Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce tuku či drobně pokrájeném špeku lehce dozlatova. Přisypeme na nudličky pokrájené hlávkové zelí, ochutíme... více o Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Výpečky si připravíme dle vlastní chuti, tak jak jsme zvyklí a jak nám chutnají. U nás se k masu přidává hodně cibule, drcený kmín, pepř, někdy česnek... více o Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Všechny přísady na bramborák smícháme dohromady a smažíme na oleji, na pánvi. Bramboráky děláme velké (o velikosti talíře). Zelí dáme vařit do hrnce s... více o Plněný bramborák
Hlávku zelí dáme vařit do osolené vody ve velkém hrnci. Košťál vyřízneme, aby se lépe oddělovaly jednotlivé listy. Necháme vychladnout a překrojíme je... více o Zelné listy plněné mletým masem v bábovce
Kuřecí prsa osolte, opepřete a na oleji orestujte z obou stran dozlatova, z každé asi 5 minut. Vyjměte maso a zabalte jej do alobalu. V troubě... více o Kuřecí prsa s pomeranči
Kolínka osolte, opepřete a na středním plameni ze všech stran opečte v kastrolu na 3 lžících rozehřátého oleje. Vlijte vývar, uveďte do varu, pak... více o Boršč s jehněčím masem
Nejdříve na oleji osmažíme cibulku,po chvíli přidáme salám,nakrájený na kostičky. Půlku hlávky středně velkého zelí nakrájíme,rozdělíme,na proužky.... více o Dušené zelí se salámem
Mleté maso umeleme a přidáme sójovku, pepř, drcený kmín, koření na mletá masa, malinko soli, vejce. To propracujeme a vše osmahneme na cibuli.... více o Tortilla plněná mletým masem II.
Špekáčky oloupeme a nařízneme. Uvnitř potřeme hořčicí a vložíme cibuli a plátek zelí, uložíme jednu řadu. Proložíme cibulí, dalšími plátky zelí,... více o Utopenci podle mě
Květák rozebereme na malé růžičky, ostatní zeleninu nakrájíme na jemné nudličky. V hrnci promícháme a přidáme nálev. Za občasného promíchání krátce... více o Moje čalamáda
Pokrájené zelí uvaříme ve slané vodě s kmínem a scedíme. V kastrolu na sádle dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, do které vmícháme zelí. Mleté maso... více o Uherské zelí
Očištěnou pečeni osolíme, dáme do pekáče s olejem, obložíme drobně pokrájenou cibulí a vložíme do vyhřáté trouby na 160 stupňů. Pečeme za občasného... více o Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Zelí nastrouháme na jemno, přidáme všechny přísady, promícháme a necháme 12 až 24 hod, stát. Dáme do sklenic (volně, nepěchujeme) i se šťávou, kterou... více o Nakládané zelí do sklenic
Zeleninu nastrouháme, cibuli drobně nakrájíme, přidáme olej, ocet, cukr a Deko. V še zamícháme, zatížíme a necháme uležet. V chladu vydrží velmi... více o Trvanlivý zeleninový salát
Nakrájíme kuřecí maso na kostičky nebo plátky, nakořeníme grilovacím kořením a osmažíme na cibulce a troše oleje. Ohřejeme krátce tortilu (nejlépe v... více o Tortilly s kuřecím masem a sýrem
Uvaříme brambory ve slupce, mezitím i zelí. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, smícháme společně se zelím, majonézou, cibulí nakrájenu... více o Chlupatý salát
Maso nakrájíme na větší kostky. V hrnci rozpálíme olej a maso zprudka osmahneme tak, aby se nám zatáhlo, poté ubereme teplotu a přidáme na nudličky... více o Lagman
Do 7 litrového hrnce dáme do 3/4 vody do toho nasypeme fazole, veškeré koření a masox, scezenou řepu, nakrájené brambory, rozmělněnou mleté maso a... více o Rychlý boršč
Z vody, octa, soli a cukru svaříme nálev, do kterého přidáme nakrájené zelí, cibuli nakrájenou na proužky, červenou řepu na nudličky. Vaříme asi 8... více o Červená řepa od Dáši
Zeleninu rozkrájíme - nejlépe na robotu a vše promícháme, přidáme nálev a necháme 24 hodin odležet. Poté plníme do sklenic.... více o Čalamáda od maminky
Vše smícháme, dáme do sklenic a 10 minut sterilujeme.... více o Zelí s křenem
Uvaříme fazole, které jsme nejdříve na 24 hod. namočili. Pokud zůstala část vody, scedíme. Osolíme, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a další... více o Fazolový salát
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, maso na silnější nudličky a cibuli na kolečka. Zelí vyndáme ze sáčku a překrájíme. Vše... více o Rychlý a dobrý bigos
Do pekáče dáme vrstvu zelí s přiměřenou dávkou láku, na to poté kolečka cibule a na cibuli položíme osolené a opaprikované křídla nebo jakékoliv maso.... více o Kuřecí křídla na zelí
Zelí nakrájíme, přidáme ostatní ingredience, množství dle chuti, promačkáme aby zelí pustilo šťávu a dochutíme. Můžeme přidat i dijonskou hořčici.... více o Jednoduchý salát z čínského zelí II.
Do nakrájeného zelí přidat trochu kmínu (dle uvážení), nakrájenou cibuli, 1 sáček pyrosiřičitanu (koupíme v drogerii), to vše zalít vychladlým lákem,... více o Zelí bez sterilování
Zelí hlávku nakrájíme, kysané překrojíme a dáme vařit každé zvlášť. Až je uvaříno uděláme záklechtku (brambora, mouka a voda). Zelí hlávku sliji a dám... více o Hodobóžové zelí
Zelí a cibuli nakrájíme a smícháme s ostatními přísadami. Necháme odležet 24 hodin za občasného promíchání a plníme do sklenic. Zavařujeme na 90 °C 40... více o Marinované zelí
Plátky masa naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem. Zelí překrojíme. Na každý plátek masa dáme plátek slaniny a trochu překrojeného zelí. Plátky svineme... více o Chropyňské závitky
Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Do větší nádoby vrstvíme zelí, na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme a vrstvy opakujeme. Přidáme pepř, kmín, bobkový... více o Kysané zelí ze sáčku
Do většího hrnce nakráníme cibuli a na oleji osmažíme, přidáme nakrájené zelí, barmbory a houby, zalijeme vodou, osolíme a okořeníme a vaříme doměkka.... více o Polévka ZHB
Na trošce oleje orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou (asi 1 lžička), vložíme na nudličky nakrájené zelí, přidáme kmín,... více o Zelná polévka III.
Vše semeleme na masovém mlýnku, přidáme zbytek ingrediencí a dusíme 5 minut. Horké dáme do sklenic a sterilujeme. Vhodné jako zeleninová příloha k... více o Harissa
Rozehřejeme olej, přidáme slaninu, cibuli, mrkev, celer a česnek a jemně osmažíme. Přidáme vývar a rajčata, těstoviny, zelí, cuketu, sůl, pepř a... více o Minestrone polévka
Zelí pokrájíme najemno, plátky žampionů též ještě pokrájíme, nebo můžeme ponechat tak. Slunečnici nasekáme, popř. rozdrtíme nebo opět můžeme ponechat... více o Zelný salát se semínky
V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibulku, salát, mrkev a rozdrcený česnek. Směs necháme vychladnout a připravíme základ pro vegetariánský... více o Vegetariánský hamburger
Uděláme si kvásek, který po vzejítí přidáme do mísy s 0,5 kg hladké mouky a 1,5 dcl oleje. Řádně promícháme a necháme těsto na teplém místě vykynout.... více o Nutelové rohlíčky
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky naplníme touto směsí, zabalíme... více o Palačinky ze zelím a uzeným
Vepřové maso podusíme s kořením {sůl, pepř, kmín, paprika}, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Zelí taky chvilku podusíme a přebytečnou šťávu slijeme... více o Slané šátečky
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky cca 10 a více ks a rozklepeme je na plátky a okořeníme steakovým kořením. Vložíme do bramborového těsta a důkladně... více o Grandiózní
Brokolicové růžičky povaříme asi 4 minuty a scedíme. Na oleji podusíme do měkka zelí, cuketu, na kolečka nakrájený pórek, hrášek a prolisovaný česnek.... více o Zelené těstoviny s pikantní zálivkou
Všechny přísady umeleme na masovém strojku, smícháme dohromady a natlačíme do sklenic zavíčkujeme a sterilujeme. Vhodné do polévek a pod maso.... více o Zeleninová vegeta
Vše nadrobno nakrájíme, necháme přes noc odležet. Druhý den plníme do sklenice, zalejeme nálevem z Deka a sterilujeme 10-15 minut.... více o Čalamáda III.
Naloupete syrové brambory (dle množství), zelí (kyselé nebo jiné/dle množství) propláchnete, scedíte, nakrájete na menší kousky. Na pánvičce si... více o Bramborová bomba
Zeleninu jemně nastrouhat. Vše smíchat, nechat 24 hodin uležet. Naplnit do sklenic. NEZAVAŘOVAT!... více o Naložený zeleninový salát
Výhodou je využít robot, na kterém na jemné nudličky nakrouháme všechnu zeleninu. Potom přidáme podle chuti vinný ocet a koření, v případě potřeby... více o Jednoduchý zelný salát
Maso nakrájíme na kostičky vložíme do hrnce s propláchnutými fazolemi, zalijeme 1,5 l vody a vaříme doměkka. Později přidáme pokrájené zelí, brambory,... více o Vydatná polévka
Rýži vaříme podle návodu na obalu, do vody přilejeme kokosové mléko. Pak přimícháme nakrájený fenykl, cibuli a zelí. Osolíme, přidáme špetku šafránu,... více o Kokosová rýže s kuřetem
Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu, česnek i cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na větší kusy. Cibuli nekrájíme (případně maximálně čtvrtíme).... více o Bosenský hrnec
Do většího hrnce dáme olej a všechny nakrájené suroviny, česnek necháme až nakonec, na zeleninu položíme porcované kuře nebo díly a dusíme asi 20 min.... více o Dietní kuře