Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Moravanku scedíme a nálev dáme stranou. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.
Šunku, okurky i větší kusy nakládané...
více o Vaječná tlačenka
Mrkev, celer a petržel pokrájejte na menší kusy a povařte v lehce osolené vodě tak, aby byla na skus. Asi 2 minuty před koncem vaření přihoďte do...
více o Vaječná tlačenka
Připravte ztracená vejce. Odřízněte čtverec fólie, střed potřete olejem (jinak se vejce na fólii přilepí), fólii volně položte přes šálek či malou...
více o Turecká vejce
Do mísy rozklepněte vejce, rozšlehejte je metličkou, přidejte smetanu nebo šlehačku, sůl, pepř a bylinky. Ještě jednou promíchejte.
Přichází řada na...
více o Slaný koláč 2 v 1
Zeleninu očistěte, pokrájejte na kousky velikosti sousta a rozdělte do misek podle druhu. Do hrnce dejte suroviny na marinádu a přiveďte ji k varu....
více o Čalamáda
Fenykl ořízněte, rozpulte a nakrájejte. Nakrájejte i pórek a řapíkatý celer (lístky z fenyklu a celeru si nechte na ozdobu). Orestujte je na másle...
více o Krémová rybí polévka se šafránem
Směs pokrájené zeleniny napěchujte do důkladně vymyté sklenice. V převařené vodě rozpusťte sůl a solným roztokem zalijte zeleninu tak, aby byla celá...
více o Domácí kvašená zelenina
Zeleninu očistěte a nakrájejte na špalíky o průměru asi půl cm. Květák a brokolici rozeberte na menší růžičky. Vše s chilli nasypte do skleněné nádoby...
více o Kysaná zelenina
Mrkev omyjte a očistěte, nakrájejte na klínky, dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte řepkovým olejem a vložte do trouby rozehřáté na 200...
více o Mrkvový hummus s pestem
V rozehřáté pánvi osmažíme nasucho plátky česnekového boku nebo slaniny dle chuti. Plátky po osmažení přendáme na talířek a do výpeku rozklepneme...
více o Obložené topinky
Na rozpuštěném másle osmažíme mix zeleniny do polévky (čerstvá nebo mražená), poté vmícháme brambory, drobně nasekaný česnek, houbovou drť dle chuti ...
více o Bramboračka s houbovou drtí
Na rozpuštěném másle osmažíme mix pokrájené zeleniny lehce dorůžova, poté přidáme rozvonět nasekaný česnek a v dlaních na menší kousky rozemnuté...
více o Květáková polévka se zeleninou a houbami
Nejdříve si připravíme čínu. Chleb nakrájíme na krajíce. Z krajíce vyřízneme střed, který dame na pánev a přidáme sýr a okurku. Na střed chleba dáme...
více o Magnát topinky
Na oleji 8–10 minut opékejte cibuli.
Přidejte česnek, po chvilce i špenát a nechte jej 4 minuty zavadnout. Důkladně promíchejte.
Zchladlý pak se...
více o Špenátový dip
Rýži (cca 150 - 200 gramů) dáme vařit do osolené vody dle návodu. Maso si pokrájíme na nudličky nebo kostičky, které osolíme a okořeníme kari kořením....
více o Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Do hrnce dáme trochu oleje, nasypeme rýži . Osmahneme tak, aby rýže zbělala, poté zalijeme vroucí vodou z konvice. Vodu osolíme a vaříme 10 - 15 min....
více o Dobré rizoto
Řízek okořením a nechám chvíli uležet, nakrájím na menší kousky a na pánvi na oleji opeču. Vyndám a na výpečku přidám na drobno nakrájené oloupané...
více o "Mašličky" s masem a zeleninou
Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Kuře omyjte a naporcujte. Pak ho stačí jen posypat oblíbeným kořením (např. grilovací koření), přidejte sůl, a kuře...
více o Kuře ve svítku
Tuto pickle dělám kdykoliv mi zůstanou v lednici kousky zeleniny, které by se pravděpodobně jinak nespotřebovaly. Používám okurku, květák, mrkev,...
více o "Pickle" co dům dal
Filety pokrájíme na nudličky, okořeníme dle chuti a pokud koření neobsahuje sůl, tak i osolíme. Zprudka osmažíme dozlatova ze všech stran a vyndáme na...
více o Těstovinový salát s rybou a zeleninou
Tip na rychlý a zdravý oběd.
Nejprve si dáme vařit pohanku (5-10 minut). Vody dáme jen o malinko víc než obilniny.
Když bude téměr hotová, přidáme...
více o Zeleninové pohankové "rizoto"
Tvarůžky obalíme klasicky v trojobalu, doporučuji dvakrát, aby při smažení nevytékaly. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Pečivo...
více o Olomoucké burgery nebo bagetky
Maso (kuřecí, krůtí, vepřové) si pokrájíme na kostičky, okořeníme, osolíme a na trošce rozpáleného oleje osmažíme dozlatova. Pak maso smícháme v míse...
více o Batáty s masem a zeleninou - zapečené
Na trošce oleje nebo nasucho osmažíme dozlatova na kolečka pokrájenou uzeninu. Uzeninu nejlépe ve střívku, které nemusíme loupat. Osmaženou uzeninu...
více o Uzeninové mističky s cibulkou
Rybí maso oddělíme od velkých kostí (zfiletujeme) a pomeleme i s cibulí, česnek najemno utřeme.
Pomleté maso osolíme a přidáme výše uvedené koření dle...
více o Sekaná z rybího masa
Pokud máte čas, naložte den před vařením kuřecí prsa do halali - kuřecí prsa vložíme do hrnce a zalijeme halali i s nálevem. Pokud se chystáte rovnou...
více o Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Z uzeného masa uvaříme vývar.
Maso pokrájíme na kousky a vrátíme zpět.
Přidáme zeleninu, masox, podravku, dosolíme, opepříme a na konec přidáme...
více o Uzená polévka (maminčina)
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší).
Dále přidáme zeleninu, bujón a...
více o Zeleninová polévka s drobením
Vše smícháte dohromady a necháte 15 minut odstát.
Vzniklou hustou hmotu jednou lžící nabíráte a druhou strháváte do vyšší vrstvy rozpáleného tuku a...
více o Hrašenky
Nastrouhané brambory vložte do mísy, usmažte 8 středně velkých cibulí (na drobno pokrájených) na vepřovém sádle do zlatova, promíchejte s brambory,...
více o Zemákové kotletky
Nejdříve si připravíme mexickou směs (Mexická chuť), kterou podusíme na pánvičce a dáme bokem, dokud nebude připravené maso.
Potom si zvlášť podusíme...
více o Mexické maso
Nejprve si plátky krkovice nakrájíme na malé kostičky, na sádle v pekáčku zprudka osmahneme, osolíme, okořeníme dle chuti (používám pepř, sladkou...
více o Výborné rizoto
Listové těsto vyválíme, vykrájíme kolečka, která přeneseme na plech, potřeme vejcem a poklademe slabými plátky zeleniny dle vlastního výběru....
více o Koláčky s tuňákem
Ve vařícím mléku rozpustit sýr, až vznikne kaše, do které přidat sůl, pepř, bylinky a citrónovou šťávu. Přidat nudle a míchat, dokud se kaše a nudle...
více o Tuňák v sýrových těstovinách
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na slabé a co nejdelší nudličky, které rovnoměrně posypeme kořením.
Do rozšlehaného vajíčka zamícháme solamyl. Do...
více o Kuřecí tyčinky s dipy
Do zapékací mísy si dáme trochu tuku, nakrájenou cibulku na kolečka, pak stroužky česneku na tenoučké plátky nakrájené. Řízky osolíme, opepříme a dáme...
více o Vepřové řízky s cibulí a česnekem
Máslo utřeme se žloutkem a solí, střídavě pak přidáváme mléko a mouku s práškem do pečiva. Do těstíčka vmícháme zeleninu a nakonec zlehka i sníh z...
více o Zeleninový svítek
Spařenou,opranou rýži osmažíme na 20 g másla.Na zbytku másla si osmažíme hrubě pokrájenou zeleninu dle vlastního výběru,pak zaprášíme moukou,ještě...
více o Rýžová polévka zapražená-se zeleninou
Zeleninu můžeme použít čerstvou i mraženou, přibližně půllitrový hrnek. Máslo (kousek si necháme na osmažení krutonů) si rozpustíme v hrnci, nasypeme...
více o Zeleninová česnečka s krutony
Cibule oloupeme a pokrájíme na plátky nebo kostičky a orestujeme na trošce oleje dozlatova. Vepřové maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a...
více o Vepřové kousky na paprice
Šunku si pokrájíme na větší kostičky a na oleji je orestujeme dokřupava. Pak vyndáme do mističky. Na stejné pánvi s olejem orestujeme zeleninu, kterou...
více o Nudle se šunkou a zeleninou
Smícháme mleté maso, houby a zeleninu. Tyčinky rozpůlíme podélně, rýžový papír připravíme dle návodu. Na rýžový papír natřeme směs masa a zeleniny,...
více o Masová směs v rýžovém papíru
Kuře vykostíme, nakrájíme na menší kousky, vše smícháme dohromady (vodu z čínské směsi a vodu z Bonduelle tam nedáváme), ochutíme dle svého gusta a je...
více o Těstovinový salát s kuřetem, luxusní
Uvaříme rýži v osolené vodě - nerozvařit.
Mezitím na pánvi a olivovém oleji začneme dusit zmraženou čínskou zeleninu, kterou podlijeme zeleninovým...
více o Královské lehké rizoto
Uvaříme špagety ve slané vodě, zcedíme, pokapeme olivovým olejem a zamícháme. Na pánev dáme máslo a necháme ho roztát, pak do něj dáme na kolečka...
více o Špagety Albor Royale S.A.R.
Kuřecí maso nakrájíme na velmi tenké plátky asi 5 cm dlouhé. Dáme do misky, osolíme a opepříme. Přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, česnek a...
více o Čína po pudlovsku
Rohlíky nakrájíme na kolečka a namočíme je v mléce. Brokolici a květák vaříme 3 minuty ve vodě (popř. v páře), ostatní zeleninu nakrájíme (množství...
více o Zeleninová žemlovka
Kapra krájejte na porce a osolte. Zeleninu krájejte či strouhejte na nudličky, které krátce blanšírujte (spařte horkou vodou). Asi po minutě sceďte....
více o Kapr se zeleninovou krustou