Do vlažného mléka dáme cukr a droždí aby trochu vzešlo. Mezitím do nádoby na hnětení dáme, mouky, sůl, kmín, olej.
Do vlažné vody přidáme ocet a pak...
více o Chléb typu Šumava
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé a sypké) a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto vytáhneme na pomoučenou plochu, lehce propracujeme,...
více o Zelné chlebové placky
Osmažíme na oleji na hrubo nakrájenou cibuli dozlatova, osušíme kuchyňským papírem, necháme vychladnout.
V míse promícháme všechny sypké suroviny....
více o Pivní chléb s cibulí
Mouky, sůl, kmín a droždí nasypeme do větší mísy na kynutí a na sucho promícháme, pak přidáme 1 lžičku octa a necelé 2 hrnky studené vody. Vše...
více o Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Vymíchat řidší těsto, posypat hladkou moukou a přikrýt utěrkou. Nechat kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě.
Potom promíchat vařečkou, znovu...
více o Chleba od Hadičky
Ze sušeného mléka, droždí, cukru, vody a trochy mouky udělejte kvásek. Přidejte zbytek mouky, sůl, olej, vypracujte tužší těsto a nechte jej vykynout....
více o Těšínská šoldra
Ingredience vložíme do nádoby pekárny takto: voda, olej, ocet, obě mouky a do jednoho rohu cukr a do druhého sůl. Doprostřed uděláme v mouce důlek a...
více o Kmínový pšenično-žitný chléb
Uvedené ingredience dáme do pekárny v pořadí, jak jsou popsány. To znamená: voda, sůl, med, máslo, obě mouky a nahoru droždí.
Zapneme program 1 -...
více o Slunečnicový chléb domácí
Nejprve začneme kváskem - do 2 lžic mléka dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí, necháme vzejít. Mezitím si ohřejeme půl litru jakékoliv tekutiny -...
více o Chleba "Šumava"
Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promíchám, přidám ocet, vodu, znovu promíchám, posypu chlebovou moukou,...
více o Domácí chleba
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Přebytečnou vodu vymačkáme, zapracujeme mouku s bílkem a se solí. Lžící tvarujeme menší...
více o Chlupaté knedlíky se žitnou moukou
Do domácí pekárny vložíme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké ingredience. Pekárnu nastavíme na program velmi kynutý chléb - celková délka pečení cca...
více o Nadýchaný chleba
Dáme do pekárny a zapneme program těsto. Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme, potřeme povidly, posypeme kůrou, ořechy a sušeným ovocem a zavineme....
více o Perníkový závin se sušeným ovocem
Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme základní program, barva kůrky střední. Kdo má rád, přidá ještě zrníčka podle libosti. Chlebíček je...
více o Nadýchaný smetanový chlebíček
Suroviny do nádoby vkládáme v pořadí, jak je psáno, program sprint. Po upečení se klasicky chleba nechá vychladnout na mřížce.
Dá se koupit chlebové...
více o Rychlochleba
Ze surovin (kromě oleje) vypracujeme těsto a necháme kynout na teplém místě, až zdvojnásobí objem (cca hodinu a půl). Těsto pak propracujeme,...
více o Ukrajinské "pampuški"
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí, smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme vodou, přidáme asi 2...
více o Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Vložíme do pekárny (Eta Harmony nebo jiné na 1,5 kg chleba) v uvedeném pořadí, zapneme program Základní, velikost 2, kůrka střední nebo tmavá, dle...
více o Podmáslový chléb Harmony
Mouku (pokud nemáte žitnou, mohou být 3 hrnky hladké), sůl a kvasnice zamícháme rukou v míse, přilejeme mírně vlažnou vodu a konečky prstů lehce...
více o Chleba s křupavou kůrkou
Suroviny dáme do pekárny v pořadí jak jsou uvedené. Zapneme pekármu na střední bochník a střední kůrku. Po upečení necháme cca 15 min. ve vyndané...
více o Výborný pivní chléb z domácí pekárny
Všechny ingredience vložíme do pekárny. Pečeme na program SPRINT (ETA).
Poznámka: k tomuto chlebu jsem se dopracovala po mnohých odzkoušených...
více o Výborný chléb s pohankovou moukou
Cukr utřeme s vejci a máslem do pěny, přidáme med (případně i melasu) a vlijeme do pečící nádoby. Mouky smícháme s kořením a sodou a nasypeme do...
více o Perníčky z domácí pekárny
Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní - tří hodinový a kůrka...
více o Výborný chléb, který se vždy povede
Vložíme v daném pořádí do domácí pekárny, zapneme program klasik, velikost 2, barva střední. Chleba je moc dobrý i samotný nebo jen s máslem....
více o Vynikající tmavý chleba
Nejdříve si dáme předehřát troubu na cca 180 °C. Připravíme si také plech, který vymažeme a vysypeme moukou. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky...
více o Jablečno-broskvová buchta z žitné mouky
Všechny ingredience promícháme (větší ovoce nakrájíme na kousky), nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 150...
více o Žitná buchta s kompotem
V uvedeném pořadí dáme do pekárny a pečeme na program "základ" a tmavou kůrku. Odměrku používám tu, co jsem dostala s pekárnou Unold - 200 ml.
Chlebík...
více o Pepřový chléb
Vše dáme do pekárny (v pořadí tak jak jsou ingredience). Zapneme pekárnu na základní program BASIC.
Můžeme přidat i lněná nebo slunečnicová semínka....
více o Jogurtový chléb pro domácí pekárnu
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a zamícháme, po chvíli zalijeme horkou vodou.
Přidáme celer, mrkev a kedlubnu na větší...
více o Pochoutková polévka
Do pekárny dáme 250 ml vlažné vody a olej. Všechny sypké přísady smícháme a přidáme k vodě s olejem.
Pekárnu nastavíme na základní program pečení...
více o Kořeněný chléb
Nejprve si namočíme čočku a necháme ji přes noc ve studené vodě, druhý den ji v té vodě uvaříme doměkka. Do hrnce dáme olivový olej, přidáme jemně...
více o Čočková polévka z komentářů
Do pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme mouku smíchanou s droždím, cukrem, solí a ořechy.
Nastavíme základní program na chléb.
Chléb je výborný jen...
více o Ořechový chléb
Vložíme do pekárničky v uvedeném pořadí, zapneme program základní, velikost II, kůrka tmavá. Tento chlebík je opravdu výborný....
více o Podmáslový chléb - moc dobrý
Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program Základní, velikost bochníku II, barva kůrky světlá.
Po upečení vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce...
více o Nejjednodušší chleba
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme na...
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program SANDWICH. Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce...
více o Škvarkový chléb
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost II, barva kůrky střední.Po upečení vyklopíme z formy a necháme v...
více o Chléb skoro jako Šumava
Ingredience (bez semínek) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Podmáslí lze případně nahradit vodou. Zapneme program Celozrnný. Po zvukovém signálu...
více o Špaldový podmáslový chléb vynikající
Do pekárny vložíme ingredience v uvedeném pořadí (kromě cibule). Zapneme program Základní (Basic, Normal apod.) pekárny Eta (Vega, Clatronic apod.)....
více o Cibulový chléb
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program základní (Basic, Klasik apod.) pekárny Eta (Vega, Clatronic apod.). Po upečení...
více o Kmínový chlebík
Promícháme vodu, pivo a kvasnice, přidáme trošku mouky a necháme vykynout kvásek. Potom přisypeme všechno ostatní, včetně soli a koření a necháme...
více o Domácí celozrnný chléb
Z kvasnic, mléka a trochy mouky uděláme kvásek, necháme vykynout. Přisypeme zbylou mouku, přidáme nastrouhané nebo namačkané brambory, sůl a...
více o Dalamánky
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Do jednoho rohu sůl, do druhého cukr, doprostřed droždí.
Pečeme na základní program (pekárna ETA,...
více o Česnekový chléb II.
Kvasnice rozetřete s cukrem v zadělávací míse a poté smíchejte s 3/8 l vlažné vody.
Mouku smíchejte s kmínem a solí postupně přidávejte kvasnice a...
více o Domácí chlebové placky
Suroviny v tomto pořadí dáme do pekárny (nakrájenou klobásu do zásobníku na semínka). Pečeme na program základní, velikost malý, kůrka střední ...
více o Grahamový s klobásou