Na másle osmažíme mix očištěné, na kousky pokrájené zeleniny. Výběr je na naší chuti, od kořenové zeleniny, přes kousek brokolice či květáku, pórek,...
více o Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme směs zeleniny se sušenými houbami, které jsme v dlaních promnuli na menší kousky. Po osmažení přidáme...
více o Zeleninová bramboračka
Cuketu, mrkev, celer, petržel, brambor nastrouháme, cibuli a česnek na drobno pokrájíme, vše necháme krátce povařit s bylinkami, pak přilijeme trochu...
více o Cuketová polévka III.
Uvědomila jsem si, že dělám nádivku podle babičky a mámy, a že ji když pro mě je klasická, pro většinu je vlastně asi jiná.
**Takže:** smíchám...
více o Lehká nádivka (například do kuřete)
Na másle osmažíme dozlatova nadrobno pokrájenou cibulku, pak podlejeme trochou vody, přidáme na kolečka nakrájenou syrovou mrkev, špetku podravky nebo...
více o Dušená mrkev s lučinovou omáčkou
Kapustu povaříme trochu míň než do měkka, necháme odkapat a nožem ji pokrájíme na drobno. Přidáme na drobno usekanou cibuli a česnek, vmícháme krupici...
více o Kapustňáky
Oloupaná vejce nakrájíme na kostičky, omyté ředkvičky nastrouháme na hrubším struhadle, cibuli nakrájíme najemno, jogurt rozmícháme s tvarohem a...
více o Jarní pomazánka
Fazole propláchneme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne nabobtnat. Druhý den vaříme zvolna (v té samé vodě) asi 1-2 hodiny. Nakrájíme papriku a...
více o Debrecínská fazolová polévka
Čočku společně s brambory a majoránkou uvaříme doměkka. Poté postupně za stálého míchání přidáme jíšku připravenou z másla a mouky a chvíli povaříme....
více o Čočková polévka s čerstvou zeleninou