Čisté vypeckované meruňky pokrájíme a dáme do hrnce. Oloupané vypeckované broskve také pokrájíme a přidáme k meruňkám. Zvolna zahříváme a až nám ovoce...
více o Broskvovo-meruňková marmeláda
Očištěné jahody a třešně dáme do hrnce, přisypeme želírfix smíchaný s cukrem, promícháme a přivedeme k varu za častého míchání od dna. Pokud chceme...
více o Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Začneme tím, že si rajčata rozkrájíme na malé kousky. Tyto kousky pak vaříme, dokud nerozvaříme na kaši. Směs pak přepasírujeme a dále mírně vaříme,...
více o Rajčatový džem dle Ládi Hrušky
Zralé plody rakytníku pořádně operte, pak ve větším hrnci poduste a pak rozmixujte tyčovým mixérem. Propasírujte přes jemné sítko, abyste se zbavili...
více o Džem z rakytníku
Postup závisí od toho, zda chcete mít v džemu kousky jahod a zda vám vadí semínka.
Omyté ostružiny a jahody poduste a krátce povařte. Pak rozmixujte a...
více o Ostružinový džem s jahodami
Očištěné jahody dáme do kastrolu a rozmačkáme. Pokud nechceme mít v marmeládě kusy ovoce, můžeme jahody rozmixovat. Do jahod přisypeme cukr (není...
více o Jahodová marmeláda (džem)
Natrháme bezinkové květy v plném květu, pěkně velké, bez mšic a broučků, daleko od silnice. Dáme je do hrnce, přilijeme 2,5 litru vody, přidáme kůru...
více o Bezinkový džem (rosol) - květový
**Na 5–7 sklenic po 200 ml:**
Omyté blumy dejte do většího hrnce, podlijte vodou, přiklopte a bez míchání nechte rozvařit, asi tak 20 minut. Částečně...
více o Voňavý blumový džem
Vypeckované meruňky dáme do hrnce, přidáme cukr (dle sladkosti meruněk, nemusí být celý kilogram) s želírfixem a za stálého míchání přivedeme k varu....
více o Meruňková marmeláda (džem)
Pomeranče oloupeme i s bílou slupkou. Čistou dužinu bez pecek dáme do hrnce a společně s cukrem a želírfixem přivedeme za stálého míchání k varu. Vše...
více o Pomerančový džem (marmeláda)
Džem: oloupané a vypeckované broskve pokrájíme, dáme do hrnce, přisypeme cukr (dle chuti (sladkosti ovoce), nemusí být celý kilogram) s želírfixem a...
více o Broskvový džem (marmeláda)
Džem: Vypeckované višně dáme do hrnce, přisypeme cukr (nemusíme dávat celý kilogram, dle kyselosti višní) s želírfixem a za stálého míchání přivedeme...
více o Višňový džem (marmeláda)
1. Ovoce promícháme, větší kousky překrojíme, čtvrtinu dáme stranou, zbytek nasypeme do kastrolu.
2. Ovoce v kastrolu zakapeme citrónem a rozmačkáme,...
více o Džem - Letní směs
Šípky zbavíme stopek a okvětí, dáme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme do změknutí. Měkké šípky prolisujeme, přidáme cukr v poměru 1:1 s...
více o Šípková marmeláda II.
Višně umyjeme, vypeckujeme. Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo postrouháme nebo nasekáme. Smícháme s višněmi. Na 1 kg višní dáme 100 g mandlí. Dále...
více o Višňový džem s mandlemi