Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme dozlatova. K hotové cibuli přilejeme zeleninový vývar, přidáme tavený sýr a dobře promícháme, aby se...
více o Česnekovo-sýrová krémová polévka
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený celer, mrkev a kedlubnu, na čtvrtky nakrájené brambory a opékáme 5 minut.
Osolíme,...
více o Zeleninové ragú s hořčičnou omáčkou
Zeleninový vývar přivedeme k varu, vložíme do něj nakrájené čínské zelí a vaříme 10 - 15 minut.
V hrnku smícháme ocet, sojovku, cukr a sherry a...
více o Polévka z čínského zelí II.
Brambory uvaříme a s vroucím mlékem, máslem a solí vymícháme na hladkou kaši. Necháme vychladnout a potom vmícháme sýr a vejce. Brambory dáme do...
více o Bramborový věnec
K varu přivedeme vodu, do ní rozpustíme bujón (i víc podle množství), nasypeme jáhly - na 1 l vývaru tak 100-150 g (já dávám 3 plné hrsti jáhel na 1,5...
více o Vynikajíci jáhlová česnekačka
Ve větším hrnci rozpustíme tuk, přidáme nakrájenou cibuli, opražíme, vložíme na kolečka nakrájený pórek, na plátky nakrájenou mrkev a na kostky...
více o Pórek s klobásou
Brokolici rozebereme na růžičky dáme do hrnce a zalijeme vodou asi 1 litr, mírně osolíme a vaříme 10 min. Ihned vše rozmixujeme, přidáme mléko asi 2-3...
více o Dobrá a rychlá brokolicová polévka
Těsto: v míse smícháme máslo s jedním žloutkem a špetkou soli, pak přidáváme postupně mouku s "zvlažujeme" po trošce vlahým mlékem. Z těsta uděláme...
více o Koláč "Golem"
Brambory uvaříme v slupce, oloupeme a dáme stranou. Do velkého hrnce dáme kysané zelí, zalijeme vodou ze zelí, dáme maso, bujón, houby (když jsou...
více o Vánoční Kysucká kapustnice - kyselica
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na kolečka nakrájený pórek a necháme chvíli dusit. Zalijeme vývarem a přidáme vločky a necháme tak 20-30 minut vařit...
více o Polévka z ovesných vloček
Nejdříve si uvaříme těstoviny. Připravíme vývar zeleninový a předvaříme brokolici, kterou rozřežeme na drobno. Na oleji zarestujeme česnek, na něj...
více o Václavovy těstoviny
Pariku a maso nakrájíme na menší kostky,které dáme na rozpálenou pánev se třemi lžícemi olivového oleje a začneme restovat.Postupně přidáme adžiku...
více o Rizoto s paprikou
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a opečeme je na oleji. Zasypeme moukou, trochu opražíme a přilijeme vývar. Uvaříme do měkka....
více o Bramborová polévka s mrkví a knedlíčky
Omytou cuketu, omyté, oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky a dáme do vařícího zeleninového vývaru. Vaříme doměkka. Vše rozmixujeme a ochutíme...
více o Cuketová "hrachovka"
Králíka rozdělíme na 8 částí, které osolíme a opepříme. Na oleji králíka opečeme asi 5 minut, potom maso podlijeme citrónovou šťávou, vývarem a vínem....
více o Králik na rozmarýnu s citrónovou omáčkou
Cibuli nakrájíme a necháme na oleji zesklovatět, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme mlékem, přidáme kostku zeleninového bujonu a povaříme. Musí nám...
více o Špagety s nivou a bazalkou
Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, česnek a párky, přisypeme scezený a proplachnutý hrášek, zalijeme horkou vodou, přidáme 1 kostku zeleninového...
více o Rychlá hrachová polévka
Na tuku nejprve osmažíme cibuli a přidáme všechnu zeleninu nakrájenou nebo nastrouhanou. Osolíme, chvíli smažíme, pak zalejeme vodou a přidáme rajský...
více o Vegetariánský boršč
Hrášek a mrkev nakrájenou na kolečka vaříme asi 15 min. v osolené vodě. Scedíme a vývar dáme stranou. Zvlášť si uvaříme nové brambory (celé). Na...
více o Nové brambory se zeleninou
Cibuli osmahnour na oleji, přidat na kostičky nakrájené maso, orestovat, přidat kari (dost), zalít smetanou, dle potřeby množství přidat mléko, 1...
více o Kuře na kari s kukuřicí
Na lžíci oleje lehce osmahneme na jemno pokrájenou cibuli a rýži. Přidáme pokrájenou mrkev, papriku, rajče, rajský protlak, koření (já dávám šafrán,...
více o Vegetariánské rizoto z rýže natural
Cibuli zpěníme na tuku, přidáme sladkou (pálivou) papriku, kmín, maso na kostičky a podlijeme vodou. Přidáme bujón, pepř, libeček a kečup dle chuti, 4...
více o Vepřové námořnické maso
Cibulku nakrájíme na jemno, a smažíme do "průhledna" na slunečnicovém oleji. Pozor, aby nezačala hnědnout! Přidáme propranou rýži a chvíli vše smažíme...
více o Krémové hráškové rizoto
Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Do hrnce s vařícím se zeleninovým bujonem, který případně ještě osolíme, přidáme rozebraný na růžičky květák a...
více o Zeleninová aspiková bábovka
Prsa necháme vcelku, pouze pokud by byla příliš velká, seřízneme na menší kousky. Maso nenaklepáváme, osolíme a hojně posypeme kari. Necháme asi 3...
více o Pohádkové kuře
Maso z obou stran pomoučíme a osmahneme na oleji s máslem. Poté maso vyjmeme a přidáme zeleninu, zlehka opékáme 5 minut a přidáme víno. Do pánve...
více o Italské ossobuco
Kedlubny pořádně omyjeme a oloupeme. Vývar s pomerančovou kůrou uvedeme do varu a 10 minut v něm vaříme kedlubnové slupky. Scedíme. Kedluben nakrájíme...
více o Kedlubnová polévka II.
Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme vodou (do půlky hrnce), přidáme...
více o Norská rybí polévka
V kastrolu rozehřejeme máslo a nasypeme na něj mouku. Uděláme zápražku mírně do hněda a přidáme hrstku celého kmínu, zalijeme vodou a necháme vařit,...
více o Kmínová polévka
Brokolici omyjeme a uvaříme v osolené vodě 2min, přidáme muškátový květ a bujon.
Do horké polévky dáme tavený sýr a rozmícháváme.
Přidáme jíšku (osmaž...
více o Polévka brokolicová se sýrem
Rajské přelijeme vařící vodou a oloupeme. Nakrájíme je na kostičky do kastrolu spolu s posekaným česnekem a ostaními ingrediencemi (tavený sýr ...
více o Výborná omáčka na špagety
Nastrouhanou zeleninu dát do hrnce, přidat bujón. Zalít vodou a až to vře přidat pohanku a ovesné vločky. Vařit ješte asi 10 minut.
Přidat do...
více o Rychlá polévka IV.
Zelí a mrkev pokrájíme na nudličky, květák rozebereme na růžičky.
Všechno se dá do hrnce, zalije vodou a nechá se vařit do měkka. Po chvilce vaření se...
více o Zeleninová polévka z nouze
Očištěné brambory, pastinák nakrájíme na kostky, a cibuli jemně usekáme. Na oleji nejdříve osmažíme cibuli, přidáme pokrájený pastinák a brambory,...
více o Příloha z pastináku a brambor
Nudle uvaříme v osolené vodě se lžící oleje. Uvařené scedíme a osmažíme na oleji a dáme do tepla. Zpěníme cibuli a pórek nakrájené na kolečka,...
více o Smažené nudle na čínský způsob
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, vložíme nkrájené houby a podusíme je. Pak zalejeme 1 litrem vody, přidáme bujonové...
více o Sedmikrásková houbovka
Očištěné kapustičky uvaříme ve vodě se zeleninovým bujónem, scedíme a necháme vychladit. Bramborové těsto připravíme smícháním 0,4 l vody a důkladně...
více o Bramborové knedlíky s kapustičkou
Zelí rozdělíme na dvě čtvrtky a vložíme do vařícího 1 litru vody s bujónovou kostkou. Zelí vaříme 5-10 minut, potom vyjmeme a necháme okapat....
více o Zapečené čínské zelí se sýrem
Ve veliké pánvi rozehřejeme olej. Cibuli, česnek, římský kmín, koriandr, kurkumu a mrkev podusíme asi 5 minut dokud cibule nezměkne.
Vmíchejte čočku a...
více o Dušená tykev a čočka
Jemné orestujeme cibulku, mrkev a hrášek a s vývarem a solí dusíme. Když je zelenina měkká, přidáme najemno nakrájený pórek. Nakonec přidáme cizrnu a...
více o Zeleninová omáčka na nudle s cizrnou
Na másle a oleji osmažíme cibulku a přidáme rýži. Potom přidáme kůru, šťávu, vodu a kostky bujonu. Přivedeme do varu a vaříme 15 minut. Odstavíme a...
více o Tuňákový pilaf
Brambory dobře operte a slupky propíchejte vidličkou. Vetřete do slupek trochu soli a dejte je na pekáč. Pečte v předehřáté troubě při 190°C 1 hodinu,...
více o Pečené brambory s pestem
V pánvi s těžkým dnem rozehřejte olivový olej. Přidejte nové brambory, rozkrojené na polovinu, a plátky cibule, míchejte a vařte 4-5 minut, dokud...
více o Španělské brambory II.
Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olej.
Přidejte cibuli, česnek a papriku a na mírném plameni vše za častého míchání smažte 2-3 minuty, dokud...
více o Španělská rajčatová polévka
Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne. V...
více o jehněčí po římsku
Chřest očistíme, tvrdé konce odřízneme a nakrájíme na menší kousky, osušíme. Na rozpáleném oleji orestujeme kostičky cibule, přidáme chřest a za...
více o Polévka z chřestu
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Na něj vsypeme kolečka cibule, mleté maso, rajčatový protlak a vše mírně...
více o Fazolová s mletým masem