Mouku dáme do větší mísy, uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj trochu vlažného mléka, přisypeme lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Necháme 8-10 min....
více o Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Žloutky vyšlehejte s veškerým cukrem do pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Obě hmoty lehce spojte a přidejte mouku s kypřícím práškem a kakaem....
více o Žloutková fantazie
Tři prostředně velké vařené brambory postrouhat na struhadle, přidáme syrový žloutek, olej, hořčici. Do směsi postrouhat malou cibuli a přidat lžičku...
více o Bramborová pomazánka na chlebíčky
500 ml mléka se dá vařit s 500 g cukru a kouskem vanilky.
Do zbylých 250 ml studeného mléka rozmícháme 5 žloutků a přilijeme do vřelého mléka. Za...
více o Vaječný koňak naší babičky
Žloutky utřeme s tukem a cukrem dohladka. Přidáme kůru a šťávu z 1 citronu, 42 dkg hrubé mouky s 1 práškem do pečiva, 1/4 l vlažného mléka. Vzniklé...
více o Koláč s čerstvým ovocem
Šunku a sýr nakrájíme na kostky a rozdělíme do 4 zapékacích misek. Do každé misky rozklepneme jedno vejce. Smetanu, strouhaný sýr a 2 žloutky...
více o Vaječné mističky se šunkou
Sádlo a vodu dáme do hrnce a necháme sádlo ve vodě rozpustit. Odstavíme a necháme pár minut vychladit. Přidáme mouku ,dáme zpět na oheň a za stáleho...
více o Karpaty
Korpus: žloutky našleháme s teplou vodou do pěny, přidáme ostatní suroviny a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný bílek. Hmotu nalijeme do vymazané a...
více o Piškotový vynikající dort
Játra a všechno maso i slaninu pokrájejte a třikrát pomelte, nejlépe na tradičním mlýnku na maso. Trojím pomletím zajistíte jemnou konzistenci hmoty ...
více o Domácí paštika v těstě
Zpracované těsto vytvarujte jako kouli a zabalené ve fólii nechte alespoň 10 minut odpočívat v chladu. Chřestu oloupejte spodní část stonků a tuhé...
více o Slaný chřestový koláč
Přikryté těsto nechte hodinu v chladu odpočívat. Uzené maso a oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno. Polovinu cibulky osmažte v rozehřátém oleji,...
více o Domácí tortellini s chřestem
Vypracujeme těsto. 2/3 těsta dáme min. na hodinu do chladničky a 1/3 do mrazáku. Potom těsto z chladničky pomocí folie rozválíme na plech a dáme...
více o Meruňkové řezy se sněhem
Nejdříve rozinky namočíme v rumu.
**Tvarohová náplň:** máslo utřeme s tvarohem přidáme žloutky, moučkový a vanilkový cukr, nastrouháme citrónovou...
více o Vdolečky z Hané
Nejprve si připravte bramborový salát. Brambory vařte na mírném plameni asi 15 až 20 minut, až budou měkké. Slijte je, oloupejte a nechte stranou. Do...
více o Parmice nachová s mátou a citronem
**Nálev:** vepřové maso nakrájíme na kostičky a naložíme do nálevu, který připravíme z oleje, žloutků a Solamylu. Necháme přes noc uležet.
*...
více o Soté z vepřového masa
**Příprava těsta:** Na vále smícháme všechny ingredience, mléko přidáme dle potřeby, aby se s těstem dalo pracovat. I tak bude ale trošku tužší....
více o Kakaové řezy s krémem a piškoty
Do vařícího mléka za stálého míchání zavaříme krupici, přidáme máslo, osolíme, případně okořeníme pepřem, vypneme sporák vmícháme žloutky a přidáme...
více o Vajíčková krupice s pažitkou
Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme a krátce na másle orestujeme. Zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme bujon. Krátce povaříme a zavaříme nočky....
více o Jarní polévka s krupicovými nočky
Prvně prosejeme mouku s cukrem do mísy, do které poté přidáme máslo a zaděláme na těsto. Přidáme žloutek a podle potřeby trochu vody, ale pozor, ať...
více o Lemon Pie / Citronový koláč
Těstoviny dáme vařit podle návodu. Mezitím si do malého kastrůlku dáme mascarpone, žloutek, parmezán a na velice mírném ohni umícháme hladký krém....
více o Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem
Listové těsto rozválíme, propícháme špejlí a upečeme na menším plechu. Na vychladlé těsto dáme krém, který děláme ve vodní lázni nebo na velmi slabém...
více o Křemešové řezy
Bažantí prsíčka nejprve omyjeme a pak je osušíme. Do masa vetřeme česnek a veškeré koření a nechám cca 6 hodin marinovat. Troubu rozpálíme na 200 C. Z...
více o Bažantí prsíčka v těstíčku
Tvaroh rozmícháme s jedním vejcem, jedním vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a pudinkovým práškem dohladka. Višně scedíme a vypeckujeme. Těsto...
více o Tvarohovo-višňový závin
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme na drobno (můžeme rozmixovat). Do hrnce dáme trochu olivového oleje a orestujeme maso s cibulí, opepříme,...
více o Hovězí maso v jogurtové omáčce
Rozinky si předem necháme nabobtnat v rumu. Připravíme si kvásek z droždí a části mléka a cukru. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do husté pěny. Mouku...
více o Bochánek - třený
Tento recept jsem se naučila od své kolegyně na stáži v Anglii. Zaujalo mě, jak je dezert chutný a jednoduchý.
1. Napustíme do středního rendlíku...
více o Chocolatée moussie
Těsto zpracujeme a ihned vtlačujeme do formiček ve tvaru ořechu a dáme péct až vyfouknou (horkovzduch na 200°C asi 12min, obyč. pečení na 150°C zhruba...
více o Ořechy plněné
Těsto zpracujeme do hladka a dáme uležet do chladu.
Připravíme si formičku ve tvaru rohlíčku, pomoučníme uvnitř v hladké mouce a tlačíme do ni těsto a...
více o Pařížské rohlíčky IV.
Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na válu. Doprostřed vyklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku....
více o Gnocchi Quattro Formaggi
**Flameri:**
Do studeného mléka vmícháme krupici, vanilkový lusk a necháme asi 30 minut bobtnat. Namočíme želatinu do studené vody a ušleháme pevný...
více o Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
Z ingrediencí vypracovat hladké těsto, je trochu řidší a olejnaté, ale nemělo by se lepit na stěny mísy. Necháme vykynout, v polovině kynutí znovu...
více o Rohlíčky s nutelou
Uvaříme špagety. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi na oleji vyškvaříme. Přidáme špagety a promícháme. Vypneme sporák a hned přidáme žloutky,...
více o Špagety Carbonara III.
V pánvi rozehřejeme polovinu másla, na kterém orestujeme očištěná játra. Zastříkneme je citronovou šťávou, osolíme a necháme vychladnout. Vychladlá...
více o Crostini
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si...
více o Výborné koblížky z trouby
**Korpus:** Z bílků ušleháme tuhý sníh, pomalu vmícháme cukr, kokos a nakonec mouku. Těsto vylijeme na vymazaný moukou vysypaný hlubší plech a pečeme...
více o Kokosovo-kávový dezert
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník, který zasypeme žmolenkou, užmoulanou z napsaných ingrediencí. Dlaněmi jí zamačkáme, aby se...
více o "Gata" - listový závin se žmolenkou
Nakrájená tuk utřeme se žloutky a cukrem. Přidejte mouku, kypřící prášek a vypracujte hladké těsto. Z těsta odkrojte třetinu a uložte ji na 60 minut...
více o Hraběnčin chlebíček
Máslo, mouku, žloutky a sůl (dle chuti) smícháme a vypracujeme těsto. V osolené vodě povaříme mrkev, pak přidáme brokolici, tu jen spaříme. Scedíme....
více o Rybí paštika v těstíčku
Fazole si namočíme na 2 hodiny do studené vody (1 litr) s kořením, pak je uvaříme do měkka, před koncem vaření je osolíme. K fazolím přidáme mouku s...
více o Fazolová polévka na kyselo
Z části másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou rozmícháme ve vývaru. Přidáme mozeček osmažený na druhé části másla, povaříme, zjemníme...
více o Mozečková polévka
Zeleninu pokrájíme na nudličky,rohlíky na kolečka a játra na plátky.Na rozpáleném tuku opečeme nejdřív játra,pak je vyjmeme stranou.Na tuku osmažíme...
více o Polévka játrová-mletá
Mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a trošku mléka = kvásek necháme vzejít. Pak přidáme zbytek cukru...
více o Maková štóla
Cukr a máslo vyšleháme do pěny. Postupně přidáme žloutky, kůru a šťávu z citronu. Pak vmícháme mouku a kokos. Těsto necháme v ledničce odpočinout....
více o Kokosové spirálky s griliášem
Na lžičce másla osmažíme nasekané ovesné vločky-dokřupava.
Z mouky,vloček,cukru,van.extraktu,kůry,másla a žloutků vypracujeme těsto,které necháme v...
více o Linecké cukroví z ovesných vloček
Těsto:
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu. (Min. na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den dopředu.)
Z...
více o Išelská kolečka
Ryby, kořenovou zeleninu a koření povaříme cca 30 minut v osolené vodě. Housku namočíme do mléka. Z másla a mouky si připravíme jíšku, kterou...
více o Rybí polévka - smetanová
Z mouky, másla, ořechů, cukru a žloutku si vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odpočinout v chladu. Z těsta pak tvoříme rohlíčky, válečky,...
více o Rumové cukroví - máčené
Mléko a cukr smícháme, přidáme ostatní suroviny a zaděláme těsto. Vyválíme z něj na pečícím papíru placku, přeneseme na plech a v předehřáté troubě...
více o Cukroví ze sušeného mléka-karamelové
Z mouky, cukru, másla a ořechů si vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne (nebo alespoň 2 hodiny) v chladu odležet. Formičky na doutníčky...
více o Doutníčky - ořechové