Mouky, cukr, kypřící prášky a kakao smícháme v míse, přidáme vejce, olej, med, smetanu a mléko.
Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které...
více o Žitno-špaldový perník
Mouku a vločky smícháme s vodou, přidáme sůl a kokosový sirup, případně osladíme čímkoliv jiným. Nadrobíme půlku zralého banánu.
Mixneme tyčovým...
více o Vegan lívance
Koření nadrťte v hmoždíři spolu s 1 lžičky soli. Všechny suché ingredience dejte do velké mísy, přidejte koření a promíchejte. Přilijte olej a vodu a...
více o Semínkové krekry
Všechny suroviny dobře prošlehám tak, aby vzniklo krásně hladké lité těsto. Potom peču nasucho na kvalitní pánvi.
Promažu oblíbenou náplní. Já to měla...
více o Žitné palačinky s tvarohovou náplní
Oloupaná jablka nakrájejte na kolečka. V pánvi zalijte máslo javorovým sirupem a citronovou šťávou. Zahřívejte, až směs začne probublávat. Stáhněte z...
více o Obrácené žitné koláčky
Suché suroviny promícháme, přidáme zbytek surovin a znovu promícháme, posypeme chléb moukou, přikryjeme a nechám kynout 12 až 18 hodin při pokojové...
více o Kvalitní domácí chléb
Do malé misky nalijte vlažné mléko a prošlehejte s rozdrobeným droždím a javorovým sirupem. Na teplém místě nechte vzejít kvásek, asi 5 minut.
Ve...
více o Veganské skořicové rolky
Smícháme si mouky, 2 vejce, vodu a sůl. Vypracujeme těsto, kteé necháme cca 30 mnut odpočinout.
Mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka,...
více o Špaldovo-žitný jablečný závin
Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Pak smícháme rozšlehaná vejce s medem či jiným sladidlem až vznikne "pěna". Do té přidáme zbylé...
více o Ovocný koláč z žitné mouky
Do hrnku dám opravdu malou špetku cukru a špetku soli, přidám rozdrobené kvasnice a zaliju vlažnou vodou tak, aby kvasnice byly potopené a necháme...
více o Domácí chleba z žitné mouky
Vejce rozšlehejte , přidejte bílý jogurt , žitnou mouku a sůl .
Nechte chvilku odstát.
Poté rozehřejte trošku řepkového oleje na pánvi a omeletu...
více o Omeleta s jahodovou marmeládou
V pátek dej do džberu tři litry vody teplé 37°C. Ve vodě rozdělej kvásek a přimíchej k tomu žitnou mouku, až vznikne hustá kaše. Lze přimíchat též...
více o Finský žitný chléb
Kvásek z minulého pečení přikrmím hmotnostně stejným množstvím vody a žitné mouky, krmení opakuji 3x s odstupem asi 12 hodin (protože přes den nejsem...
více o Kváskový chleba základní
Hrášek trošku podlijeme vodou, osolíme, přidáme tymián a podusíme 5 minut. Pak vodu slijeme a hrášek necháme vychladnout. Vejce rozšleháme s mlékem a...
více o Chlebové placky s hráškem
Med rozehřejeme, přidáme rozšlehané vejce, rum a mléko. Na vál smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a perníkové koření. Tekutiny vlijeme doprostřed....
více o Plněný perník od babičky
V pekárně Siesta program Sprint. Slunečnice, ovesné vločky a dýně předem nasucho opražit na pánvi. Na začátku hnětení pomůžu pekárně těsto promíchat...
více o Celozrnný chléb z domácí pekárny
Ingredience dám do pekárny (mám značku ETA SIESTA) v daném pořadí, zapnu program celozrnný velký, barva střední nebo tmavá. Je možné nastavit časovou...
více o Obyčejný zrníčkový chléb
Těsto: smícháme všechny sypké suroviny, přilijeme olej a promneme, postupně dolíváme studenou vodu a prohněteme rukou přímo v míse do hustého těsta....
více o Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře
Ingredience kromě rozinek dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Program ZÁKLADNÍ (KLASIK). Po zvukovém znamení přisypeme rozinky....
více o Čajový chlebíček
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pečící nádoby v pekárně. Mouky promícháme i se solí, než je vsypeme dovnitř. Peču v pekárně VEGA na program...
více o Ořechový chléb II.
Semeleme mouky včetně soli a koření, pozor, pohanková krupka se dává do těsta celá! Přidáme hladkou bílou mouku, pohankovou lámanku a vypracujeme tuhé...
více o Špaldový celozrnný chléb s pohankou
Vše kromě vejce a kvasnic zpracujeme se studenou vodou na husté těsto a necháme jej v chladu odležet nejlépe přes noc. Poté vmícháme vejce, v důlku z...
více o Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Máslo nebo tuk necháme změknout. Výhoda je rychlá příprava. Do mísy nasypeme mouku s práškem, cukr a rozklepneme vejce, přimícháme jogurt a tuk....
více o Muffiny z žitné mouky
Do pekárny dáme vlažnou vodu, olej, ocet, cukr a rozdrobíme kvasnice. Zasypeme moukou, přidáme kaši, koření a nahoru sůl. Zapneme program SPRINT u Eta...
více o Chlebík z pekárny na rychlo
Všechny tři druhy mouky promícháme v míse a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vložíme droždí a 100 ml vlažné vody. Droždí s vodou zamícháme a...
více o Žitný chléb II.
Do větší mísy nasypejte 250 g žitné mouky, zalejte vlažnou vodou a zamíchejte nastrouhanou cibuli (případně některou z variant). Mísu vložte do...
více o Kvásek jako od pekaře
Vezmeme jisté množství medu, dle libosti se zaděláme moukou žitnou tak, že z toho povstane těsto tuhé, jak chlebové. Toto se dobře propracuje a nechá...
více o Domácí perník našich prababiček
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
Vypracujeme těsto, přidáme kousky...
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Uděláme kvásek (1dcl vody,droždí, 4lžíce mouky).
Do mísy dáme mouku, sůl,kmín,fenykl a nasucho promícháme. Přidáme vykynutý kvásek a s 5 dcl vlažné...
více o Pečivo - Chléb domácí (úprava Kav.)