Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Moravanku scedíme a nálev dáme stranou. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.
Šunku, okurky i větší kusy nakládané...
více o Vaječná tlačenka
Nejprve připravte vepřovou náplň. Mleté maso dejte do mísy, ochuťte jej šalvějí, solí, pepřem a důkladně promíchejte. Dejte stranou.
Do rendlíku...
více o Pork pie podle The Real Meat Society
Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a nabobtnala. Oba druhy smetany nalijte do kastrůlku, přidejte cukr a...
více o Panna cotta s lesním ovocem
Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a mírně nabobtnala. Smetanu nalijte do kastrůlku, na středním plameni...
více o Panna cotta s borůvkovým přelivem
Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a nabobtnala.
Smetanu nalijte do kastrůlku, na středním plameni ji...
více o Čokoládová panna cotta
Ve dvou malých miskách rozpusťte obě čokolády – ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
Máslo a cukr utřete do pěny a poté po jednom zašlehejte vejce...
více o Mramorový dort s čokoládovou polevou
Plátky želatiny namočte do misky se studenou vodou. Do rendlíku vlijte smetanu, přidejte cukr a semínka vanilkového lusku. Míchejte, dokud se cukr...
více o Panna cotta s rebarborovým přelivem
Želatinu namočte podle návodu na obalu. V míse smíchejte Pribináčky v kelímku s cukry a borůvkovou marmeládou. Smetanu vyšlehejte, nemusí být úplně...
více o Šarlota s kokosovými tyčinkami
Pekáček vyložte potravinovou fólií a lehce ji potřete olejem. Želatinu namočte ve 120 ml vody.
Asi 90 ml vody ohřejte a svařte s krupicovým cukrem a...
více o Marshmallows
Pekáček s vyšším okrajem o velikosti 20x20cm vyložte potravinovou fólií a lehce ji potřete olejem.
Asi 90ml vody zahřejte a promíchejte s prosátým...
více o Čokoládové marshmallows
Namočte plátky želatiny asi na 10 minut do misky se studenou vodou. Dobře je vyždímejte a po jednom rozmíchejte v 60 ml teplé vody, až se želatina...
více o Fondán
Korpus:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr, žloutky a olej, ručně přimícháme mouku a kakao. Nalijeme do vymazané formy a zvolna upečeme....
více o Šlehačkový dort s banány
Cukr svařte s vodou, až se rozpustí.
Zašlehejte vymačkanou želatinu a šťávu, nechte 2 až 3 hodiny v chladu.
Podávejte s kopečkem zmrzliny....
více o Mandarinkové želé se zmrzlinou
Želatina a agar-agar jsou v molekulární gastronomii základními pomůckami. Potřebný tvar jim dodají „lékařské“ nástroje – injekční stříkačka a gumové...
více o Italská trikolora
Bílky vyšleháme s 1/2 cukru na tuhý sníh. Žloutky s 1/2 cukru do pěny. Hmoty spojíme a vmícháme mouku s kypřidlem, kůrou a solamylem. Těsto vlijeme na...
více o Citronová roláda s tvarohovým krémem
Připravíme si 6 hrníčků se širokým dnem o objemu 200-250 ml, lehce vytřeme stěny olejem (nebo vodou) a pak vnitřek vyložíme průhlednou fólií.
Cukr s...
více o Nepečená charlotta s drobným ovocem
Korpus: Ušleháme vejce s cukrem, ručně vmícháme mouku s práškem a olej. Vše nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180...
více o Lehké ovocné řezy
Korpus: vejce, vanilkový a moučkový cukr ušleháme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, máslo a vše elektrickým šlehačem krátce...
více o Jahodový dort s myškami
Na vychladlý dortový korpus (uzavřený v dortové formě) natřeme marmeládu. Do misky dáme měkký tvaroh, jogurt, kysanou smetanu, moučkový cukr a...
více o Dort s ovocem a želatinou
V míse vyšleháme do pěny vejce, cukr a vanilkový cukr a za postupného střídání přidáme mouku s práškem do pečiva a solamylem. Těsto vylijeme do plechu...
více o Smetanové řezy
Vejce ušleháme do pěny, přidáváme cukr a sůl a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Prosijeme mouku se škrobovou moučkou a opatrně vmícháme...
více o Lehký jahodový dortík
Šnečí tělíčka jemně usekáme. Utřeme máslo se sardelovou pastou, a citronovou kůrou. S vejcem třeme dále. Přidáme strouhanku a zamícháme se smetanou na...
více o Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
Želatinu dáme do studené vody nabobtnat. Tvaroh, mléko a sůl vyšleháme do lehkého krému. Z želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a rozpustíme ji ve 4...
více o Tvarohový pohár