• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Želírovací prostředek

Želírovací prostředek

Podobné ingredience

  • Želírovací cukr
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

30 minut
Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Čisté vypeckované meruňky pokrájíme a dáme do hrnce. Oloupané vypeckované broskve také pokrájíme a přidáme k meruňkám. Zvolna zahříváme a až nám ovoce... více o Broskvovo-meruňková marmeláda

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Očištěné jahody a třešně dáme do hrnce, přisypeme želírfix smíchaný s cukrem, promícháme a přivedeme k varu za častého míchání od dna. Pokud chceme... více o Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Rajčatový džem dle Ládi Hrušky

Rajčatový džem dle Ládi Hrušky

Začneme tím, že si rajčata rozkrájíme na malé kousky. Tyto kousky pak vaříme, dokud nerozvaříme na kaši. Směs pak přepasírujeme a dále mírně vaříme,... více o Rajčatový džem dle Ládi Hrušky

60 minut
Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Zralé plody rakytníku pořádně operte, pak ve větším hrnci poduste a pak rozmixujte tyčovým mixérem. Propasírujte přes jemné sítko, abyste se zbavili... více o Džem z rakytníku

30 minut
Ostružinový džem s jahodami

Ostružinový džem s jahodami

Postup závisí od toho, zda chcete mít v džemu kousky jahod a zda vám vadí semínka. Omyté ostružiny a jahody poduste a krátce povařte. Pak rozmixujte a... více o Ostružinový džem s jahodami

50 minut
Jahodová marmeláda (džem)

Jahodová marmeláda (džem)

Očištěné jahody dáme do kastrolu a rozmačkáme. Pokud nechceme mít v marmeládě kusy ovoce, můžeme jahody rozmixovat. Do jahod přisypeme cukr (není... více o Jahodová marmeláda (džem)

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Natrháme bezinkové květy v plném květu, pěkně velké, bez mšic a broučků, daleko od silnice. Dáme je do hrnce, přilijeme 2,5 litru vody, přidáme kůru... více o Bezinkový džem (rosol) - květový

70 minut
Voňavý blumový džem

Voňavý blumový džem

**Na 5–7 sklenic po 200 ml:** Omyté blumy dejte do většího hrnce, podlijte vodou, přiklopte a bez míchání nechte rozvařit, asi tak 20 minut. Částečně... více o Voňavý blumový džem

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

Vypeckované meruňky dáme do hrnce, přidáme cukr (dle sladkosti meruněk, nemusí být celý kilogram) s želírfixem a za stálého míchání přivedeme k varu.... více o Meruňková marmeláda (džem)

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomeranče oloupeme i s bílou slupkou. Čistou dužinu bez pecek dáme do hrnce a společně s cukrem a želírfixem přivedeme za stálého míchání k varu. Vše... více o Pomerančový džem (marmeláda)

Broskvový džem (marmeláda)

Broskvový džem (marmeláda)

Džem: oloupané a vypeckované broskve pokrájíme, dáme do hrnce, přisypeme cukr (dle chuti (sladkosti ovoce), nemusí být celý kilogram) s želírfixem a... více o Broskvový džem (marmeláda)

Višňový džem (marmeláda)

Višňový džem (marmeláda)

Džem: Vypeckované višně dáme do hrnce, přisypeme cukr (nemusíme dávat celý kilogram, dle kyselosti višní) s želírfixem a za stálého míchání přivedeme... více o Višňový džem (marmeláda)

Džem - Letní směs

Džem - Letní směs

1. Ovoce promícháme, větší kousky překrojíme, čtvrtinu dáme stranou, zbytek nasypeme do kastrolu. 2. Ovoce v kastrolu zakapeme citrónem a rozmačkáme,... více o Džem - Letní směs

Šípková marmeláda II.

Šípková marmeláda II.

Šípky zbavíme stopek a okvětí, dáme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme do změknutí. Měkké šípky prolisujeme, přidáme cukr v poměru 1:1 s... více o Šípková marmeláda II.

Višňový džem s mandlemi

Višňový džem s mandlemi

Višně umyjeme, vypeckujeme. Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo postrouháme nebo nasekáme. Smícháme s višněmi. Na 1 kg višní dáme 100 g mandlí. Dále... více o Višňový džem s mandlemi

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

Poslední sledované recepty

117
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…
79
Horká čokoláda s lískovými oříšky
Horká čokoláda s…
68
Houbové aglio olio
Houbové aglio olio
21
Borůvkovo-meruňkové muffiny
Borůvkovo-meruňkové…
19
Pečené brambory Hasellback
Pečené brambory…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Nedávno navštívené recepty:

Hovězí na červeném víně Vaječný koňak vařený - 1930 Hrníčková rychlo - pizza - těsto
Kotlety na houbách III. Ořechovka II. Kremeše s pudinkovým krémem
Hrášek na smetaně Kynuté těsto na pizzu Sýrové placky
Ořechové kostky - miniřezy Čokoládové dortíky Lehký sirup z růží

Další doporučené ingredience:

Žampiony Želatina Želatina - mletá Želatina na vaječnou tlačenku Želatina plátková
Želatinový ztužovač Želé Želé bonbony Želé dortové Želírovací cukr
Žemle Žervé Žitná hladká mouka Žitná chlebová mouka Žitná mouka
Žitný chléb RACIO Živná sůl Žloutek žloutky Žloutky na tvrdo
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Želírovací prostředek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact