku s práškem do pečiva a kakao. Těsto rozdělíme na poloviny a upečeme dva... více o Magické karamelové řezy

20 minut
Holandská omáčka

Holandská omáčka

V misce (nerez nebo z varného skla) šlehejte žloutky s citronovou šťávou tak dlouho, až se hmota zdvojnásobí. Potom vezměte tuto misku a dejte ji na... více o Holandská omáčka

Zákuskovy mls

Zákuskovy mls

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a pomalu vmíchame mleté ořechy, strouhanku (ml.piškoty), prášek do pečiva a na konec tuhý sníh z bílků. Dáme na... více o Zákuskovy mls

Vafle II

Vafle II

Suché ingredience smícháme, přidáme žloutky s mlékem, promícháme, přidáme olej a sníh. Opatrně zamícháme a vždy půl hrnku nalijeme do vaflovače.... více o Vafle II

Ovesná buchta

Ovesná buchta

Ovesné vločky namočte do mléka, máslo a žloutky utřeme a přidáme cukr. Z bílků ušleháme sníh, máslovou hmotu vmícháme do vloček. Mouku, prášek do... více o Ovesná buchta

Nejlepší moučník

Nejlepší moučník

Prvně si připravíme náplň č. 2, ingredience rozmixujeme a povaříme. Na noc dáme do lednice a druhý den opět rozmixujeme. Lukanu, mléko, vanilkový cukr... více o Nejlepší moučník

Nekynuté koláčky II.

Nekynuté koláčky II.

Z uvedených surovin se zpracuje těsto. 100% tuk se do něho nastrouhá, aby se lépe zpracovalo. Těsto se nenechá kynout a hned se rozválí na pomoučený... více o Nekynuté koláčky II.

Domácí majonéza II.

Domácí majonéza II.

Do žloutků vmícháme hořčici a sůl, postupně přikapáváme olej, až směs zhoustne. Dále přidáme ocet či citronovou šťávu a cukr. Dobře promícháme.... více o Domácí majonéza II.

Koprová polévka - mňam

Koprová polévka - mňam

Do hrnce vylijeme 3 podmáslí a přidáme stejné množství vody - doporučuji vodou vypláchnout krabičku od podmáslí - je to úspornější a přesně vím, kolik... více o Koprová polévka - mňam

20 minut
Výtečné těsto štrůdl

Výtečné těsto štrůdl

Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené. Potom jej plníme nastrouhanými... více o Výtečné těsto štrůdl

Ašský dort

Ašský dort

Žloutky třeme s cukrem asi 20 minut, přidáme šťávu i kůru z citronu, mouku a konečně zlehka vmícháme tuhý sníh. Těsto zvolna upečeme ve vymaštěné a... více o Ašský dort

Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Recept je z hrníčkové kuchařky, ale upravila jsem ho pro domácí pekárnu. Namočím rozinky. Do pekárny dám vlažné mléko, rozdrobím droždí, přidám 1... více o Hrníčkový mazanec

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • ...
  • 41
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

Poslední sledované recepty

257
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
115
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
44
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
38
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec (77): Vyvedl novou přítelkyni, ale lásku vyznal manželce!

Režisér Jiří Adamec (77): Vyvedl novou přítelkyni, ale lásku vyznal manželce!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Nedávno navštívené recepty:

Slané tyčinky z bramborového těsta Oběd z papiňáku Bábovka vídeňská
Fazolový salát V. Zapečená brokolice s těstovinami Bezové víno
Fenyklová polévka Plněná sekaná pečeně II. Mrkvová bezlepková buchta
Bramborový guláš s hlívou Česnekové řízky v těstíčku Drůbeží výpečky

Další doporučené ingredience:

Želé bonbony Želé dortové Želírovací cukr Želírovací prostředek Žemle
Žervé Žitná hladká mouka Žitná chlebová mouka Žitná mouka Žitný chléb RACIO
Živná sůl žloutky Žloutky na tvrdo Žluté papričky Žlutý hrách
Žlutý meloun Žlutý sýr Žmolenka Žraločí steak Žvýkačky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Žloutek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact