Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme žloutek a mouku. Z těsta dáme kousek stranou. Zbylé těsto obarvíme prosátým kakaem a těsty naplníme dva...
více o Stříkané cukroví
Smícháme hladkou mouku, žloutek, bílé víno a tuk na těsto. To necháme 30 minut odpočinout. Pak je rozválíme na pomoučeném válu a vykrajujeme hvězdičky...
více o Hvězdičky z bílého vína
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Vymícháme změklé máslo s cukrem a kávou, přidáme žloutky, mouku s práškem do pečiva a vlažnou čokoládu.
Vařečkou...
více o Vídeňské věnečky II
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v chladu. Pak z něj tvarujeme rohlíčky, které pečeme v předehřáté troubě na 160...
více o Makové rohlíčky (Rakousko)
Utřete vejce s cukrem, ostatní ingredience promíchejte a přidejte je do směsi. Vyválejte těsto, ze kterého vykrájíte typické tvary pro zázvorky,...
více o Staročeské zázvorky
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na 1 cm silný plát. Pomažeme ho hustší, pikantní marmeládou, stočíme do závinu, potřeme vejcem a...
více o Škvarkový závin
Zpracujeme těsto z mouky, hery, moučkového a vanilkového cukru, žloutků a přidáme citronovou kůru, muškátový oříšek, kakao a olej. Vyválíme asi na 3...
více o Kakaová srdíčka
Do pánve vsypeme 2 lžíce cukru, necháme zkaramelizovat, zalijeme ho horkou kávou a krátce povaříme. Do zchladlé směsi vmícháme likér. Perníčky...
více o Zimní hruškové tiramisu
Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme mouku, špetku soli, rum a kvásek z droždí (v mléce s vanilkovým cukrem necháme vzejít rozdrobené droždí)....
více o Makové koblížky
Ze všech surovin vypracujeme těsto, dvě třetiny rozválíme a namačkáme na vymazaný plech, rozetřeme tvarohovou náplň a poklademe višněmi. Navrch...
více o Strouhaný koláč s višněmi
Cibuli nakrájíme a osmahneme na 1 lžíci másla. Jakmile je cibule téměř měkká přidáme mouku a dobře promícháme. Propláchneme čočku, nakrájenou mrkev a...
více o Turecká polévka z červené čočky
Mouku se špetkou solí prosijeme a přidáme na kousky nakrájenou Heru, žloutek, smetanu, cukr a zpracujeme hladké vláčné těsto. Necháme odležet v chladu...
více o Jahodovo-tvarohový okrouhlý koláč
Smícháme obě mouky a cukr s práškem do pečiva. Do směsi vyklepneme žloutek a nakrájíme na kousky sádlo. Zpracujeme těsto a necháme v chladu alespoň 1...
více o Makový koláč do malé formy (20 cm)
Jablka oloupeme, ze 3 jablek vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky, zbylá nakrájíme na kolečka. V hrníčku smícháme med s rumem a...
více o Jablkový koláč se zakysanou smetanou
**Těsto:** Ušleháme bílky, přidáme cukr, zašleháme žloutky, pudinky a prášek do pečiva. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C cca 10 minut. Upečené...
více o Řezy speciál
Plátky tuňáka 3 - 4 hodiny před pečením po obou stranách posypeme solí a pepřem. Tuňáka vložíme do varné mísy, zalijeme asi 8 lžícemi olivového oleje...
více o Tuňák s citrónovou omáčkou
**Příprava těsta:** 1. Droždí rozdrobte do 100 ml vlažného mléka, přidejte malou lžičku cukru, promíchejte, zakryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek do...
více o Švestkový koláč s mákem
1. těsto zaděláme v míse na hustší lívancové těsto a necháme vykynout. Pozor, kyne velmi rychle jako "hrnečku vař". 2.těsto mezitím zpracujeme na...
více o Vánočka, mazanec
8 dkg hrubé mouky, 6 dkg másla, 1 žloutek, 1 lžíce mléka, 1 lžíce rumu špetka soli to vše se zpracuje v těsto a nechá pod teplým hrnkem asi 1 hod...
více o Hroznový koláč
Žloutky, cukr, olej našleháme a přidáme mléko. Pak zamícháme mouku a prášek do pečiva a nakonec sníh ze 4 bílků. Můžeme dělat i s kakaem, ořechy či...
více o Olejová bábovka V.
Těsto rozválíme do okrouhlého tvaru a přeneseme do dortové formy. Propícháme vidličkou a rozložíme okapané broskve.
Vejce rozšleháme, přidáme džem a...
více o Broskvový dort z lístkového těsta
Těsto: Mouku s pečivovým práškem, Heru, žloutky a 50g cukru smícháme v těsto. Můžeme zředit trochou mléka.
Rozetřeme do pekáče na pečící papír a dáme...
více o Hraběnčin rebarborový koláč
Ušleháme cukr a žloutky do pěny, přidáme máslo, mléko, mouku, prášek do pečiva. Těsto rozetřeme na plech (vymazat, vysypat). Na těsto rozetřeme...
více o Rybízový koláč s kokosem
Rajčata a bílou cibuli nakrájíme na jemno a smícháme s masem, kapary, žloutkem, cca deseti lžícemi olivového oleje, osolíme a opepříme.
Ve Francii...
více o Tatarák po francouzsku
Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyválíme placku asi 20 x 40 cm a potřeme ji náplní, na kterou jsme utřeli máslo s cukrem a žloutkem, posypeme...
více o Buchta Vanilkový obláček
Tvaroh smícháme s cukrem, mlékem a olejem, postupně přidáme mouku s práškem do pečiva.
Těsto rozválíme na plech, poklademe broskvemi, které položíme...
více o Broskvovo-tvarohový koláč
Těsto: žloutky utřeme s cukrem, za stálého míchání přidáváme po lžících horkou vodu. Přidáme ořechy, mouku, prášek do pečiva a promícháme. Z bílků...
více o Ořechový krémovník
Salám a petrželku jemně nasekáme, sýr nakrájíme na kostičky, kotlety osolíme a opepříme. Polovinu sýra smícháme se salámem, žloutky, kmínem, šalvějí,...
více o Italské kotlety se salámem a sýrem
Těsto připravíme z polohrubé mouky, kvásku (droždí, vlažné mléko, trošku cukru, mléko se může mírně zahřát, aby kvásek vzešel a pak to celé přidáme do...
více o Tvarohové koláče
Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby, osmahneme, podlijeme a dusíme doměkka až se voda vypaří. Osolíme, přidáme žloutky a mícháme než se...
více o Tatarák z hub
Všechny přísady si dáme na vál a uděláme těsto (pozor kvasnice se nechají trochu vzejít). Hotové těsto dáme do mikroténového sáčku. Vzduch z něj...
více o Rohlíčky z mikroténového sáčku
Z mouky, másla, vajec, vody a octa (citronové šťávy) zaděláme těsto, nejdůležitější je osolit ho! Poté si těsto rozdělíme na tři přibližně stejné...
více o Snadný štrůdl
Jako první smícháme přísady pro zlato a těsto dáme do ledničky. Mezitím zamícháme těsto pro stříbro. Mouku vždy s páškem do pečiva a sníh lehce...
více o Zlato a stříbro
V míse smícháme mouku, cukr, olej, kakao, jedlou sodu, vejce a bílý jogurt. Tekutou hmotu nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem....
více o Broskvové kostky
Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Asi 1/3 těsta dáme do mrazáku ztuhnout. Zbylým těstem poklademe dno vysokého plechu. (Já ho tam po kouskách...
více o Odlehčená hraběnka s tvarohem
Připravíme těsto I. Bílky vyšleháme s cukrem, přidáme žloutky, postupně mouku s práškem do pečiva a kakao. Těsto rozdělíme na poloviny a upečeme dva...
více o Magické karamelové řezy
V misce (nerez nebo z varného skla) šlehejte žloutky s citronovou šťávou tak dlouho, až se hmota zdvojnásobí. Potom vezměte tuto misku a dejte ji na...
více o Holandská omáčka
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a pomalu vmíchame mleté ořechy, strouhanku (ml.piškoty), prášek do pečiva a na konec tuhý sníh z bílků. Dáme na...
více o Zákuskovy mls
Suché ingredience smícháme, přidáme žloutky s mlékem, promícháme, přidáme olej a sníh. Opatrně zamícháme a vždy půl hrnku nalijeme do vaflovače....
více o Vafle II
Ovesné vločky namočte do mléka, máslo a žloutky utřeme a přidáme cukr. Z bílků ušleháme sníh, máslovou hmotu vmícháme do vloček. Mouku, prášek do...
více o Ovesná buchta
Prvně si připravíme náplň č. 2, ingredience rozmixujeme a povaříme. Na noc dáme do lednice a druhý den opět rozmixujeme. Lukanu, mléko, vanilkový cukr...
více o Nejlepší moučník
Z uvedených surovin se zpracuje těsto. 100% tuk se do něho nastrouhá, aby se lépe zpracovalo. Těsto se nenechá kynout a hned se rozválí na pomoučený...
více o Nekynuté koláčky II.
Do žloutků vmícháme hořčici a sůl, postupně přikapáváme olej, až směs zhoustne. Dále přidáme ocet či citronovou šťávu a cukr. Dobře promícháme....
více o Domácí majonéza II.
Do hrnce vylijeme 3 podmáslí a přidáme stejné množství vody - doporučuji vodou vypláchnout krabičku od podmáslí - je to úspornější a přesně vím, kolik...
více o Koprová polévka - mňam
Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené. Potom jej plníme nastrouhanými...
více o Výtečné těsto štrůdl
Žloutky třeme s cukrem asi 20 minut, přidáme šťávu i kůru z citronu, mouku a konečně zlehka vmícháme tuhý sníh. Těsto zvolna upečeme ve vymaštěné a...
více o Ašský dort
Recept je z hrníčkové kuchařky, ale upravila jsem ho pro domácí pekárnu.
Namočím rozinky. Do pekárny dám vlažné mléko, rozdrobím droždí, přidám 1...
více o Hrníčkový mazanec
Z mouky, másla, cukru, žloudků a citrónu zpracujeme těsto, které rychle a dobře propracujeme a dáme do ledničky odpočinout na min. 2 hodiny (ale je...
více o Linecká velikonoční vejce II.
Bílky ušleháme s pískovým cukrem. Přidáme žloutky a mouku a ještě nějakou chvilku šleháme. Předehřejeme troubu na 180 °C. Těsto nalejeme na pečící...
více o Těsto na roládu podle Marty Machové