Papriky, rajčata, česnek a cibuli opečeme v přikrytém kastrůlku na trošce vody. Nevadí, když místy trochu zčernají, dodá to chuť - ale ne na uhel!...
více o Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm
Fazolky a brokolici uvaříme v páře (ne doměkka - musí zůstat křupavé), ostatní zleninu nakrájíme, pórek nasekáme na drobné kousky.
Uvařenou i čerstvou...
více o Drsňácká mísa
V hrnci rozpálíme olej a prudce v něm osmahneme na malinké kousky pokrájené kuřecí řízky. Když jsou dozlatova, přidáme pokrájenou cibuli a celer a asi...
více o Kuřecí polévka se šalvějí
Na přípravu tohoto jídla potřebujeme 2 pánve. Čerstvé nebo mražené fazolky nakrájíme na kousky a krátce je osmažíme na pánvi s menším množstvím oleje....
více o Kuřecí prsa s fazolkami
Vše pokrájíme na malé kousky, frkneme do hrnce, podlejeme trochou vody a dusíme doměka, až bude konzistence bez vody. Olivového oleje dáme jen 1...
více o Hubené fazolky pro chuť i dietu
Fazolkám odštípneme konce a vaříme ve slané vodě asi 5 minut a scedíme.
Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky a osmažíme na oleji, přidáme okapané...
více o Zelené fazolky s vejci
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a opražíme ho. Přidáme papriku, masox a podlejeme vodou tak, aby maso...
více o Lahůdkový guláš s fazolkami
Pokud máme čerstvé fazolky, nakrájíme je na malé kousky a krátce povaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Konzervované fazolky jen scedíme a nakrájíme...
více o Mleté maso s fazolkami
Fazole pokrájíme a uvaříme ve slané vodě do měkka (vodu nevyléváme). Špek nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme cibuli a po chvilce i...
více o Mladé fazole na špeku
Římský hrnec namočíme na 10 min. do studené vody. Připravíme si směs ze šťávy s grepu, mandarinek a limetky (citronu) s medem, zázvorem a sójovou...
více o Kuře na zelených fazolkách v římském hrnci
Osolit, opepřit maso, osmažit na oleji do červena, přidat cibuli a smažit asi 5 minut do zesklovatění, přidat vývar, šafrán, koriandr a zázvor,...
více o Kuřecí tažín
Předehřejeme troubu na 200 °C. Steaky dejte do mísy s polovinou olivového oleje, česnekem, pepřem a tymiánem.
Na pánvi rozpustíme máslo a smažíme...
více o Steak s čokoládovou omáčkou
Zelené fazolky očistíme a uvaříme ve slané vodě. V jiném kastrolu uděláme hodně tmavou jíšku, kterou zředíme vodou, osolíme, opepříme a okyselíme. Do...
více o Fazolky po staročesku
Očištěný a opraný salát rozdělíme na jednotlivé listy (větší listy přelomíme) a rozložíme na salátovou mísu.
Přidáme nakrájené vařené fazolky, na...
více o Míchaný salát Capri
Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji je ze všech stran asi 6 minut opékáme. Ve vroucí osolené vodě povaříme...
více o Kotlety v ostré omáčce
Maso dáme do studené vody a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme, vrátíme na oheň, přidáme fazolové lusky, squash, cibuli, česnek, chilli papričku a...
více o Polévka starých Apačů
Omyté a osušené řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme 50 g másla a maso na něm dozlatova opečeme. Rozpůlíme papriky,...
více o Krůtí medailonky na zelenině